🔴 پایش مطبوعات سیاسی شنبه ۹۹/۳/۲۴
روزنامههای صبح امروز به اخبار مربوط به ویروس کرونا، مسائل و مشکلات اقتصادی کشور، اعتراضات آمریکا و ... پرداختند.
#کیهان تیتر زد: «بهبود ۵ برابری بیماران کرونایی با داروی جدید ایرانی»
#جوان به نقل از معاون سازمان مالیاتی: «صاحبان خانه های خالی از سال ۹۵ به بعد باید مالیات قابل توجهی بپردازند»
#وطن_امروز با تیتر «۷-» به رشد اقتصادی کشور در زمان دولت روحانی اشاره کرد.
#صدای_اصلاحات به موضوع خودکشی کارگران اشاره کرده و تیتر زد: «تقابل بی پایان نان و جان»
#آفتاب_یزد «شکست زودهنگام کنترل بازار خودرو» را بررسی کرد.
#آرمان_ملی به نقل از ابراهیم فیاض: «ترامپ نقطه آغاز فروپاشی غرب»
#ابتکار در مقاله ای به این سوال جواب داد: «چرا خودکشی های طبقه فقیر در ایران افزایش یافته است»
این عماریون
سرماخوردگی دشمن کووید ۱۹ است؟
🔹محققان دانشکده علوم پزشکی Duke-NUS در سنگاپور معتقدند سرماخوردگی باعث ایمن شدن بدن در برابر کروناویروس میشود.
🔹این محققان میگویند ایمنی در برابر ویروس میتواند تا ۱۷ سال ادامه یابد.
🔹به عقیده این محققان سرماخوردگی حاصل از خانواده کروناویروسها موسوم به بتاکروناویروسها باعث میشود تا فرد مبتلا به کرونا{کووید-۱۹} دچار بیماری خفیف شود.
این عماریون
💥💥💥💥💥💥💥💥💥
یکی از راه حل های طبیعی و کاملا خانگی برای از بین بردن #موهای_زائد صورت و بدن به وسیله مواد گیاهی استفاده از #رازیانه است. به این صورت که شما باید روغنی را از رازیانه آماده کنید تا پس از استعمال بر روی موهای زائد، به راحتی از شر آن ها خلاص شوید.
این روغن به عنوان حذف موی زائد در #طب سنتی شناخته می شود و به ویژه ضعیف کننده موهای زائد صورت است. باید بعد از جدا کردن موی زائد از هر قسمت بدن در محل آن استعمال شود.
این عماریون
#تحریف_امام
💬امام خامنه ای:
⚠️آیا شخصیّتها را هم می شود تحریف کرد؟
❇️ بله. تحریف شخصیّت ها به این است که ارکان اصلی شخصیّت آن انسان بزرگ، یا مجهول بماند، یا غلط معنا شود، یا به صورت انحرافی و سطحی معنا شود؛ همۀ اینها برمی گردد به تحریف شخصیّت.
❇️ شخصیّتی که الگو است، امام و پیشوا است، رفتار او، گفتار او برای نسلهای بعد از خود او راهنما و رهنمود است، اگر تحریف شود زیان بزرگی به وجود خواهد آمد.
❇️ امام را نباید به عنوان صرفاً یک شخصیّت محترم تاریخی مورد توجّه قرار داد؛ بعضی این جور می خواهند: امام یک شخصیّت محترمی است در تاریخ این کشور که روزگاری بود، فعّال بود، مفید بود، بعد هم از میان جمعیّت رفت و روزگار او تمام شد؛ احترامش می کنیم، نامش را با تجلیل می آوریم، صرفاً همین.
❇️ بعضی می خواهند امام را اینجور بشناسند و بشناسانند و اینجور تلقّی کنند. این غلط است.
🗓۱۳۹۴/۰۳/۱۴
#انقلاب_اسلامی
#امام_خمینی
#تحریف_امام_خمینی
Join🔜 🆔 @howzeh_1357
Join🔜 🆔 @howzeh_1357
#تحریف_امام
💬امام خامنه ای:
⚠️آیا شخصیّتها را هم می شود تحریف کرد؟
❇️ بله. تحریف شخصیّت ها به این است که ارکان اصلی شخصیّت آن انسان بزرگ، یا مجهول بماند، یا غلط معنا شود، یا به صورت انحرافی و سطحی معنا شود؛ همۀ اینها برمی گردد به تحریف شخصیّت.
