🤔 #خمس هَدیه مال غیر مُخَمّس!!!
❓ كسى
كـه شيـعه
است؛ ولى خمس
نمىدهد، عين مالى كه
خمسش را نداده به من هديه
مىكند آيا بايد خمس آن را بدهم؟
✍ آيات تبريزى و سيستانى: خمس آن
بر عهده بخشنده است و بر شخص
گيــرنـده چيـــزى واجـــب نيـــست.
✍ بقیـه مراجـع: بر شـخـــص گيــرنده
واجـب اســت، خمــس آن را بدهـد.
📚 منابع:
توضيحالمسائلمراجع،ج ۲،م۱۷۶۳؛
بهجت، وسيلة النجاة، ج ۱،م ۱۴۲۲،
استفتـاء شفــاهی از دفتـر رهبـری
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اصحاب اخدود چه کساني بودند و سرانجام شان به کجا رسيد؟
✍️پاسخ:
✅در سوره ي بروج، از اصحاب اخدود ياد شده است.(1) «اخدود» به معناي «گودال» است. قبل از اسلام گروهي از مردم نجران در جزيره ي العرب به مسيحيّت، دين بر حق آن عصر ، گرويده بودند. حاكم و پادشاه يمن كه «ذونواس حميري» نام داشت،(2) از اين مسأله خشمگين شده، دستور داد گودالي حفر كنند و در آن آتش بيفروزند، آن گاه مسيحيان را مجبور كرد يا از آيين خود دست بردارند و يا خود را در آتش بيندازند، تعدادي از آنان بر دين خود اصرار كردند و به آتش در آمدند.
امام باقر (عليه السلام) فرمود: « روزي اسقف نجران به حضور اميرالمؤمنين(عليه السّلام) رسيد و درباره ي اصحاب اخدود سخن به ميان آمد، حضرت علي(عليه السّلام) فرمود: « خداوند پيامبر حبشي را بر قومش فرستاده، آن قوم ايمان نياوردند و با او جنگيدند و جمعي از اصحابش را كشته و بقيه را اسير كردند. آن گاه گودالي بزرگ را پر از آتش كردند و گفتند:
هر كس كه پيرو دين ما است، كنار برود و هر كس پيرو دين اين پيامبر است، بايد به آتش درآيد. همه ي پيروان آن پيامبر خود را به آتش انداختند. يكي از آن ها زني بود كه نوزادي يك ماهه در آغوش داشت و از آتش مي ترسيد. فرزندش به سخن آمد و گفت: « به درون آتش برو. او خود و فرزندش را به آتش انداخت. [ از اين رو] به آن ها اصحاب اخدود مي گويند.»(3)
اما اين كه منظور از اصحاب اخدود كدام يك از اين دو گروه ظالم و مظلوم است، علّامه طباطبائي مي گويد: « مراد از اصحاب اخدود، ظالمان هستند كه مؤمنان را سوزاندند و خود در اطراف گودال، شاهد سوختن آن ها بودند, امّا بعضي گفته اند مراد مؤمناني است كه اين قول ضعيف است.»(4)
دو قول ديگر نيز درباره ي اصحاب اخدود وجود دارد كه عبارت است از:
اصحاب اخدود در شام بوده اند و پادشاه ظالم آن ها «انطيا خوس» رومي بوده است,
اصحاب اخدود در فارس در زمان بخت النصر بوده اند.(5)
پی نوشتها:
1. بروج: 85: 1 ـ 5.
2. التبيان، ج3، ص 453.
3. بحارالانوار، ج14، ص438 .
4. تفسيرالميزان، ج 20، ص370.
5. بحارالانوار، ج14، ص 444.
#خانمها_بدانید
💢مقایسه کردن ممنوع"
✍یه نقص خیلی بزرگ و بد، که متاسفانه اکثر خانمها دارند، مقایسه کردنه..برای یه مرد هیچی سختتر از این نیست که با کسی مقایسهش کنی...
این جملات مقایسهای ممنوع....!
همه شوهر دارن؛ ما هم شوهر داریم...!
شوهر خواهرم؛ خواهرم اینا را دائم میبره مسافرت، ولی من دق کردم تو این خونه....
💥آقای فلانی همسایه کناریمون، هر وقت میره خونه دوتا پلاستیک پر دستشه، کلی چیز خریده واسه خونشون؛ ولی تو همیشه دست خالی میای...
