💢در راستای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد.
این فرمان در اجرای ماده ۴ قانون مرکز آمار ایران و استناد به مصوبه شصت ودومین جلسه شورای عالی آمار ایران بوده و مرکز آمار ایران موظف است سرشماری عمومی کشاورزی را در آبان ماه سال ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآورد.
در این فرمان همچنین تمامی وزارتخانهها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکتهای دولتی مکلفند بر اساس مواد (۵) و (۶) قانون مرکز آمار ایران، نسبت به در اختیار قرار دادن کلیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز سرشماری اقدام کنند.
بر اساس این گزارش، سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳، در آبان ماه سال جاری به مدت ۳۰ روز اجرا خواهد شد.
آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده است و این سرشماری، ششمین سرشماری کشاورزی کشور میباشد. از جمله اهداف این سرشماری، تهیه فهرست بهرهبرداران کشاورزی (تهیه چارچوب آماری مورد نیاز برای
آمارگیری نمونهای بین سرشماریها)، تهیه اطلاعات ساختاری و پایهای از بخش کشاورزی در سطوح جغرافیایی کوچک (آبادی/ شهر)، گردآوری آمار مربوط به سطح کاشت حدود ۵۰ محصول زراعی (گندم، جو، شلتوک، ذرت و...) و
۴۸ محصول باغی (از قبیل پرتقال، سیب، خرما، انگور، انار و...) و محصولات نادر و یا محصولات با اهمیت منطقهای، گردآوری آمار مرتبط با فعالیت پرورش دام (تعداد، ترکیب جنس گاو، گوسفند، بز، گاومیش و شتر)، پرورش
طیور، کشت گلخانهای، مزارع آبزیپروری، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و...، جمعآوری اطلاعات مربوط به وضعیت تاسیسات آبیاری تحت فشار و گردآوری اطلاعات مرتبط با بهرهبرداران (سن، جنس و سواد و
تحصیلات)، میباشد.
این فرمان رئیس جمهور، در تاریخ اول شهریور ماه ۱۴۰۳، برای اجرا ابلاغ شده است.
سرشماری عمومی کشاورزی چیست؟
سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور عسل" از بهره برداران کشاورزی است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.
سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
در ایران تا کنون 5 سرشماری در سالهای 1352 ،1367 ،1372 ،1382 با استفاده از ابزار کاغذی و سال 1393 با استفاده از ابزار الکترونیکی "تبلت" اجرا و نتایج آن در سطح معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403 کوچکترین واحد جغرافیایی ( شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری های کشاورزی در کشورها نشان می دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با 5 سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.
همیت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت های کشاورزی کشور در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی ارائه می دهد که تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است. با توجه به فاصله گرفتن از آخرین سرشماری و تحولات سریع بخش کشاورزی، اجرای سرشماری در سال 1403 ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
برخی از دلایل دیگری که اجرای سرشماری در سال 1403 را دو چندان می کند، به قرار زیر است:
مطابق ماده 3 قانون مرکز آمار ایران و ماده 10 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور (بهمن 1395 )به منظور حفظ سری زمانی آمارهای بخش کشاورزی و بهنگام سازی بهره برداران کشاورزی، سرشماری یاد شده باید در پاییز سال 1403 اجرا شود.
مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) سرشماری کشاورزی می بایست در بازه های زمانی حداکثر ده ساله انجام شود. در برخی از کشورها مانند آمریکا، ژاپن، چین و کانادا، سرشماری کشاورزی هر 5 سال یکبار انجام می شود.
سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی است.
اطلاعات حاصل از این سرشماری، تأمین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان های متولی تنظیم بازار، برنامه ریزان، پژوهشگران و ... می باشد.
برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی، نیاز به اطلاعات دقیق و بهنگام در سطح آبادی ها و شهرها است که فقط از سرشماری به دست خواهد آمد.
طرح های آمارگیری نمونه ای کشاورزی به ویژه طرح های خانواری و مقیاس بزرگ مانند آمارگیری های باغداری، زراعت، دامداری و طرح های ویژه حسابهای اقتصادی) مانند جدول داده ستانده) با استفاده از چارچوب سرشماری اجرا می شود. نتایج طرح های یادشده نشان می دهد تغییرات چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1393 موجب افزایش خطای نمونه ای در طرح های مذکور در سالهای اخیر شده است.
اجرای نامنظم سرشماری موجب به هم خوردن سری زمانی مطالعات خواهد شد و پیش بینی های مبتنی بر سری زمانی را با خطا مواجه خواهد نمود.
اهم اقدامات انجام شده برای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳
مطالعه و آسیب شناسی سرشماریهای گذشته
بررسی سرشماری های کشاورزی در کشورهای منتخب
تصویب اجرای سرشماری عمومی کشاورزی 1403 در شورای عالی آمار
اجرای مرحله اول طرح بهنگام سازی و یکپارچه سازی واحدهای کارگاهی ده فعالیت مهم بخش کشاورزی تا سطح کوچکترین واحد جغرافیایی) بهره برداریهای کشاورزی در ایران شامل واحدهای خانواری و کارگاهی است. واحدهای کارگاهی به لحاظ تعداد اندک هستند،اما سهم زیادی از تولیدات محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.
