💢صفحه اول روزنامههای یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
┄
💢صفحه اول روزنامههای یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
💢ارمنستان؛ از اینجا رانده و از آنجا مانده
🔹بغض و گریه گوینده زن تلویزیون ارمنستان هنگام اعلام خبر انحلال جمهوری آرتساخ (نام ارمنی قرهباغ) نشان داد، هرگز نباید با طناب پوسیده ابرقدرتها به چاه رفت. کلاه گشادی که بر سر ایروان رفت، همانی بود که پیشتر بر سر کییف رفته بود. هر دو کشور به جای تقویت توانایی دفاعی خود و تعامل و همسویی با همسایگان، خود را در پناه غرب قرار دادند و به ماجراجویی دست زدند غافل از اینکه در جنگ فیلها، علفهای کوتاه بیش از درختان بلند آسیب میبینند.
🔸وضعیت این روزهای ارمنیها یادآور این ضربالمثل روسی است که «هر کس دنبال دو خرگوش دوید به هیچ کدام نمیرسد.» آنها نه همچون گذشته حمایت روسیه را دارند و نه توانستهاند در سنگر آمریکاییها پناه بگیرند.
🔹«دیوید ایگناتیوس» ستوننویس ارمنیتبار روزنامه «واشنگتنپست» در این باره مینویسد: «ارمنستان که به مدت یک قرن به حمایت روسیه متکی بوده، در سال جاری سیاست چرخش به سمت غرب به امید یافتن متحدان قابل اعتمادتر را آغاز کرد؛ اما این چرخش احتمالاً زمانبندی خوبی نداشت و باعث شد روسها که درگیر جنگ اوکراین بودند، از ارمنستان دور شوند بدون آنکه کمک قابل اعتمادی از سوی غرب به ارمنستان ارائه شود.»
🔸برقراری موازنه میان غش کردن به سمت قدرتهای بزرگ بازی هنرمندانه و در عین حال خطرناکی است که ارمنستان هم اکنون بازنده آن به شمار میرود. به نظر میرسد در هزاره سوم میلادی نقش قدرتهای منطقهای به مراتب در ثباتآفرینی و برقراری صلح میان کشورها بسیار بیشتر از قطبهای قدرت است. بنابر شواهد موجود و تجربه تاریخی ورود قدرتهای بزرگ در هر نقطهای در نهایت منجر به آشوب و بحرانآفرینی گسترده و نقض گسترده حقوق انسانهای بیگناه در آن جا شده است از نمونههای غرب آسیایی (عراق و سوریه و افغانستان) تا نمونههای اروپایی همانند جنگ روسیه و اوکراین.
🔹اکنون این همسایه شمالی در جلوی چشمان روسیه و آمریکا، دو ابرقدرتی که مدتها بر آنها دخیل بسته بودند و قرار بود در روز مبادا به کمک ایروان بشتابند، مجبور به چشمپوشی از ادعای خود از قرهباغ شدند و در حالی که 120 هزار نفر ارامنه قرهباغ خود را تحت حمایت ارمنستان میدانستند، در حال ترک خانه و کاشانه خود هستند و به نظر میآید در دل قدرتهای بزرگ آب هم از آب تکان نخورده است.
🔸در قضیه قرهباغ، ارمنیها نه خودشان توانستند متصرفات خود در قرهباغ را حفظ کنند و نه از دیگران آبی برایشان گرم شد. قصه درسآموزی که نشان داد ساخت و پاخت با بیگانه و دشمنی با همسایه، بازی دو سر باخت خواهد بود و به زبان ساده ایروان امروز از اینجا رانده و از آنجا مانده شده است.
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
💢تلآویو فریب خورده است!
🔹یک کارشناس مطرح صهیونیستی با انتقاد از ذوقزدگی رسانهها و مقامات امنیتی صهیونیستی از گسترش روابط باکو و تلآویو برای فشار بر ایران، اذعان میکند که صهیونیستها فریب خوردند.
🔸پروفسور «اوریل لوی» در این باره مینویسد: «در اینکه اسرائیل به آذربایجان به عنوان تأمینکننده انرژی نیاز دارد، اختلافی وجود ندارد؛ اما درباره ادعای امنیتی یک سؤال بیپاسخ وجود دارد: چگونه ممکن است آذربایجان به ایران، کشور همسایه با کمک به کشور دشمن آن اسرائیل خیانت کند؟ آذربایجان و ایران در سالهای اخیر با بحرانهای متعددی مواجه بودهاند، اما در عین حال، دو همسایه همکاریهای نظامی، تجاری و دیپلماتیک گستردهای دارند. همین یک هفته پیش، باکو میزبان چند نفر از مقامات ارشد نظامی ارتش ایران بود. جلسات ردههای ارشد ارتش جمهوری آذربایجان و ایران و دیدارهای دیپلماتیک به طور منظم برگزار میشود و خبری از شکاف بین دو کشور بزرگ نیست.»
🔰یکی از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» از افزایش شمار مقرهای برچیده شده تروریستهای تجزیهطلب در مرزهای عراق و ایران خبر داد. «ترکی العتیبی» گفت: «دولت محمد السودانی در حال اجرای توافق دوجانبه با ایران درباره تأمین امنیت مرزها از سمت منطقه کردستان است تا از هر گونه فعالیتی که باعث بر هم خوردن تنش و بیثباتی شود، جلوگیری کند.»