💕💕💕💕💕💕
☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
🌺☘️🌺
☘️🌺
🌺
⁉️با وجود استفاده از قرص در زمان عادت ماهانه، لکههایی که دیده میشود چه حکمی دارد؟
✏️حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (مد ظله العالی):
به هر حال اگر خون نباشد حکمی ندارد، ولی اگر خون باشد ـ اگر چه قهوهای رنگ ـ در صورتیکه در سه روز اول هر چند در باطن استمرار داشته باشد، و مجموع آن با خونهای بعدی از ده روز تجاوز نکند همهی آن حیض محسوب میشود؛ ولى اگر از ده روز تجاوز کند به مقدار عادت حیض، و بقیه محکوم به استحاضه است، که دستور آن در رساله توضیح المسائل حضرت امام«قدس سره» مذکور است، مراجعه نمایید.
✏️حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید سه روز اول حیض پشت سر هم باشد، پس اگر مثلاً دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند، حیض نیست. و ابتدای حیض لازم است خون بیرون بیاید، ولى لازم نیست در تمام سه روز خون بیرون بیاید، بلکه اگر در باطن فرج خون باشد کافى است، و چنانچه در بین سه روز مختصرى پاک شود به نحوى که در بین زنها تماماً یا بعضاً متعارف است، باز هم حیض است.
✏️حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر در باطن خون باشد و لکهها سه روز پشت سر هم دیده شود حیض است و الا استحاضه میباشد.
✏️حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه لکههایی ببیند ولی سه روز اول متصل و پی در پی نباشد حکم استحاضه را دارد.
✏️حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه حداقل سه روز استمرار داشته باشد ولو اینکه داخل فضای فرج باشد، حیض است.
☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
🌺☘️🌺
☘️🌺
🌺
⁉️سؤال:حکم اپیلاسیون عورت زن توسط خانم دیگر ی که این کار شغل اوست چیست؟
✏️جواب: نگاه به عورت دیگری، خواه برای زائل کردن مو باشد یا چیز دیگر جایز نیست، ولی زایل کردن موهای زیر بغل و مانند آن، به وسیله ی هم جنس مانعی ندارد.
#احکام #نماز
اقتدا به اهل سنت
💠سوال ۶۰۱: در مکان های مشارکت و رفت و آمد با برادران اهل سنت، هنگام شرکت در نمازهای روزانه، در بعضی از موارد مانند آنان عمل می کنیم، مثل نماز به صورت تکتّف و عدم رعایت وقت و سجده بر فرش، آیا این نمازها احتیاج به اعاده دارند؟
✅جواب: اگر حفظ وحدت مقتضی انجام آن کارها باشد، نماز صحیح و مجزی است، حتی اگر سجده بر فرش و مانند آن باشد، ولی تکتّف در نماز جایز نیست، مگر این که ضرورت آن را اقتضا کند.
🔘 خدا چگونه بندهپروری میکند؟
🔘 غیرخدا چگونه بندهپروری میکنند؟
🔻 #گناه_و_توبه (ج۲۰)
🔸 مسئله این نیست که بندۀ خدا بشویم یا نشویم! مسئله این است که «بندۀ خدا باشیم یا بندۀ غیرخدا»؛ چون اگر عبد خدا نشویم، حتماً عبد غیرخدا میشویم!
🔸 ببینید خدا چگونه بندهپروری میکند و غیرخدا چگونه بندهپروری میکنند؟ وقتی خدا به بندههایش دستور میدهد و آنها اجرا نمیکنند، زود آنها را نمیزند! یا وقتی اجرا میکنند، زود تشویق نمیکند، بلکه حساب و کتاب را میگذارد برای روز قیامت! حالا ببینید این کار، چقدر بندهها را بزرگوار بار میآورد!
🔸 خدا بندگان خود را فریب نمیدهد اما تبلیغات ابلیسی، پر از فریب است. شیطان میگوید: «لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ» آنچه در دنیا هست، پیش انسانها زیبا جلوه میدهم! خدا هم میتوانست قرآن را طوری نازل کند که همه جذب شوند، اما جاذبه و دافعۀ قرآن، بهگونهای که به انسان تعادل میدهد، لذا برای اینکه جذب شیرینیهای قرآن بشوی باید یکمقدار سعی کنی.
🔸 خدا به بندگان خود، قدرت و بزرگی میدهد؛ هرکسی بیشتر بندهاش میشود، قویتر میشود و چشم و گوشش بیشتر باز میشود. خدا بندههای خود را ابرقدرت میکند؛ کمااینکه میبینید عرفا چه قدرتهایی پیدا میکنند!
