نقطه اختلاف ایران و جمهوری آذربایجان
🔹در نقشه بالا قسمتی که در کادر قرمز آمده نقطه اصلی اختلاف بین ایران و جمهوری آذربایجان است.
🔹این منطقه پیش از جنگ سال گذشته در کنترل ارمنستان بوده و حالا به کنترل نیروهای آذربایجان درآمده است.
🔹این قسمت که بیش از ۲۰ کیلومتر است بخشی از کریدور ارتباطی شمال – جنوب ایران به منطقه قفقاز و خاک ارمنستان است.
🔹البته ایران و ارمنستان برای خلاصی از مزاحمت های دولت آذربایجان یک مسیر جایگزین دارند که هنوز تکمیل نشده و در صورت تکمیل عملیات احداث این مسیر، نیازی به عبور کامیون های ایرانی از مسیر کاپان - گوریس نخواهد ماند
بصیرت حسینی
https://defapress.ir/fa/news/489481/%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D
همایش نماز در مرکز تربیت و آموزش شهید صدوقی
📌 چه کسانی به نخبگان علمی خیانت و جفا میکنند؟
🔹نخبگان علمی کشور که عموماً در سنین جوانیاند، اقشاری به شمار میآیند که مورد توجه شدید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هستند و ارتباط و گفتگو با آنان در اولویت ایشان قرار داشته است.
🔸در دیدار دیروز چهارشنبه ایشان با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی که با وجود شرایط کرونایی برگزار شد، در فرازی از فرمایشات خود به این نکته اشاره داشتند که «یک بخش مهم جنگ نرم استعمارگران هم امروز و هم همیشه که امروز هم هست، در گذشته هم بیشتر بوده، عبارت است از اینکه ملت را – حالا ملت ما را یا هر ملتی را که دارای استعداد است- از استعداد خودش غافل کنند، او را بیاعتنا کنند و آن استعداد را حتی به وضعی برسانند که خود او منکر این استعداد شود» و در فرازی دیگر، صریحاً اعلام داشتند که در بعضی از دانشگاهها، عناصری هستند که جوان نخبه را تشویق میکنند به ترک کشور، من صریح میگویم این خیانت است، این خیانت است، این دشمنی با کشور است، دوستی با آن جوان هم نیست.»
🔹این جملات که برآمده از نگاه دقیق، کارشناسانه و توجه به واقعیتهای مربوط به جامعه نخبگانی کشور است، استعدادسوزی را شگرد دشمن برای ممانعت از پرورش و بروز استعداد نخبگی به عنوان یک عامل مولد قدرت میداند که تشویق به مهاجرت و خروج استعدادها هم ادامه همین استعدادسوزی و کمک به هدف دشمن بوده و لذا خیانت به حساب میآید.
🔸گرچه معمولاً تشویقکنندگان در لباس خودی و درون کشور هستند و در ظاهر با ادعای دلسوزی و کمک به تأمین آینده درخشان علمی یا کاری مرتکب این خیانت میشوند؛ بنابراین تشویق نخبگان علمی کشور به مهاجرت را باید همسویی آشکار با بیگانگان و کشورهای استعمارگری دید که برای محرومسازی ما از عناصر تولید قدرت، جنگ روانی، فریب و اغواگری را برای غافل ساختن و به انحراف بردن نیروهای مستعد به کار میگیرند تا مسیر غارت و چپال و دنبالهروی و وابستگی به خود را باز نگه دارند و اجازه استقلال را سلب کنند.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرازهای دیگر هم نخبگان را به ایفای نقش در عرصه توسعه و پیشرفت کشور فراخوانده و عرصههایی، چون صنایع بزرگ کشور، هوش مصنوعی و آفرینشهای علمی را مناسب حضور جامعه نخبگانی کشور دانستند؛ عرصههایی که میتواند در پیوند با استعداد علمی جوانان نخبه نه تنها به حل مشکلات مردم و کشور و برآوردن نیازهای اقتصادی کمک کند، بلکه توسعه کشور را وارد مداری جدید کرده و جهش در توسعه و موقعیت راهبردی کشور را موجب شود.
