در روز یکشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۶۷، ارتش عراق به منطقه عملیاتی «والفجر ۸» و به مثلث فاو حمله کرد. از آنجا که این تهاجم در ۱۷ آوریل ۱۹۸۸ برابر با روز اول ماه مبارک رمضان آغاز شد، رژیم عراق اسم این عملیات را «رمضان المبارک» گذاشت.
حمله به فاو در شرایطی صورت گرفت که اکثر فرماندهان و نیروهای تهاجمی سپاه، در غرب کشور و در منطقه عملیاتی «والفجر ۱۰» حضور داشتند. البته این فرماندهان بلافاصله پس از شروع تهاجم عراق خود را به فاو رساندند...
حدود ساعت ۹ صبح روز ۲۸ فروردین ۱۳۶۷، یگانهای نیروی زمینی ارتش عراق، وابسته به دو سپاه هفتم و گارد ریاست جمهوری، پس از بمباران موشکی، هوایی و شیمیایی گسترده و همچنین حملات توپخانهای، عملیات خود را آغاز کردند.عراق از بمباران هوایی برای انهدام پلهای عقبه از جمله پلهای آبادان و اروندرود و از گازهای شیمیایی سیانور برای از کار انداختن توپخانه و ادوات ایران استفاده کرد.گفتنی است، تعداد توپخانه ایران در جبهه فاو به کمتر از ۳۰ عراده میرسید. در همان ساعات اولیه حمله با گازهای اعصاب، حدود ۲ هزار مصدوم به بیمارستان شیمیایی ابوالفضل (ع) در فاو و تعداد ۵۰۰ رزمنده نیز به بیمارستان صحرایی فاطمه الزهرا (س) در عقبه انتقال یافتند.
پس از بمبارانهای روز اول که ۳۱۸ موردحمله هوایی بود، ارتش بعثی بااستعداد یک سپاه که حدود ۴ لشکر میشد، از سه محور ام القصر، جاده استراتژیک و جاده البحار به مواضع نیروهای ایران حمله کرد.
در آن هنگام ایران در این محورهای عملیاتی نیروی زیادی نداشت. تنها واحدهایی از لشکرهای امام حسین (ع)، کربلا، نجف، ثارالله، علی بن ابیطالب و تیپ قمر بنیهاشم، تحت فرماندهی قرارگاه سیدالشهدا (ع) مسئولیت دفاع از خط فاو را بر عهده داشتند.
استعداد نیروهای ایرانی نیز در هر محور، حدود ۴ تا ۵ گردان رزمی بود. مجموعاً ایران در خط پدافندی ۳۰ کیلومتری فاو، حدود ۴۰۰۰ نیروی پیاده مانوری داشت و حداکثر توان نیروهای ایرانی در منطقه فاو؛ حدود یک لشکر برآورد میشد. این در حالی بود که ارتش عراق با ۴۰ هزار نیرو، یعنی ۱۰ برابر استعداد نیروهای مدافع و با کمک ۱۴۵۰ تانک و نفربر و ۳۵ گردان توپخانه و ۳۱۸ موردحمله هوایی، به مواضع نیروهای ایرانی هجوم آورد.
ارتش عراق با بهکارگیری گازهای شیمیایی vx در خط اول دفاعی نیروهای ایران، خط را سقوط داد و با استفاده از گازهای خردل و آتش سنگین توپخانه و همچنین بهکارگیری واحدهای زمینی توانست در بعدازظهر روز ۲۹ فروردین ۱۳۶۷، منطقه فاو را از دست نیروهای ایرانی خارج کند و آن را باز پس بگیرد.
از بهمنماه ۱۳۶۴ تا آخر فروردین ۱۳۶۷، مثلث فاو مجموعاً ۲۸ ماه در اختیار ایران بود. در این مدت ۱۲ هزار نفر از رزمندگان اسلام در این منطقه به شهادت رسیدند. بعضی از فرماندهان سپاه از آذرماه ۱۳۶۶ معتقد بودند؛ ارتش عراق به فاو حمله خواهد کرد ولی مشخص نبود تهاجم ارتش عراق که از فاو شروع خواهد شد، به کجا ختم خواهد شد.
دلایل موفقیت ارتش عراق در بازپسگیری فاو را میتوان در تجزیه قوای ایران، همکاری اطلاعاتی آمریکا با عراق، به هم خوردن موازنه قوا به نفع وی، نبودن یک فرمانده عملیاتی باتجربه در جبهه والفجر ۸ و کمی استعداد یگانها و آتشهای پشتیبانی منطقه عملیاتی والفجر ۸، دانست.