❇️ شخصیّتی که الگو است، امام و پیشوا است، رفتار او، گفتار او برای نسلهای بعد از خود او راهنما و رهنمود است، اگر تحریف شود زیان بزرگی به وجود خواهد آمد.
❇️ امام را نباید به عنوان صرفاً یک شخصیّت محترم تاریخی مورد توجّه قرار داد؛ بعضی این جور می خواهند: امام یک شخصیّت محترمی است در تاریخ این کشور که روزگاری بود، فعّال بود، مفید بود، بعد هم از میان جمعیّت رفت و روزگار او تمام شد؛ احترامش می کنیم، نامش را با تجلیل می آوریم، صرفاً همین.
❇️ بعضی می خواهند امام را اینجور بشناسند و بشناسانند و اینجور تلقّی کنند. این غلط است.
این عماریون
#تحریف_امام
💬امام خامنه ای:
💯 اگر امام تحریف شود سیلی خواهیم خورد
❇️ اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عمداً به کنار بگذاریم، ملّت ایران سیلی خواهد خورد. همه باید بدانند که هاضمۀ سیری ناپذیر استکبار جهانی چشم از کشورشان برنداشته است.
❇️ فقط آن وقتی عقب خواهند نشست که شما ملّت ایران آن چنان قدرتی پیدا کنید، آنچنان پیشرفتی پیدا کنید که امید آنها قطع بشود. اینجا است که خطر تحریف امام اهمّیّت پیدا می کند.
❇️ اگر شخصیّت امام تحریف شد، بد معرّفی شد، غلط معرّفی شد، همۀ این خطرات بزرگ متوجّه ملّت ایران خواهد شد؛ اینجا است که خطر تحریف امام بهعنوان یک هشدار باید در گوش و چشم مسئولان کشور، صاحبنظران فکری انقلاب، شاگردان قدیمی امام، کسانی که علاقۀ به این راه دارند و عموم جوانان، فرزانگان، دانشگاهیان، حوزویان تلقّی بشود.
این عماریون
●●●جریان_شناسی | اخوان المسلمین را بیشتر بشناسیم (قسمت اول )
■■اخوان المسلمین یک جریان ریشه دار از لحاظ فکری در دوران معاصر اسلامی است که توسط امام حسن البناء در اوایل قرن بیستم تاسیس شد . این جریان در پاسخ به انحطاط داخلی جهان اسلام و تسلط استعمارگران بر آن شکل گرفت و با روش های تبلیغی و دعوت مسالمت آمیز و بدون خشونت سعی بر جذب افراد داشت. شعار " الاسلام هوالحل " حرف جدید اخوانی ها برای جهان اسلام بود که می گفتند : خداوند هدف ما، پیامبر الگوی ما، قرآن قانون اساسی ما، جهاد راه ما و مرگ در راه خدا، والاترین آرزوی ماست.
🔹 همچنین برای اولین بار اخوانی ها در جریان های اهل سنت بر تکثر گرایی و دموکراسی تاکید کردند که واکنش علما و جریان های سنتی و سلفی را برانگیخت.
🔹پس شکست اعراب از اسرائیل در ۱۹۴۸ اخوان المسلمین منحل شد که واکنش گروههای زیرزمینی آن را برانگیخت؛ نقراشی پاشا نخست وزیر وقت مصر توسط یک جوان اخوانی ترور شد.
🔹حسن البناء ترور را محکوم کرد اما دولت آن را نپذیرفت و در نهایت سال بعد حسن البناء به طرز مشکوکی ( که برخی معتقدند توسط پلیس مصر بوده ) ترور شد.
🔹پس از حسن البناء ، حسن هضیبی مرشد جدید اخوانی ها شد و آنها به جمال عبدالناصر کمک کردند تا کودتای افسران آزاد را صورت دهد با این امید که حکومت اسلامی مدنظر آن ها را ایجاد نماید.
🔹اما ناصر ملی گرا و سکولار بود و با اخوانی ها وارد چالش شد؛ پس از امضای قرارداد مصر و انگلیس بر سر کانال سوئز اخوانی ها ناصر را خائن خواندند و پس از یک سوء قصد مشکوک به ناصر که برخی آن را به اخوان نسبت می دادند ، این جریان غیرقانونی اعلام شد و رهبران و اعضای آن تحت تعقیب قرار گرفتند؛ حسن هضیبی بازداشت و ۶۰ نفر از اعضای اخوان اعدام شدند .
