eitaa logo
علمیه الزهرا(س)
149 دنبال‌کننده
6.6هزار عکس
3.8هزار ویدیو
203 فایل
مدرسه علمیه الزهرای شهرستان دهاقان
مشاهده در ایتا
دانلود
‼️اعتکاف بیش از سه روز 🔷س 1299: آيا بيشتر از سه روز می‌توان معتکف بود به‌طوری که آن زياده بخشی از يک روز يا شب باشد؟ ✅ج: اعتکاف بيشتر از سه روز جايز و صحيح است و در طرف زياده حدّی ندارد، ولی زياد کردن بخشی از روز يا بخشی از شب به نيت اعتکاف محل اشکال است.
💠سوال: چنانچه نماز در هواپیما مانع استقرار و طمأنینه نشود و سایر شرایط، مثل قیام و رکوع و سجود مراعات گردد ولی جهت قبله را ندانند، آیا نماز در هواپیما جایز است و وظیفه چیست؟ ✅جواب: اگر می‌تواند علم و اطمینان به قبله پیدا کند و نماز را در وقت بخواند، باید صبر کند ولی اگر نماز قضا می‌شود به هر طرف که گمان بیشتر دارد، نماز بخواند و اگر هیچ راهی برای یافتن جهت قبله ندارد و گمانش هم به هیچ طرف نمی‌رود بنابر احتیاط باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر برای چهار طرف وقت ندارد، به هر اندازه که وقت دارد نماز بخواند.
💚 :ياد ولیّ الله اعظم (عج) را در دل‌های خودتان داشته باشید. 🌼دعای «اَللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَیْکَ فى دَوْلَةٍ کَریمَةٍ»را با همه‌ی دل و با نياز كامل بخوانيد. ۶۰/۳/۲۹ اَللّٰهُمَ عَجْل لِولیکَ اَلفَرج
علمیه الزهرا(س) https://eitaa.com/alzahra313 کانال را به دیگران معرفی کنید.
‼️آرایش صورت و چشم در حال روزه 🔷س 1300: آیا آرایش صورت و چشم در حال روزه گناه است و آیا روزه را باطل می کند؟ ✅ج: آرایش صورت، برای خانم ها در صورتی که در معرض دید نامحرم قرار گیرد جایز نیست، حال فرقی نمی کند که در حال روزه باشد یا خیر. اما در هر حال این کار جزو مبطلات روزه نیست. البته درباره سرمه، گفته می شود اگر مزه یا بوی آن به حلق برسد، برای روزه دار مکروه می باشد.
❤️امام باقر عليه السلام: 🌹هوَ وَ اللهِ المُضطَرُّ فی‌كتابِ اللهِ وَ هُوَ قَولُ اللهِ «أَمَّن یجیبُ المُضطَرَّ اذا دعاهُ وَ یكَشِفُ السُّوءَ وَ یجعَلُكُمْ خُلفاءَ الأَرض 🌹به خدا سوگند که او (مهدی (علیه‌السلام)) مضطر (حقیقی) است که در کتاب خدا آمده می‌فرماید: «اَمَّن یجیب‌المضطر اذ ادعاه و یکشف السؤ...» 📕 بحار الأنوار ج 52 ص 341
👇👇👇 ♨️سوال: 🔰چرا امام زمان(ع) روز جمعه ظهور خواهند کرد؟ ✍️پاسخ: ✅در بعضي از روايات اشاره شده است كه ظهور در روز جمعه واقع مي‌شود. در روايتي از امام صادق(ع) نقل شده است: قائم ما اهل بيت، در روز جمعه ظهور مي‌كند. و در برخي از روايات روز شنبه به عنوان روز ظهور ذكر شده است. در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: قائم(ع) در روز شنبه كه روز عاشورا است قيام مي‌كند.