البته متکی بودن نیروهای مدافع فاو؛ فقط به پل بعثت و نداشتن عقبه مطمئن، از ضعفهای اساسی پدافند از آن جبهه محسوب میشد. از طرفی برای دفاع مطمئن از فاو، بایستی آن سرپل توسعه مییافت که با شکست عملیات کربلای ۴، چنین اتفاقی نیفتاد. بنابراین حفظ مثلث فاو، بسیار سخت و طاقتفرسا بود.
مشکل دیگر در جبهه فاو این بود که یگانهای مدافع فاو در سایر خطوط پدافندی مثل شلمچه و جزایر مجنون، مسئولیت پدافندی داشتند و حدود ۶۰ درصد نیروهایشان را سربازان تشکیل میدادند و رزمندگان داوطلب بسیجی بهاندازه کافی درآنها وجود نداشت.
منبع:
علایی، حسین، تاریخ تحلیلی جنگ ایران و عراق (جلد ۲)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس: نشر مرزوبوم، چاپ اول ۱۴۰۱، صفحات ۴۰۸، ۴۰۹
گاما سينگ اهل پاکستان، تنها كشتى گير بدون شكست جهان در قرن بيست بود كه به مدت 50 سال هيچ كس نتوانست او را شكست دهد. بروس لى نيز يكى از هواداران او بود !
شهرت گاما از زمانی شروع شد که او در 19 سالگی و با 171 سانتیمتر قد موفق شد «رحیم بخش سلطانی» کشتیگیر بیرقیب هند با 2متر قد را شکست دهد، آن هم در چند ثانیه !
او در یک رکورد بینظیر طی سال 1910 بیش از 200 کشتیگیر حرفهای را شکست داد و سپس اعلام کرد که هر کس بتواند پیش روی او 5 دقیقه ایستادگی کند، برنده خواهد بود...
🔷 جزییات شنیدنی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونسیتی از زبان سردار ابطحی از مسئولین میز فلسطین در سپاه قدس و مشاور وزیر کشور و رییس مجلس در امور فلسطین
🔻بخش اول:
🔹 بر اساس گزارشات اطلاعات عملیات متوجه شدیم که پنتاگون فرماندهی کامل را پذیرفته و سنتکام وارد منطقه شده و ۸ منطقه دفاع ضد موشکی را طراحی کردند؛ زاگرس، قفقاز، ترکیه، خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه از جمله این مناطق بودند.
🔹 همچنین ۵ قدرت موشکی جهان شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و رژیم صهیونیستی با تمام استعداد و آخرین فناوریهای خود به میدان آمدند و تمام سیستمهای مافوق پیشرفته ضد موشکی قطر که در اختیار آمریکاییهاست کاملا در اختیار آنها قرار گرفت و تمام سیستمهایی که به عنوان هشدار سریع طی سالیان دراز پایهریزی کردند پای کار آمدند و قصد این بود که اگر ایران خواست اقدام کند، هیچ کدام از اهداف را نتواند بزند.
🔹 ۶ ناو ضد موشک در دریای سرخ، سیستم موشکی عربستان و امارات ۶ لایه آتشباری در این مدت کوتاه عملیاتی شد و طرف مقابل ما ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی به پرواز درآوردند و علاوه بر این آواکسهای عربستان و آواکسهای خودشان و همچنین پهپادهایی را به پرواز درآوردند تا مانع دستیابی ایران به اهداف خود شوند.
🔹 در عملیات وعده صادق ۱۰ کشور در میدان نبرد مقابل ایران بودند و دشمن یک ویژگی داشت که در این جا برای ما مهم بود و ما فاقد آن بودیم؛ آنها در ۶ ماهه نبرد طوفان الاقصی در درگیری با یمنی ها، لبنانی ها و عراقی ها نسبت به سیستم پهپادی و موشکی آشنایی پیدا کرده بودند و تمام ضعفها و قدرتهای آنها را کشف کرده بودند در حالی که ما تا کنون در هیچ نبردی با رادارهای آنها و همچنین سیستمهای گنبد آهنی و فلاخن داود مواجه نشده بودیم و اینها موجب شده بود که ما در طرح و عملیات مقداری دچار مشکل باشیم.
🔹 آمریکاییها زمین درگیری را منطقه بندی کردند و غرب رود اردن و داخل رژیم به یک منطقه و منطقه شرق رود اردن و عراق را به یک منطقه تقسیم کردند که داخل رژیم صهیونسیتی را بر عهده رژیم صهیونسیتی گذاشتند و سایر مناطق را خودشان قبول کردند.
