﷽ #احکام_نماز
❓پرسش
آیا در سجده، انگشتان نیز جزئی از کف دست محسوب می شود، و لازم است بر زمین قرار گیرند؟
پاسخ🌺
✅ انگشتان جزئی از کف دست است، و در سجده بنابر احتیاط واجب باید کف دست به گونه ای بر روی زمین گذاشته شود که عرفاً صدق کند تمامی کف دست روی زمین است.
#دوست_داشتن
💢چه کسی را دوست داری؟
✅اهمیت دوست داشتن و رابطه با دیگران تا بحدی است که در #روایات اهل بیت به این موضوع اشاره شده است:
انسان در قیامت با افرادی که در دنیا به آنان علاقهمند بوده محشور و همنشین میشود، مراقب باش چه کسی را دوست میداری
✅عربى بادیهنشین نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: اى رسول خدا! #قیامت چه زمانی برپا میشود؟ در این هنگام وقت نماز شد. پیامبر نمازش را خواند و سپس فرمود: «کو آن مردى که از #قیامت پرسید؟» مرد گفت: من هستم اى پیامبر خدا! حضرت فرمود: «براى قیامت چه فراهم آوردهاى؟» گفت: به خدا، چیز زیادى از نماز و #روزه فراهم نیاوردهام، جز آنکه خدا و پیامبرش را دوست میدارم. پیامبر(ص) به او فرمود: «انسان با کسى است که #دوستش دارد»
📚الکافی، ج 2، ص 126 - 127
✅پیامبر اسلام(ص):
«هرکس، مردمى را به سبب کردارشان دوست بدارد، روز #قیامت، در جمع آنان گرد خواهد آمد و مانند آنان محاسبه خواهد شد؛ اگرچه #کردارش چون کردار آنان نباشد».
هدایت شده از علمیه الزهرا(س)
علمیه الزهرا(س)
https://eitaa.com/alzahra313
کانال را در ایتا دنبال کنید.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰مكان سكونت امام زمان (عج) كجاست؟
✍️پاسخ:
✅روایاتى که درباره مکان امام زمان(ع) وجود دارند چند دسته اند:
۱ - برخى از روایات محل خاصى را تعیین نکرده و جایگاه آن حضرت را در بیابانها و کوهها معرفى مى کند. از آن جمله حضرت مهدى(ع) به پسر مهزیار فرمود: «فرزند مهزیار! پدرم امام حسن(ع) از من پیمان گرفت و فرمان داد که براى سکونت کوهاى سخت و سرزمینهاى خشک و دور دست را برگزینیم».[۱]
از این روایت استفاده مى شود که حضرت از دسترسى مردم دور است و کسى که از محل سکونت وى آگاه نیست.
۲ - برخى روایات محل خاصى را به عنوان محل سکونت آن حضرت یاد نموده اند، مثلا در برخى از روایات در مدینه و پیرامون آن اشاره شده است. ابوبصیر مى گوید از امام باقر(ع) شنیدم که فرمود: «لابد لصاحب هذا الامر من عزلة و لابد فى عزلته من قوة و ما بثلاثین من وحشته، و نعم المنزل طیبة[۲]، صاحب زمان(ع) را عزلت و غیبتى است که در آن، غیبت، نیرومند است به سى نفرى که با حضرت هستند وحشت و تنهایى را از وى دور مى کنند (و به قوت وى مى افزاید) و خوب جایگاهى است (مدینه) طیبه.»
از این روایات استفاده مى شود که حضرت در مدینه منوره منزل دارد و افرادى همواره با ایشان به صورت ناشناس هستند.