برخي از محققين گفته اند كه ممكن است اين دو روز به دو مرحله از قيام حضرت اشاره داشته باشد. و برخي روايت روز جمعه را از لحاظ سند آن معتبر تر دانسته اند. پس در مورد «روز ظهور» روايات مختلفي وجود دارد؛ برخي روز جمعه، بعضي روز شنبه و در بعضي ديگر روز عاشورا به عنوان روز ظهور مطرح شده است.البته بعضي از روايات قابل جمع است، براي مثال روز عاشورا روز شنبه هم باشد؛ چنان كه در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: «كأني بالقائم يوم عاشورا يوم السبت قائماً بين الركن و المقام»؛ «گويا قائم را مي‌بينيم روز عاشورا ـ كه روز شنبه است ـ بين ركن و مقام ايستاده است».(بحار الانوار، ج52، ص29، ج30). شاید علت ظهور امام زمان در روز جمعه شرافت این روز در بین دیگر ایام هفته باشد. از برخی روایت استفاده میشود چون پیامبر اكرم(ص) از نظر زمانی جلوتر از همه معصومان(ع) هستند، شنبه به او تعلق دارد و حضرت امام عصر(عج) عقبتر از همه است، لذا جمعه به او تعلق دارد. چون روز جمعه متعلق به آن بزرگوار است و روز بزرگی میباشد، ظهور حضرت در آن روز اتّفاق میافتد. سیّد بن طاووس در كتاب جمال الأسبوع گفته است: ابن بابویه(ره) به طور مستند از شخصی به نام سقربن ابی دلف روایت كرده است: وقتی متوكّل عباسی، حضرت امام علی النقی(ع) را به سامرا طلبید و او را زندانی كرد رفتم كه حضرت را زیارت كنم. عرض كرد: از رسول خدا(ص) روایت شده است: یابن رسول اللَّه لا تعادوا الأیّام فتعادیكم؛ با روزها دشمنی نكنید كه با شما دشمنی خواهند كرد. معنای این حدیث را نفهمیدیم. لطفاً راهنماییام كنید. حضرت فرمود: مراد از ایّام ما هستیم. شنبه به اسم حضرت رسول خدا است. یكشنبه امیرالمؤمنان. دوشنبه حسن و حسین(ع). سه شنبه به امام سجّاد و امام باقر و امام صادق(ع). چهارشنبه امام موسی كاظم و حضرت رضا و حضرت امام جوادالائمه و خود من. پنجشنبه به فرزندم امام حسن عسكری(ع) و جمعه متعلق به فرزند فرزندم حضرت مهدی امام زمان(عج) است.(محدث قمی، مفاتیح الجنان، ص 97، انتشارات نبوی)
‼️ کمک به متکدیان 🔷 س 1301: آیا کمک کردن به متکدیان جایز است؟ ✅ج: فی نفسه اشکال ندارد، ولی نباید بگونه ای باشد که ترویج دروغ، بیکاری، و تخلف از قانون باشد. سزاوار است برای ، به مؤسسات مورد اطمینان که در این زمینه فعال هستند کمک کنید و البته بهتر است خویشاوندان نیازمند را در اولویت قرار دهید.
‼️واگذاري دفترچه بیمه به فقير 🔷س 1302: آیا می توانیم به نیت ، درمانی را در اختیار آنان قرار دهیم؟ ✅ج: استفاده از دفترچۀ بیمه فقط مطابق آئین نامه و مقررات شرکت صادر کنندۀ دفترچه جایز است، در غیر این صورت جایز نیست و موجب ضمان است، هرچند در فرض سؤال باشد.
‼️وقت فضيلت اعتکاف 🔷س 1306:، چه زمانی از ایام سال است ؟ ✅ج: هر زمانى كه روزه گرفتن صحيح باشد، اعتكاف صحيح است؛ البته در ماه مبارک رمضان، بخصوص دهه آخر آن، اعتکاف فضیلت بیشتری دارد.