🔸 ببینید غیرخدا، با بندگان خود چگونه برخورد میکنند! مثلاً ابلیس وقتی کسی را بندۀ خودش کرد، به او میگوید: من از تو بیزام! «إِنِّي بَريءٌ مِنْكَ» اما کسی که بندۀ خدا بشود، اگر گنهکار هم باشد و توبه کند، خدا میفرماید: من دوستش دارم، «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابينَ»
🔸 خدا میتواند خرابیهای بندهاش را جبران کند ولی غیرخدا نمیتوانند. خدا میفرماید: من میتوانم سیئات را به حسنات تبدیل کنم، تو خراب کردی؛ من درستش میکنم!
🔸 خدا با بندگانش خیلی آقامنشانه برخورد میکند اما غیرخدا با بندگان خود برخورد غیرانسانی دارند؛ مثلاً آنها را شرطی بارمیآورند. کمااینکه وقتی یک حیوان را میخواهند شرطی کنند، بهخاطر اجرای یک دستور، فوری به او پاداش میدهند و بهخاطر یک خطا، فوری او را تنبیه میکنند!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد امامصادق(ع)- ۹۸.۰۳.۰۶
✅✴ رهبر معظم انقلاب
✅✴ حضرت هادی (علیه السلام) فرمودند: اگر عبد العظيم حسنی را در ری زيارت بكنی مثل اين است كه ابا عبد الله الحسين عليه السلام را در كربلا زيارت كرده باشی.
✅⚫ سالروز وفات حضرت عبدالعظيم حسنی تسلیت باد.
🌸💐🌸💐🌸وقتي که انسان در خواب است روحش از بدن جدا مي شود،وقتي که صدايي او را بيدار ميکند،ايا روح او صدا را ميشنود يا جسم او؟
✍️پاسخ:
✅در روايت است که(احوالات پس از مرگ همانند حالات مختلف خواب ديدن استمرگ همين خوابي است كه هر شب به سراغ شما ميآيد؛ با اين اختلاف كه مدّتش طولاني است و انسان در اين خواب بيدار نميشود مگر روز قيامت.
🔹افرادي كه در حال خواب، خواب ميبينند و در آن حال به أنواع فرح كه به وصف و اندازه نيايد شاد خاطر ميگردند، يا به انواع دهشتها و وحشتها كه قابل توصيف و تقدير نباشد دچار ميگردند؛ چگونه است حال سرور و شادماني آنها يا حال دهشت و اضطراب آنها در خواب ؟
⬅️همينطور است مرگ و احوالاتي كه در آنحال بر انسان پيش ميآيد؛ پس آماده مرگ شويد.)اين روايت صريح است بر اينكه خواب و مرگ يكي است، منتهي مرگ قدري عميقتر است و سنگينتر و خواب قدري سطحيتر است و سبكتر.پس ميتوان گفت كه مرگ خوابي است سنگين؛ و خواب مرگي است سبك.
🔹تمام فلاسفه و حكماي بزرگ جهان متحيّرند كه حقيقت خواب چيست، كما اينكه همه متحيّرند كه حقيقت مرگ چيست؛ و هيچيك از آنها تا بحال نتوانسته است به أسرار خواب پي برد و از حقيقت آن پرده بردارد، كما اينكه هيچيك از آنها نتوانسته است به اسرار مرگ پي برد و به واقعيّت آن دست يابد.
💥فرق خواب و مرگ
✍️فرقي كه ميان آن دو ميتوان گذاشت اينستكه در حال خواب بدن ميافتد، و اعمالي كه بدن انجام ميدهد سبكتر ميشود؛ خون آرامتر ميگردد، اعصاب استراحت بيشتري دارند، قلب و سائر اعضاي رئيسه و غير رئيسه و جوارح و أمعاء خفيفتر حركت كرده و بكار خود ادامه ميدهند، بدن تا حدودي حرارت خود را از دست ميدهد و لذا در حال خواب آدمي بيشتر سرما ميخورد و بايد روي خود ملحفهاي بكشد؛ امّا در مواقع بيداري چنين نيست، چرا ؟
🔹براي اينكه در حال خواب روح علاقه خود را نسبت به بدن كم ميكند، امّا قطع علاقه نميكند، بلكه في الجمله علاقه باقي است و بواسطه همين اندازه علاقه اجمالي است كه بدن اعمال خود را انجام ميدهد.
