eitaa logo
سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ استان قم
128 دنبال‌کننده
107 عکس
4 ویدیو
0 فایل
اخبار طرح سرشماری کشاورزی استان قم
مشاهده در ایتا
دانلود
فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد که بر اساس آن تمامی وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت‌های دولتی مکلفند نسبت به در اختیار قرار دادن تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز سرشماری اقدام کنند.
💢در راستای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد. این فرمان در اجرای ماده ۴ قانون مرکز آمار ایران و استناد به مصوبه شصت ودومین جلسه شورای عالی آمار ایران بوده و مرکز آمار ایران موظف است سرشماری عمومی کشاورزی را در آبان ماه سال ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآورد. در این فرمان همچنین تمامی وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت‌های دولتی مکلفند بر اساس مواد (۵) و (۶) قانون مرکز آمار ایران، نسبت به در اختیار قرار دادن کلیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز سرشماری اقدام کنند. بر اساس این گزارش، سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳، در آبان ماه سال جاری به مدت ۳۰ روز اجرا خواهد شد. آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده است و این سرشماری، ششمین سرشماری کشاورزی کشور می‌باشد. از جمله اهداف این سرشماری، تهیه فهرست بهره‌برداران کشاورزی (تهیه چارچوب آماری مورد نیاز برای آمارگیری نمونه‌ای بین سرشماری‌ها)، تهیه اطلاعات ساختاری و پایه‌ای از بخش کشاورزی در سطوح جغرافیایی کوچک (آبادی/ شهر)، گردآوری آمار مربوط به سطح کاشت حدود ۵۰ محصول زراعی (گندم، جو، شلتوک، ذرت و...) و ۴۸ محصول باغی (از قبیل پرتقال، سیب، خرما، انگور، انار و...) و محصولات نادر و یا محصولات با اهمیت منطقه‌ای، گردآوری آمار مرتبط با فعالیت پرورش دام (تعداد، ترکیب جنس گاو، گوسفند، بز، گاومیش و شتر)، پرورش طیور، کشت گلخانه‌ای، مزارع آبزی‌پروری، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و...، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به وضعیت تاسیسات آبیاری تحت فشار و گردآوری اطلاعات مرتبط با بهره‌برداران (سن، جنس و سواد و تحصیلات)، می‌باشد. این فرمان رئیس جمهور، در تاریخ اول شهریور ماه ۱۴۰۳، برای اجرا ابلاغ شده است.
سرشماری عمومی کشاورزی چیست؟ سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور عسل" از بهره برداران کشاورزی است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.
سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی: در ایران تا کنون 5 سرشماری در سالهای 1352 ،1367 ،1372 ،1382 با استفاده از ابزار کاغذی و سال 1393 با استفاده از ابزار الکترونیکی "تبلت" اجرا و نتایج آن در سطح معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403 کوچکترین واحد جغرافیایی ( شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری های کشاورزی در کشورها نشان می دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با 5 سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.