روستای لیقوان تبریز، تولیدکننده مشهورترین پنیر ایران
اینروزها کمتر کسی پیدا میشه که نام پنیر لیقوان به گوشش نخورده باشه! روستای لیقوان در شهرستان تبریز، یکی از پر جمعیتترین و بزرگترین روستاهای آذربایجانشرقی هست که به خاطر پنیر خوشمزهاش شهرت زیادی پیدا کرده.
این روستا در 36 کیلومتری شرق تبریز و حدود 24 کیلومتری جنوب شهرستان باسمنج در دامنه کوه سهند قرار دارد. به استناد شواهد تاریخی، سکونت در لیقوان قدمتی دیرینه داره و این روستا در مجاورت آبگرمهای همیشگی دامنههای سهند شکل گرفته.
مردم این روستا، گوسفندان خودشون رو برای چرا، به دامنههای سرسبز کوهستان میبرند و از شیر اونها پنیر سفید و خوشمزهای درست میکنند که امروزه به پنیر لیقوان شهرت یافته.
جالبه بدونید که امروزه حدود 10 کارخانه پنیرسازی فعال در این منطقه وجود دارند و صدها تن پنیر رو به سراسر کشور صادر میکنند.
کاروانسرای چَپَرخونه(چاپار خانه)
محله درب شازده_ بافت تاریخی شیراز
قدمت: قاجاریه
سابقهی چاپارخانهها در ايران به قرون پيش از اسلام میرسد. در حكومتهای اشكانی و ساسانی و بعد از اسلام هم چاپارخانهها برای دستگاههای دولتی اهميت زیادی داشتند.
در دورهی قاجار، مسافران ترجيح میدادند كه در چاپارخانهها اقامت كنند چون اتاقهای آن تميزتر از اتاقهای كاروانسرا بوده است. چاپارهای اين دوره در مقابل دريافت وجه، مسافران را به مقصد میرساندند.
چاپارخانهها را معمولا مقابل یا در کنار کاروانسراهای قدیمی میساختند و بهندرت از قسمتی از کاروانسرا بهعنوان چاپارخانه استفاده میکردند.
آب مورد نیاز چاپارخانهها از چشمه، چاه یا آبانبار تامین میشد یا از نهری که از داخل چاپارخانه میگذشت. گاهی اوقات نیز کاروانسرای نزدیک چاپارخانه، آب مورد نیاز آن را تامین میکرد.
بهدلیل نظافت و امکانات رفاهی بهتر در چاپارخانهها، اغلب اقشار مرفه، سیاحان و ماموران دولتی از آنها استفاده میکردند اما در کاروانسراها، اقشار مختلف مردم در کنار هم اقامت میکردند.
🏴 به مناسبت ۹صفر سالروز شهادت صحابی بزرگوار، عماربنیاسر در صفین؛ ۳۷ق
✅ حضرت آیت الله بهجت قدس سره :
خدا می داند که ابوذر ، مقداد و عمار چه مقامی داشته اند! اگر امثال آنها در اصحاب نبودند ، حقانیت مکتب اسلام شناخته نمی شد. به واسطهی مقام آنها معلوم شد که اسلام و قرآن مدرسهی تربیت و ترقی است.
📚 در محضر بهجت ج ١ ص ٨٣
🇮🇷
🌹تو به راه علی (ع) برو و دنبال علی (ع) باش!
♦️ قندوزی در باب ۴۳ از کتاب ینابیع المودة خود این حدیث را از رســول خدا صلی الله علیه وآله به نقل از عمار یاسر آورده که پیامبر به او فرمود: یا عمار! ان سئلک الناس کلهم وادیاً و سلک علی وادیاً فأسلک وادی علی و خل عن الناس.
يا عمار! إنّ عليّا لا يردّك عن هدى و لا يدخلك على ردى.
يا عمار! طاعة علی طاعتی و طاعتی طاعة اللّه -جل شأنه-.
♦️ ای عمار! اگر تمام مردم دنیا به راهی می روند و امیرالمؤمنین تنها از راه دیگری می رود پس تو به راهی برو که امیرالمؤمنین می رود و مردم را رها کن.
♦️ای عمــار! امیرالمؤمنین تو را از هدایت بر نمی گرداند و تو را به ســوی هلاکت نمی برد.
♦️ ای عمار! اطاعت امیرالمؤمنین اطاعت از من است و اطاعت من، اطاعت از خداوند است.
📚 ینابیع المودة، باب ۴۳، ج ۱، ص ۳۸۴
🇮🇷
🌹امام علی (علیهالسلام) فرمود:
♦️آری! آن دسته از برادرانی که در جنگ صفین خونشان ریخت، هیچ زیانی نکردهاند.
♦️کجا هستند برادران من که بر راه حق رفتند، و با حق در گذشتندکجاست عمارکجاست پسر تیهان کجاست ذوشهادتین
♦️و کجایند همانند آنان از برادرانشان که پیمان جانبازی بستند، وسرهایشان را برای ستمگران فرستادند
♦️دریغا از برادرانم که قرآن خواندندو بر اساس آن قضاوت کردند،در واجبات الهی اندیشه کرده و آنها را برپا داشتند، سنتهای الهی را زنده و بدعت ها را نابود کردند،دعوت جهاد را پذیرفته
و به رهبر خود اطمینان داشته و از او پیروی کردند.
📚نهجالبلاغه، خطبه182
🌹 نهم صفر سالروز شهادت «عمّار یاسر» صحابه نبی(ص) و یار بصیر و با وفای امام علی(ع) گرامیباد
▪️«عمّار یاسر» از اصحاب خاص پیامبر (ص) و از نخستین ایمان آورندگان، در مکه و در حدود ۴۴ سال قبل از بعثت به دنیا آمد. «عمار یاسر» در سن ۹۳ سالگی در جنگ صفین در رکاب امام علی(ع) در حالی به شهادت رسید که پیامبر درباره این یار با وفای خویش فرمود: «ای عمار! تو را گروه سرکش و نافرمان خواهند کشت».
▪️پدرش «یاسر» نام داشت که از مردم یمن بود و بعدها در مکه ساکن گشت. سمیّه، مادر عمار بود.[١]بعد از بعثت پیامبر و بعد از دعوت مخفیانه سه ساله، پیامبر (ص) دعوت خود را آشکارا آغاز نمود. عمار به همراه پدر و مادر و برادرش (عبدالله) در سال پنجم بعثت به حضور پیامبر آمد. و مسلمان شدند و اینان سی و چندمین نفری بودند که اسلام آوردند، در حالی که عمار حدوداً 48 سالی داشت[٢]
▪️ابن حجر مینویسد: «عمار یکی از هفت نفری بود که اسلام خود را آشکار کردند.» [٣]
▪️هنگامی که خاندان عمار، اسلام خود را آشکار ساختند قبیلۀ بنی مخزوم، هم پیمان آنها، بسیار ناراحت و عصبانی شدند و هِشام بن عمرو که در میان مسلمانان به ابوجهل مشهور بود و ریاست قبیلۀ بنی مخزوم را بر عهده داشت، شروع به انواع مزاحمتها و شکنجهها به خاندان عمار نمود که از جمله شکنجهها؛ آهن گداخته از آتش، تازیانه و خواباندن روی ریگهای سوزان سرزمین مکه بود.
▪️پس از شهادت یاسر و سمیّه و عبدالله از عمّار خواستند که از پیغمبر (ص) بیزاری بجوید و از اسلام برگردد و بتها را به نیکی یاد کند وگرنه شکنجه ادامه دارد. او که چگونگی مرگ پدر و مادر و برادرش را دیده بود، برای حفظ جان خود، دست به تاکتیک و تقیّه زد. در ظاهر به زبان، خواستۀ مشرکان را گفت و نجات یافت. این خبر به پیامبر (ص) رسید و بعضی عمار را غایبانه محکوم کردند. ولی پیامبر (ص) سخن آنها را رد کرد و فرمود: «إنَّ عَمّاراً مُلِئَ ایماناً مِنْ قَرْنِهِ إلی قَدَمِهِ وَ اُخْتَلَطَ الایمانُ بِلَحْمِهِ وَدَمِهِ» [٤]
▪️یعنی همانا سراسر وجود عمار، از فرق سر تا قدمش مملو از ایمان میباشد و ایمان با گوشت و خون او آمیخته است. بعد آیۀ 106 سوره نحل نیز در تأیید عمار نازل گردید. رسول گرامی اسلام (ص) به عمار فرمود: «اگر باز هم از تو خواستند، چنان کن» [٥] یعنی تقیّه را تکرار کن.
▪️عمار، آنچنان به پیامبر (ص) نزدیک بود که خود میگوید: «کُنْتُ تِرْباً لِرَسولِ اللهِ فی سِنِّهِ، لَم یَکُنْ أَحَدٌ أَقْرَبَ إلیه مِنّی»[٦] من دوشادوش رسول خدا بودم هیچ کس مثل من به آن حضرت نزدیک نبود. شاید بر همین اساس بود که پیامبر (ص) فرمود: «إنَّ عَمّاراً جِلْدةٌ بَیْنَ عَیْنی وَ أَنْفی» [٧] همانا عمار پوست بین چشمان و بین من است.
▪️پس از هجرت و ورود عمار به مدینه، در ساختن مسجدالنبی بسیار فعال بود، چنان که پیامبر (ص) به او فرمود: آنقدر به خود زحمت نده. عمار گفت: دوست دارم در ساختن مسجد شرکت کنم. و همانجا بود که پیامبر (ص) دستی بر شانۀ عمار زد و فرمود: «إنّکَ مِنْ أَهْل الجَنَّه تَقْتُلُکَ الفِئَةُ الباغِیَةُ» [٨] یعنی تو اهل بهشت هستی، قوم ستمگر تو را میکشند. سیره نویسان، در مورد شرکت پرتلاش عمار در جنگها چنین نوشتهاند که «عمار» در همۀ جنگهای پیغمبر و در بیعت رضوان همراه رسول خدا (ص) شرکت نمود. در جنگ بدر قهرمانیها نشان داد و آزمایشهای رزمی را، چنان که باید، به انجام رسانید. [٩]
🌹یار با وفای امیر و عمار لشکر امیرالمومنین (ع)
▪️عمار یکی از چهار یار با وفای حضرت علی (ع) بود که پس از رحلت رسول اکرم (ص) بر سر پیمان خویش با حضرت علی (ع) باقی ماند و چون امیرالمؤمنین (ع) به خلافت رسید، عمار همه جا کنار امام علی (ع) حضور داشت.در جنگ صفین با وجود کهولت سن، حضوری جاودانه داشت و در میدان نبرد در کنار سایر یاران پیامبر (ص) علیه معاویه جنگید تا اینکه در روز ٩صفر سال ٣٧ هجری قمری و در سن ٩٣ سالگی شربت شهادت را نوشید.
