‼️گفتن تکبیرة الاحرام همراه با امام جماعت
🔷س 877: اگر کسی در نماز جماعت ھمراہ با امام جماعت تکبیرة الاحرام بگوید، آیا نمازش به جماعت درست میباشد؟
✅ج: نماز جماعتش صحیح است.
👇👇👇
♨️سوال:
🔰لیله المبیت اشاره به چه واقعه ای دارد؟
✍️پاسخ:
✅به شب اول ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت كه حضرت علی(ع) جای پیامبر اكرم(ص) خوابید، «لیلة المبیت» میگویند.
خلاصه آن واقعه از این قرار است كه در سال سیزدهم بعثت سران قریش در یك شورای عمومی تصمیم گرفتند كه ندای توحید را با زندانی كردن پیامبر یا كشتن و یا تبعید او خاموش سازند، چنانكه قرآن كریم میفرماید:
«وَ اًّذ یَمكُرُ بِكَ الَّذیِنَ كَفَرُوا لِیُثبِتوكَ اَوْ یَقتُلوكَ أَو یُخْرِجُوكَ وَ یَمكُروُنَ وَ یَمكُرُ الله وَ الله خَیرُ المَاكِرینَ[انفال/۳۰] به خاطر بیاور هنگامی را كه كافران نقشه میكشیدند كه تو را به زندان بیفكنند یا به قتل برسانند و یا از مكه خارج سازند. آنها چاره می اندیشیدند و نقشه میكشیدند، و خداوند هم تدبیر میكرد؛ و خدا بهترین چاره جویان و تدبیركنندگان است.»[۱]
سرانجام سران قریش تصمیم گرفتند كه از هر قبیله، فردی انتخاب شود تا افراد منتخب در نیمه شب یك باره بر خانه حضرت هجوم برده، او را قطعه قطعه كنند. بدین طریق هم از تبلیغات او آسوده شوند و هم خون او در میان قبایل عرب پخش شود تا خاندان هاشم نتوانند با آنها به مبارزه برخیزند. فرشته وحی، پیامبر را از نقشه شوم مشركان آگاه ساخت و به آن حضرت دستور داد تا از مكه به عزم مدینه خارج شود. پیامبر اكرم(ص) حضرت علی(ع) را از این نقشه آگاه كرد و به او فرمود: «امشب در خوابگاه من بخواب و رواندازِ سبزِ مرا به خود بپیچ تا آنان تصور كنند كه من هنوز در خانه و در بستر آرمیده ام و مرا تعقیب نكند». آن گاه پیامبر مخفیانه به سمت غار ثور حركت كرد و از خداوند درخواست نمود تا دشمن را از دستیابی به او گمراه كند و آنان نتوانند او را پیدا كنند.... .[۲]
در روایات شیعه و اهل سنت آمده است كه علی(ع) این كار را انجام داد و خداوند به خاطر این كار به فرشتگان مباهات نمود و موقعی كه پیامبر به سوی مدینه در حركت بود، این آیه را در شأن حضرت علی(ع) نازل فرمود:
«وَ مِنَ النّاسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتِغأَ مَرضاتِ الله و الله رَئوفٌ بالعباد[بقره/۲۰۷] بعضی از مردم - با ایمان همچون علی(ع) به هنگام خفتن در جایگاه پیامبر - جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.»[۳]
از این رخداد بینظیر میتوان به نتایج ذیل پی برد: درجه ایثار فوق العاده امام علی(ع)؛ تبعیت محض ایشان نسبت به فرمان الهی و نبوی(ص)؛ عشق و علاقه غیر قابل توصیف آن بزرگوار نسبت به رهبر و مقتدای خود؛ و این نكته كه در مواقعی كه اصل و اساس اسلام در خطر قرار میگیرد میباید بهترین شخصیتها، حتی وجود مقدس علی بن ابیطالب(ع) فدا گردد. نظیر آن را در ماجرای شهادت امام حسین(ع) برای حفظ اسلام میتوان دید.