برخى روایات مکان امام زمان(ع) را کوه«رضوان» که در اطراف مدینه است، بیان کرده اند، عبدالاعلى آل سام مى گوید: با امام صادق(ع) از مدینه خارج شدیم، به روحاء (اطراف مدینه) که رسیدیم حضرت نگاهش را به کوهى دوخت و مدت زمانى ادامه داد، و فرمود: این کوه رضوان نام دارد، خوب پناهگاهى است براى خائف (امام غائب) در غیب صغرا و غیبت کبرى.[۳]
از روایات دیگر استفاده مى شود که امام زمان(ع) در مکانى به نام «ذى طوى» که در اطراف مکه است، زندگى مى کند و از همان جا نیز با یاران خود قیام مى کنند. امام باقر(ع) فرمود: «امام زمان را غیبتى است در بعضى از دره ها و اشاره کرد به منطقه ذى طوى».[۴]
۳ - برخى روایات جایگاه خاصى را براى امام زمان(ع) نام نمى برد، ولى از حضرت به عنوان فردى یاد مى کند که با مردم و در میان مردم و با آنان حشر و نشر دارد و به گونه اى ناشناس زندگى مىکند. امام صادق(ع) فرمود: «صاحب الامر شباهتى نیز به حضرت یوسف پیامبر(ع) دارد جاى انکار نیست که خداوند با حجت خود همان کارى را انجام دهد که با یوسف انجام داد. صاحب الزمان(ع)، آن مظلوم حق از دست داده، در میان مردم رفت و آمد مى کند و در بازار قدم مى نهد و گاهى بر فرش منزلهاى دوستان مى نشیند، لیکن او را نمى شناسند تا زمانى که خداوند به وى اذن دهد تا وى خود را معرفى کند، آن گونه که یوسف(ع) اجازه داد هنگامى که برادرانش گفتند: تو یوسفى؟ گفت: آرى من یوسفم».[۵]
از این روایت استفاده مى شود که امام زمان(ع) مکان معین نداشته در میان جمع و جامعه است، با مردم حشر و نشر دارد و زندگى طبیعى و معمولى دارد. در مراسم مذهبى و مناسک حج شرکت مى جوید، ولى شناخته شده نیست و این امرى است که سابقه داشته و دارد. عنایت امام(ع) به مردم و هدایت و رهبرى مردم از سوى دیگر نشان از آن دارد که آن حضرت در همه جا بوده و در همه جا حضور دارد.
از جمع بین روایات نیز مى توان استفاه کرد که امام زمان(ع) در همه جا حضور دارد و این منافات ندارد به آن دسته از روایت که مکان معین مانند مدینه و مکه را بیان کردهاند؛ زیرا آن دسته روایات ناظر بر آن است که در برخى از زمانها و مکانهاى خاص حضور پیدا مى کند. آن دسته از روایات که مکان مشخصى را براى امام بیان نکرده ناظر بر آن است که حضرت در همه جا حضور دارد. بى تردید یکى از مصادیق حضور امام در همه جا، همان مکانهاى خاصى مى باشد.
[۱]. شیخ طوسى، کتاب الغیبه، ص ۲۶۶.
[۲]. بحار الانوار، ج ۵۲، ص ۱۵۳ و اصول کافى، ج ۱، ص ۳۴۰.
[۳]. شیخ طوسى، کتاب الغیبه، ص ۱۶۲.
[۴]. نعمانى، کتاب الغیبه، ص ۱۸۲.
[۵]. نعمانى، کتاب الغیبه، ص ۱۶۴.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احکام نماز جماعت
🔷در اقتدا به امام جماعت، شناخت واقعی او شرط نیست بلکه همین که عدالت امام نزد مأموم به هر طریقی ثابت باشد، اقتدا به او جایز و نماز جماعت صحیح است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
May 11
#اعمال_امشب
#نیمه_شعبان
💢 افضل شبها بعد از شب قدر
امام محمدباقر(ع)در مورد فضیلت شب #نیمه_شعبان سؤال شد؛ امام فرمود آن شب بعد از لیلة القدر #افضل شبها است.
✅اعمال این شب:
#غسل که باعث تخفیف گناهان میگردد.
#احیا، شب زنده داری و استغفار.
#زیارت امام حسین(ع).
✅روایت امیرالمومنین در مورد شب و روز نیمه شعبان:
هنگامی که شب #نیمه_شعبان فرا میرسد آن را به عبادت به سر برید و روزش را روزه بدارید، زیرا از اوّل تا آخر این شب، از جانب #خداوند ندا میآید: آیا استغفار کنندهای هست که از گناهان خویش آمرزش طلبد، تا #گناهان او را بیامرزم؟ آیا کسی هست که #طلب روزی کند و من روزی او را وسعت بخشم؟
💐دولت یار رسیده،به دوامش صلوات🌸
💐فخرابرار رسیده به قیامش صلوات🌸
💐بهر تبریک نوشتند درباغ بهشت🌸
💐بر زاده عسکری ومامش صلوات🌸
❤️ یا صاحب الزمان❤️
May 11
May 11
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا شیعیان شب چهارشنبه به مسجد سهله و مسجد جمکران میروند؟
✍️پاسخ:
✅ در مورد مسجد سهله باید گفت: اگر چه مرسوم است که شیعیان در شب چهارشنبه به آن مسجد میروند، ولی در این زمینه، روایتی صریح در دسترس ما نیست. البته سید ابن طاووس چنین سفارش کردهاند: «چون خواستی به مسجد سهله وارد شوی، بهتر است که بین مغرب و عشای شب چهارشنبه جهت عبادت وارد مسجد شوی؛ زیرا این شب در بین شبهای دیگر با فضیلتتر است».[۱] این احتمال قوی وجود دارد که این اندیشمند بزرگ، بافضیلت بودن شب چهارشنبه برای زیارت مسجد سهله را از روایتی استنباط کرده باشد که اکنون در دسترس ما نیست.
اما در مورد مسجد جمکران باید گفت، با توجه به انتساب آن به حضرت ولی عصر(عج)، این مسجد شباهتهایی با مسجد سهله داشته و از اینرو مورد توجه شیعیان است.
اگرچه این مسجد در طول سال مورد توجه مردم است، اما شبهای چهارشنبه، جمعیت بیشتری برای عبادت به آنجا میآیند که شاید یک دلیلش همان گزارشی باشد که سید بن طاوس در مورد فضیلت شب چهارشنبه بیان کرده است.
دلیل دیگری که میتوان در نظر گرفت، گزارشی است که در مورد ساخت مسجد جمکران وجود دارد:
دستور امام غایب(عج) به حسن بن مُثله جمکرانی، برای ساختن مسجد مقدس جمکران که در شب سه شنبه هفدهم رمضان سال ۳۹۳ قمری صادر شد. در ضمن این دستور توصیهای نیز وجود داشت:
نکته مهمی وجود دارد: «إنَّ فی قطیع جعفر الکاشانی الرّاعی معزا یجب أن تشتریه فإن أعطاک أهل القریة الثّمن تشتریه و إلاّ فتعطی من مالک و تجی ء به إلی هذا الموضع و تذبحه اللیلة الآتیة ثمّ تنفق یوم الأربعاء الثّامن عشر من شهر رمضان المبارک لحم ذلک المعز علی المرضی و من به علّة شدیدة فإنّ اللّه یشفی جمیعهم...»؛[۲]
«یک بُز را از گله جعفر کاشانیِ چوپان باید با پول مردم این روستا بخر و اگر اهالی آنجا پول خرید این بُز را به تو دادند که چه بهتر، وگرنه از پول خودت آنرا بخر و به همین مکان بیاور و در فردا شب(شب چهارشنبه) آنرا ذبح کن و گوشتش را در روز چهارشنبه هجدهم ماه مبارک رمضان به بیماران و کسانی که درد شدیدی دارند انفاق نما و خداوند نیز همه آنان را شفا میدهد».
شاید عنایت امام زمان(ع) به شب و روز چهارشنبه باعث شده است که مردم در این زمان بیشتر برای عبادت به این مسجد بیایند.
پی نوشت:
[۱]. ابن طاووس، على بن موسى، مصباح الزائر، ص ۱۰۵، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، ۱۴۱۶ق.
[۲]. مجلسى، محمد باقر، بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۲۳۱ - ۲۳۲، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.
May 11
مدرسه علمیه الزهرا:
🍃 حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی:
💧💧کسی که حمام رفته و لباس تمیز پوشیده است ، همین که یک سیاهی روی صورت یا لباسش بنشیند می فهمد ،
⬛ ولی کسی که مثلا در مکانیکی کارکرده و سیاه شده ، هرقدر هم خاک بخورد متوجه نمی شود.
☑ گناه هم همین طور است.
◻👈 کسی که تزکیه کرده و خودش را تمیز کرده
می فهمد که یک گناه چه قدر اثر دارد ،
◼ ولی کسی که غرق گناه است ، هرچقدر که گناه کند ککش هم نمی گزد.
🍂🍂🍂🍂🍂
💠شب نیمه شعبان هر خواستهای جز گناه اجابت میشود💠
🌷امام صادق (ع) از زبان پدر بزرگوارشان فرمودند:
این شب برترین شبها بعد از شب قدر است،
خداوند در این شب فضلش را بر بندگان جارى مى سازد و از منّت خویش گناهان آنان را مى بخشد،
پس تلاش كنید كه در این شب به خدا نزدیك شوید.
⚜همانا این شب، شبى است كه خداوند به وجود خود سوگند یاد كرده كه در آن درخواست كننده اى را، مادام كه درخواست گناه نداشته باشد، از درگاه خود نراند.⚜
⚜این شب، شبى است كه خداوند آن را براى ما خاندان قرار داده است، همچنان كه شب قدر را براى پیامبر ما قرار داده است.
⚜خداوند همه گناهانى را كه او انجام داده بیامرزد،
و درخواستهاى دنیوى و اخروى او را برآورده سازد، چه درخواستهایى كه بر خداوند اظهار كرده و چه درخواستهایى كه اظهار نكرده و خداوند با علم خود بر آنها واقف است.
📕اقبال الاعمال سیدبن طاووس ص 209
امام مهدى عليه السلام :
ما از همه خبرهاى شما آگاهيم و چيزى از خبرهاى شما از ما پنهان نيست
بحار الأنوار ، ج 53 ، ص 175
🌹 میلاد دوازدهمین خورشید آسمان امامت، بر شما مبارک 🌹
🌸با هرنفسے سلام ڪردن عشق است
🌸آقا بہ تو احترام ڪردن عشق است
🌸اسم قشنگت بہ میان چون آید
🌸از روی ادب قیام ڪردن عشق است
🌸السلام علیڪ یا بقیة اللہ الاعظم🌸
آیت الله مجتهدی (ره):
🌹✨از فواید نماز اول وقت
این است که به برکت امام زمان
نماز های ما هم قبول مےشود
چون امام زمان اول وقت نماز مےخوانند
و نماز ما با نماز حضرت بالا مےرود.✨
🔰بیانات مهم رهبر انقلاب درباره امید به اصلاح نهایی همهی امور به وسیلهی حضرت بقیهالله در دیدار اخیر
💡 باید تلاش کنیم که آن روز را جلو بیندازیم
🔻نیمهی شعبان، مظهر امید به آینده است؛ یعنی همهی امیدهایی که ما به چیزی پیدا میکنیم، ممکن است بشود، ممکن است نشود؛ امّا امید به اصلاح نهایی بهوسیلهی ولیّ مطلق حضرت حق، حضرت صاحبالزّمان (عجّلالله تعالی فرجه و ارواحنا فداه) امید غیر قابل تخلّف است.
🔸السَّلامُ عَلَیکَ یا وَعدَ اللهِ الَّذی ضَمِنَه؛ وعدهی تضمینشدهی خدا است؛ السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا العَلَمُ المَنصُوبُ وَ العِلمُ المَصبُوبُ وَ الغَوثُ وَ الرَّحمَةُ الوَاسِعَةُ وَعداً غَیرَ مَکذُوب؛ این وعدهی تخلّفناپذیر الهی است. فقط هم ما -شیعه- نمیگوییم، فقط هم ما مسلمانها نمیگوییم، [بلکه] همهی ادیان عالم منتظر یک روز آنچنانی هستند.
🔷امتیاز کار ما این است که ما طرف را میشناسیم، وجودش را حس میکنیم، حضورش را قبول داریم، با او حرف میزنیم، با او مخاطبه میکنیم، از او میخواهیم و او هم پاسخ میدهد به ما؛ تفاوتش این است. دیگران -مسلمانان غیر شیعه و متدیّنین غیر مسلمان- به یک چیز مبهمی معتقدند؛ ما شیعه نه؛ مشخّص است که چه میخواهیم، با چه کسی حرف میزنیم؛ [نیمهی شعبان] روز امید است.
🔸عزیزان من، جوانان عزیز، کارگران عزیز! امید را قدر بدانید؛ امید را در دل نگه دارید؛ امید به عوض شدن چهرهی مُظلَم و تاریک و مخدوش دنیایی که امروز در زیر سلطهی ابرقدرتها است. بدانید و مطمئن باشید که این وضع عوض میشود، مطمئن باشید که این فضای ظلم و جُوری که امروز مشاهده میکنید در دنیا، از زورگویی، بدگویی، خباثت و رذالت -که مظهرش سران آمریکا و سران صهیونیستند، و دیگران هم کموبیش همینجور- این بدون تردید تغییر پیدا خواهد کرد؛ این، آن امیدی است که ما داریم.
