💢دیپلماسی و میدان کنار هم
🔹نگاه راهبردی به منطقه نشان میدهد که حمایت جمهوری اسلامی ایران از مبارزان فلسطینی و در نتیجه پایبندی به آرمان فلسطین در راستای منافع ملی و مبانی اخلاقی قابل ارزیابی میباشد. مبارزه با رژیم منحوس صهیونیستی و تلاش برای خاموش کردن این غده سرطانی در منطقه رویکرد اساسی و غیر قابل تغییر جمهوری اسلامی ایران است. از اینرو سفر رئیسجمهور کشورمان به عربستان سعودی و شرکت در نشست فوقالعاده سران کشورهای اسلامی بر مبنای منافع و امنیت ملی بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
🔸سفر رئیسجمهور کشورمان به عربستان که بعد از ۱۱ سال صورت گرفت، نشان میدهد که سیاست خارجی کشورمان در مسیر درستی قرار گرفته است و مبنای محاسبات نیز در وزارت امور خارجه تغییر کرده است. ارزیابیها در شرایط کنونی نشان میدهد که عملا یخ دیپلماسی در کشور ما شکسته شده است و ایران منافع خود را از طریق رویکردهای عملگرایی در سیاست خارجی دنبال میکند.
🔹سخنرانی رئیسجمهور کشورمان در اجلاس سران کشورهای اسلامی و دیدار با مقامات کشورهای عربستان سعودی، مصر، قطر، سوریه و... رویکرد جمهوری اسلامی ایران را نسبت به مسئله فلسطین به صورت علنی در دنیا آشکار ساخت. شاید در روزهای گذشته برخی در داخل نسبت به مسئله دو دولتی در سرزمینهای اشغالی مباحثی را مطرح کرده بودند و اینکه ایران موافق دو دولتی است، این در حالیست که مواضع ایران به وضوح مشخص است.
🔸رئیسجمهور کشورمان در تشریح راهکارها و پیشنهادات ۱۰گانه خود در این نشست برای برونرفت غزه از بحران کنونی گفت: «ما در این اجلاس برخلاف آنچه برخی درباره آینده مسئله فلسطین در قالب راهکار دو دولت بیان کردند، راهکاری کاملا دموکراتیک مبتنی بر مراجعه به آرای همه فلسطینیان اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برای تعیین سرنوشتشان ارائه کردهایم.»
🔹رفع کامل محاصره و بازگشایی گذرگاه رفح، خروج فوری نظامیان صهیونیست از غزه، قطع هرگونه ارتباط سیاسی و تجاری با رژیم صهیونیستی، تشکیل دادگاه عادلانه برای بررسی جنایات اسرائیل، تشکیل یک صندوق برای بازسازی غزه، نامگذاری روز جنایت صهیونیستها به عنوان روز نسلکشی و جنایت علیه بشریت و... از جمله پیشنهادات ایران در سران کشورهای اسلامی بود.
🔸نکته پایانی نیز تأکید بر همگرایی میدان و دیپلماسی است که بر خلاف ایدهپردازان غربگرا، این دو مکمل هم میباشد و بدون میدان، موفقیتی در دیپلماسی وجود نخواهد داشت. دوگانه سازی میدان و دیپلماسی بر خلاف رویههای مرسوم در سیاست خارجی است که در یک برهه زمانی تلاش شد این دو مقوله را جدا از هم تعریف کنند.
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
💢رکوردشکنی صادرات نفت ایران به چین
🔹رویترز گزارش داد که میزان واردات نفت خام چین به دلیل افزایش تولید نفت ایران به رغم تحریمها و تهدیدهای آمریکا، رکورد جدیدی را ثبت کرد.
🔸بر اساس آمارهای ردیابی کشتیها از ورتکس، چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام و همچنین مشتری بزرگ نفت ایران در ۱۰ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ بهطور میانگین ۱/۰۵ میلیون بشکه در روز از ایران نفت وارد کرده است. این میزان ۶۰ درصد بالاتر از اوج واردات چین در قبل از تحریمها در سال ۲۰۱۷ است.
🔹میزان تولید نفت ایران به ۳/۱۷ میلیون بشکه در روز رسیده است که بیشترین میزان از سال ۲۰۱۸ تاکنون است.
🔸آمارهای ورتکس نشان میدهد؛ میزان واردات نفت چین در ماه اکتبر از ایران، به ۱/۴۵ میلیون بشکه در روز رسیده که بیشترین واردات ماهانه تاکنون است.
🔹بر اساس اعلام تاجران چینی؛ اکثر ۴۰ پالایشگاه مستقل چینی معروف به «تی پات» نفت خام ایران را پالایش و فرآوری میکنند. این پالایشگاهها تقریبا مبادلات مالی خود را بدون دلار انجام میدهند.
https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731