استفاده از منابع اطلاع اداری و ثبتی به منظور تهیه فهرست بهره برداران کشاورزی شهرها و آبادیهای بزرگ (در حدود 18 میلیون خانوار کشور در این شهرها و آبادی ها سکونت دارند).
استفاده از این روش، علاوه بر افزایش دقت، موجب صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه های سرشماری شده است.
نیازسنجی اقلام آماری (از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها)، بررسی و نهایی سازی اقلام
طراحی فرم های سرشماری به دو شیوه کاغذی و الکترونیکی (ویژه تبلت)
تهیه و تدوین راهنمای مأمور، بازبینی، دستورالعمل های کنترل، اصلاح و استخراج و تجمیع داده ها
مطالعه تکمیلی به منظور کاهش اقلام آماری از 700 قلم به 280 قلم و بررسی امکان استفاده از گوشی تلفن همراه شخصی به عنوان ابزار گردآوری داده ها
طراحی نسخه آفلاین و آنلاین نرم افزار گردآوری داده ها
مطالعه پوشش اینترنت تلفن همراه (همراه اول و ایرانسل) در آبادی های کشور .(بررسی ها نشان داد که فقط 30 درصد از آبادی های کشور ت
🌹با سلام
کانال ایتای
سرشماری کشاورزی استان قم
به آدرس👇
https://eitaa.com/amar_qom
ایجاد شد.
🎯لطفا همکاران و دوستان مرتبط را عضو و دعوت بفرمائید.
📣https://eitaa.com/amar_qom/19
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان قم : عمليات ميداني سرشماري عمومي كشاورزي سال ۱۴۰۳ از 12 آبان ماه امسال با محوریت مركز آمار ایران و با راهبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همکاری اداره کل جهاد كشاورزي استان به مدت 30 روز اجرا ميشود.
🔸🔹ششمین سرشماري عمومي كشاورزي سال ۱۴۰۳ از تاريخ 1403/8/12 تا 1403/9/11 به مدت 30 روز در كليه مناطق روستايي و برخي نقاط منتخب شهري استان قم همزمان با سراسر كشور اجرايي مي شود.
┄┄ ┅┅❅🇮🇷❅┅┅ ┄┄
📢روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم
☀️ eitaa.com/QomMporg
با سلام
باتوجه به برگزار سرشماری کشاورزی سال 1403
از 12 آبان سال جاری ،معاونت آمار اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم
از بین واجدین شرایط، "دعوت به همکاری" می نماید .
✅جهت دریافت اطلاعات بیشتر و آگاهی از شرایط پذیرش آمارگیران از طریق پل های ارتباطی ذیل اقدام فرمائید .👇
🟣کانال ایتای سرشماری کشاوزی قم :
https://eitaa.com/amar_qom
🟣ادمین ایتا و روابط عمومی سرشماری:
https://eitaa.com/Porabed
🟣شماره تماس کارشناس جذب آمارگیران
(آقای غفاری)
025 37187149
📣https://eitaa.com/amar_qom/23
متقاضیان محترم همکاری در طرح آمارگیری کشاوزی
با سلام
قبل از اقدام به ثبت درخواست همکاری به مطالب ذیل دقت فرمائید:
1- سرشماری کشاورزی سال 1403 از 12 آبان ماه سال جاری شروع میشه و معمولا مدت زمان آن یک ماه خواهد بود.
2- این سرشماری عمدتاً در روستاها و بخش به صورت گسترده انجام میشه و بر اساس فرم ارسالی از مرکز آمار ایران، به صورت "تبلتی" یا "کاغذی" تکمیل خواهد شد
3- معمولا در سرشماری های گذشته هزینه تردد و ناهار آمارگیران به مرکز آمار بوده و احتمالا در این دوره هم بر عهده مرکز است
4- در طرح های آماری معمولا آمارگیران طی یک ماه،هر روز از ساعت 8 الی 17 عصر به پر کردن فرم ها در مکان های معین شده که بخش ها و روستاهای استان خواهند بود می پردازند.
5- حق الزحمه هر آمارگیر معمولا بر اساس حجم کار صورت گرفته(فرم های پرشده آمارگیری ) محاسبه خواهد شد و نرخ هر فرم را مرکز آمار ایران طی روز های آینده اعلام خواهد کرد.
6- برای آمارگیران طرح سرشماری کشاورزی کارت شناسایی و معرفی نامه صادر خواهد شد.
7- آمارگیران موظف به شرکت در دوره های آموزشی تخصصی آمارگیری(رایگان) که در سازمان مدیریت استان قم برگزار می شود هستند و پذیرش آمارگیر منوط به گذراندن دوره آموزشی می باشد.
8- به واجدین شرایط پس از تکمیل فرم، زمان و مکان برگزاری جلسه اعلام خواهد شد.
9- برای آگاهی از بخشنامه و اخبار بروز طرح سرشماری کانال ایتا سرشماری کشاورزی را به آدرس ذیل دنبال بفرماید
https://eitaa.com/amar_qom
10- کارشناس جذب آمارگیران با شماره
37187149 (آقای غفاری) در ساعات اداری پاسخگو خواهد بود
روابط عمومی سرشماری
هدایت شده از کانال رسمی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم