#هر_صبح_یک_آیه
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«وَرَبَطْنَا عَلَىَ قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُوا فَقَالُوا رَبُّنَا رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَن نَّدْعُوَ مِن دُونِهِ إِلَهًا لَّقَدْ قُلْنَا إِذًا شَطَطًا»
و دلهایشان را محکم ساختیم در آن موقع که قیام کردند و گفتند: «پروردگار ما، پروردگار آسمانها و زمین است؛ هرگز غیر او معبودی را نمیخوانیم؛ که اگر چنین کنیم، سخنی بیهوده گفتهایم.
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۱۴)
❇ تفســــــیر
قرآن، به دنبال بحث گذشته، مى گوید: ما دل هاى آنها را محکم ساختیم، در آن هنگام که قیام کرده گفتند: پروردگار ما پروردگار آسمان ها و زمین است (وَ رَبَطْنا عَلى قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا فَقالُوا رَبُّنا رَبُّ السَّماواتِ وَ الاْ َرْضِ).
ما هرگز غیر از او معبودى را نمى خوانیم و نمى پرستیم (لَنْ نَدْعُوَا مِنْ دُونِهِ إِلهاً).
اگر چنین بگوئیم و کسى را جز او معبود بدانیم سخنى گزاف و دور از حق گفته ایم (لَقَدْ قُلْنا إِذاً شَطَطاً).
🌺🌺🌺
از جمله رَبَطْنا عَلى قُلُوبِهِمْ استفاده مى شود: نخست فکر توحید در دل آنها پیدا شد، ولى توانائى بر اظهار آن را نداشتند، اما خداوند دل هاى آنها را استحکام بخشید و به آنها قدرت و شهامت داد، تا بپاخیزند و آشکارا نداى توحید سر دهند.
آیا نخستین بار، در برابر پادشاه جبار زمان دقیانوس ، چنین اظهارى را کردند، یا در میان توده مردم، یا هر دو و یا خودشان در میان خود؟ درست روشن نیست، ولى ظاهر تعبیر به قامُوا این است که این سخن را در میان مردم یا در برابر سلطان ظالم گفته اند.
شَطَط (بر وزن وسط) به معنى خارج شدن از حدّ، و افراط در دورى است، لذا، به سخنانى که بسیار دور از حق است، شطط گفته مى شود.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۴ سوره مبارکه کهف)
#مسجد_الزهرا_سلام_الله_علیها
🆔@alzahra_arak
در_محضر_عترت
امام حسن علیه السلام:
عادتهای(بد)، مغلوب کننده اند. پس، هر کس در نهان و خلوتهای خود به چیزی عادت کند، آن چیز، او را در آشکارا و میان جمع رسوا می کند.
#مسجد_الزهرا_سلام_الله_علیها
🆔@alzahra_arak
نکات کلیدی جزء بیست و ششم قرآن کریم
#مسجد_الزهرا_سلام_الله_علیها
🆔@alzahra_arak
#هر_صبح_یک_آیه
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«هَؤُلَاءِ قَوْمُنَا اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ آلِهَةً لَّوْلَا يَأْتُونَ عَلَيْهِم بِسُلْطَانٍ بَيِّنٍ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىَ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا»
این قوم ما هستند که معبودهایی جز خدا انتخاب کردهاند؛ چرا دلیل آشکاری (بر این کار) نمیآورند؟! و چه کسی ظالمتر است از آن کس که بر خدا دروغ ببندد؟!»
(سوره مبارکه کهف/ آیه ۱۵)
❇ تفســــــیر
پس از آن به دلیل دیگرى نیز توسل جستند و آن این که این قوم ما معبودهائى جز خدا انتخاب کرده اند (هؤُلاءِ قَوْمُنَا اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً).
آخر مگر، اعتقاد بدون دلیل و برهان ممکن است؟ چرا آنها دلیل آشکارى براى الوهیت آنها نمى آورند؟ (لَوْ لا یَأْتُونَ عَلَیْهِمْ بِسُلْطان بَیِّن).
آیا پندار و خیال، یا تقلید کورکورانه، مى تواند دلیلى بر چنین اعتقادى باشد؟ این چه ظلم فاحش و انحراف بزرگى است؟!
چه کسى ظالم تر است از آن کس که به خدا دروغ ببندد؟! (فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرى عَلَى اللّهِ کَذِباً).
🌺🌺🌺
این افترا هم ستمى است بر خویشتن; چرا که انسان سرنوشت خود را به دست عوامل بدبختى و سقوط سپرده، هم ظلمى است بر جامعه اى که این نغمه در آن سر مى دهد، و به انحراف مى کشاند، و هم ظلمى است به ساحت قدس پروردگار و اهانتى است به مقام بزرگ او.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۵ سوره مبارکه کهف)
#مسجد_الزهرا_سلام_الله_علیها
🆔@alzahra_arak
✅ #در_محضر_عترت
امام علی علیه السلام:
زیبایی زندگی، قناعت است.
#مسجد_الزهرا_سلام_الله_علیها
🆔@alzahra_arak