🔹یکی از اعضای زندانی که بعدها اعدام شد سید قطب نام داشت که اثری بسیاری تاثیر گذار را در زندان نوشت؛ کتاب " المعالم فی طریق ".
🔹در این کتاب سید قطب ۲ دوره تاریخی از رسالت حضرت محمد ( ص ) را بررسی می کند : اولین دوره زمانی ست که پیامبر در مکه حضور داشت و به دعوت مبادرت می کرد و هرگونه حرکت قهری و تسلیحی را مردود می شمارد. بازه دوم حضور و رفتار رسول الله در مدینه بود که سید قطب آن را دوره جهاد با کفار می نامد.
🔹نکته مهم اینجاست که بدانیم برخلاف شیعه که در منابع فقهی خود بر نقش مهم عقل تکیه دارد و به همین دلیل اجتهاد بر اساس عقل را به رسمیت می شناسد، اهل سنت پس از قرآن ، سنت به قیاس معتقدند و همین امر از پویایی فقهی آنان می کاهد .
🔹فلذا سید قطب نه بر پایه عقل بلکه بر اساس قیاس دوران پیامبر با عصر حاضر ، قصد داشت برای جامعه جدید مصر نسخه پیچی کند که عمرش کفاف نداد و در سال ۱۹۶۶ اعدام شد.
🔹پس از اعدام وی عده ای از میانه روها به رهبری هضیبی همان راه گذشته را رفتند و بر دعوت تاکید کردند و عده ای دیگر که گروه رادیکال و تندرو انشعابی از اخوان بودند به طریق جهاد قدم نهادند و جریان التکفیر و الهجره به رهبری شکری احمد مصطفی پایه گذاری شد.
🔹این جریان معتقد بودند که اکنون شرایط جامعه مدینه النبی حاکم است و باید جهاد کرد اما جهاد باید با دولت کافر و مردمی که در مقابل دولت کافر سکوت کرده اند و آن را حمایت می کنند، باشد.
استنادشان هم به آیه ۴۴ سوره مائده بود؛ وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ.
ادامه دارد.........
این عماریون
🚨امروز سالگرد فاجعهی اسپایکر، هولناکترین و وحشتناک ترین فاجعهی قرن است...
۶سال پیش داعش به کمک عشایر شهر تکریت بزرگترین جنایت قرن رو انجام داد؛
۱۷۰۰نفر از دانشجویان دانشگاه هوایی تکریت رو به شهادت رسوند؛
۴۰۰نفر رو با شلیک گلوله به سر داخل رودخانه انداختن،طوری که آب رودخانه دجله به رنگ قرمز درآمده بود؛
بقیه رو هم بابی رحمی و قساوت تمام اعدام کردند.
خدا رو شکر به خاطر نعمتی چون مدافعان حرم...
این عماریون
🚨قاضی منصوری متهم فراری پرونده اکبر طبری دستگیر شد.
🔺سخنگوی قوهقضائیه با تأیید این خبر اعلام کرد: آقای منصوری در کشور رومانی دستگیر و تحویل اینترپل شده است اما به دلیل محدودیتهای پروازی ناشی از بیماری کرونا، انتقال وی به ایران فعلا ممکن است ولی در روزهای آینده این کار انجام میشود.
این عماریون
💢خود تحریمی بیشتر از دگر تحریمی اثر داشت!
🔶در روزهای اخیر مسئولان ارشد دولتی به مقایسه میزان درآمدهای نفتی کشور در دولت دهم با دولت فعلی پرداختهاند؛ علی ربیعی سخنگوی دولت، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامهوبودجه و عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی در روزهای اخیر درباره کاهش درآمد نفتی کشور در شرایط کنونی سخن گفتهاند و میزان آن را با درآمد نفتی بالای ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت دهم مقایسه کردهاند.
🔶آنها میخواهند به مردم بگویند که اگر نقصانی در کار دولت است به خاطر کاهش درآمدهای نفتی است؛ اما اشارات صریح مقامات ارشد دولت به درآمد نفتی بالای ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت دهم، اعتراف غیرمستقیمی هم به ناموفق بودن دولت فعلی در دور زدن تحریمها محسوب میشود.