🔹 تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول میکشد اما تقریباً ۱ روز بیشتر طول نکشید.
🔹 یکی از شگفتیها این بود که احدی از مسئولان، فرماندهان، اعضای هیأت دولت و کسانی که در شورای امنیت ملی هستند، هیچ کدام نگفتند که نزنید بلکه همه میگفتند بزنیم و خودمان هم بزنیم؛ این درحالی است ست که اگر ظریف وزیر خارجه و حسن روحانی رئیس جمهور بود معلوم نبود که چه بر سر ما میآمد.
🔹 با توجه به اینکه به دنبال گسترش جنگ نبودیم، میخواستیم که سریع به نتیجه برسیم و زمان نبرد کوتاه باشد و همچنین بازدارندگی جدی ایجاد کنیم و اینکه همه ابزار در اختیار خودمان باشد لذا گزینههای پاسخ نیابتی کنار رفت.
🔹 اوایل تعدادی هدف مشخص شد و سپس به ۶ هدف سیاسی، نظامی و اقتصادی تعیین شد اما در نهایت بنابراین شد که بر روی اهداف نظامی هدف گذاری شود؛ چراکه اولا به دنبال تنبیه آنها بودیم و در ثانی میخواستیم اشراف خود را نسبت به دشمن به رخ بکشیم. از سوی دیگر این عملیات دیگر غافلگیرکننده نبود و نمیتوانستیم از اصل غافلگیری در آن استفاده کنیم و همه منتظر رسیدن موشکها و پهپادها بودند، کاری که انجام شد این بود که حفاظت عملیات اجازه نداد که هدف اصلی برای دشمن شناسایی شود.
🔹موشکهای بالستیک و کروز و همچنین پهپاد از جمله ابزارهای ما در این عملیات بودند که بالستیک ظرف ۱۵ دقیقه، کروز ظرف ۳ ساعت و پهپاد طی ۷ ساعت به دشمن رسیدند.
🔹 پهپادهایی که در عملیات شرکت کردند سرعتی در حدود ۱۶۰ الی ۱۷۰ کیلومتر در ساعت داشتند به همین دلیل نیز ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰ اولین دسته پهپادی راهی شد تا سیستمهای پدافندی دشمن را درگیر کند.
🔹 دشمن در ابتدا ۷۰ هواپیما وارد آسمان کرد و بعد از اینکه مشاهده کرد تعداد هواپیماهایش کم است، از پایگاههایی در قبرس و دیگر نقاط باز هم هواپیما به آسمان آورد و ۷ ساعت نبرد را با ۱۰۳ هواپیما پیگیری کرد و یک میلیارد و سی صد و پنجاه میلیون دلاری که میگویند هزینه کردند صرف پروتز همین هواپیماها کردند در حالی که کل پهپادهایی که ایران استفاده کرد در مجموع زیر ۲۰ میلیون دلار خرج برداشتند.
🔹 تعداد پهپادهای ایرانی که در عملیات وعده صادق به پرواز درآمدند خیلی کمتر از تعدادی است که دشمن میگوید...