ولي در وقت مردن روح علاقه خود را بكلّي قطع ميكند و در عالم تجرّد محض و مطلق ميرود.
⬅️همينطور كه در وقت خواب روح حركت ميكند به عالم تجرّدِ في الجمله كه همان عالم ملكوت أسفل و عالم صورت و مثال است و بدن به زمين ميافتد، در وقت مردن نيز روح حركت ميكند به همان عالم يا به ملكوت أعلي و عالم معني و عالم نفس و بدن را يَله و رها ميگذارد.
✍️پس خواب، مرگ چند ساعت است و مرگ، خواب دائمي و هميشگي. و بين مرگ چند سال و چند صد سال و چند هزار سال تفاوتي نيست، كما اينكه بين خواب يك دقيقه و يك ساعت و چند ساعت تفاوتي نيست.
⬅️و همينطور كه در درجات خواب اختلاف مشاهده ميشود، بعضي خوابشان سبك است، با يك حركت مختصر يا صداي مختصري بيدار ميشوند، و بعضي خوابشان سنگين است، و بعضي سنگينتر كه با حركت شديد و با غرّش صداي طيّاره و رعد نيز بيدار نميشوند؛ همچنين بعضي از مردم مرگشان سبك است، به مجرّد دعوت بسوي مقام عزّ ذوالجلال و حركت براي قيامت كبري زنده ميشوند و كوچ ميكنند، و بعضي مرگشان سنگين و سنگينتر تابحدّي كه بايد در صور دميده شود تا جانها بيدار شود و زنده گردد و در قيامت كبري حاضر شود.
💥يا به عبارت ديگر ميتوان گفت: انسان در حال حيات و زندگي خوابهاي موقّت و كوتاهي ميكند و سپس بيدار ميشود، ولي در حال مرگ يك خواب طولاني ميكند، و پس از آن بيدار شده و زنده ميگردد.
جواب :روح صدا را مي شنود نه جسم چون شنيدن کار روح است.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
⁉️آیا خونریزی های ناشی از عادت ماهیانه، زایمان و ... که بانوان دچار آن میشوند، پاداشی برای آنها نیز دارد و آیا اگر در آن هنگام بمیرند، تفاوتی با دیگر زمانها میکند یا خیر؟
📚دیدن خونهای سهگانه حیض، استحاضه و نفاس، به عنوان نوعی از طبیعت بدن زنان میباشد که در اسلام نیز احکامی برای آنها قرار داده شده است.
طبیعتاً زنانی که در این حالت قرار میگیرند به لحاظ جسمی و روحی دچار مشکلاتی میشوند، و روشن است کسی که در این نوع مشکلات و دردها صبر داشته باشد بهمانند دیگر انسانها که در برابر سایر مشکلات و مصائب صبر پیشه کردهاند، اجر و پاداش دارد. البته کم و زیادی این سختیها و به دنبال آن، اجرها، به نسبت افراد مختلف، متفاوت است.
اما با در نظر گرفتن این روایات، این سؤال پیش میآید که نفاس چه تفاوتی با حیض و استحاضه دارد که چنین فضل و اجری برای آن در نظر گرفته شده است؟ به نظر، نکته در این است که برجسته بودن وفات هنگام نفاس به جهت دنیا آوردن فرزند و سختیهایی است که زنان در زمان وضع حمل متحمل میشوند. این مطلب توسط روایات نیز تأیید شده و مردن در چنین حالتی را به منزله شهادت دانستهاند؛ امام علی(ع) فرمود: «پیامبر(ص) درباره جهاد صحبت میکردند، زنى پرسید: ای رسول خدا! از این جهاد برای زنان نصیبی نیست؟ فرمود چرا، زن از زمانی که حامله میشود تا به دنیا آوردن فرزند و سپس تا زمانی که بچه را از شیر بگیرد، ثواب مجاهد در راه خدا را دارد، و اگر در این بین بمیرد، برای او مقامی بهمانند مقام شهید خواهد بود».
#احکام
#ناتواني_از_پرداخت_کفاره_عمدی
📌عدم توانایی پرداخت کفاره افطار عمدی
✍ سؤال: اگر کسی بدون عذر موجه، روزه ماه رمضان را نگرفته و اکنون نه مالی دارد که 60 فقیر را سیر کند و نه توان دارد که 60 روز به عنوان کفاره روزه بگیرد، وظیفه چیست؟
✅ جواب: بايد به هر تعداد فقير که توان دارد، غذا بدهد و احتياط آن است که استغفار نيز بکند. و اگر به هيچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نيست کافی است که استغفار کند، يعنی با دل و زبان بگويد: استغفرالله (از خداوند بخشايش میطلبم). البته قضای روزه ها برعهده اش می باشد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💠 #رهبر_انقلاب :آنچه که همیشه برای انسان میماند، کتابخوانی در سنین پائین است. جوانانِ شما، کودکانِ شما هرچه میتوانند، #کتاب بخوانند؛ در فنون مختلف، در راههای مختلف، مطلبی یاد بگیرند. البته از هرزهگردی در محیط کتاب هم باید پرهیز کرد، منتها این مسئلهی بعدی است؛ مسئلهی اول این است که یاد بگیرند، عادت کنند به این که اصلاً به کتاب مراجعه کنند، کتاب نگاه کنند. ۹۱/۷/۲۰
💙🍃
🍃🍁
🔴منظور از فلق در قُلْ أَعُوذُ بِرَب الْفَلَق چیست؟ِ
✍🏻فلق چاهی است در جهنم که اهل جهنم از شدت حرارت و خوف و ترس آن چاه به خداوند پناه می برند؛ این چاه از خداوند اذن خواست که نفس بکشد خداوند هم به آن اذن داد، وقتی نفس کشید جهنم پر از آتش شد.
🍃🌸و از پیامبر اکرم (ص) روایت شده که فرمود: در جهنم یک وادی از آتش است که اهل جهنم از حرارت آن روزی ۷۰ هزار بار به خدا پناه می برند. ودر آن وادی ، اتاقی از آتش است و در آن اتاق چاهی از اتش است و در آن چاه ، تابوتی از آتش است و در داخل آن تابوت، ماری از آتش است که ۱۰۰۰ نیش دارد و طول هر نیش آن ۵۰۰ متر است، و لذا خداوند به پیامبر می فرماید: بگو پناه می برم به آفریدگار فلق
🍃🌸یک طایفه از کسانی که اهل این چاه هستند، شرابخواران می باشند. فلق یعنی صدع، صدع به معنای سوراخ در یک چیز سفت و محکم است و مراد این است که در جهنم ، چاهی است که در آن ۷۰ هزار خانه است و در آن خانه ۷۰ هزار اتاق است و در آن اتاق ۷۰ هزار سیاهی است و در آن سیاهی ۷۰ هزار ظرف سم است که همه اهل جهنم باید از اینجا عبور کنند.
📚بحار، جلد۸،
📚 مبحث جهنم؛ کفایا الموحدین، مبحث نار
📢 نماز_حاجت_روز_پنجشنبه
به توصیه آیتالله بهجت قدسسره
🔷آیتالله بهجت قدسسره اطرافیان و شاگردان خود را بسیار به خواندن نماز روز پنجشنبه توصیه میکردند و میفرمودند: «آیتالله سید مرتضی کشمیری هر وقت این نماز را میخواند، هدیهای برای او میرسید».
📃شیوه خواندن نماز از کتاب جمالالاسبوع سیدبنطاووس
چهار رکعت (دو نماز #دورکعتی)
1⃣ در رکعت اول بعد از حمد ۱۱بار سورۀ توحید
2⃣ در رکعت دوم بعد از حمد ۲۱بار سورۀ توحید
3⃣ در رکعت سوم بعد از حمد ۳۱بار سورۀ توحید
4⃣ در رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱بار سورۀ توحید
5⃣ بعد از سلام نماز دوم ۵۱بار سورۀ توحید
6⃣و ۵۱بار «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد» را بخواند
7⃣ و سپس به سجده برود و ۱۰۰بار «یاالله» بگوید و هرچه میخواهد از خدا درخواست کند.
✅ پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمود:
اگر از خدا بخواهد که کوهی را نابود کند کوه نابود میشود؛
نزول باران را بخواهد بهیقین باران نازل میشود؛
همانا هیچچیز مانع میان او و خداوند نیست؛
خداوند متعال بر کسی که این نماز را بخواند و حاجتش را از خدا نخواهد غضب میکند.
وقت_نماز_طلوع_تا_غروب_آفتاب
برگرفته از کتاب #بهجت_الدعا، ص٣٨٠ـ٣٨١
بخشی از وصیت شهید بهشتی+ شرح آن
📌جالب است بدانید که خداوند در سوره زخرف آیه 67 می فرماید: افرادی که در دنیا با هم دوست بوده اند ، در روز قیامت با یکدیگر دشمن می شوند ، مگر پرهیزکاران...
این آیه نشان می دهد که دوستان بد، هر قدر هم که در دنیا دوستی شان عمیق باشد، در روز قیامت دشمنان یکدیگر می شوند. و دوستان خوب هر قدر هم که در دوستی شان ضعیف باشند، در روز قیامت هم دوستان همدیگر می باشند.
پس مراقب انتخاب دوستتان باشید. طبق توصیه ی شهید بهشتی دوست خوب باید ظاهر و باطنش یکی باشد و اهل ریا و شعار نباشد. به تعبیر جامع و کاملتر ،امام صادق(ع) می فرمایند: دوست خوب باید برای انسان منفعتِ دینی داشته باشد...
☘️پس تلاش کنیم دوست خوب داشته باشیم ، چون دوست آنقدر در سرنوشت ما موثر است که پیامبر(ص) فرمود: تنهایی بهتر از دوستِ بد داشتن است...
🔴 این را هم بدانیم که دوست بد، الزاماً کسی که در ظاهر ظلم می کند نیست، بلکه ممکن است کسی بسیار مهربان باشد، اما ما را از خدا دور کند ، این نیز دوست بد خواهد بود...
پنجشنبه
و ياد درگذشتگان
🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
🙏 التماس دعا 🙏
🌹🌿🌹🌿🌹🌿 🌹🌿🌹
برای چشم انتظاران اسیران خاک
با شاخه گلی،ذکر صلوات و فاتحه ای
از آنها یادی کنیم 🌹🙏
شرط جوابگویی به ملائکه عالم قبر ، نقش بستن عقاید حقه در لوح دل است ، به نحوی که آن عقاید، صورت باطن نفس شود
این در صورتی است که به شدت با آن عقاید حقه مانوس شده باشد.
🔸استاد اصغر طاهر زاده
📚معاد ، بازگشت به جدی ترین زندگی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 چرا ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
✍️پاسخ:
✅باید توجه داشت که آن ثواب ها که برای زیارت عبد العظیم ذکر شده در مقایسه با زیارت ائمه (ع) نیست، زیرا هیچ کسی با آنان قابل مقایسه نیست از این رو امیر مومنان(ع)فرمود:
«لا یقاس بال محمد (ص) من هذه الامه احد، و لا یسوی بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا؛ (۱) هیچ کس از این امت را با آل محمد نمیتوان مقایسه کرد. آنان که ریزه خوار خوان نعمت آل محمد اند با آن ها برابری نمیتوانند».
از این کلام حضرت به روشنی به دست میآید که مردم و همه بشر نه تنها نمیتوانند به مقام ائمه (ع) بار یابند و به جا و مقامی معنوی برسند که آن ها دارند، بلکه همگان ریزه خوار نعمت معنوی آن ها و با آنان قابل مقایسه نخواهد بود.
با توجه به این نکته حال باید گفت:
اولا : در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت عبدالعظیم حسنی(ع) به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع)در کربلا عنوان شده است، باید گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) حلقه وصل شیعیان در شهرهای مختلف بودند و می توان از ایشان به عنوان سفیر سیار ائمه(ع)یاد کرد.
ایشان از جمله محدثین و علمای برجسته شیعه است که به دلیل مجاهدتهای علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است.
امامزاده عبدالعظیم حسنی در بین علما به عنوان محدث مطرح هستند. محدث کسانی هستند که فن جمع آوری احادیث و طبقه بندی روایات را می داند، آن را جمع می کند و یا می نویسد و یا شاگرد تربیت می کند. اما راوی کسی است که در سند حدیث نامش قرار می گیرد ضمن اینکه در محدث اصطلاح ویژه ای است و آن اینکه حدیث را مستقیم می شنود و دیگرانی که از او نقل می کنند راوی می شوند. لذا حضرت عبدالعظیم از محدثین است.
در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت حرم عبدالعظیم به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلاست این نکته نیز قابل توجه است که : ممکن است در مورد سایر امامزادگان بزرگوار نیز روایاتی بوده، اما به دست ما نرسیده است چون ما هر یک از این امامزادگان را به نیت ائمه زیارت می کنیم و ثواب آن محفوظ است. اما روایت ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به ما رسیده است.
برخی شیعیان نزد امام هادی(ع) رفته و گفتند ما از زیارت کربلا آمدیم - در آن زمان که حاکمیت بنی عباس بود این سفر و زیارت بسیار برای شیعیان مشقت داشت- و حضرت در جواب فرمود که شما در ری زیارت عبدالعظیم را بکنید مثل این است که امام حسین(ع) را زیارت کرده اید.
البته با اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از نظر علمی در میان علمای شیعه برجسته است اما جنبه امامزاده بودن ایشان در بین مردم غلبه دارد. برعکس، سید مرتضی و سید رضی که از امامزادگان هستند جنبه علمی آنها در بین مردم غلبه دارد.
جنبه دیگر در حق حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)می تواند بحث مأموریتهای ایشان باشد. چرا که حضرت بین شیعیان که در جای جای خطه اسلامی نمی توانستند با هم ارتباط داشته باشند، حلقه اتصال بود. چون ائمه ایشان را قبول داشتند و ممکن است این ثواب ناظر به همین مجاهدتهایی باشد که در راه ارتباط بین شیعیان و رساندن پیام ائمه باشد که از ایشان می توان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد.(۲)
ثانیا _ ممکن است شرائط خاص زمانى و مکانى، سبب گردیده باشد، که آن همه فضیلت برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) ذکر شده آن را مانند فضیلت زیارت سیدالشهداء (ع) محسوب داشته و این درک فضیلت را مخصوص آن زمان قرار داده باشد؛ زیرا متوکل عباسى و برخى دیگر از حکام جور، پس از تخریب بارگاه امام حسین (ع)، براى جلوگیرى از زیارت آن بزرگوار، مأموران دژخیم و جلادى را، به مراقبت و نگهبانى گماشته بودند، که به صغیر و کبیر رحم نمى کردند و جان افراد در خطر کشته شدن قرار می گرفت و حتى زائرین زیادى را، بی رحمانه به خاک و خون کشیده بودند.
چه این که مسئله لزوم پایگاه سازى و تشکیل مراکز تجمع نیروها و اجتماعات، موضوعى است، که به طور کلى از اخبار و احادیث به دست مى آید، روشن مى شود که ائمه اطهار (ع) دوست میداشتند، شیعیان با هم باشند، گرد هم جمع شوند، مذاکره کنند، و براى حفظ کیان تشیع و نشر معارف و گسترش مکتب، فعالیت هاى دینى و تبلیغى و اجتماعى داشته باشند.
پی نوشت ها:
۱. نهج البلاغه، نشر موسسه امیر المومنین قم ۱۳۷۵ ش، خطبه ۲.
💐💐💐💐🌸🌸🌸خدا قبل از آفرينش جهان چيکار میکرد؟
✍️پاسخ:
✅به چند نکته توجه کنيد.
👈وقتي مي گوييد " قبل از آفرينش " يعني به يک زمان خاص اشاره داريد. در حاليکه زمان هم امري است مخلوق خداوند. خداوند در قالب زمان نمي گنجد. او فراتر و آفريننده زمان است.
🔺خداوند هميشه بوده است و خواهد بود. صفات او هم همين گونه هستند، پس مي توان گفت هميشه لطيف بوده است، هميشه رازق يا خالق بوده است و خواهد بود.
🔺بعضي از انديشمندان با توجه به اين نکته مي گويند خداوند هميشه فيض دارد و لطف خود را به مخلوقات خود مي رساند. همانطور که در روايتي از حضرت امير (ع) به اين مضمون نقل شده است که تصور نکنيد که شما اولين يا آخرين مخلوقات خداوند هستيد. قبل از شما و بعد از شما هزاران هزاران بوده اند و خواهند آمد.
☘🌸☘
🌸☘
☘
#احکام_وضو
💦وضو با گلاب
✍سؤال: آیا #وضو_با_گلاب مستحب است؟
💠گلاب #آب_مضاف است و #وضو با آن باطل است .
🌸☘
☘🌸☘
💐🌸🌺💐🌸🌺آيا در عالم برزخ اگر جزو مومنين باشيم ميتوانيم با اقوام خويش که جزو مردگان هستند تا قيامت بمانيم؟ و اينکه قيامت براي شيعيان چقدر طول مي کشد جايي خواندم هزار سال است ولي براي مومنين چند لحظه؟
✍️پاسخ:
✅برزخ عالمی بین دنیا و آخرت است [1]درباره دیدار با بستگان و اقوام، از روایاتی استفاده می شود اموات با هم در ارتباط هستند.[۲] از امام علی (ع) می پرسند: آیا مردگان با هم گفتگو و انس دارند؟ امام فرمود: آری، اگر پرده از جلو چشم تو برداشته شود، آنها را می بینی كه حلقه حلقه نشسته اند....