🔶به گفته مقامات فعلی، هماکنون درآمد نفتی کشور به ۱۰ تا ۲۰ درصد درآمد نفتی دولت دهم رسیده است. آیا کاهش درآمدهای نفتی در شرایط فعلی، فقط به خاطر شدید بودن تحریمهای آمریکا است یا بیانگر برخی کمکاریها در دور زدن تحریمها هم هست؟
🔶در دولت دهم اولویت اصلی ارکان اقتصادی کشور، یافتن راههایی برای دور زدن تحریمهای اقتصادی، خصوصاً دور زدن تحریمهای نفتی بود و ایران در این دوره توانست مانع تحقق اهداف آمریکا در حذف نفت ایران از بازارهای جهانی شود. در سال ۱۳۹۲ با تغییر دولت، دولت یازدهم امید زیادی به موفقیت در مذاکرات هستهای داشت و شیوههای دور زدن تحریمها را هم کنار گذاشت.
🔶 دولت یازدهم به امید ارتقاء روابط با غربیها، به روابط استراتژیک با دوستان دوران تحریم نیز پشت پا زد. نتیجه سیاستهای قبل و بعد از برجام موجب شد که در سال ۱۳۹۷ با بازگشت تحریمهای اقتصادی آمریکا، دیگر نمیشد همچون سالهای ۹۰ و ۹۱ تحریمها را دور زد، زیرا اکثر شیوههای دور زدن تحریمها در این چند سال بهطور کامل تخریب شد.
این عماریون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه با آمریکا مبارزه کنیم...
این عماریون
🔴 حال و روز مجسمه #چرچيل در لندن! ؛ فعلا توى ففس آهنين است تا مبادا، دچار روز مبادا شود.
🔹در گوشه همين ميدان، مجسمه نلسون ماندلاست. بدون پايه بلند. راحت و صميمى در كنار مردم. چرچيل طراح كودتاى مرداد ٣٢ در ايران است.
🔹در كتاب چرچيل نوشته بوريس جانسون، داستان كودتا از اساس سانسور شده است!
این عماریون۰
1⃣ نوام چامسکی
چامسکی، نظریهپرداز، اندیشمند و تحلیلگر مسائل سیاسی مقالههای متعددی درباره افول آمریکا به رشته تحریر درآورده...
او، همانند برخی از تحلیلگران دیگر مانند «فرید زکریا» معتقد است که افول آمریکا مسئلهای است که به دست خود آمریکا رقم خورده است.
چامسکی معتقد است آمریکا با آنکه یک دموکراسی است، اما به «کشور سرمایهداران» تبدیل شده. او که یکی از محققان و منتقدان پدیده نقش «پولهای کثیف» در سیاست و در جریان سیاسی آمریکا است به تفصیل از نقش لابیهای ثروت در سوق دادن سیاستمداران به نفع شرکتها و موسسات مالی خصوصی نوشته است.
چامسکی به علاوه از منتقدان نظام سرمایهداری است و معتقد است آنچه امروز به عنوان «سرمایهداری» خوانده میشود، اساساً نظام سوداگری شرکتها همراه با خودکامگیهایی فراگیر و بسیار غیرپاسخگو استکه کنترل عظیمی بر اقتصاد، نظامهای سیاسی و حیات فرهنگی و اجتماعی اعمال میکنند و در همکاری نزدیک با حکومتهای قدرتمندی هستند که در اقتصاد داخلی و جامعه بینالمللی وسیعاً دخالت دارند.
چامسکی استدلال میکند «در ایالات متحده بیش از ۸۰ درصد مردم نظام اقتصادی خود را «ذاتاً ناعادلانه» و نظام سیاسی را فریبکار و در خدمت «منافعی خاص» و نه منافع مردم میدانند. اکثریتی چشمگیر معتقدند صدای کارگران در امور جاری جامعه شنیده نمیشود (این درباره انگلستان هم صدق میکند)، اینکه دولت مسئول کمک به مردم نیازمند است، و اینکه صرف هزینه برای بهداشت و آموزش بر حذف مالیات و کاهش بودجه اولویت دارد، و لوایحی که امروز جمهوریخواهان در کنگره به آسانی میگذرانند به سود صاحبان ثروتمند و به ضرر عموم مردم است، و غیره و غیره. روشنفکران ممکن است داستان دیگری بگویند، اما یافتن واقعیت آن چنان هم دشوار نیست.»