🔸اما آنچه تاکنون مانع اصلی حضور و ایفای نقش نخبگان در این عرصهها بوده، غفلت و بیاعتنایی و بعضاً نبود درک و فهم راهبردی در مسئولان و کارگزاران و مهمتر از آن تعارض منافع ناشی از این حضور بوده که مثال روشن آن عدم استفاده از شرکتهای دانشبنیان برای تقویت و ارتقای تولید داخلی است.
🔹در حالی که توان علمی نخبگان علمی کشورمان برای ورود به فناوریهای پیشرفته، بالا و ایفای نقش در آن اثبات شده است، اما منطق سوداگرایانه حاکم بر بخشهای مهم اقتصادی، واردات را ترجیح داده و در حالی که شرایط ظالمانه تحریم و فشار اقتصادی به شدت مردم را به زحمت انداخته و رنج میدهد، همچنان این سنت سیئه و کج ادامه دارد.
🔸حال آنکه استفاده از توان علمی جوانان نخبه در صنعت دفاعی کشور موجب به دست آوردن رکوردهای جهانی و افتخارات بزرگ شده است، صنعت خودرویی یا لوازم خانگی همچنان به واردات یا ساخت محصولات بدون کیفیت و آن هم با قیمتهای گزاف و فاقد منطق اقتصادی مشغول بوده و هزینه آن را هم از جیب مردم تأمین میکند؛ بنابراین میتوان به دور از تعارف سومین عامل نخبهگریزی و خیانت به نخبگان کشور را جریان سوداگرایانه حاکم بر صنعت و تولید کشور دانست که با گرفتن میدان از نخبگان و شرکتهای دانشبنیان یا غفلت از توان آنها، خواسته یا ناخواسته با بیگانگان و عناصر خودباخته و خائن همسو و همگرا شده و ادامه وابستگی به بیگانه را هموار میسازد.
#دکتر_رسول_سنائی_راد
🔵 تاثیرپذیری منطقه از افزایش قدرت ایران
✍️ دکتر محمودرضا امینی
🔸 وضعیت منطقه اسلامی با توجه به پیشروی یمن و تثبیت سوریه چشم انداز جدیدی را ترسیم می کند.
🔸به نظر می رسد اتفاقاتی که با پیشروی های یمن، آن هم به سرعت مناسب در حال رخداد است، اساسا آمریکا، عربستان و همراهانی مانند امارات و ترکیه را به چالش کشانده است. آنانی که در گاه و بیگاه ها هم به طور استراتژیک و هم با برنامه ریزی های عملیاتی تلاش نمودند که در شامات از یک سو و در یمن از سوی دیگر حلقه ی پیوسته و محاصره را چنان متصل کنند که بتوانند نشانه های دور و نزدیک در سرزمین اسلامی را رقم بزنند.
🔸واقعیت این است که تثبیت وضعیت سوریه روندی را رقم زده که مخالفین دیروز اینک در حال بازگشت به سوی سوریه ای مستقر و باثبات هستند. همچنین و بیشتر از سوریه وضعیت پیشروی های سریع مقاومت یمنی در محارب پایه های استراتژیک آمریکا، عربستان، امارات را به شدت سست نموده است.
🔸اگر چه همچنان عربستان با هماهنگی و هدایت آمریکا و مداخله ی اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل به دنبال اقدامات سرکوب گرایانه و سلطه گری در یمن است، اما به شدت در حال رایزنی های سیاسی است تا بتواند از پیشروی های یمن بکاهد.
🔸این اتفاقات بیان کننده یک اصل قابل توجه است و آن اینکه افزایش قدرت ملت ها خصوصا مسلمانان می تواند علاوه بر پیوستگی بیشتر همبستگی مفهومی و معنایی را رقم بزند.
🔸شکی نیست قدرت گرفتن سوریه و یمن همچنین تثبیت گروه های مقاومت در لبنان، فلسطین و نیز جهت تحولی در افغانستان مرتبط و متاثر از افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران است.
🔸همچنین افزایش قدرت فلسطین موجب کاهش قدرت اسرائیل، افزایش قدرت یمن موجب کاهش قدرت سلطه گری و عناد عربستان، افزایش قدرت سوریه موجب کاهش قدرت آمریکا، امارات، عربستان و ترکیه خواهد بود.
🔸قدرت هایی که در یک هژمونی سعی در ترسیم معماری جدیدی در ژئوپولتیک منطقه داشته اند.
🔸ادعاهای اخیر ترکیه و برخی مداخلات دیگر منطقه ی مشترک ترکیه و ایران مثل آذربایجان و برخی از کنش ها و واکنش ها، زورهای آخری هستند که در پی افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران زده خواهد شد.
🔸این اقتدارها که به هم پیوسته و با هم همبستگی دارند علاوه بر ترسیم منطقه ی بزرگ اسلامی می تواند ضامن مدل حکومتی که در آن پویایی اقتصاد، فرهنگ و سیاست به اعمال الگو قابل ارائه در جهان و بستر حکومت صاحب زمانی باشد را متصور است.
❤️پیامبرگرامی اسلام(ص) فرمود: اى على ۶۰۰ هزار گوسفند مىخواهى یا ۶۰۰ هزار دینار یا ۶۰۰ هزار جمله؟ عرض کرد: اى رسول خدا! ششصد هزار جمله. پیامبر(ص) فرمود: [آن ] ۶۰۰ هزار جمله را در شش جمله جمع (خلاصه) مىکنم.
1⃣ـ هرگاه دیدی مردم به فضایل و مستحبات میپردازند، تو به کامل کردن واجبات بپرداز؛ یا علیُّ إذا رَأیتَ الناسَ یَشتَغِلُونَ بالفَضائلِ فاشتَغِلْ أنتَ بِإتمامِ الفَرائضِ.
2⃣ـ هرگاه دیدی مردم سرگرم دنیایند، تو سرگرم آخرت شو؛ و إذا رَأیتَ الناسَ یَشتَغِلُونَ بِعَمَلِ الدنیا فاشتَغِلْ أنتَ بعَمَلِ الآخِرَةِ.
3⃣ـ و هرگاه دیدی مردم به عیبهای دیگران میپردازند، تو به عییبهای خودت بپرداز؛ و إذا رأیتَ الناسَ یَشتَغِلونَ بِعُیوبِ الناسِ فاشتَغِلْ أنتَ بِعُیوبِ نفسِکَ.
4⃣ـ و هرگاه دیدی مردم به آراستن دنیا میپردازند، تو به زینت دادن آخرت بپرداز؛ و إذا رَأیتَ الناسَ یَشتَغِلونَ بتَزیینِ الدنیا فاشتَغِلْ أنتَ بتَزیینِ الآخِرَةِ.
5⃣ـ و هرگاه دیدی مردمی به زیادی عمل میپردازند، تو به خالص کردن عمل بپرداز؛ و إذا رَأیتَ الناسَ یَشتغِلونَ بکَثرَةِ العَمَلِ فاشتَغِلْ أنتَ بصَفوَةِ العَمَلِ.
6⃣ـ و هرگاه دیدی مردم به خلق متوسل میشوند، تو به خالق متوسل شو؛ و إذا رَأیتَ الناسَ یَتوسَّلُونَ بالخَلقِ فَتَوَسَّلْ أنتَ بالخالِقِ.
🍁
هدایت شده از خاکریز
☘
🖼 انتشار نامه مهم شهید طهرانی مقدم خطاب به رهبر معظم انقلاب
🍃🌹🍃
🔻 دستخطی بدون تاریخ از شهید حسن طهرانی که در آن مشخص میشود طهرانیمقدم مدتها پیش از شهادت به سراغ پروژه "موشکهای فوق سریع" رفته است.
🔹 بند آخر این دستخط حامل پیام بسیار بسیار مهمی برای دشمنان ایران است...
🔺 خارج کردن این پیام از طبقه بندی محرمانه اقتدار پشت پرده قدرت دفاعی ایران را تداعی میکند.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍀