💢پایبندی به سوگندنامه
🔹مراسم تحلیف ریاست جمهوری با حضور رئیس دیوان عالی کشور، اعضای شورای نگهبان قانون اساسی و رئیس قوه قضائیه و سایر مقامات کشوری و لشکری در مجلس شورای اسلامی عصر روز سه شنبه 9 مرداد 1403 برگزار میشود و طی آن رئیسجمهور منتخب بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد میکند که همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که برعهده گرفته است، به کار گیرد.
🔸در متن سوگندنامه رئیس جمهوری آمده است: «من به عنوان رئیسجمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که برعهده گرفتهام، به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»
🔹سوگندنامه مراسم تحلیف مهمترین پیمان رئیسجمهور است و وی در پیشگام خداوند متعال و در مقابل نمایندگان ملت متعهد میشود تا به بند بند آن عمل کند؛ لذا این متن میتواند همواره به عنوان مطالبهای کلیدی، محور ارزیابی عملکرد رئیس جمهور قرار گیرد.
🔸متأسفانه، در طول ادوار گذشته شاهد بودهایم، مراسم تحلیف به برنامههای صوری و نمادین تبدیل و بلافاصله پس از پایان مراسم به فراموشی سپرده شده و تعهدات آن هیچ گاه مورد تأکید قرار نگرفته است! رؤسایجمهور متعددی در هنگام روی کارآمدن سوگندنامه را تکرار کردهاند، اما در عمل به همه یا بخشی از آن پایبند نماندند.
🔹اولین آزمون رئیس دولت چهاردهم در سنجش میزان پایبندی به سوگندنامه را باید در تشکیل کابینه ایشان دید. کسی که قسم یاد کرده است تا «خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازد» باید افرادی را در کابینه خود به کار گیرد که آنها نیز متعهد به این اصول بوده و پیشینهشان گواه این صداقت باشد؛ چرا که آنچه معیار سنجش خواهد بود، عملکرد مجموعه دولت است. امید که آقای پزشکیان به سوگندی که خواهد خورد، پایبند بماند!
💢تاکید رهبر انقلاب برای حفظ و گسترش زبان فارسی
🗣رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور تاجیکستان:
🔹جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آماده همکاری صمیمانه با تاجیکستان در زمینههای مختلف است.
🔹زبان فارسی یکی از اشتراکات مهم ایران و تاجیکستان و افغانستان است و باید برای حفظ و گسترش این زبان و جلوگیری از برخی تلاشها برای انزوای آن، همکاریهای بیشتری انجام شود.
🔹خط باستانی فارسی نیز در تاجیکستان ترویج شود.
🔹گسترش روابط ایران و تاجیکستان مخالفینی دارد که باید برای مقابله با آنها، برنامه وجود داشته باشد.
🗣امامعلی رحمان:
🔸همانگونه که چند سال پیش جنابعالی فرمودید دو کشور خویشاوند هستند و ما گسترش پیش از پیش روابط و استفاده از تجارب و پیشرفتهای جمهوری اسلامی در عرصههای علمی، سلامت و صنعت را خواستاریم.
┄
💢شکاف در کابینه نتانیاهو
🔹وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با نگارش نامهای خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به حملات شب گذشته به پایگاههای ارتش اسرائیل خواستار برخورد با صهیونیستهای افراطی و عوامل ناآرامیهای دیشب شد.
🔸گالانت همچنین در این نامه از نتانیاهو خواسته است تا تحقیقاتی را در مورد نقش احتمالی ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم در تحریک معترضین برای حمله به پایگاههای نظامی انجام دهد تا مشخص شود آیا این وزیر صهیونیست مانع اقدامات امنیتی پلیس شده است یا خیر.
┄┅
💢او به آنچه اعتقاد دارد عمل میکند!
🔹یک جامعهشناس اصلاحطلب بر این باور است که مسعود پزشکیان متعهد به گفتمان اصلاحات نیست.
🔸«تقی آزاد ارمکی» طی گفتوگویی با روزنامه «آرمان ملی» در پاسخ به این پرسش که گفتمان دولت پزشکیان چیست یا اینکه ویژگیهای متمایزی دارد، میگوید: «آقای پزشکیان از اکثریت سرمایه اصلاحطلبان، اندکی از سرمایه اصولگرایان و بخشی از آرای خاموش و معترض جامعه استفاده کرده و موفق شده به ریاست جمهوری برسد. این به معنای این نیست که پزشکیان متعهد به گفتمان اصلاحات است. هنگامی که پزشکیان به عنوان یکی از سه گزینه جبهه اصلاحات مطرح میشود و اصلاحطلبان دغدغههای خود را مطرح میکنند، پزشکیان حرف خود را میزند و به روشی که خودش به آن اعتقاد دارد، پافشاری میکند. در رقابتهای انتخاباتی نیز مسیر خودش را رفت که تا حدود زیادی با اصلاحطلبان همسو است.»
💢سهمخواهان فشارها را افزایش دادند!
🔹درحالی که چهرههای مختلفی از اصلاحطلبان رادیکال نسبت به سهمخواهی در تعیین کابینه دولت چهاردهم معترض هستند، صوتی از یک جلسه منتسب به اعضای جبهه اصلاحات در توئیتر درحال دست به دست شدن است که چهره نمایانتری از سهمخواهان پشت پرده ارائه میدهد.
🔸در این صوت که مشخص نیست مربوط به یک جلسه حضوری بوده یا در بسترهای مجازی مانند کلاب هاوس برگزار میشود، «علی نیکجو» عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در اظهاراتی که رنگ و بوی سهمخواهی دارد، خطاب به «آذر منصوری» رئیس جبهه اصلاحات مطالباتی را مطرح کرده و از او میخواهد تا اجرای این مطالبات را با وساطت سیدمحمد خاتمی از پزشکیان بخواهد. علی نیکجو در ابتدا و انتهای صحبتهای خود شخص پزشکیان را نیز مورد حمله قرار میدهد.
🔹او ابتدا در مورد شخصیت سیاسی پزشکیان میگوید: «پزشکیان به عنوان یک فرد غیرحزبی انواع و اقسام شخصیتهای غیر حزبی و اطرافیان روحانی دورش را گرفتهاند. پزشکیان هم به لحاظ شخصیتی کسی است که هر کسی دورهاش بکند میتواند حرفش را پیش ببرد.»
🔸در پایان صحبتها نیز نیکجو دولت پزشکیان را عامل نابودی کشور توصیف میکند و میگوید: «با اینکه فقط 3-4 روز گذشته، اما اگر با روحانی به ته چاه رفتیم، این روند باعث میشود با پزشکیان نابود شویم.»
┄┅
💢رهبر انقلاب: مسیر زنگزور به ضرر ارمنستان است
🗣امام خامنهای در دیدار نخست وزیر ارمنستان:
🔹ما جداً معتقد به توسعه روابط با ارمنستان هستیم و همکاریها میان دو کشور بر اساس منافع تعریف شده و بدون در نظر گرفتن سیاستهای دیگران، با قوت ادامه خواهد داشت.
🔹جمهوری اسلامی ایران مسیر زنگزور را به ضرر ارمنستان میداند و همچنان بر این موضع خود ایستادگی دارد.
🔹بیگانگان نباید برای روابط کشورها با همسایگان خود محدودیت ایجاد کنند. آن چیزی که امنیت و صلاح کشورها را تامین میکند، اتکاء به خود و نزدیکان خود است و اقدامات برخیها که از راه دور میآیند و در امور دیگر کشورها دخالت میکنند به ضرر آنها تمام میشود.
🔹ارامنه ایران در دوران جنگ تحمیلی نقشآفرینی زیادی داشتند و من شخصاً تاکنون به منازل تعداد زیادی از ارامنه رفتهام.
🔹احترام به حضرت مسیح(ع) یک موضوع مسلّم و قطعی میان مسلمانان است. این اهانتهایی که به بزرگان ادیان الهی از جمله حضرت مسیح(ع) میشود از نظر ما محکوم است.
🗣نیکول پاشینیان:
🔸ارمنستان بارها اعلام کرده است که هیچ مسیر فرامنطقهای را در داخل کشور خود نمیپذیرد.