پی نوشتها:
[۱] ر.ك: تفسیر قرطبی، ج ۷، ص ۳۹۷، (داراحیأالتراث العربی، بیروت)
[۲].ر.ك: فروغ ولایت، استاد جعفر سبحانی، ص ۵۷-۴۵، بخش دوم از فصل سوم، مؤسسه امام صادق، ۱۳۷۴ش
[۳].ر.ك: احیأالعلوم، الغزالی، ج ۳، ص ۳۷۸، (دارالهادی بیروت)؛ تذكرْ الخواص، ابن الجوزی، ص ۳۵، (مكتبْ النینوی الحدیثه، تهران)؛ شواهد التنزیل، الحاكم الحسكانی، ج ۱، ص ۱۲۳، ش ۴، (مجمع احیأ الثقافْ اسلامیه)؛ الغدیر، علامه امینی، ج ۲، ص ۴۹ - ۴۷، (دارالكتاب العربی، بیروت، ۱۳۹۸ ه' ق)
🌷مهدی شناسی🌷
🔷زیارت آل یاسین 🔷
🌹أَنَا ولیُُّ لَک برِيُُ مِن عدُوِّک🌹
🌱این فراز یکی از مهم ترین فرازهای زیارت آل یاسین است. این عبارت تکلیـف چگونـه زیسـتن و خـط مشـی زندگی را مشخص می کند.
🌱در اینجا محکم ترین دستاویز ایمـان و اعتقـاد رخ مـی نمایـد و چـون سـخن از محبت خالصانه و برخاسته از نیت الهی است، وجوب همراهی، همدل بودن را معلوم می کند و فـرازی اسـت که از بسیاری چهره ها، مواضع و کارهای ما پرده بر می دارد.
🌱می توان گفت این قسمت به اهمیت و جایگـاه ولایت و امامت پرداخته است زیرا لازمه ولایت پذیری تولی و تبری است. لذا زائر بعد از ذکر شهادت و اعتقـاد خود، تولی و تبری خویش را اعلان می کند .
🌱تولی به معنای دوست داشتن دوستان ائمه و تبری به معنـای بیـزاری جسـتن از دشـمنان ائمـه و دشمنان دوستان ایشان است.
💠 تولی و تبری، ملاک ایمان راستین💠
🌱تولی و تبری دو اصل مهم از فروع دین هستند و جایگـاه ویـژه ای در نصـوص اسـلامی دارنـد و بـه مثابه ی معیار روشنی برای تشخیص ایمان سره از ناسره و مومن راسـتین از دروغـین قلمـداد شـده است.
🌱 قرآن کتاب هدایت بشریت می فرماید: "لا تَجِد قَوماً یؤْمنُونَ بِاللَّه و الْیومِ الْآخرِ یُوادُّونَ منْ حادَّ
اللَّه و رسولَه ولَو کانُوا آباءهم أَو أَبناءهم أَو اِخْوانَهم أَو عشیرَتَهم أُولئک کَتَب فی قلوبهم الایمانَ و أَیَّدهم بِرُوحٍ منْه و یُدخلُهم جنَّات تَجری منْ تَحتها الْأَنْهار خالدینَ فیها رضی اللَّه عنْهم و رضُوا عنْه أُولئک حزْب اللَّه أَلا إِنَّ حزْب اللَّه هم الْمفْلحون؛ هـیچ قـومى را کـه ایمـان بـه خـدا و روز رستاخیز دارند نمی یابى که با دشمنان خدا و رسولش دوستى کنند، هر چند پدران یـا فرزنـدان یا برادران یا خویشاوندانشان باشند.آنان کسانى هستند که خدا ایمـان را بـر صـفحه دلهایشـان نوشته و با روحى از ناحیه خودش آنها را تقویـت فرمـوده، و آنهـا را در باغهـایى از بهشـت وارد می کند که نهرها از زیر (درختانش) جاری است،جاودانه در آن مى مانند.خدا از آنها خشـنود است، و آنان نیز از خدا خشنودند. آنها "حـزب اللَّـه" اند.بدانید حتما "حزب الله" پیروزان و رستگارانند."
⚜ آیةاللّه مجتهدی تهرانی:
🍃 شهید ثانی یک شب از خواب برخاست و دید که نماز شبش قضا شده گریه کرد و گفت:خدا چه کردم که نماز شب از دستم رفت.
🌷 حالا امروز بعضی ها نماز صبحشان هم قضا می شود اما برایشان مهم نیست.
🍃 هزار تومانی اش گم شود ناراحت است اما نماز صبحش قضا شده و نگران نیست.