🔹شروع بعد از اذان صبح🔹 💠سوال: شخصی به نیّت اعتکاف از منزل خارج شده، ولی قبل از ورود به مسجد، اذان صبح گفته می شود، آیا اعتکاف او صحیح است و میتواند معتکف شود؟ ✅جواب: بر فرض مذکور اعتکاف همان روز صحیح نمی باشد.
👇👇👇 ♨️سوال: 🔰امام جواد (ع) که در کودکی به مقام امامت رسیدند، چگونه به مشکلات دینی و اجتماعی مردم پاسخ می دادند؟ ✍️پاسخ: ✅علوم و دانشی که امامان شیعه از آن برخوردار بوده‌اند، دو دسته است: ۱ـ دانشی که از طریق غیر عادی و به طور مستقیم از منبع فیض الهی یا از طریق امام پیش از خود دریافت می‌کردند که چگونگی آن بر ما روشن و نمایان نیست. هر امام و پیشوای، دانش‌هایی را که از امام پیش از خود دریافت کرده بود، به طریقی غیر عادی به امام بعدی منتقل می‌نمود، به همان شکل و گونه‌ای که حضرت علی علیه‌السلام فرمود: "پیامبر در گوش من نجوا نمود، به گونه‌ای که هزار باب علم بر من گشود. از هر بابی هزار باب علم باز شد".(۱) ما دقیقاً از کیفیت آن آگاهی نداریم، اما می‌دانیم به صورت عادی نبوده است. از این نوع علم، گاهی در منابع شیعی به "علم لدنی" یاد می‌شود. دانش‌هایی که مربوط به امامت و رهبری دینی انسان‌ها هستند، در این بخش جای می‌گیرند. بیان احکام الهی، هدایت دینی مردم، مرجعیت دینی و تفسیر آیات الهی و هر آنچه که مربوط به هدایت انسان‌ها است، در این طبقه قرار دارد. دریافت این نوع دانش، شرط سنی خاصی ندارد، هر گاه خداوند اراده نماید و شرایط برای امامت و پیشوایی دینی برای امام فراهم شود، چنین دانشی به او افاضه خواهد شد، و از این باب است پاسخ دادن امام جواد علیه السلام به سی هزار مساله در یک جلسه.(۲) ۲ـ دانش‌هایی که از طریق عادی به دست می‌آیند. این نوع از علوم می‌تواند متفاوت باشد و سن در آن تأثیر داشته باشد، اما این بخش از علوم، مربوط به هدایت و راهنمایی دینی نیست. اگر بخشی از این علوم برای هدایت و امامت و پیشوایی لازم باشد، از همان طریق اوّل به امامان معصوم علیهم‌السلام افاضه می‌شود و شرط سنی در آن لحاظ نمی‌شود. برخی از خدمات علمی و اجتماعی حضرت امام جواد علیه‌السلام به قرار زیر است: ۱) گویی به مسایل و شبهات اعتقادی: این مهم در قالب پرسش و و مناظره و گفتمان و نامه‌نگاری صورت می‌گرفت. ۲) تشکیل مکتب علمی و تربیت شاگردان: امام شخصیت‌های مهم علمی مانند علی بن مهزیار، احمد بن ابی نصر بزنطی و زکریا بن آدم تربیت کرد که هر کدام در گسترش معارف و علوم اسلامی بسیار تأثیرگذار بودند. ۳) فعالیت‌های سیاسی: این مهم نیز در قالب‌های مختلف از جمله نفوذ به درون حکومت صورت می‌گرفت؛ بدین معنا که امام به هواداران خود اجازه می‌داد به حکومت نفوذ کرده و مناصب و سمت های حساس را در دست بگیرند. ۴) حمایت از شیعیان: این رویکرد نیز در قالب‌های مختلف مانند حمایت‌های مالی و جلوگیری از ظلم بر آنان شکل می‌گرفت. مرحوم کلینی نقل می‌کند که حضرت جواد، بنا به درخواست یکی از شیعیان سیستان، طی نامه‌ای به والی این منطقه سفارش کرد که در اخذ مالیات، بر او سخت نگیرد. والی که از پیروان امام بود، نه تنها بدهی او بابت خراج را نگرفت، بلکه اعلام کرد تا آن زمان که بر سرکار است، او را از پرداخت خراج معاف خواهد کرد. علاوه بر این دستور داد برای او مستمرّی نیز تعیین کردند. پی نوشت: ۱. مفید، الارشاد، قم ، کنگره شیخ مفید، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۱۸۶ ۲. کلینی، اصول کافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۶۵ش، ج۱، ص۴۹۶
⚠️چرا هر رکعت نماز دو سجده دارد؟ ♥️✨از امیرالمؤمنین امام على(علیه السلام) از فلسفه سجده اول سؤال شد، حضرت فرمود: 1⃣← سجده اول به این معنا است که خدایا اصل ما از خاک است. 2⃣← و معناى سر برداشتن از سجده این است که خدایا ما را از خاک خارج کردى. 3⃣← و معناى سجده دوم، این است که خدایا دو باره ما را به خاک برمى گردانى. 4⃣← و سربرداشتن از سجده دوم به معناى این است که خدایا یک بار دیگر در قیامت از خاک بیرونمان خواهى آورد... 📗علل الشرایع، شیخ صدوق، ج 1،ص 262 ‌‌‌‌‌‌‌┅═✾💖✾═┅┄
ولادت با سعادت امام محمد جواد عليه السلام مبارک باد زيارة الامامين الجوادين عليهما السلام ... السَّلامُ عَلَيْكُما يا وَلِيَّيِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكُما يا حُجَّتَيِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكُما يا نُورَيِ اللهِ في ظُلُماتِ الاَرْضِ، اَشْهَدُ اَنَّكُما قَدْ بَلَّغْتُما عَنِ اللهِ ما حَمَّلَكُما، وَحَفِظْتُما مَا اسْتَودَعْتُما، وَحَلَّلْتُما حَلالَ اللهِ وَحَرَّمْتُما حَرامَ اللهِ، وَاَقَمْتُما حُدُودَ اللهِ، وَتَلَوْتُما كِتابَ اللهِ، وَصَبَرْتُما عَلَى الاَذى في جَنْبِ اللهِ مُحْتَسبَيْنَ حَتّى اَتاكُمَا الْيَقينُ، اَبْرَأُ اِلَى اللهِ مِنْ اَعْدائِكُما، وَاَتَقَرَّبُ اِلَى اللهِ بِوِلايَتِكُما، اَتَيْتُكُما زائِراً عارِفاً بِحَقِّكُما، مُوالِياً لاَِوْلِيائِكُما، مُعادِياً لاَِعْدائِكُما مُسْتَبْصِراً بِالْهُدَى الَّذي اَنْتُما عَلَيْهِ، عارِفاً بِضَلالَةِ مَنْ خالَفَكُما، فَاشْفَعا لي عِنْدَ رَبِّكُما فَاِنَّ لَكُما عِنْدَ اللهِ جاهاً عَظيماً وَمَقاماً مَحْمُوداً.
🔹 با وجود روزه قضا🔹 💠سوال: کسی که روزه ی قضا دارد، اگر به اعتکاف برود باید نیّت روزه قضا کند یا روزه ماه رجب؟ ✅جواب: باید به نیت روزه قضا بجا آورد زیرا تا روزه قضا را انجام نداده نمی تواند نیت روزه مستحبی نماید.