🔺ما باید کمک کنیم، از خدا بخواهیم و خودمان تلاش کنیم که آن روز را جلو بیندازیم و نزدیک کنیم انشاءالله. ۹۷/۲/۱۰
علمیه الزهرا(س)
https://eitaa.com/alzahra313
کانال را در ایتا دنبال کنید.
وقت اضافی برای خدا
⌛️⏰
لطفا تا آخرش بخونید :👇
چقدر خنده داره
که یک ساعت خلوت با #خدا دیر و طاقت فرساست. ولی 90 دقیقه بازی یک تیم فوتبال مثل باد میگذره!🏃⚽️
چقدر خنده داره
که صد هزارتومان کمک در راه #خدا مبلغ بسیار هنگفتیه اما وقتی که با همون مقدار پول به خرید
میریم کم به چشم میاد!☹️😣
چقدر خنده داره
که یک ساعت #عبادت_در_مسجد طولانی به نظر میاد اما یک ساعت فیلم دیدن به سرعت
میگذره!📺😑
چقدر خنده داره
که وقتی میخوایم #عبادت_و_دعا کنیم هر چی فکر میکنیم چیزی به فکرمون نمیاد تا بگیم اما
وقتی که میخوایم با دوستمون حرف بزنیم هیچ مشکلی نداریم!
♂
چقدر خنده داره
که وقتی مسابقه ورزشی تیم محبوبمون به وقت اضافی میکشه⌚️⚽️ لذت میبریم و از هیجان تو
پوست خودمون نمیگنجیم اما وقتی مراسم #دعا_و_نیایش طولانیتر از حدش میشه شکایت
میکنیم و آزرده خاطر میشیم!🙁😏
چقدر خنده داره
که خوندن یک صفحه و یا بخشی از #قرآن سخته اما خوندن صد سطر از پرفروشترین کتاب رمان
دنیا آسونه!📚📖📖😕
چقدر خنده داره
که سعی میکنیم ردیف جلو صندلیهای یک کنسرت یا مسابقه رو رزرو کنیم اما به آخرین صف
نماز جماعت یک مسجد تمایل داریم!😵😥
چقدر خنده داره
که برای #عبادت و #کارهای_مذهبی هیچ وقت زمان کافی در برنامه روزمره خود پیدا نمیکنیم اما
بقیه برنامهها رو سعی میکنیم تا آخرین لحظه هم که شده انجام بدیم!
🕰🕰⏳😒
چقدر خنده داره
که شایعات روزنامه ها رو به راحتی باور میکنیم اما سخنان #قرآن رو به سختی باور میکنیم!☹️☹️📡😤😤
چقدر خنده داره
که همه مردم میخوان بدون اینکه به چیزی اعتقاد پیدا کنند و یا #کاری_در_راه_خدا انجام بدند به
بهشت برن!😕😕
چقدر خنده داره
که وقتی جوکی رو از طریق پیام کوتاه و یا ایمیل به دیگران ارسال میکنیم به سرعت آتشی که🔥😧
در جنگلی انداخته بشه همه جا رو فرا میگیره
اما وقتی #سخن_و_پیام_الهی رو میشنویم دو برابر
در مورد گفتن یا نگفتن اون فکر میکنیم!
😓😓
خنده داره
اینطور نیست؟☹️☹️
دارید میخندید؟😄
دارید فکر میکنید؟
این حرفا رو به گوش بقیه هم برسونید و از #خداوند سپاسگزار باشید که او خدای دوست داشتنی ست.😍❤️
⁉️آیا این خنده دار نیست که وقتی میخواهید این حرفا را به بقیه بزنید خیلیها را از لیست خودپاک میکنید؟
👈 به خاطر اینکه مطمئنید که اونا به هیچ چیز اعتقاد ندارند.😶
💢این اشتباه بزرگیه اگه فکر کنید دیگران اعتقادشون از ما ضعیف تره.
🌹یا امیر المومنین علی علیه السلام🌹