✅احمدینژاد چگونه تحریمها را دور میزد؟
رئیسکل پیشین بانک مرکزی در کتاب خاطرات خود روایتی عجیب از شیوه دور زدن تحریمها در دولت محمود احمدینژاد مطرح کرده است.
در اوج تحریمها محمود احمدینژاد این ایده را مطرح میکند که بخشی از ذخایر ارزی را در اختیار افرادی که امین ایشان هستند قرار داده شود تا آنها بتوانند در قالب معاملات شخصی، نیازهای کشور را تامین کنند و بدین وسیله تحریمها را دور بزنیم.
او دو نفر شخص حقیقی را معرفی میکند که هرکدام یک نامه امضاشده از سوی احمدینژاد در دست دارند. در نامهها دستور داده شده که به یکی 120 و به دیگری 150 میلیون دلار از ذخایر بانک مرکزی پرداخت شود. دلیل، عنوان، محل مصرف یا موضوع مشخصی هم برای پرداختها عنوان نمیشود. آن دو نفر هم کاغذبهدست میآیند و در دفتر رئیسکل مینشینند که پول را بگیرند. مظاهری به آن دو میگوید «باید با آقای احمدینژاد صحبت کنم، شما تشریف ببرید تا با آقای رئیسجمهور صحبت کنم بعد خبر دهم.»
ابتدا قبول نمیکنند و میگویند مامور هستیم و باید ارزها را بگیریم و ببریم. مظاهری میگوید: «اشتباه به عرضتان رساندهاند. اینجا این خبرها نیست. هرکس مایل باشد، میتواند اینجا بیاید، اما چنین نیست که اینجا بنشیند تا ارز مورد درخواست خود را وصول کند.»
مظاهری در دیدار با احمدینژاد میگوید: «روشن نیست که این روشها برای دور زدن تحریمها کارساز باشد. این اقدام نیازمند قانون است. برای این پرداختها، علاوه بر «موضوع پرداخت»، باید مجوز قانونی هم وجود داشته باشد، و بدون مجوز قانونی نمیتوان حتی یک دلار به این اشخاص پرداخت کرد. ایشان گفتند موضوع پرداخت، «امانتداری» است. گفتم در سوابق و طبقهبندیهای حسابداری ارزی، چنین موضوعی تعریف نشده و شناختهشده نیست. در مورد مجوز پرداخت هم گفتند مجوز پرداخت را هم اخذ میکنم. گفتم علاوه بر روشن کردن «موضوع پرداخت»، باید مجوز قانونی را قبل از پرداخت، به بانک مرکزی ارائه دهید تا چنانچه در آن شرط و شروطی باشد، آن شروط رعایت شود و اصل مجوز هم در سوابق و مدارک بانک ثبت و حفظ شود. اگر هم صلاح بدانید، متن مجوز مورد نیاز را برایتان پیشنهاد میکنم. گفتند نیازی نیست، خودم تنظیم میکنم. تاکید کردم در نامه به بانک مرکزی، یک کپی از آن را ضمیمه کنید.»
احمدینژاد دو روز بعد دو نامه میفرستد و دستور پرداخت به آن اشخاص را تکرار میکند، با این تفاوت که در انتهای نامهها، یک خط اضافه میکند و مینویسد که مجوز رهبری برای این پرداختها گرفته شده است. مظاهری نامهها را از افرادی که آوردهاند تحویل میگیرد اما مجدداً نزد احمدینژاد میرود و میگوید: «حالا درست شد، فقط لطف کنید نسخهای از آن مجوز را هم بدهید تا پیوست دستور پرداختهای ارزی باشد.»
احمدینژاد با تندی پاسخ میدهد: «این موضوع به شما مربوط نمیشود و نامه رهبری نزد خودم محفوظ خواهد ماند. همین که من نوشتهام که مجوز گرفتهام برای شما کافی است.»
آن روز احمدینژاد به شدت عصبانی میشود و دیدارشان بینتیجه پایان مییابد اما مظاهری نمیتواند از کنار این موضوع بیاعتنا بگذرد. به این ترتیب دو روز بعد با قرار قبلی به دفتر رهبری میرود و با سید علیاصغر حجازی، دیدار میکند و ضمن شرح ماجرا، از ایشان میخواهد نسخهای از آن مجوز را به او نیز بدهند تا از محتوای طآن مطلع شود.
علیاصغر حجازی از وجود چنین مجوزی بیخبر است و میگوید از مقام معظم رهبری سوال میکنم. همان موقع به اتاق ایشان میرود و موضوع را در میان میگذارد. وقتی بازمیگردد از رئیسکل بانک مرکزی میخواهد به دیدار ایشان برود و شخصاً ماجرا را تعریف کند.
بنا به گفته مظاهری، مقام معظم رهبری پس از شنیدن سخنان او میگویند: «چنین مجوزی را به رئیسجمهور ندادهام.» مظاهری میگوید:« نامه رئیسجمهور را که همراهم بود، خدمتشان دادم که خواندند و باعث تعجبشان شد. سپس پرسیدند: چه مبلغ پرداخت کردهای؟ گفتم یک سنت هم پرداخت نکردهام. گفتند: کار شما هم از نظر قانونی و هم از نظر مدیریت، تدبیر درستی بوده است.
دو، سه روز بعد احمدینژاد رئیسکل بانک مرکزی را به دفترش فرا میخواند و میپرسد:«شما گزارشهایی را که برای من میفرستید، آیا به دفتر رهبری نیز ارسال میکنید؟» مظاهری میگوید:« همه را نه. گزارش اخیر، که بنا به خواست و ابلاغ دفتر ایشان تهیه و ارسال شد، یک رونوشت هم برای شما فرستادم. بنابراین هیچ مکاتبهای با دفتر رهبری نداشتهام که شما از آن مطلع نباشید.
احمدینژاد سرش را تکان میدهد و میگوید: «اینطور نمیشود ادامه دهیم.»
مظاهری هم پاسخ میدهد: «بله، من هم میدانم که این وضع قابل ادامه نیست / تجارت فردا
🔸فانوس🔸
حجتالاسلام زارع قم مقدسه:
📍روایتی از ویلای اعیانی حسن روحانی در پاسداران/ وقتی روحانی اجاره ملک بیتالمال را پرداخت نمیکرد!
🔺این روزها یکی از کلیدواژههای اساسی حسن روحانی در جلسات محرمانه و گاه نیمه رسمی آن است که باید جناح چپ و میانهرو به صحنه آمده و حقوق مردم را احقاق کند؛ عملیات سنگین چپها روی طرح مولدسازی را باید در همین راستا ارزیابی کرد، اما قاعده سیاسی آن است که افرادی میتوانند چنین ادعایی بزرگ را طرح کنند که حداقل در عمل تا حدودی به حقوق مردم اعتقاد داشته باشند.
🔺طهماسب مظاهری رئیس سابق بانک مرکزی، در کتاب جدید خود با نام «لحظهای از تاریخ» که به مجموع خاطرات این مدیر سابق برمیگردد، روایتی جالب از روحیات حسن روحانی را بیان میکند. مظاهری بین سالهای ۶۳ تا ۶۸ معاون نخستوزیر و رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی بوده است و برای همین موضوع با بسیاری از مدیران سیاسی وقت ارتباط نزدیک داشته است، ایشان در کتاب خاطرات خود در صفحات ۸۷و ۸۸ درباره روحانی نوشته است:
🔺یکی از خانههای ویلایی بنیاد در خیابان پاسداران در دوران حضور آقای روحانی در مجلس در اختیار ایشان قرار گرفته بود، در آن زمان به ایشان ابلاغ شد یا خانه را بخرند یا اجاره آن را پرداخت کنند؛ برای اجرای آن کار به مدت دو ماه با ایشان بحث شد، اما کار جلو نمیرفت! روزی از آقای کرباسیان که نماینده بنیاد در این امر بود پرسیدم که چرا این موضوع اینقدر طول کشید! ایشان پاسخ داد که چندبار برای بررسی، مشاهده و ارزیابی به دم منزل ایشان رفتیم اما روحانی در را به روی ما باز نکرد!
🔺در ادامه این روایت جالب توجه آمده است:
سرانجام کارشناس، همراه با مامور دادستانی به درب منزل ایشان فرستاده بودند تا بتوانند ارزیابی لازم را از منزل آن منزل انجام دهند، این اتفاق در حالی روی داد که همه افرادی که آن زمان از خانههای بنیاد استفاده میکردند حاضر بودند اجاره آن راپرداخت کنند، تا جایی که آقای هاشمی میگفت تا زمانی که اجاره آن منزل را نداده بودم در مجلس نماز میخواندم! اما روحانی از پرداخت اجاره منزلی که متعلق به بیتالمال بود سرباز میزد! اگرچه فرستادن ضابط قضایی به درب منزل روحانی باعث دلخوری ایشان شد اما من از کار معاون خود در بنیاد حمایت کردم.
🔺قیمت آن خانه در آن زمان حدود سیزدهم و نیم میلیون تومان بود اما آقای روحانی ادعا میکرد که کارشناس قیمت را بالا زده و این خانه حدود هشت میلیون تومان ارزش دارد! برای رفع اختلاف کارشناس دیگری را فرستادم و به آقای روحانی اعلام کردم که اگر کارشناس جدید قیمت کمتری را اعلام کند؛ من نظر دومی را اعمال میکنم، اما کارشناس دوم قیمتی در حدود چهارده و نیم میلیون تومان برای این خانه برآورد کرد. من به روحانی گفتم شما همین مبلغ ۱۳ میلیون و پانصد را بدهید و طق قانون ما میتوانیم تا ده درصد نیز به شما تخفیف بدهیم، اما در کمال تعجب روحانی خواستار چهل درصد تخفیف بود!
🔺من به ایشان اعلام کردم که نمیتوانم خلاف آییننامه عمل کنم اما روحانی در جواب گفت آییننامه را خودتان نوشتهاید پس میتوانید به من تخفیف بیشتری بدهید، در نهایت به ایشان گفتم پس معامله کنسل است و شما بهتر است این ملک را اجاره کنید که روحانی از من دلخور شده و با اوقات تلخی از دفترم خارج شد.
ـــــــــــــــــــــــ
زلزله تقریبا" ده ثانیه احساس شد. اما میلیون ها نفر به خیابان ریختند. نیمه برهنه، با دست خالی ، بدون سوئیچ ماشین، سند خانه، دسته چک و حتی مدارک شناسایی... میلیون ها نفر همه آن چیزهایی که یک عمر برای داشتن شان جنگیدند، عرق ریختند یا خون دیگران را در شیشه کردند را بدون لحظه ای درنگ رها کردند و فقط جان ناقابل را برداشتند و به خیابان زدند...
میلیون ها زن طلاهای عزیزشان، چکمه هایی که روزها پاساژها را برای خریدن شان وجب کرده بودند، یخچالی که دوستش داشتند، دکوری که ده بار برای چه جور چیدنش با همسرشان جوری بحث کرده بودند انگار مهمترین اتفاق زندگی است، غذایی که برای پختنش از صبح زحمت کشیده بودند... را از یاد بردند و گریختند.
میلیون ها نفر حتی یادشان رفت کی هستند؟ تا دقایقی پدر و مادر و همسر و فرزند و معشوقه از یادشان رفت. همه آن چیزهایی که یک روز با اطمینان می گفتند امکان نداره یه ثانیه از یادم بره!
هیچکس به فکر این نبود که فلان لباس مارک، فلان کفش گران قیمتش را با خودش بردارد. یا حتی مدرک تحصیلی و حکم انتصاب به عنوان مدیر فلان جای مهم که برایش زیرآب صدها نفر را زده بود، بدون وضو رفته بود صف اول نماز جماعت اداره، حاجی فلانی سفارشش کرده بود ... میلیون ها نفر فقط فرار کردند، از ترس فرو ریختن سقفی که برای خریدنش، برای اجاره کردنش، برای پرداخت قسط هایش روزها و شب ها زحمت کشیده بودند.... از ترس سقفی که بخشی از عمر و سلامتی شان را برای داشتنش حراج کرده بودند.
آن چند دقیقه محشر بود. میزان شجاعت آدم ها، میزان عشق و وفاداری شان به خانواده، میزان ادعاهایشان حداقل به خودشان و اطرافیان شان ثابت شد.
تلخ بود اما آن چند ثانیه را دوست دارم. برای اینکه هزاران بار در ذهنم با آن مواجه شده ام، اینکه تا دقیقه دیگر هیچکدام مان ممکن است نباشیم. اینکه مرگ به اندازه زندگی واقعیت دارد.
درس عبرتی بود برای ما که عبرت نمی گیریم. مایی که بعد از آرام شدن نسبی اوضاع دوباره همان موجودی می شویم که بودیم... خداوند متعال عاقبت همه راختم بخیر کند.
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁ بخش آموزش عالی شامل قسمتهای مختلفی نظیر «برنامهریزی آموزشی»، «ترجمه، تالیف و تصحیح کتب دانشگاهی»، «تزکیه»، «مدیریت و سازماندهی دانشگاهها» و «بافت آموزشی دانشگاهها» میشد
☆ پس از دوسال و نیمتلاش ستاد انقلاب فرهنگی دانشگاهها بازگشایی شد و فضای جدید محیط دانشجویی و علمی کشور را فرا گرفت.
✪ اما اهمیت حفظ و حراست از استقلال فرهنگی کشور و تسری انقلاب فرهنگی در بدنه جامعه و همه سازوکارهای آموزشی و برنامهریزی راهبردی در این زمینه موجب شد تا ستاد انقلاب فرهنگی جای خود را به نهاد بالاتری با نام شورای عالی انقلاب فرهنگی دهد.
❖ بدینترتیب امام خمینی با صدور پیامی در 19 آذر 63 و با تاکید بر فراگیر شدن انقلاب فرهنگی در همه شئون کشور «شورای عالی انقلاب فرهنگی» تشکیل شد.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁نظام جمهوری اسلامی برآمده از اين انقلاب کوشید با فراهم نمودن فضای مناسب جهت گرایش به ارزشها و دینداری با ترویج و تبلیغ معارف اسلامی از راههای مختلف و با شیوههای گوناگون از جمله رسانه ملی و آموزش و پرورش و آموزش عالی و در کنار آن فعالیت مساجد و پایگاهها و کانونهای فرهنگی و... زمینه تقویت باورهای دینی را در میان مردم به ویژه نسل جوان فراهم نماید.
❖ مساجد هم به علت ویژگیهای مهمی که در بسیج و آگاهی بخشی به مردم داشته و دارند، در دوران رژیم پهلوی مغضوب واقع شدند.
✪ اما به برکت انقلاب اسلامی، مساجد جایگاه اصلی خود را بازیافتند و فعالیت و نقش آنها توسعه بسیار زیادی یافت.
☆ این تحول از همان ماههای اوج مبارزه و انقلاب یعنی ماههای پایانی عمر رژیم پهلوی آغاز شده و در سالهای اولیه انقلاب به نقطه اوج خود رسید.
─═┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(4)..#مطبوعات_و_کتاب
☆ بررسی تنوع و حجم انتشارات در موضوعات مختلف، توسعه و افزایش شبکههای تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی در داخل کشور و آن سوی مرزها، احداث و توسعه فرهنگسراها و مراکز فرهنگی و هنری،
✪ برگزاری دهها و بلکه صدها نمایشگاه داخلی و بین المللی کتاب، افزایش میزان مطالعه در بین مردم، افزایش کمی و کیفی آثار نمایشی بویژه در بخش فیلم و کسب موفقیتهای جهانی در این زمینه
❖ و مهمتر از همه، ارتقاء بینش و آگاهیهای عمومی و اجتماعی در سطح جامعه، از مهمترین گامهای فرهنگی جمهوری اسلامی به شمار میروند.
─═┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
💮◁(3)..#تاسیس_جهاد_دانشگاهی
❖ جهاد دانشگاهی درواقع اولین نهاد برآمده از ستاد انقلاب فرهنگی است که در مرداد ماه سال 1359 با هدف شناسایی و استفاده از نیروهای آزاد شده دانشگاهها اعم از نیروهای انسانی، تجهیزات فنی، آزمایشگاهی، درمانی و...
✪ برای تدوین برنامهای جهت بهرهگیری از این امکانات، نظارت بر حرکت دانشگاهها منطبق با نظام جدید و جلوگیری از انحراف آنها، تامین کادر تحقیقاتی و اجرایی جهاد سازندگی و سایر نهادهای انقلابی و مردمی کردن دانشگاه با معیارهای اسلامی تشکیل شد
☆ و در راستای تحقق بخشیدن اهداف خود توانست دستاوردهای مهمی را کسب کند.
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁در دوره پهلوی تنها 86 نشریه و به طور متوسط 2 هزار عنوان کتاب در سال چاپ و منتشر میشد که بیشتر آنها از محتوای علمی مناسب برخوردار نبود و بسیاری نیز در موضوعات مبتذل به چاپ میرسید.
❖ امروز در ایران اسلامی بیش از 3400 نشریه در سلیقهها و دیدگاههای گوناگون منتشر میشود و حدود 2500 نشریه در نوبت گرفتن مجوزند و سالانه حدود 53 هزار عنوان کتاب به چاپ میرسد.
✪ تعداد عنوان کتاب ثبت شده در کتابخانه ملی از 1316 تا 1357 در کل 11 هزار عنوان با میانگین سالیانه 275 عنوان کتاب بود که این آمار بعد از پیروزی انقلاب از 1358 تا 1396 به میانگین سالیانه 32049 عنوان کتاب و در کل 1281996 عنوان کتاب رسیده است.
─═┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(7)..#توجه_به_فرهنگ_ديني_در_کشور
☆ توجه به فرهنگ ديني کشور در سطح عموم مردم جامعه نیز یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی جمهوری اسلامی بوده است.
✪ هر چند نميتوان آمار دقيقي از اين موضوع ارائه کرد اما ميتوان با مشاهده عيني و ميداني به راحتي اين تغيير رويکرد در فرهنگ مردم به سمت فرهنگ ديني را لمس کرد؛
❖ به عنوان مثال در اين مقطع شاهد پيدايش هزاران هيات مذهبي و حضور گسترده مردم و به ويژه جوانان در برنامههاي مذهبي از جمله
🌀 اعتکاف هستيم ، سفر به اماکن مقدس همچون مکه ، عتبات عاليات عراق و سوريه ، مشهد مقدس و ساير اماکن زيارتي ، رشد غير قابل مقايسهاي نسبت به گذشته داشته است.
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁#دستاوردهای_فرهنگی_انقلاب_اسلامی_در_بُعد_داخلی:
💮◁(1)..#هویت_ایرانی_اسلامی
❖ همزمان با رویکار آمدن رژیم پهلوی، رضاخان تلاش کرد با احیای باستانگرایی به مقابله با فرهنگ دینی و اسلامی برخیزد. رضاخان در این پروژه قصد داشت اسلام به عنوان یک فرهنگ برتر کنارگذاشته شود.
✪ او کوشید به ترویج ملیگرایی بپردازد.پیروزی انقلاب اسلامی و معرفی اسلام به عنوان مکتب مبارزه و تنها راه سعادت بشری، علاوه بر اینکه این استراتژی رژیم پهلوی را از بین برد نشان داد ملیت نه تنها تعارضی با اسلامی بودن ندارد، بلکه این دو میتوانند بدون افراط و تفریط در کنار هم به عنوان هویت هر ایرانی معرفی شود
☆ توجه به حوزه فرهنگ و تلاش در جهت رشد بالنده آن از اولین وظایف دولت اسلامی است که صراحتاً در قانون اساسی بر آن تاکید شد. از این رو، تغییرات مثبت و پیشرفت در مسائل فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دستور کار مسئولین قرار گرفت.
─═┅═༅𖣔2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁#دستاوردهای_فرهنگی_انقلاب_در_بُعد_خارجی
☆ علاوه بر آثار فرهنگی داخلی، انقلاب اسلامی در خارج از مرزهاي کشور نیز آثار فرهنگی برجستهاي داشت که از جمله میتوان از موارد زیر یاد کرد:
💬{1}…تحقق شعارهای انقلابی در بیرون از مرزهای کشور:
💬{2}… انقلاب اسلامی ایران، ارزشهای فرهنگی جدیدی را در مبارزه سیاسی جنبشهای اسلامی مطرح کرد.
💬{3}… یکی از این ارزشها، گرایش به جهاد است. جنبشهای اسلامی پس از انقلاب اسلامی، جهاد، شهادت و ایثار را به عنوان اصول اساسی پذیرفتهاند.
💬{4}… مردمی بودن که یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران است، در جنبشهای سیاسی اسلامی راه یافته است.
─═┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
🌕◁از اینرو ستاد انقلاب فرهنگی با تاکید بر تغییر ارزشها و تصفیه و پاکسازی محیط علمی و دانشگاهی با دعوت از صاحبنظران حوزههای مختلف برنامههای جدیدی را در دستور کار قرار داد
❖ و اهداف اولیه خود را تعیین خط مشی فرهنگی جامعه؛ تهیه و تدوین نظام آموزشی کشور، ادغام و انحلال بعضی از موسسات آموزش عالی موجود و تاسیس دانشگاههای جدید، بررسی و تعیین محتوای کتب و برنامه درسی دانشگاهها، بررسی کادر علمی و گزینش اساتید و... برشمرد.
✪ ستاد انقلاب فرهنگی با یک دفتر هماهنگی و سه بخش آموزش پیشدانشگاهی، آموزش عالی و جهاد دانشگاهی ساختار خود را تشکیل داد.
─═┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁انقلاب اسلامی ایران نه تنها در ابعاد سیاسی منشاء دگرگونیهایی در ایران شد، بلکه در دیگر حوزهها نیز دگرگونیهای عمیقی ایجاد کرد.
☆ یکی از این سرفصلها، فرهنگ بود. انقلاب اسلامی طی چهل سال دستاوردهایی در عرصه فرهنگ برای مردم ایران به ارمغان داشت
✪ که آن دستاوردها را میتوان در دو بعد داخلی و خارجی بررسی کرد.
─═┅═༅𖣔1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(5)..#رادیو_و_تلویزیون
☆ رسانههای همگانی مانند رادیو و تلویزیون به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند انتقال مفاهیم و ارزشهای فرهنگی در هر جامعه، در دوره پهلوی در خدمت ابتذال وتوهین به ارزشهای ملی و اسلامی ایرانیان بود. همچنین ترویج فرهنگ بیگانه از سیاستهای دوران پهلوی بود.
✪ تلاش صدا و سیما برای ارتقای فرهنگ عمومی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، منجر به تحول ساختاری این سازمان و تاسیس گروههایی چون معارف اسلامی، جوان، فرهنگ و هنر و ... در شبکههای رادیو و تلویزیون شد.
❖ تلاش و راه اندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی خاص مانند رادیو فرهنگ، رادیو معارف، رادیو جوان و... نیز نشان از تحولی عمیق دارد.امروزه بیش از 130 شبکه رادیویی و تلویزیونی استانی،ملی،منطقهای و جهانی برنامههای خود را پوشش میدهد.
از این تعداد بیش از 35 شبکه رادیویی و شبکههای تلویزیونی برای مخاطبان در سراسر جهان برنامه پخش میکند.
─═┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
💬{5}…این جنبشها دریافتهاند که اسلام، توانایی بسیج تودههای مردم را دارد.تقلید شعارهای انقلاب اسلامی ایران از سوی جنبشگران مسلمان، شکل دیگر تأثیر انقلاب اسلامی ایران است.
❖ برای مثال شعار مردم مصر «لا شرقیه و لا غربیه»، مردم کشمیر «الله اکبر» و «خمینی رهبر»، شعار مردم فلسطین «لا اله الا اللّه»، «اللّه اکبر» میباشد.
💬{6}… از دیگر مظاهر انقلاب اسلامی ایران که در پیروان جنبشهای سیاسی اسلامی معاصر دیده میشود، حجاب است. با پیروزی انقلاب اسلامی، گرایش به حجاب در نقاط مختلف جهان افزایش یافت.
💬{7}… انجام تظاهراتهای گوناگون در منطقه به شیوه مردم ایران علیه ظلم و جور نیز یکی دیگر از آثار فرهنگی انقلاب اسلامی ایران بر حرکتهای اسلامی و سیاسی معاصر به شمار میآید.
─═┅═༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅🍃📚📚🍃༅══┅─
💮◁(6)..#هنر
❖ رسالت «هنر» به عنوان عاملی فرهنگ ساز و انتقال دهنده پیام، موجب ارتقاء و اعتلای فرهنگ جامعه است. اما رژیم پهلوی با برنامهریزی و سیاست گذاری نادرست، هنر را در خدمت انحطاط اخلاقی جامعه قرار داده بود.
✪ اما بعد از پیروزی انقلاب به طور جدی به مراکز فرهنگی ، هنری توجه شد.در عرصه هنر «تئاتر» در دوران پهلوی، به عنوان نمونه میتوان به «جشن هنر شیراز» اشاره کرد.
☆ این جشن که به تعبیر فرح به منظور بزرگداشت هنر و هنرمند ایرانی طراحی و اجرا شد، چیزی جز ابتذال نبود و با استقبال مردم هم مواجه نشد.
☄ اما توجه عمیقی که پس از پیروزی انقلاب به هنر اصیل تئاتر در قالبهای سنتی تعزیه، خیمه شب بازی، نمایشهای خیابانی و همچنین در قالبهای نوین آن مانند تله تئاتر و... شد ، موجب توجه بیشتر مردم به این هنر اصیل گشت.
🗯 جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره فیلمهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره فیلمهای آموزشی، تربیتی رشد، جشنواره سراسری تئاتر فجر، جشنواره تئاتر استانی، جشنواره سراسری سرود فجر، مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن کریم، مسابقات کتابخوانی، مقاله نویسی، نمایشگاه مردم شناسی و هنرهای سنتی، نمایشگاه قرآن، نمایشگاه میراث فرهنگی، نمایشگاه بین المللی کتاب و...از مهم ترین فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
─═┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💬{9}…#احیای_ارزشها_و_سنتهای_اسلامی
☆ با توجه به جوي که قبل از پیروزی انقلاب حاکم بود، مسلمانان در بسیاري از کشورها به ویژه کشورهاي غربی تحت سلطه و نفوذ افکار و فرهنگ غرب قرار داشتند
✪ و از تظاهر به دینداري و آداب و رسوم دینی به ناچار خودداري میکردند و ارزشها و سنتهاي اسلامی مورد غفلت یا تغافل قرار گرفته بود .
❖ یکی از آثار فرهنگی انقلاب اسلامی این بود که به مسلمانان روحیه و جسارت داد که پاي بندي خود را به عقاید و ارزشهاي دینی خود نشان دهند و با سربلندی و افتخار، آنها را در دنیا و حتی در قلب اروپا به ویژه در مراکز فرهنگی آنجا مطرح سازند.
☄ لذا این دستاوردها در طول 40 سال، نه تنها در ایران بلکه در سطح جهان گسترش یافته است.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّڪَالفَــرَج
پـــــایـــــان
─═┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅┅─
بسم الله و الحمدلله
🔷 آسیاب به نوبت جناب باهنر!
در جریان تحریفِ حضرت امام خمینی " رحمة الله علیه " گویا حالا نوبت به شما رسیده است! گرچه پیاده شدن کسانی که سالها در کرسی مسئولیتهای نظام جمهوری اسلامی مشغول بوده اند به یک سنت برای بعضی از آنها تبدیل شده و به دنبال ربودن گوی سبقت در انحراف، از یکدیگر هستند، اما شما دست روی بدترین نقطه ی سقوط گذاشته اید!
🔷 فقط یک سؤال را از خودتان بپرسید و پاسخش را در تصاویر راهپیماییهای روز قدس بگیرید که این روز را چه شخصیتی در تاریخ به ثبت رسانیده است؟؟؟
🔷 شیب سقوطتان آنقدر تند و تیز است که برای ما جای تردید باقی نمیگذارد که مصداق این آیه ی قرآن شده اید که بانو زینب کبری "سلام الله علیها" در خطبه ی کوفه قرائت فرمودند:
" ...نَقَضَتْ غَزْلَهَا مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكَاثًا تَتَّخِذُونَ أَيْمَانَكُمْ...
...زنی که رشتۀ خود را پس از محکم بافتن، یکی یکی از هم میگسست..."
✍ مریم اشرفی گودرزی
─═┅═༅💫📚📚💫༅══┅─
💮◁(2)..#انقلاب_فرهنگی
☆ یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه آموزش صورت گرفت.
✪ اولین اقدام موثر در این زمینه پیام نوروزی امام در فروردین 59 بود که در آن بر ضرورت ایجاد «انقلاب اساسی در دانشگاههای سراسر کشور»، «تصفیه اساتید مرتبط با شرق و غرب»
❖ و «تبدیل دانشگاه به محیطی سالم برای تدوین علوم عالی اسلامی» در جهت استقلال فرهنگی تاکید کردند.
متعاقب این، حضرت امام در 23 خرداد 59 دستور تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را صادر کردند.
─═┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅┅─
🚨آثار زیانبار افترا و تهمت و بهتان
📢👈اتهام و افترا به خدا آثاری چون قرار گرفتن در
ردیف مجرمان
ذلت و خواری
زیانکاری و تباهی
ظلم و ستم
خشم و غضب الهی
فریفتگی
کفر
گمراهی
محرومیت از رستگاری
محرومیت از هدایت
و لعن و نفرین الهی
و....... دارد.
📢👈اما آثار بهتان و تهمت به انسان ها تبعاتی دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود.
🚨گناه آشکار
از نظر قرآن دادن هر گونه نسبت ناروا در هر شکل و قالبی بویژه بهتان یک گناه آشکار است.
🚨ارتکاب حرام
از آنجا که نسبت ناروا گناه است،از نظر شرعی حرام بوده و مرتکب آن نیز مرتکب حرام شده است.
🚨دروغ
چنین نسبت های ناروا حتی اگر از نظر گوینده آن درست باشد، به دلیل آنکه اثبات نشده، از مصادیق دروغ بوده و آثار دروغ بر آن بار می شود.
🚨ظلم
از نظر قرآن،نسبت ناروا دادن به ویژه به پیامبر(ص)موجب قرار گرفتن در زمره ستمگران و ظالمان است.
🚨بدفرجامی
کسی که نسبت ناروایی می زند باید بداند که به سرانجام بدی دچار می شود و بدفرجامی پاداش آن است.
🚨عذاب اخروی
نسبت دهنده ناروا گرفتار عذاب اخروی خواهد شد.
🚨توبیخ
کسی که به دیگری بویژه همسرش نسبتی ناروا می دهد از سوی خداوند مورد توبیخ قرار می گیرد.
🚨لعن و نفرین
خداوند کسانی را که نسبت ناروا می دهند لعن و نفرین می کند.در این آیات بیان می شود که این لعن و نفرین الهی دامنگیر تهمت زنان در دنیا و آخرت خواهد شد.
🚨جرم و اجرای حدود
برخی از نسبت های ناروا از نظر حقوقی جرم تلقی می شود و بر نسبت دهنده به عنوان مجرم کیفرهای مشخص شده در قانون از جمله حدودجاری می شود.خداوند در آیه 4 سوریه نور می فرماید که افترا به زن عفیف بدون داشتن شاهد، سبب محکوم شدن به هشتاد تازیانه است.
🚨عدم قبولی گواهی
افترا به زنان عفیف،در پی دارنده عدم پذیرش گواهی و شهادت شخص افترا زننده در محاکم خواهد شد.(نور،آیه 4)
💋فسق
افترا به زنان عفیف بدون داشتن شاهد، سبب فسق شخص افترا زننده می شود و احکام فاسق بر وی بار می گردد.
پیامبر(ص)
فاسق چهار نشانه دارد: (اشتغال به) لهو، لغو، دشمنی و بهتان.
🚨ذوب شدن ایمان
هر گونه نسبت ناروایی به دیگری به ویژه مؤمنان موجب ذوب شدن ایمان و از دست رفتن آن می شود.
امام صادق(ع):هرگاه مؤمن به برادر ]دینی[ خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می رود، همچنانکه نمک در آب، ذوب می شود.
🚨سنگین ترین گناه
امام صادق(ع) از حکیمی چنین نقل می کند: تهمت زدن به بی گناه از کوههای عظیم نیز سنگین تر است!»
🚨حرمت شکنی
حریم ها با مراعات حقوق یکدیگر در جامعه حفظ می شود.کسی که نسبت ناروا می زند حریم ها و حرمت ها را می شکند و احترامی برای خود و دیگری نمی گذارد.
امام صادق(ع):هر کس به برادر دینی خود تهمت زند حرمتی میان آن دو به جا نمی ماند».
🚨در تلی از آتش
کسی که نسبت ناروا می زند باید خود را آماده کند تا در دوزخ بر تلی از آتش بایستد و بسوزد. پیامبر(ص) :کسی که به مرد یا زن با ایمان تهمت بزند و یا درباره او چیزی بگوید که در او نیست، خداوند در روز قیامت او را بر تلی از آتش قرار می دهد تا از مسئولیت آنچه گفته است درآید.
🚨بدترین مردمان
پیغمبر اکرم یک وقت در حضور اصحاب فرمود: آیا به شما خبر ندهم که بدترین مردم کیست؟ گفتند:بلی یا رسول الله. فرمود: بدترین مردم آن کسی است که خیر خودش را از دیگران منع می کند و هر چه دارد تنها برای خودش می خواهد. حاضران گمان کردند با این مقدمه دیگر بدتر از این افراد کسی نیست.حضرت فرمود: آیامی خواهید به شما بگویم از این بدتر کیست؟ صنف دیگری را ذکر فرمود. اصحاب گفتند: خیال کردیم بدتر از این گروه دوم دیگر کسی نیست. بعد فرمود: آیا می خواهید از آن بدتر را به شما بگویم کیست؟ گفتند از این بدتر هم مگر هست؟ آنگاه صنف سوم را فرمود: بدتر از این افراد، مردمان بدزبان فحاش تهمت زن و آبروبرند. اینجا دیگر حضرت توقف کرد، یعنی بدتر از اینها دیگر وجود ندارد.
🚨بی شرمی
امام علی(ع):هیچ بی شرمی و وقاحتی چون بهتان زدن نیست».
🚨بزرگ تر و سنگین ترین جرم:
امام علی(ع):بهتان زدن به آدم بی گناه بزرگتر از آسمان است».
🚨ابتلا به بدتر از آن
امام سجاد(ع):هر کس به مردم عیبی را نسبت دهد که دارند، مردم به او عیبی را که ندارد نسبت دهند».
🚨بدترین همنشین
پیامبر(ص):سزاوارترین مردم به تهمت کسی است که با متهمان و افراد مظنون همنشینی کند».
🚨گرفتار چرک های دوزخیان
امام صادق(ع) فرموده است: هرکس به مرد یا زن مؤمن بهتان زند خداوند در روز رستاخیز او رادر طینت خبال نگه دارد تا حرف خود را پس گیرد. (ابن ابی یعفور می گوید) عرض کردم: طینت خبال چیست؟ حضرت فرمود: چرک و زردابه ای است که از شرمگاه زنان فاحشه بیرون می آید.