👇👇 ♨️سوال: 🔰آیا امام جواد علیه السلام از غیبت حضرت مهدی علیه السلام خبر داده است؟ ✍️پاسخ: ✅حضرت عبدالعظیم حسنی می گوید: من بر آقایم محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب علیه السلام وارد شدم به قصد اینکه از او درباره قائم سؤال کنم که آیا او مهدی است یا دیگری ، حضرت ابتدائا فرمود: یا اباالقاسم ! ان القائم منا هو المهدی الذی یجب ان ینتظر فی غیبته و یطاع فی ظهوره و هو الثالث من ولدی ...(۱) ؛ ای اباالقاسم ! همانا قائم از ما همان مهدی است که واجب است در غیبتش انتظار او را کشیده و هنگام ظهورش از او اطاعت شود و او سومین از اولاد من است ... در روایت دیگری صقر بن ابی دلف می گوید: به امام جواد علیه السلام عرض کردم : چرا قائم را منتظر خوانند؟ فرمود:... لان اله غیبتة تکثر ایامها و یطول اءمدها فینتظر خروجه المخلصون و ینکره المرتابون ...(۲) ؛زیرا برای او غیبتی است که روزهایش زیاد و مدتش طولانی خواهد بود. مخلصین در انتظار خروج او به سر خواهند برد ، و شک کنندگان او را انکار خواهند کرد ... همچنین مرحوم صدوق؛ به سندش از صقر بن ابیدلف نقل کرده که از امام جواد علیه‌السلام شنیدم که میفرمود: "الإمام بعدی اِبنی عليّ، أمره أمری وقوله قولی وطاعته طاعتی، والإمام بعده ابنه الحسن أمره أمر أبیه وقوله قول أبیه وطاعته طاعة أبیه. ثمّ سکت فقلت له: یابن رسول اللَّه! فمن الإمام بعد الحسن؟ فبکی (علیه‌السلام) بکآءً شدیداً، ثم قال: إنّ من بعد الحسن ابنه القآئم الحقّ المنتظر..."(۳)؛ "امام بعد از من فرزندم علی است، امر او امر من وقول او قول من وطاعت او طاعت من است. وامام بعد از او فرزندش حسن است. امر او امر پدرش، وقول او قول پدرش، وطاعت او طاعت پدرش میباشد. آن گاه ساکت شد. عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! امام بعد از حسن کیست؟ امام گریه شدیدی کرد، سپس فرمود: همانا بعد از حسن فرزندش قائم به حقّ منتظر است. پی نوشت ها: ۱- کمال الدین ، ص ۳۷۷؛ بحارالانوار ، ج ۵۱ ، ص ۱۵۶ ، ح ۱ ۲- کمال الدین ، ص ۳۷۸؛ بحارالانوار ، ج ۵۱ ، ص ۳۰ ، ح ۴ ۳- اعلام الوری، ص ۴۳۶ ؛ بحارالأنوار، ج ۵۱، ص ۱۵۷، ح ۵
‼️ زمان نيت اعتكاف 🔷س 1309: چه وقت است، آيا مى‌توان اول شب نيت کرد؟ ✅ج: وقت نيت اعتکاف، روز اول است و می توان در یا در نیت کرد و از همان زمان اعتکاف را شروع کرد، بلکه احتیاط مستحب آن است که شب اول داخل اعتکاف شود و از اول شب نیت شود.
🔰علت اينکه يک نفر دائما در زندگي بدشانسي مياره چي هست ؟ ✍️پاسخ: ✅شانس بی معناست. بله ما از علت برخی امور اطلاع نداریم و اسم آنها را شانس می گذاریم. شاید با کمی کنکاش در پیرامون خود بتوانیم علت برخی امور نامطلوب را بیابیم. و اگر هم فکر می کنید که امور غیر مادی در کار هستند، زیاد استغفار کنید. اما به نوعی باید از مشاوره نیز کمک بگیرید. فکر می کنید اگر سوالی از همه مردم پرسیده شود که آیا شما بدبخت ترین و بدشانس ترین و ... هستید، چند درصد مردم خود را بدبخت تر از همه می دانند؟ انسان ها مشکلات خود را با تمام وجود درک می کنند و از مشکلات دیگران یک تصور ساده و اجمالی دارند. برای همین مشکلات خود را خیلی دردناک تر می دانند. در حالی که تفاوت زیادی بین آنها وجود ندارد.