نوام چامسکی، صراحتاً نظم نوین جهانی و ساختار معادلات قدرت در دنیای امروز را زیر سؤال میبرد و نتیجه حاصله را صرفاً به نفع بسط تفکر سرمایهداری در جهان به حساب میآورد. او یکی از ویژگیهای نظم نوین جهانی را آکندگی آن از نفاق و نژادپرستی میداند. چامسکی برای این سخن صدام را به عنوان شاهد مثال میآورد. به نظر چامسکی در نظم نوین جهانی، حقایق به نفع صاحبان قدرت جهانی تفسیر میشود، به گونهای که حملههای صدام به کردها به طور گسترده در همه جا گزارش شد که واشنگتن را به مقابله مجبور کرد تا با ادعای دفاع از بیگناهان به سمت منافع خود حرکت کند. در حالی که حملههای شدیدتر و نابودکننده صدام به شیعیان اصلاً نه گزارش شد و نه سبب نگرانی.
این عماریون
2⃣ «جیمز پتراس»
«جیمز پتراس»، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرمنگام، صدها مقاله و دهها عنوان کتاب به رشته تحریر درآورده است. یکی از زمینههای تحقیقات پتراس، نقش لابی صهیونیسم در سیاست خارجی آمریکا است و او سیاستهای تحمیلشده از سوی این لابی را عاملی میداند که موجب زوال قدرت آمریکا میشوند.
پتراس در کتابی به نام «صهیونیسم، نظامیگری و افول قدرت آمریکا» (۲۰۰۸) به تفصیل به روشنگری درباره نقش لابی صهیونیسم در نظامیگریهای آمریکا در منطقه پرداخته و بعد از آن به توضیح درباره عواملی پرداخته که موجب از بین رفتن قدرت آمریکا در دنیا میشود.
به باور او، بعد از پایان جنگ جهانی دوم، اروپای غربی، ژاپن و اخیراً چین و روسیه به سمت شکوفا کردن قابلیتهای اقتصادی خودشان حرکت کردند، در حالی که آمریکا با حرکت به سمت منافع لابی صهیونیسم به نظامیگری روی آورد.
این استاد دانشگاه نوشته آنچه به آمریکا ضربه میزند، دستکم در کوتاهمدت به نفع اسرائیل است.
این عماریون
✴️ افول موریانهای
اتحاد جماهیر شوروی دو سال بعد از به قدرت رسیدن «جورج هربرت واکر بوش» (بوش پدر) به عنوان رئیسجمهور آمریکا، در سال ۱۹۹۱ دچار فروپاشی شد...
بوش پدر در آن زمان، تنها کسی نبود که از پایان نظم جهانی دو قطبی به عنوان میراث جنگ جهانی دوم سخن میراند.
او به همراه کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران سیاسی، آغاز عصر هژمونی آمریکا و آغاز قرن آمریکایی را نوید داده و میگفتند که از این پس، سبک زندگی، ارزشها و فرهنگ آمریکایی بر دنیا حاکم خواهد بود.
جورج دبلیو بوش (بوش پسر) هم سیاق پدرش را به گونهای دیگر پیش گرفت!
او برنامههای دولتش را بر نظریههای «پایان تاریخ» از «فرانسیس فوکویاما» و «برخورد تمدنها» از «ساموئل هانتینگتون» استوار کرد.
بوش، تروریسم سازمانیافته را دشمن جدید آمریکا بعد از شوروی قرار داد و به عراق و افغانستان حمله کرد.
پس از آن بود که نخستین نشانههای افول هژمونی آمریکا آشکار شدند!
«نوام چامسکی»، اندیشمند و نظریهپرداز مشهور آمریکایی در همان زمان گفت که افول آمریکا آغاز شده و تبختر مقامهای آمریکایی درباره اینکه این کشور قدرت بلامنازع دنیا خواهد ماند جز «خیال خوش» نبوده است.
«تد گالن کارپنتر»، استاد دانشگاه و عضو اندیشکده کاتو برای اولین بار از اصطلاحی به نام «افول موریانهای» برای اشاره به زوال تدریجی قدرت آمریکا به دلیل برافروختن جنگهای متعدد و عقب افتادن از رقبایش اشاره کرد...
این اصطلاح بعداً در مقالهای توسط «کریستوفر لین» مورد استفاده قرار گرفت.
۴
در سالهای گذشته، روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا، تحلیلگران بیشتری را به سخن گفتن از نشانههای این زوال واداشته...
ترامپ، در سال ۲۰۱۶ به عنوان نخستین سیاستمدار در سطح اول قدرت به از دست رفتن نشانههای قدرت آمریکا اعتراف کرد و با بیان اینکه آمریکا دیگر با عظمت نیست، محور شعار تبلیغاتیاش را «آمریکا را دوباره باعظمت کنیم» قرار داد!!
دولت ترامپ علاوه بر این در نخستین سند راهبرد امنیت ملی خود (سال ۲۰۱۷) رسماً افول قدرت آمریکا را به رسمیت شناخت و محور برنامههایش را تلاش برای جلوگیری یا موخر کردن آن قرار داد...
⏪ «هنری کیسینجر»، نظریهپرداز راهبردی و سیاستمدار شناختهشده آمریکایی در همینباره گفته است:
«به نظرم، ترامپ شاید یکی از همان چهرههایی در تاریخ باشد که گاه گاه برای اعلام پایان یک عصر سر برمیآورند.»
۵
درباره رابطه ترامپ با افول قدرت آمریکا، البته میان تحلیلگران اختلافاتی وجود دارد!
⏪ عده زیادی معتقدند که روند زوال از قبل آغاز شده بود و رأی مردم به ترامپ با شعار «دوباره آمریکا را با عظمت کنیم» به نوعی اعتراف دستهجمعی جامعه به از عظمتافتادگی آمریکا بود...
از نظر این دسته، ترامپ بیش از آنکه عامل افول قدرت آمریکا باشد، نشانه آن است.
⏪ دسته دوم معتقدند که قبل از ترامپ زوالی در کار نبوده و این او بوده که با سیاستهایی مانند خروج از توافقنامههای بینالمللی (از مزایای مسخره برجام!😁) و دورکردن آمریکا از متحدان دیرینهاش در دنیا، ضربههای جبرانناپذیری به رهبری و نفوذ آمریکا در دنیا وارد کرده است...
از نظر این گروه، ترامپ عامل زوال قدرت آمریکا است.
⏪ گروه دیگری از تحلیلگران که نظراتی ما بین گروه اول و دوم دارند هم معتقدند که روندی آهسته و شاید قابل پیشگیری برای زوال آمریکا در سالهای گذشته وجود داشت، اما ترامپ با نشان دادن همان روی آمریکا که چنین روندی را رقم زده بود به عامل کاتالیزور و تسریعکننده آن تبدیل شده است.
✴️ علیرغم این، هر سه گروه این تحلیلگران، زوال هژمونی آمریکا را آشکارتر از آن میدانند که بتوان آن را انکار کرد!
در گزارش زیر به معرفی نظریه پردازان برجستهای پرداختهایم که بر پایه نشانههای مختلف افول قدرت آمریکا را پیشبینی کردهاند.
۶
2⃣ «جیمز پتراس»
«جیمز پتراس»، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرمنگام، صدها مقاله و دهها عنوان کتاب به رشته تحریر درآورده است. یکی از زمینههای تحقیقات پتراس، نقش لابی صهیونیسم در سیاست خارجی آمریکا است و او سیاستهای تحمیلشده از سوی این لابی را عاملی میداند که موجب زوال قدرت آمریکا میشوند.
پتراس در کتابی به نام «صهیونیسم، نظامیگری و افول قدرت آمریکا» (۲۰۰۸) به تفصیل به روشنگری درباره نقش لابی صهیونیسم در نظامیگریهای آمریکا در منطقه پرداخته و بعد از آن به توضیح درباره عواملی پرداخته که موجب از بین رفتن قدرت آمریکا در دنیا میشود.
به باور او، بعد از پایان جنگ جهانی دوم، اروپای غربی، ژاپن و اخیراً چین و روسیه به سمت شکوفا کردن قابلیتهای اقتصادی خودشان حرکت کردند، در حالی که آمریکا با حرکت به سمت منافع لابی صهیونیسم به نظامیگری روی آورد.
این استاد دانشگاه نوشته آنچه به آمریکا ضربه میزند، دستکم در کوتاهمدت به نفع اسرائیل است.
۸
1⃣ نوام چامسکی
چامسکی، نظریهپرداز، اندیشمند و تحلیلگر مسائل سیاسی مقالههای متعددی درباره افول آمریکا به رشته تحریر درآورده...
او، همانند برخی از تحلیلگران دیگر مانند «فرید زکریا» معتقد است که افول آمریکا مسئلهای است که به دست خود آمریکا رقم خورده است.
چامسکی معتقد است آمریکا با آنکه یک دموکراسی است، اما به «کشور سرمایهداران» تبدیل شده. او که یکی از محققان و منتقدان پدیده نقش «پولهای کثیف» در سیاست و در جریان سیاسی آمریکا است به تفصیل از نقش لابیهای ثروت در سوق دادن سیاستمداران به نفع شرکتها و موسسات مالی خصوصی نوشته است.
چامسکی به علاوه از منتقدان نظام سرمایهداری است و معتقد است آنچه امروز به عنوان «سرمایهداری» خوانده میشود، اساساً نظام سوداگری شرکتها همراه با خودکامگیهایی فراگیر و بسیار غیرپاسخگو استکه کنترل عظیمی بر اقتصاد، نظامهای سیاسی و حیات فرهنگی و اجتماعی اعمال میکنند و در همکاری نزدیک با حکومتهای قدرتمندی هستند که در اقتصاد داخلی و جامعه بینالمللی وسیعاً دخالت دارند.
چامسکی استدلال میکند «در ایالات متحده بیش از ۸۰ درصد مردم نظام اقتصادی خود را «ذاتاً ناعادلانه» و نظام سیاسی را فریبکار و در خدمت «منافعی خاص» و نه منافع مردم میدانند. اکثریتی چشمگیر معتقدند صدای کارگران در امور جاری جامعه شنیده نمیشود (این درباره انگلستان هم صدق میکند)، اینکه دولت مسئول کمک به مردم نیازمند است، و اینکه صرف هزینه برای بهداشت و آموزش بر حذف مالیات و کاهش بودجه اولویت دارد، و لوایحی که امروز جمهوریخواهان در کنگره به آسانی میگذرانند به سود صاحبان ثروتمند و به ضرر عموم مردم است، و غیره و غیره. روشنفکران ممکن است داستان دیگری بگویند، اما یافتن واقعیت آن چنان هم دشوار نیست.»
نوام چامسکی، صراحتاً نظم نوین جهانی و ساختار معادلات قدرت در دنیای امروز را زیر سؤال میبرد و نتیجه حاصله را صرفاً به نفع بسط تفکر سرمایهداری در جهان به حساب میآورد. او یکی از ویژگیهای نظم نوین جهانی را آکندگی آن از نفاق و نژادپرستی میداند. چامسکی برای این سخن صدام را به عنوان شاهد مثال میآورد. به نظر چامسکی در نظم نوین جهانی، حقایق به نفع صاحبان قدرت جهانی تفسیر میشود، به گونهای که حملههای صدام به کردها به طور گسترده در همه جا گزارش شد که واشنگتن را به مقابله مجبور کرد تا با ادعای دفاع از بیگناهان به سمت منافع خود حرکت کند. در حالی که حملههای شدیدتر و نابودکننده صدام به شیعیان اصلاً نه گزارش شد و نه سبب نگرانی.
۷
در سالهای گذشته در مراکز تحلیلی و رسانهها مباحثاتی درباره زوال قدرت آمریکا و تغییر نظم دنیا از نظام تکقطبی به نظام چند قطبی در جریان بوده است؛ اما این بحثها تا چه اندازهای جدی هستند؟!
کسانی که از آن سخن میگویند چه نشانهها و شاخصهایی برای اثبات گفتههایشان دارند؟!
در این گزارش به معرفی استدلالها و نظرات ۷ نفر از اندیشمندانی خواهیم پرداخت که از مدتها پیش، چنین افولی را پیشبینی کردهاند!
پیش از آن، برای آشنایی مخاطبان با بحث، مقدمهای درباره آغاز دوران تکقطبی به رهبری آمریکا ارائه خواهم کرد.
۲
⭕️ آمریکا، تقابل دو جورج
🔺چند صد سال پیش «جورج واشنگتن» بنیانگذار ایالات متحده، ۳۱۷ برده داشت
و امروز «جورج فلوید» یکی از قربانیان همین روحیهی بردهداری است که او بنیان گذاشت
خانه از پایبست ویران است!
افسران جوان جنگ نرم
#آمریکا #افول_آمریکا #سیاتل
۳