🌷 شخصی می گفت: من عمل مکروهی انجام دادم تا ۶ ماه توفیق خواندن نماز شب را نداشتم. عمل مکروه. چه برسد به اینکه انسان عمل حرامی را انجام بدهد. غیبت کند یا دروغ بگوید.
🍃 طلبه ای که نماز شب نخواند به درد این کار نمی خورد. چنین روحانی نمی تواند روی مردم تاثیر بگذارد. به هر عالمی هرچه دادند در سحر دادند.
📚 احسن الحدیث، ص۲۲۰
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️اعتنا به وسواس در عبادات
🔷س 881: آیا اعتنا نمودن به وسواس در اعمال عبادی علاوه بر حرمت، سبب بطلان عمل نیز می شود؟
✅ج: در نماز، تکرار افعال از روی وسواس جایز نیست، و نماز را باطل می کند؛ و همچنین تکرار اذکار و قرائت از روی وسواس جایز نیست، و بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند؛ ولی در وضو و غسل تکرار عمل از روی وسواس هر چند حرام است، ولی موجب بطلان عمل نمی شود، مگر در صورتی که یکی از شرایط صحت را مراعات نکرده باشد (مثل این که در وضو دست چپ را بیش از دو بار بشوید یا مسح با آب خارج از وضو انجام شود).
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️خمس درآمد و معنای درآمد
🔷 بر هر فرد واجد شرایط واجب است خمس درآمد مازاد بر مؤونهی خود را پرداخت کند.
🔷منظور از درآمد در این جا، مال و ثروتی است که از راه فعالیتهای اقتصادی به دست میآید، و به اصطلاح عنوان کسب در آن دخالت دارد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷انواع درآمد که خمس به آن تعلق میگیرد:
1⃣درآمد کشاورزی که از راه فعالیتهای کشاورزی به دست میآید.
2⃣درآمد بازرگانی که از راه فعالیتهای تجاری و بازرگانی به دست میآید.
3⃣درآمد املاک که از راه اجارهی اعیان به دست میآید، مثل درآمدی که از راه اجارهی سرمایههای مستغلاتی از قبیل خانه، اتومبیل و مانند آن یا تولیدی از قبیل دستگاه تراش فلزات، ماشین جوراب بافی و مانند آن به دست میآید.
4⃣درآمد حقوقی که افراد از راه اجارهی نفس (خدمات) دریافت میدارند، مثل حقوق و مزدی که استاد با تدریس یا مهندس با فعالیتهای فنی یا کارگر با کارهای ساده دریافت میدارد، و همچنین هر فرد دیگری که نیروی انسانی خود را در اختیار دیگری میگذارد و در برابرش مزد و حقوق میگیرد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
‼️پوشیدن کراوات
🔷س 882: پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟
✅ج: بهطور کلی پوشیدن کروات و دیگر لباسهایی که پوشش و لباس غیر مسلمانان محسوب می شوند بهطوری که پوشیدن آنها منجر به ترویج فرهنگ منحطّ غربی شود جایز نیست.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️خمس فروش مؤونه
🔷س 883: خانه، ماشین و لوازم مورد نیاز انسان یا خانواده او که از درآمد سال خریده شده است، اگر در اثر ضرورت و یا به منظور تبدیل به جنس بهتر فروخته شود، از جهت خمس چه حکمی دارد؟
✅ج: پول حاصل از فروش چیزی که از مؤونه بوده، خمس ندارد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
#مجالس_خلاف_وحدت
🔷س 887: اگر شخصی خلاف وحدت شیعه و تسنن صحبت کند نسبت به حضور در آن مجلس چه تکلیفی داریم؟
✅ج: هرگونه گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمین گردد شرعاً حرام اکید است و شرکت در آن مجلس اگر تأیید و ترویج آن باشد جایز نیست.
✅پرسش:
آياچشم زخم واقعيت داردبراي مقابله باآن چه بايد کرد؟
🌺پاسخ:
ظاهرا اصل چشم زخم یک امر واقعی ست ولی اینطور هم نیست که هر اتفاقی را ناشی از چشم زخم بدانیم؛ گرفتار خرافات شده و نسبت به دیگران دچار منفی نگری و بدبینی شویم.
🖊در حدیث آمده که چشم زخم حق است و واقعیت را دارد. هرگاه کسی از شما انسان یا چیز زیبایی را دید و از آن خوشش آمد بگوید:آمنت بالله و صلی الله علی محمد و آله. در این صورت چشم او تأثیر منفی نخواهد داشت(بحار الانوار، ج60 ، ص18)
🍀 امام صادق علیه السلام می فرمایند : چشم زخم حق است. اثر آن ممکن است گاهی باعث مرگ شود. بسیاری از مردگان به خاطر چشم زخم شور چشم ها به دیار قبر رفتند.
بعد فرمود: هر گاه کسی مسلمانی را دید و از قیافه یا مال ویا هر چیزی که به او تعلق دارد، خوشش آمد، فورا ذکر خدا (مثل الله اکبر، سبحان الله، بسم الله، لا حول و لا قوة الابالله العلی العظیم )
بگوید تا اثر شور چشمی آن بر طرف شود. (همان، ص25)
🔹همچنین در حدیث دیگری می فرمایند :چشم زخم واقعیت دارد. پس خود را با خواندن سوره ناس و فلق هنگام خارج شدن از خانه و خواندن سه مرتبه ما شاء الله لا حول و لا قوّة الا بالله العلیّ العظیم هنگام مشاهده کسی یا چیزی خود و دیگران را از شر آن حفظ کنید. (همان، ص26)
🔷حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح ذکر کرده که برای در امان ماندن از چشم زخم این دعا خوانده شود :اللهم ربّ مطر حابس و حجر یابس و لیل دامس و رطب و یابس ردّ عین العاین علیه فی کبده و نحره و ماله فارجع البصر هل تری من فطور ثمّ ارجع البصر کرّتین ینقلب الیک البصر خاسئا و هو حسیر. همچنین در مفاتیح الجنان آمده خواندن آیه آخر سوره قلم (و ان یکاد الذین کفرو ا. . . ) برای دفع چشم زخم مفید است.
👈با تمام اینها، خیلی مراقب باشید که گرفتار خرافات نشوید و بدون اینکه نسبت به کسی حس منفی پیدا کنید، دعاهای دفع چشم زخم را بخوانید.
🌷مهدی شناسی🌷
🔷زیارت آل یاسین 🔷
🌹فَالْحقُّ ما رضیتُموه و الْباطلُ ما اَسخطْتُموه و الْمعرُوف ما أَمرْتُم بِه و الْمنْکَرُ ما نَهیتُم عنْه🌹
◀️این چهار جمله در قسمت های پایانی زیارت نشان از نقطه صعود و اوج معرفت زائر دارد.
◀️این جملات هم بـر اساس ظاهری زیبا و دلنشین و هـم محتوای زیبا در هم آمیخته شده است.
◀️رودررویی دو جریان حق و باطل و تقابل منکر و معروف ملاک گـذاری مـی شـوند. در ایـن عبـارات پرمغـز،شاخص اصلی دو جریان فکری و عقیدتیِ همیشه جاری در جهان و نیز ملاک روشنی و تیره گی هر عملـی در این دنیا به زیبایی بیان شده است.
💠مفهوم حق و باطل💠
◀️کلمه حق و باطل نقیض یکدیگرند و هر کدام را به ضد دیگری معنـا کـرده انـد مفهـوم حـق دارای ابعاد گوناگون و گسترده ای است و در ضمن اکثر آن ثبات و مطابقت با واقع لحاظ شده اسـت.
◀️حـق در حوزه ی اعتقادات و معرفت به معنای مطابق با واقع است و از آن به حقیقـت تعبیـر مـی شـود.
◀️در عرصه ی جزا و حقوق،حق به معنای چیزی است که صاحب آن شایستگی و لیاقت آن را داشـته باشـد و گاهی هم به معنای وجود بی نقص و کامل است.
◀️باطل نقیض حق و چیزی است که ثبـات و قـوام ندارد.
◀️صفت حق و باطل دو صفتى است که در اصل، مختص به اعتقاد بوده، و اگر غیر اعتقـاد را هـم به حق و یا باطل خوانده اند،با توجه به ارتباط با اعتقاد و در معنای مجازی بوده است .
💠مفهوم معروف و منکر 💠
◀️معروف به معنای شناخته شده و هر چیزیست که عقل و فطرت سلیم با آن آشنایی دارد، و منکر معنای ناشناس، چیزیست که به دور و بر کنار از عقل و دین است.چون شناخت همه جانبه و علمى این مفاهیم و تطبیق آن بر موارد گوناگون از عهده ی افراد معمولی بر نمی آید؛ لذا دین ، معروف و منکـر را تبیین و مشخص مى کند.این دو صفت معمولا در امور عملی و جنبه های رفتاری بکار می روند.
💠امام، محور، معدن و مرجع حق💠
◀️در این قسمت تاکید بر محوریت ولایت در حق و حقیقت و چرخش معروف و منکر برمعیار رضـایت امام است.همـان جملـه مشـهور پیـامبر کـه در حـق امیـر حـق مـدار، مـولای موحـدین
امیرالمومنین فرمودند:"علی با حق است و حق با علی..."
◀️ در زیارت جامعه کبیره می خوانیم:" و الْحقُّ معکُم و فیکم و منکم و الیکم و انتم اهله و معدنه"
"حق با شما و در خاندان شماست و مبدأش شما و مرجعش به سوی شماست و اهل حق و معـدن حـق شمائید"
◀️این فراز از زیارت تسلیم بودن در مقابل امام و حجت خدا را می رساند. در این قسمت به مولای خـود عـرض می کنیم، کاملا تسلیم شما هستم.هرچه شما به آن راضی باشید حق است و هرآنچه از آن بیزار باشید باطـل
است.
◀️ ویژگی یک شیعه این است که چشم در لبان مبارک امام خود دارد و هرآنچه او امـر کنـد را بـه عنوان معروف می پذیرد و همه چیز را وابسته به امر و نهی امام و رهبر خود می داند.
💠اطاعت امام، اطاعت از خداست💠
◀️این معرفت و تسلیم نسبت به امام و حجت خدا در واقع همان چیـزی اسـت کـه قـرآن از مـومنین نسبت به پیامبر صلوات الله علیه و آله می خواهد.
◀️ آنچه امامان به آن امر و نهی می کنند چیزی جز امر و نهی خدا نیسـت و اهـل بیـت در واقـع آشکار کنندگان و تبیین کنندگان امر و نهی خداونـد متعـال هسـتند.
◀️خلاصه اینکه در این مقام به شئون و برخی وظایف امام در روی زمین اقرار می کنیم. امـام چـون نماینـده و منصوب از طرف خداست، اراده و خواست او همان معروف اسلام است و او از هرچه اظهار تنفر کند، همان در دین الهی منکر و مبغوض خواهد بود .
🌷حضرت آیت الله میلانی میفرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امام زمان درد و دل کنید. خوب نیست شیعه روزش شب شود و شباش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد.
‼️احکام خمس
🔷بخشش صوری و به قصد فرار از خمس، خمس دارد. بنابراین زن و شوهری که پیش از رسیدن سال خمسی، اقدام به هدیه کردن سود سالانهی خود به یکدیگر میکنند تا خمس به اموال آنها تعلق نگیرد بایستی خمس آنچه به همدیگر میبخشند را بپردازند. (با این کار، خمس واجب از آنان ساقط نمیشود).
👇👇👇
♨سوال:
🔰آيا ياران امام زمان همه شيعه هستند؟
✍پاسخ:
✅ياران حضرت را سه گروه تشکيل مي دهند:
🍃 313 نفر که ياران خاص هستند؛
🍃 ده هزار نفر؛
🍃 عموم شيعيان و محبان. در روايتي از امام جواد عليه السلام آمده است:
«پس هنگامي که اين تعداد (313 نفر) از اهل اخلاص گرد او (در مکه و به اذن خدا) جمع شدند، خدا امر او را ظاهر کند. پس هنگامي که براي او عقد (ده هزار نفر مرد) کامل شد، به اذن خداي عزوجل خروج مي کند». کمال الدين، ج2، ب36،
2. ياران گروه اول و دوم، کساني هستند که ولايت و امامت امام مهدي عجل اللّه تعالي فرجه الشريف را پذيرفته و لياقت سربازي را در خود ايجاد کرده اند. اما گروه سوم (شايد برخي از افراد گروه دوم)، هم مي توانند از افرادي باشند که قبل از ظهور شيعه بوده و لياقت ياري امام را پيدا کرده اند و هم مي توانند از افراد غير شيعه باشند که با درک ظهور و شنيدن پيام دعوت امام - با توجه به فطرت الهي و عدالت خواهي و حق طلبي خود - حضرت را بپذيرند و با همه وجود سر به اطاعت ايشان بگذارند.
