eitaa logo
این عماریون
336 دنبال‌کننده
219هزار عکس
58.5هزار ویدیو
1.4هزار فایل
کانال تحلیلی درباب مسائل سیاسی واجتماعی https://eitaa.com/joinchat/2102525986Cbab1324731
مشاهده در ایتا
دانلود
💢حساسیت‌های انتخاباتی در ترکیه 🔹حساسیت و تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه در حالی این روز‌ها به اوج خود رسیده است که نزدیک ۲۳ استان این کشور درگیر زلزله خانمان‌سوز چند ماه اخیر هستند. 🔸دو موضوع متفاوت که باعث شده است خدمات‌رسانی به زلزله‌زدگان تحت تأثیر فضای انتخابات ترکیه قرار گیرد. 🔰گزاره خبری: 🔹سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری و بیست‌وهشتمین انتخابات پارلمانی ترکیه قرار است ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در این کشور برگزار شود. 🔸چهار نامزد ریاست‌جمهوری در انتخابات حضور دارند، اما دو نامزد اصلی وجود دارد: رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهور فعلی و کمال قلیچداراوغلو، رهبر اصلی اپوزیسیون. دو نامزد «سینان اوغان» از «ائتلاف آتا» و «محرم اینجه» از «حزب مملکت» دو نامزد دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری در ترکیه هستند. 🔹روند تبلغات انتخابات تا به امروز به نحوی بوده است که احتمال رأی‌آوری برای همه نامزدها وجود دارد. براساس نظرسنجی‌ها صورت گرفته توسط مرکز تحقیقات تأثیر اجتماعی مستقر در استانبول، به نظر می‌رسد عدم به نتیجه رسیدن برخی از شرکت‌کنندگان در نوع انتخاب‌شان باعث شده است که این انتخابات از انتخابات قبلی در دهه گذشته متفاوت باشد و پیش‌بینی نتیجه آن سخت باشد. 🔰گزاره‌های تحلیلی: 🔸واکاوی دقیق انتخابات پیش‌رو در ترکیه نشان می‌دهد که اهمیت آن به اندازی است که برخی از آن به عنوان «انتخابات قرن جمهوری ترکیه» یاد می‌دهند. 🔹دلایلی که در اهمیت این موضوع مطرح می‌شود، نشان می‌دهد که این انتخابات با توجه به حضور حزب عدالت و توسعه به مدت دو دهه در عرصه قدرت به نوعی یک همه‌پرسی درخصوص موافقت یا عدم موافقت مردم ترکیه با سیاست‌های حزب عدالت و توسعه قلمداد می‌شود. 🔸بروز برخی عوارض جسمی اردوغان، درست در حساس‌ترین مقطع انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه، جایی که در نظرسنجی‌ها محبوبیت رئیس‌جمهور ترکیه و رقیب اصلی او «کمال‌ قلیچداراوغلو» تقریبا با یکدیگر برابر است، باعث شده شرایط برای حزب عدالت و توسعه سخت باشد. به طوری که مطابق نظرسنجی‌ها، حدود 15 درصد از شهروندان ترکیه تصمیم نهایی خود برای حمایت از جریان اردوغان یا مخالف او را نگرفته و در انتظار مناظره نامزدهای انتخاباتی به ویژه در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد هستند. در چنین شرایطی، بیماری اردوغان می‌تواند بخشی از معادله را به ضرر او تغییر دهد. البته ممکن است با اعلام رسمی پایان بیماری رجب طیب‌اردوغان و حضور پرقدرت وی در روزهای آتی، شرایط را به نفع حزب عدالت و توسعه تغییر دهد که مخالفان وی را در تنگنا قرار دهد. 🔹اینکه تا به امروز حزب عدالت و توسعه نتوانسته است در نظرسنجی‌ها طبق انتخابات‌های قبلی از رقیب خود پیش بگیرد، نشان می‌دهد که اردوغان در سیاست خارجی بخصوص در سیاست منطقه‌ای خود مسیر درستی را انتخاب نکرد. بروز اختلافات بین ترکیه و سوریه و حمایت آنکارا از برخی تروریست‌های مستقر در سوریه امروز پاشنه آشیل وی در انتخابات شده است.