به احتمال بسیار زیاد طرح ترور مستشاران نظامی ما در منطقه رو در دستور کار خواهد گذاشت
و یکی دیگر از احتمالات، خرابکاری در مراکز حساس نظامی و اتمی ماست که توسط نفوذی هاش انجام بده
و امیدوارم به سمت خرابکاری اجتماعی یعنی بمب گذاری و یا عملیاتهای انتحاری در بین مردم نره
چون این بیشرفها به شدت نامردن
و وقتی زورشون نرسه با حمله به مردم غیرنظامی سعی میکنند به مردم کشور نشون بدن که مثلا قوی هستند و انتقام میگیرند و چون مردم ما به کشته شدن هموطنانمون حساس هستند هم متاسفانه باور میکنند
باید مراقب حرکتهای داعش در کشور بود
این بدونید که حمله ما به اسرائیل کل معادلات نظامی دنیا رو عوض کرد
اونهایی که باید پیام قدرت ما رو میگرفتن ، گرفتن
به زر زر کردن های رسانه ایشون هم توجه نکنید
طوری زدیم که خیلی بدجور دردشون گرفته
ما این جنگ رو با قدرت بردیم
مواظب باشید تو فضای مجازی بازی برده رو نبازیم
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
بسمالله الرحمن الرحیم
و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد
سلام علیکم جمیعا
عرض ادب و احترام دارم خدمت همه شما عزیزان
امشب قصد این رو دارم در مورد احتمال پاسخ اسرائیل به حمله گسترده ایران صحبت کنم
چون دیدم یه عده به خصوصی بنده پیام دادن و ابراز نگرانی کردن و پرسیدن آیا اسرائیل به ایران حمله میکنه یا خیر
و اما جواب:
قبل از هر چیزی مقداری در مورد حمله ایران خدمتتون عرض کنم
عملیات وعده صادق در سه مرحله برنامه ریزی شده بود
مرحله اول وارد شدن پهپادها برای از کار انداختن و خالی کردن سیستم پدافندی دشمن اعم از گنبد آهنین و فلاخن داود و پاتریوت و زدن موشکهای کروز و بالستیک بود
این برای پیش درآمد بود
تا در صورت پاسخ دادن اسرائیل مرحله دوم که زدن حداقل دو هزار بالستیک از بیست نقطه از کشور و همکاری محور مقاومت اعم از حزب الله لبنان و حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن در شلیک موشکهای نقطه زن بود نیز برنانه ریزی شده بود
مرحله سوم
تعداد ده پایگاه موشکی ما بر روی پایگاههای اسرائیل و آمریکا در منطقه متمرکز بود تا در صورت ورود مستقیم به این عملیات مورد اصابت قرار گیرند
بعد از نابودی پدافند دشمن و بی اثر شدن اون
آمریکا سریعا به اسرائیل اعلام میکنه که اگر پاسخ بدی دو هزار موشک رو سرت میریزند و چون پدافند نداری قطعا نابود میشی و کلیه زیرساختهات از بین میره
این خبر سریعا به اسرائیل میرسه و اینها حتی جرأت نمیکنند یک هواپیما بلند کنند برای تهاجم
این اطلاع رسانی موجب شد تا اسرائیل از دامی که ما براش پهن کرده بودیم متاسفانه فرار کنه
چون در مرحله اول قطعا قصد ما تخریب با وسعت زیاد نبود و قصدمون خالی کردن سیستم دفاعی دشمن بود
وقتی سیستم دفاعی دشمن از کار افتاد بالستیکهای ما بدون استثنا به اهدافشون اصابت کرد
در واقع هم کروزها و هم پهپادها معبر بازکن این عملیات بودن
اولی قرار بود فلاخن داود رو از کار بیندازه و دومی گنبد آهنین و پاتریوت رو از مدار خارج کنه که با موفقیت این اتفاق افتاد
هم زمان هم با جنگ الکترونیک سیستم دفاعی دشمن دچار اختلال شده بود
در واقع این ابداع تاکتیک جنگی حیثیت تمام سامانه های پدافندی و رهگیری رو به باد داد
با چند پهپاد ارزان قیمت سامانه های صدها میلیون دلاری رو از مدار خارج کردن
قطعا این تاکتیک جنگی به زودی در دانشگاههای افسری دنیا تدریس خواهد شد
دیگه کشورها به سمت خریدن این سامانه ها نخواهند رفت
اینه هوش سرشار ایرانی و قدرت و تدبیر جنگی ایرانی ها
حالا بریم سناریوی پاسخ اسرائیل رو بررسی کنیم
اسرائیل اعلام کرده که به ما حمله خواهد کرد
حالا ببینیم چگونه
اولا حداقل هفته ها طول میکشه تا سیستم پدافندی دشمن ترمیم بشه و به قولی ریلود بشه
اگر اسرائیل بخواد الان به ما حمله ای بکنه قطعا حماقت کرده
اما اومدیم و این حماقت رو کرد