🔰شبکه 13 صهیونیستی گزارش داد، حماس موفق شد ارتش رژیم اشغالگر را مجبور کند که تسلیم شود. این رسانه در تمسخر تصویری که صهیونیستها از بمباران یک پست دیدهبانی حماس منتشر کردند، نوشت: «حماس توانست آرامش را بازگرداند، ولی به این معنی نیست که انگشت خود را از روی ماشه برداشته باشد؛ زیرا همچنان هشدارهای تندی [به صهیونیستها] میدهد.»
🔰رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از تجارت 54/6 میلیارد دلاری کشور در نیمه اول امسال خبر داد. «محمد رضوانیفر» گفت: «حجم تجارت غیر نفتی ایران در نیمه اول امسال به 54/6 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد رشد داشته است. این میزان از نظر وزنی 85/3 میلیون تن بوده که نسبت به مشابه سال قبل 24 درصد افزایش داشته است.»
🔰«امانوئل مکرون» اعلام کرد: «فرانسه تصمیم گرفته سفیر خود در نیجر را بازگرداند و به همکاری نظامی با مقامات کنونی آن کشور پایان دهد، زیرا آنها دیگر نمیخواهند با تروریسم مبارزه کنند!» به این ترتیب، مکرون موضع تسلیمناپذیر خود را در برابر حکومت نظامی نیجر که از ژوئیه قدرت را به دست گرفته، رها کرد و تسلیم خواست آنها شد.
🔰رئیس کل بانک مرکزی عراق گفت: «عراق به دنبال رسیدن به یک ساختار شفاف و روشن در تعامل تجاری با ایران است و در سایه گفتوگوهای در دست انجام به آن دست خواهد یافت.» «علی العلاق» تصریح کرد: «توافق شده تا بدهیهای گازی این کشور به ایران با روشی جدید که مورد توافق دو طرف است، پرداخت شود.»
🔰در سایه غفلت دستگاههای فرهنگی مصرف سالانه مشروبات الکلی در ایران، به رقم نگرانکننده 511 میلیون لیتر در سال رسیده است. حدود نیمی از این مقدار (51 درصد) را مشروبات دستساز تقلبی، 28 درصد آن را خانگی و حدود 20 درصد را واردات قاچاق این کالا تشکیل میدهد.
🔰دهها هزار نفر از ساکنان سرزمینهای اشغالی برای سیونهمین هفته متوالی علیه نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس تظاهرات برگزار کردند. «بنیامین نتانیاهو» که علیه او اتهامات قضایی مطرح است، سعی دارد با تصویب طرح اصلاحات قضایی از محاکمه فرار کند.
💢تغییر ادبیات از فردای 25 شهریور
🔹پس از آنکه در سالگرد بلوای پاییزی 1401 کشورمان در آرامش بود و پیشبینی طیفهای افراطی و تقلا و هیاهوی ضد انقلاب و براندازان با بیاعتنایی مردم روبهرو شد، شاهد هستیم حتی چهرههای رادیکال هم از بازگشت به انتخابات صحبت میکنند.
🔸در همین راستا «محسن آرمین» با اعتراف به اینکه «راهکارهای رادیکال بسیار پرهزینه و ناموفق است و در صورت توفیق نتیجهای جز هرج و مرج و بیثباتی و خونریزی و احتمالا تجزیه نخواهد داشت»، مینویسد: «میخواهم بگویم چه خوشمان بیاید چه بدمان بیاید، ما محکوم به مبارزه مسالمتآمیز و کمهزینه هستیم. اگر این حقیقت را بپذیریم، آنگاه نه منتظر دعوت حاکمیت مینشینیم و نه میپرسیم اصلاحطلبان برای تغییر وضعیت کشور چه راهحلی دارند، بلکه خواهیم پرسید چه ظرفیتهای نامکشوف و عقلانی وجود دارد که باید فعال شود.»
💢اتحاد در غرب آسیا، شکست آمریکاست
🔹«بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در گفتوگو با تلویزیون مرکزی چین درباره «موج آشتی» در غرب آسیا و از سرگیری روابط ایران و عربستان پس از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، گفت: «این مصالحه یک دستاورد بسیار بزرگ و غیرمنتظره بود، اما همزمان غافلگیری بسیار خوبی بود؛ زیرا این مشکل در منطقه ما چهار دهه یا کمی بیشتر از آن قدمت دارد و نشاندهنده مدل غربی و به ویژه آمریکایی برای ایجاد مشکلات متعدد بین چند طرف است.»
🔸«بشار اسد» تأکید کرد: «آمریکا برای رسیدن به منافع خود از این طرفها باجخواهی میکند و بهای آن را کشورهای منطقه میپردازند.»
🔹اسد در ادامه خاطرنشان کرد: «این ابتکار عمل چیزی بیش از آشتی بین دو طرف بود، بگذارید بگوییم دو نفر که با هم دشمن بودند، با هم دوست شدند.»
┄https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731