📚منابع:
[1]دانشنامۀ امام علی (ع) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ج 8، ص 516.
[2]دائرة المعارف تشیّع، تهران، نشر شهید سعید محبّی، 1384 ش، چاپ اول، ج 11، ص 460.
[3]. عسقلانی، ابن حجر؛ الإصابه فی تمییز الصحابه، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، 1328 ق، ج 3، ص 505.
[4] همان، دائرة المعارف تشیّع، ج 11، ص 461.
[5]. القرطبی، ابن عبدالبر؛ الاستیعاب فی معرفة الصحابة بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، ج 2، ص 469.
[6].أعیان الشیعه، بیروت، دارالتعارف، ج 8، ص 373.
[7]. ابن هشام؛ السیرة النبویه، بیروت، دارالمعرفة ج 2، ص 143.
[8]. همان، أعیان الشیعه، ج 8، ص 373.
[9]. همان، الاستیعاب فی معرفة الصحابه، ج 2، ص 469
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
🇮🇷
🔴ترس امروز ما از #دوستان است نه دشمن
♦️کارهای خلاف ما اسلام را بد جلوه می دهد، اسلام را دفن می کند که تا آخر به آن توجه نشود. قلم ناپاک، چشم های ناپاک در صددند که از شما خرده گیری کنند و مکتب شما را بد جلوه دهند و بگویند این هم جمهوری اسلامی، چنانچه در کارخانه ها می روند و می گویند، چنانچه قلم های خائن می نویسد.
♦️ما امروز از دوستان می ترسیم، دیروز از دشمن ها می رسیدیم. آن ترس خیلی زیاد نبود، اشکالی نبود. امروز از دوست ها می ترسیم که این دوست های بی توجه به عمق مسائل، بی توجه به موقعیتی که الان ما
در آن واقع هستیم کاری بکنند که مکتب ما در دنیا مکتب فاسد قلمداد شود، مکتب عقب مانده قلمداد شود. این است که ما را رنج می دهد، این است که ما را نگران کرده.
📚صحیفه نور جلد ۸ صفحه ۴۳
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
🇮🇷
🌹باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست
♦️رهبرمعظم انقلاب: چرا شما عمار را «سلاماللَّهعلیه» میگویید، ولی نسبت به یکی دیگر از صحابی - رفیق عمار - که او هم از مکه بوده و در مکه کتک خورده است، «سلاماللَّهعلیه» نمیگویید؟ چون عمار در وقت حساس اشتباه نکرد و فهمید؛ ولی او اشتباه کرد.
♦️ببینید، خط عمار را خط مستقیم میگویند. به نظر من، عمار هنوز هم ناشناخته است.
♦️عمار یاسر را خود ماها هم درست نمیشناسیم. عمار یاسر، یک #حجت قاطعهی الهی است.
♦️من در زندگی امیرالمؤمنین
(علیهالصّلاةوالسّلام) که نگاه کردم، دیدم هیچکس مثل عمار یاسر نیست؛ یعنی از صحابهی رسولاللَّه، هیچکس نقش #عمار_یاسر را در طول این مدت نداشت. آنان زنده نماندند، ولی ایشان حیات بابرکتش ادامه پیداکرد.
♦️هر وقت برای امیرالمؤمنین یک مشکل ذهنی در مورد اصحاب پیش آمد - یعنی در یک گوشه شبههیی پیدا شد - زبان این مرد، مثل سیف قاطع جلو رفت و قضیه را حل کرد. در اول خلافت حضرت همینطور، در قضایای جمل و صفین هم همینطور، تا در صفین به شهادت رسید. باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست.
🌹 نهم صفر سالروز شهادت عمار یاسر در سال ۳۷ هجری قمری
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اظهارات صریح کارشناس بیبیسی درباره ارتباط مولوی نقشبندی با گروهک تروریستی جیش الظلم و چراغ سبز "عبدالحمید" برای حملات تروریستی جیش الظلم ایران!
♦️ هوشنگ نورایی، فعال بلوچ در آنتن زنده بیبیسی:در هر دو حمله جیش الظلم به ایران رد پای مولوی نقشبندی را می توان دید.
♦️پس از دستگیری مولوی نقشبندی، عبدالحمید برای حمله جیش الظلم چراغ سبز نشان داد؛ این اقدامات ورود گروههای رادیکال به ایران را در پی دارد!
🇮🇷https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731