💢تولید نفت ایران به ۳ میلیون بشکه رسید 🗣جواد اوجی، وزیر نفت گفت: 🔸تولید نفت کشور از آغاز فعالیت دولت سیزدهم طی ۲۰ ماه به بیش از ۳ میلیون بشکه و تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد مترمکعب رسیده است. 🔹دغدغه اصلی فعالان حوزه پتروشیمی تأمین خوراک پایدار است و امروز ۷۰ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال است و بیش از ۸۰ میلیارد دلار در این صنعت سرمایه‌گذاری شده و نزدیک به ۱۰۷ طرح دیگر از صنایع پایه تا تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی در حال اجراست که به همین مقدار سرمایه نیاز دارد. 🔸چتر حمایتی وزارت نفت برای تأمین پایدار خوراک صنایع باز است و تلاش می‌کنیم با توسعه پتروپالایشگاه‌ها و افزایش تولید گاز و نفت خوراک پایدار برای صنایع عمده تأمین کنیم، ما برای رفع ناترازی گاز و فرآورده نفتی در میدان هستیم.
💢مشارکت اصلاح‌طلبان از دید مشاور لاریجانی 🔹منصور حقیقت‌پور، مشاور علی لاریجانی در مجلس دهم در تحلیل رویکرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم گفت: «تا اینجای کار اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند به یک‌ گفتمان درونی منسجم برسند اما برداشت شخصی من این است که آنها با توجه به اینکه افراد پخته‌ و کارآزموده‌ای میان خود دارند، با انتخابات قهر نمی‌کنند زیرا می‌دانند قهر با انتخابات به معنای واگذاری زمین بازی به رقیب تمامیت‌خواه است. به نظر من طیف وسیعی از اصلاح‌طلبان در انتخابات حاضر می‌شوند و مطالبات خود را از طریق انتخابات دنبال می‌کنند و امیدوارم‌ رویکردی شبیه به سال‌های 1398 و ۱۴۰۰‌ را در پیش نگیرند و بتوانند سرمایه اجتماعی خود را هم تجمیع کنند تا یک انتخابات پر شور را شاهد باشیم.» 🔸حقیقت‌پور در مواجهه با این سؤال که آیا در انتخابات پیش‌رو بار دیگر شاهد پیوند اصلاح‌طلبان و معتدلان ‌خواهیم بود؟ می‌گوید: «زود است که بگوییم چنین پیوندی شکل‌ می‌گیرد یا نه اما هم‌افزایی‌هایی ممکن است بشود تا جریان اقلیت تندرو بار دیگر قدرت را به دست نگیرند. درخصوص جلسه افطاری قالیباف با لاریجانی، حدادعادل و ناطق‌نوری، آن دیدار صرفا جلسه افطاری بود و آقای قالیباف هم کار خوبی ‌کرد که زمینه دیدار این افراد را فراهم کرد اما آن دیدار فراتر از یک افطاری ساده نبود و نباید تعابیر سیاسی خاصی از آن بیرون کشید.»
💢 صفحه اول روزنامه‌های چهارشنبه ‌۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
💢آمارهایی از ساعات حضور در مجازی 🔹روزانه بالغ بر ۳۲۵ میلیون ترابایت اطلاعات در وب‌سایت‌های جهان تولید می‌شود. کاربران جهانی به‌طور میانگین، روزانه ۶ ساعت و ۳۷ دقیقه را به کار با نمایشگر دستگاه‌های هوشمند از جمله گوشی موبایل اختصاص می‌دهند. اگر این کاربر، روزانه بین ۱۶ و تا ۱۸ ساعت بیدار باشد، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از وقت خود را درگیر مشاهده یا کار با محتواها در دستگاه‌های الکترونیکی هستند. 🔸کاربران کشور آفریقای جنوبی در صدر فهرست جای گرفتند و حدود 58/2 درصد از زمان خود در روز را به استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی گذراندند. 🔹پس از آفریقای جنوبی، کشورهای برزیل با 56/6 درصد، فیلیپین با 54/4 درصد، آرژانتین با 8/53 درصد و کلمبیا با 53/2 درصد، پنج کشور با بیشترین میزان استفاده از نمایشگرها بودند. 🔸این در حالی است که کشورهایی همچون ژاپن کمترین میزان استفاده از نمایشگرها را که برابر با 21/7 درصد بود، ثبت کردند. 🔹در حوزه بازی نیز کاربران عربستانی بالاترین میزان اسکرین تایم را به خود اختصاص دادند.
💢 صفحه اول روزنامه‌های چهارشنبه ‌۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
💢 صفحه اول روزنامه‌های چهارشنبه ‌۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