در روایتی حمادبن عثمان از امام صادق (علیه السلام) نقل میكند ، حضرت در جواب این سؤال كه آیا ارواح مومنان با یكدیگر ملاقات میكنند؟ فرمودند بله و از یكدیگر سؤال میكنند و یكدیگر را میشناسند و هنگامی كه او (یكی از آن ها) را دیدی ، میگویی فلانی است. [۳]
برخی از روایات با تعبیر یَتَزاوَروُن زیارت و ملاقاتهای ارواح با یكدیگر را بیان میكنند.[۴]
در بیانی دیگر از امام صادق(ع) نقل شده است كه ارواح مومنان در كوههای رضوی،آل محمد را میبینند و از خوراكیها و نوشیدنیهای آنان بهره مند میشوند و در مجالسشان با آنان به گفت وگو میپردازند.[۵]
در برخی از روایات آمده است كه از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است كه وقتی یك شخص از دنیابرود، ارواح دیگران نزد او آمده و از آنان در باره كسانی كه از دنیا رفته اند یا هنوز زنده اند سؤال میكنند، پس اگر گفت: زنده است، به او امیدوار شوند، ولی اگر گفت :مرده است میگویند سقوط كرده است (زیرا اگر سقوط نكرده بود و به عذاب الهی وارد نشده بود هم اكنون نزد ما بود) سپس به یكدیگر میگویند: او را ترك كنید و بگذارید تا از مرارتها و سختیهای مرگ آرامش یابد.[۶]
بنا بر این طبق این روایات، برزخیان همدیگر را بعد از مرگ میشناسند و امكان سخن گفتن با یكدیگر را دارند ویكدیگر را ملاقات میكنند.
اگر رفتگان و گذشتگان مؤمن باشند و انسان با ایمان از دنیا برود، می تواند در آن عالم، آن ها را ملاقات نماید. البته در برخی از روایات آمده كه بعضی از انسان ها اصلاً عالم برزخ را درك نمی كنند.
عالم برزخ برای انسان های بسیار خوب و بسیار بد است و انسان های متوسط چندان عالم برزخ را درك نمی كنند. مانند اینكه بعضی از انسان ها به خواب می روند و هیچ چیز در خواب نمی بینند یا متوجه نمی شوند، اما انسان های دیگر خواب بسیار می بینند.
قیامت همیشگی و جاودانه است اما از مجموع آیات و احادیث بر می آید كه توقف افراد در عالم برزخ متفاوت است. در برزخ سه گروه با حفظ درجات زندگی مختلفی دارند:
۱ـ مؤمنان خالص كه از نعمت های بهشتی به طور محدود بهره مندند و دعا می كنند كه رستاخیر برپا شود.
۲ـ سردمداران كفر و ضلالت و نفاق، در عین این كه صبح و شام بدن برزخی آن ها به آتش جهنم برزخی عرضه می شود،آرزو می كنند كه قیامت برپا نشود.
۳ـ از برخی افراد در روایات به مستضعفان تعبیر شده است كه ایشان نه از نعمت برخوردارند و نه از عذاب. این ها غالباً در حال خواب و یا غفلت و بی حسی به سر می برند، ولی در قیامت بیدار می شوند.
پس انسان نیکوکار در گذشته ای كه در سایه رحمت خاصه خدا آرمیده است در بهشت برزخی جای گرفته و هرچه این سكونت طولانی تر گردد برای او لذت آفرین تر است. انسان گنهكار نیز برای تصفیه روح خویش و پا گذاردن به بهشت برزخی می بایست ابتدا در جهنم برزخی وارد گردد. چنین روحی بسته به نوع و مقدار آلودگی خویش مدتی را در این جهنم سپری می كند و آنگاه اگر پاك شد به بهشت قدم می نهد.
[۱]. مؤمنون(۲۳) آیه ۱۰۰.
[۲].شیعه در اسلام ، علامه طباطبائی ، ص ۱۶۲ و ۱۶۳.
[۳]. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار،ج۶ ، ص۲۳۴.
[۴]. همان،ص ۲۳۴ و ۲۴۲.
[۵]. همان، ج۶،ص۲۴۳.
#سخنی_از_بزرگان
🌸علامه طباطبایی:👇
☄ترک گناه را با ترک کردن گناهان زبان آغاز کنید و #ابتدا با ترک مطلق غیبت کردن