🌸🌸🌸آيا اين حرفي که بعضي ها ميگويند خدا بد نده؟ آيا اين حرف کفر است؟چون به طور کامل مخالف آيه صريح قرآن يعني آيه 79 سوره نساء است ✍️پاسخ: ✅اين جمله بين عوام رايج است و از جملاتي است که به تعبير مشهور، غلط رايج است و نبايد اينگونه بيان نمود. اما بيان اين جمله منجر به کفر نيست زيرا اعتقاد به اين موضوع ندارند که بدي را خدا مي دهد و يا خدا را سرمنشاء بدي و بلا و بدبختي بدانند بلکه صرفا بصورت يک جمله ابراز همدردي در آمده است و بهتر است از جملات جايگزين مانند اينکه ان شالله سريعتر بهبود يابيد، خدا بهتون سلامتي بده و... استفاده شود. با توجه به آيه اي که اشاره فرموديد هر چه از جانب خدا مي رسد جز خير و نيکي نيست و اين مي تواند مشمول آزمايشات سخت الهي شود مانند فوت بستگان و برخي بيماري ها و گرفتاري ها و ... که منجر به پاک شدن گناهان انسان و يا ترفيع درجه مي گردد. انسان اگر به فلسفه و حکمت کارها پي ببرد چيزي جز رحمت و خير و نيکي از جانب خدا نمي بيند.
✅پرسش: آیا سند روایتی که می فرماید هرکس تمکن مالي داشته باشد و ازدواج نکند از ما نيست صحیح است؟ منظور از این روایت چیست؟ من بخاطر گناهانی مانند غنا و اختلاط و رقص و .. که در مجلس عروسی هست دنبال ازدواج نیستم 🌺پاسخ: قال رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ : النكاح سنتي فمن رغب عن سنتي فليس مني. پيامبر خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: ازدواج سنت و طريقه‌اي در زندگي من است، پس هر كس از اين طريقه روي‌ گرداند، از من نيست. 🍀این حدیث هم در علم حديث و هم در علم فقه و نيز در برخي ديگر از علوم اسلامي مانند تفسير مورد توجه قرار گرفته است. توجه ويژه‌اي كه در علم حديث و علم فقه، به آن شده نشانة‌ جايگاه مطلوب و مناسب آن در معارف اسلامي است لذا اصحاب حديث و روايت و عالمان حوزه فقاهت، اعم از شيعه و اهل سنت، آن را در موسوعه‌هاي عظيم روايي و فقهي گنجانيده‌اند، براي نمونه ، در نخستين جوامع حديثي شيعه، مانند: «الكافي»(1) - كه يكي از كتب اربعه در فقه شيعه محسوب مي‌شود- و نيز در آثار فقهي محدثاني مانند شيخ صدوق(ره)، اين حديث آمده و مورد استناد قرار گرفته است. 🔹البته مقصود این روایت کسی است که اصلا بنای بر ازدواج نداشته باشد و بخواهد مجرد بماند. اما اگر فعلا شرایط ازدواج را ندارید و ترس وقوع در حرام هم ندارید لازم نیست برای ازدواج عجله کنید. 🖊هیچ گاه ازدواج به خاطر رسم و رسومات غلطی که به آن اضافه شده و گناهانی که همراه آن ممکن است انجام شود، ترک نمی شود. بلکه آن رسومات باید اصلاح شود و خرافات و گناهان از آن زدوده شود. اگر این چنین بود افراد متدین نباید ازدواج میکردند! 🌸بنابراین تلاش کنید تا آنجا که در اختیار شما است مجلسی بدون گناه و آلودگی داشته باشید. مراسم ازدواج خود را در مناسبتی مذهبی قرار دهید و از مولودی خوان به جای گروه و .... دعوت کنید. همسر خود را نیز از خانواده ای مذهبی انتخاب کنید تا آنها نیز با شما همراه باشند. .................................. 1. محمد بن يعقوب كليني، الكافي، ج5، ص329، كتاب النكاح، ح5.