🌷مهدی شناسی 🌷
🔷زیارت آل یاسین 🔷
💠اعلام آمادگی براي یاري امام عصر💠
🌹فنفسی مؤْمنَۀٌ بِاللَّه وحده لَا شَرِیک له و برسوله و بامیرالمومنین و بکم یا مولای أَولکُم و آخـرِکُم و نُصرَتی معدةٌ لَکُم و مودتی خَالصۀٌ لَکُم آمینَ آمین🌹
🌼پس نفس و جان من ایمان به خداوند یکتاى بی شریک دارد، و اعتقاد به رسول او، و به أمیر المؤمنین دارد، و اى مولاى من به شما و این ایمان من به شما خاندان به ابتدا و آخر شما (همه شما)است، و نصـرت و یـارى
من مهیاى شما است، و محبت من بطور خالص براى شما است، خدایا اجابت فرما،اجابت فرما...
🌼 در اینجا بعد از شاهد گرفتن امام بر عقائد حقّه و بیان ملاک سعادت و ابراز تولّی و تبرّی به محضر ایشـان،آمادگی خویش را برای یاری امام در تمام ابعاد اعلام می داریم.
🌼در این مقام در سه بعد معرفت،محبت و اطاعت،آمادگی خویش را برای یاری اماممان اعلام می داریم؛
1⃣معرفت(اعتقادی)
◀️آنچه در بعد اعتقادی است در این جمله آمـده اسـت:"فَنَفسـی مؤمنَـۀٌ" اظهـار ایمـان و اعتراف به وحدانیت حق و رسالت حضرت ختمی مرتبت و وصایت امیرالمـؤمنین و سایر خاندان رسالت عرضه می داریم. ای مولای من اعتقاد من بـه شـما کامـل و تمـام است من معتقد به همه شما خاندان هستم و امامان من دوازده نفرنـد و همـه، جانشـینان برحق رسول خدا هستند.
2⃣محبت (عاطفی)
◀️ و اما در بعد عاطفی و محبتی که نقش انگیزه را برای اقدامات عملی ما دارد به امـام عرضـه می داریم:"و مـودتی خالصـۀٌ لَکُـم"
ای امـام زمـان، آن دوسـتیِ خـاص و آن محبـت مخصوص من که ریشه فطری و تمایل طبعیِ من با آن هم سوست و حصول و تحقّقش را آرزومندم،همانا خالص و از آنِ شماست.
3⃣طاعت(عملی و رفتاری)
◀️اما از بعد عملی با جمله :"و نُصرَتی معدۀٌ لَکُم" آمادگی عملی خـود را بـرای یـاری امام علیه السلام اعلام می کنیم. مسلّماً کسی می تواند امام عصر را یاری نماید که در خود شرایط و لیاقت یاری را پدید آورده باشد.
◀️حکومت امـام در زمـین حکومـت صـالحان و مصلحان است. حاکمیت عدل در سراسـر زمـین بایسـتی توسـط انسـانهایی وارسـته و شایسته تحقّق یابد.
◀️به عبارت دیگر در این جمله عرض می کنیم:این گونه که شما را دوست دارم دیگـری را دوسـت نـدارم، ایـن جایگاهی که شما در قلب و دل من دارید،هیچ کس ندارد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️عمل جراحی زیبایی زن توسط پزشک مرد
🔷س 890: در صورتی که عمل جراحی زیبایی برای زنان توسط پزشک مرد مستلزم نگاه کردن و لمس باشد آیا انجام آن جایز است؟
✅ج: عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمی شود و نگاهکردن و لمسِ حرام بهخاطر آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاهکردن باشد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️توضیح معنای مؤونه
🔷هر نوع مخارجی را مؤونه نمیگویند، بلکه مخارجی که در اصلاح امر معاش و معاد به آن نیاز است، بنابراین هزینهی اشیا و کالاهایی که مورد نیاز نیست را نمیتوان مؤونه قلمداد کرد، و از این قبیل است پولی که هزینهی خرید وسایل حرام، مثل انگشتر طلای مردانه، آلات لهو و لعب، ابزار قمار و مانند آن میشود.
🔹 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
🍃 دختری که خوب تربيت شده باشد، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود.
📚 میزان الحکمة ج1 ص 107حدیث 403