🚨نشانه بی ایمانی
برای هر چیزی نشانه ای است، امور باطنی نشانه هایی دارد، نشانه ایمان ترک تهمت و نشانه بی ایمانی گرفتاری به تهمت است.
#گناهان_کبیره_و_صغیره:
❄️گناهان دو قسمند:
1. كبيره (بزرگ)؛ 2. صغيره (كوچك).
✴️ملاك كبيره بودن گناه:
1) در قرآن يا احاديث معتبر تصريح شده باشد كه فلان گناه جزء گناهان كبيره است.
به اين قسم از گناهان كبيره، كبائر منصوصه و به بقيهي موارد كبائر غير منصوصه ميگويند كه البته در حكم هيچ فرقي با هم ندارند.
2) در قرآن يا احاديث، وعدهي آتش و عذاب به آن داده شده باشد.
3) در قرآن يا احاديث معتبر بيان شده باشد كه فلان گناه از فلان گناه (كه از گناهان كبيره است) بزرگتر است.
4) آن گناه در نزد متدينان جزء گناهان كبيره شناخته شده باشد.
5) عقل حكم كند.
🔥🔥ليست گناهان كبيره:
1) شرك كه بزرگترين گناه است؛
2) نا اميدى از رحمت خدا؛
3) ايمن شدن از مكر خدا (بیخیالی نسبت به عقاب و حسابرسی آخرت و نترسیدن از عذاب و جهنم)؛
4) دروغ بستن به خدا و رسول و ائمه (ع)؛
5) كشتن انسان به ناحق؛
6) عقوق پدر و مادر؛
7) خوردن مال يتيم از روى ظلم؛
8) نسبت زنا به زن با عفت؛
9) فرار از جبههي جنگ با دشمن؛
10) قطع رحم (قطع رابطه با خویشاوندان)؛
11) سحر و جادو؛
12) زنا؛
13) لواط (همجنسبازی مردان)؛
14) مساحقه (همجنسبازي زنان)؛
15) استمنا (خودارضایی، جلق)؛
16) قيادت و دياثت (واسطهگري براي فحشا)؛
17) دزدى؛
18) دروغ مخصوصاً شهادت و سوگند دروغ؛
20) كتمان شهادت در جايي كه گواهى دادن واجب است؛
21) پيمان شكنى؛
22) عمل نكردن به وصيّت؛
23) شرابخوارى؛
24) رباخوارى؛
25) خوردن مال حرام مخصوصاً مردار، خون، گوشت خوك و حيواني كه ذبح شرعي نشده؛
26) قمار بازى؛
27) كم فروشى؛
28) احتكار؛
29) تَعَرُّب بعد از هجرت. يعنى انسان به جايى مهاجرت كند كه دينش را از دست بدهد؛
30) كمك به ستمگر؛
31) ياري نكردن ستمديده؛
32) تكيه بر ظالم؛
33) نگه داشتن حقوق ديگران و امتناع از پرداخت بدون عذر؛
34) تكبر؛
35) اسراف و تبذير؛
36) خيانت؛
37) غيبت؛
38) تهمت و بهتان؛
39) نميمه و سخن چينى؛
40) سرگرمى به لهو و لعب و موسيقي حرام؛
41) سبك شمردن و ترك واجبات مخصوصاً نماز و زكات و حج؛
42) ريختن آبروي مؤمن؛
43) ذليل و خوار كردن مؤمن؛
44) اذيت و آزار مؤمن؛
45) فحش و ناسزاگويي و لعن به مؤمن؛
46) مكر و نيرنگ؛
47) حسد؛
48) بدعت (نوآوری و اختراع نادرست و بدون سند در امور دینی و انتساب آن به خداوند)؛
49) حكم و قضاوت ناحق؛
50) جنگ در ماههاي حرام (محرم، رجب، ذيالقعده، ذيالحجه)؛
51) صدّ و بازداشتن از راه خدا (جلوگيري از ايمان آوردن، عبادت و اطاعت، و هر گونه كار خير)؛
52) فتنه (غبارآلود کردن فضای جامعه و ایجاد ابهام و سردرگمی برای تشخیص حق و باطل)؛
53) فروختن اسلحه به كفار؛
54) هتك و بياحترامي به قرآن؛
55) هتك و بياحترامي به كعبه؛
56) هتك و بياحترامي به مساجد؛
57) هتك و بياحترامي به مشاهد مشرفه؛
58) نفاق و دورويي.
🔥گناهان صغيره:
🍂چند گناه صغيره:
ـ تراشيدن ريش؛
ـ جواب سلام ندادن؛
ـ فكر و خيالات شهواني؛
ـ نجس كردن مسجد؛
ـ رفاقت با نامحرم و داشتن رابطهی عاطفی با او (بدون ارتکاب هیچ گناه دیگری مثل نگاه آلوده، نداشتن پوشش واجب، لمس، و...)
📗منبع:
گناهان کبیره، آیت الله دستغیب