به جرأت و با اطلاع بهتون میگم که ما حداقل پنج سامانه پدافندی مدرن در چند نقطه ورودی کشور و کشورهای همسایه مستقر کردیم که در صورت شروع شلیک موشک قبل از رد شدن از مرزهای ما چیزی بالغ بر پنجاه درصد موشکها رهگیری خواهند شد و سامانه های داخلی هم بقیه رو نابود میکنند
در همین زمان ایران دو هزار موشک رو به صورت همزمان و در کمتر از ده دقیقه به سمت اسرائیل شلیک خواهد کرد که اینبار هایپرسونیکهای فتاح٢ هم وارد بازی میشن به همراه بمبهای ده تنی FOAB BOMB
و چون پدافندی نداره قطعا چیزی از اسرائیل باقی نمیمونه
پس گزینه شلیک موشک منتفیه
گزینه بعدی اسرائیلی ها حمله با هواپیماهای جنگی اف٣۵ هست که میتونن چهار بمب رو با خودشون حمل کنند
برد این هواپیما ٢٢٠٠ کیلومتره
بر فرض اینکه سی هواپیما به سمت ایران حمله کنند و همه موشکهاشون رو هم شلیک کنند ، دیگه توان برگشت ندارند
چرا ؟
چون سوخت کافی برای برگشت ندارند
چون فاصله نا با اسرائیل ٢٠٠٠ کیلومتره
به همین دلیل قطعا اسرائیل ریسک نمیکنه که این تعداد هواپیماش ساقط بشن
پس میره سمت یه گزینه دیگه
و اما گزینه بعدی چیه؟
گزینه بعدی بلند کردن هواپیما از یکی از پایگاههای خودش در منطقه بالاخص آذربایجان و امارات و عربستان
در این حالت ما به همه همسایه ها هشدار دادیم که اگر از طریق هر کدوم از این کشورها به ما حمله بشه ، جواب ما سهمگین خواهد بود و اون کشور جزو اهداف جنگی ما به شمار خواهد رفت
در ضمن اسرائیل در پایگاههای منطقه ای خودش کمتر از پنج هواپیمای اف٣۵ داره
در ضمن یکی از نقاط قوت نظامی ما نیروی هپایی ماست
ما بهترین خلبانهای دنیا رو داریم
با ورود سوخو ٣۵ های روسی این اسکادران به شدت قوی شده و از طرفی جنگنده اف١۴ که بهترین هواپیمای رهگیریه هم در اختیار داریم
و قطعا ما در جنگ هوایی از اسرائیل کمتر نیستیم
با این اوصاف احمقانه است که اسرائیل بخواد به خاک ما حمله کنه
📌 بهار ۱۳۶۳ بود که ارتش بعث در نتیجهی شکستهای متعدد در جبهههای مختلف از رزمندگان ایرانی به موشکباران گستردهی شهرهای #ایران اقدام میکرد و این باعث افت روحیه نیروهای مسلح ما در اثر تلفات جانی مردم شده بود. درحالیکه ما در آن زمان، فقط از توپخانههای سادهای بهره میبردیم که در برابر توان موشکی بعثیهای تحت حمایت #آمریکا و شوروی، #بازدارندگی لازم را نداشت.
📌 بالاخره امام با تشکیل نیروی موشکی موافقت کرد، مشروط بر دقت تسلیحات موشکی (با مردم عراق مشکلی نداریم) و عدم استفاده از تسلیحات نامتعارف (شیمیایی و اتمی)
🔺 تیر ۶۳ و طی مذاکرات مسئولین، تعدادی موشک اسکاد بی از لیبی قذافی خریداری شد و گروه ۱۵ نفره #جوان_ایرانی (۱۳ افسر و ۲ مترجم) جهت آموزش موشکی به #سوریه مرحوم حافظ اسد اعزام شدند.
✍ از ۳ آبان تا ۱۱ دی ۶۳ دورهی آموزشی افسران ایرانی در #دمشق به پایان رسید و افسران ایرانی به وطن بازگشتند.
🔥 سنگ بنای #اقتدار_موشکی امروز نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی ایران و این توان #بازدارندگی شکوهمندانه در برابر قدرتهای استکباری (دارای صدها کلاهک اتمی) را سر جایشان نشانده، از همان روزهای سال ۱۳۶۳ گذاشته شد.
✍ و اما نامهی بسیار مهم و عاشقانهی شهید عزیز سرلشگر حسن تهرانی مقدم خطاب به #رهبر_انقلاب، آنهم در تاریخ ۲۱ آذر ۸۴ را با هم بخوانیم. نامهای که در آن، #شهید_تهرانی_مقدم از #سلاح_ناشناخته مهمی نام میبرند که دست #ایران، #شیعه، #ولایت و #امام_زمان را پر کرده. سال ۱۳۸۴
⁉️ ایران در ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در کدام مرحله از اقتدار نظامی و توان ساخت #موشک و #پهپاد قرار دارد؟!
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَسَيَعلَمُ الَّذينَ ظَلَموا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبونَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید متوسلیان: ما با #اسرائیل وارد جنگ خواهیم شد، هر کس مرد این راه است، #بسم_الله! هرکس نیست، خداحافظ
#طوفان_الاقصی
#القدس_لنا
#اسرائیل_نابود_خواهد_شد
#تا_ظهور ✌️