سلام علیکم
برنامه مستند جهاد در ریگان 🌴🌻🌴«قسمت اول»
کاری از مرکز صدا و سیمای اصفهان از عملکرد جهادگران عزیز گروه جهادی سیدالشهداء(ع) استان اصفهان در شهرستان محروم ریگان دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
ساعت ۲۲:۲۵
از شبکه اصفهان پخش میگردد.
به پاس قدردانی از زحمات و تلاشهای خالصانه و بی شائبه جهادگران عزیز و گروه مستندساز صدا و سیمای مرکز اصفهان☝️🌴
سلام علیکم:
قابل توجه خانواده های محترم وابستگان عزیز، بدینوسیله به اطلاع می رساند مسابقات قرآن کریم ویژه خانواده های محترم در نیمه اول تیرماه در رشته های زیر برگزار می گردد برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۳۶۷۲۲۷۸۹ برادر محسن پناهی (فرهنگی خانواده) تماس بگیرید و ثبت نام بنمایید.
۱_ رشته تحقیق و ترتیل ویژه همسران و فرزندان ۲_ رشته حفظ ویژه همسران و فرزندان ۳_ رشته اذان ویژه فرزندان پسر ۴_ رشته مفاهیم ویژه همسران( سوره یس آیات ۲۸ تا ۸۳ از تفسیر آیت الله مکارم) ۵_ رشته نهج البلاغه ویژه همسران و فرزندان( همسران نامه ۳۱ و حکمت ۲۰۰ تا ۳۰۰) ۶_ رشته صحیفه سجادیه ویژه همسران و فرزندان دعا های ۳۷؛ ۳۹، ۴۰، ۴۲، ۴۴، ۴۵ و ۴۶
دوستان و همکاران عزیز لطفا به یکدیگر اطلاع رسانی بفرمائید متاسفانه سال گذشته پس از اتمام زمان ثبت نام تعدادی از دوستان تماس می گرفتند که امکان ثبت نام وجود نداشت، پس همین الان نیت بفرمائید و با برادر محسن پناهی با شماره همراه 09132133899 تماس بگیرید.
شورای وابستگان دانشگاه
https://eitaa.com/ameralmomanen
ا🇮🇷اصفهان سومین کانون پزشکی و درمانی در کشور، 43 سال افتخار و پیشرفت پزشکی در اصفهان
🔹 پس از انقلاب اسلامی در عرصه ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی به بیماران جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده به طوری که هر ساله شاهد مراجعه بیماران زیادی از سایر نقاط کشور و حتی کشورهای همجوار به اصفهان برای دریافت این دست از درمانها هستیم.
🔸پیشرفتهای کشور پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و در 43 سال اخیر در همه زمینهها، چشمگیر بوده است؛ یکی از حوزههایی که بعد از انقلاب، شاهد تحولی شگرف بوده، حوزه بهداشت و سلامت و درمان مردم است.
💎افزایش امید به زندگی در میان مردم، گسترش شبکهها و زیرساختهای نظام سلامت، کاهش نرخ مرگ و میر مادران و کودکان، افزایش تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی، افزایش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزایش سرمایهگذاری در بخش بهداشت و درمان، پیشرفتهای دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصصهای جراحی و ابداع روشهای جدید درمانی، ریشهکن کردن بعضی از بیماریها، توجه ویژه به مهندسی پزشکی از جمله پیشرفتهای کشور در حوزه سلامت عمومی بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
💎همچنین دانش پزشکی در ایران به ویژه در حوزههایی، چون سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید داروهای راهبردی، شبیهسازی حیوانات پیشرفتهای چشمگیری داشته و ایران در ردیف اولینها قرار گرفته است.
فعالیت دانشمندان ایرانی بخصوص اصفهانی ایران را در میان 10 کشور برتر سلولهای بنیادی قرار داد.
https://eitaa.com/esfahanshahr
اکنون بیش از چهل و سه سال از آن دوران میگذرد، دورانی که کشور ایران با کمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از مردم جامعه برای درمان با مشکلات عمدهای مواجه بودند، و حتی اگر پزشکی را برای درمان پیدا میکردند این تفاوت زبان و ناکافی بودن دانش این پزشکان کمک چندانی به درمان بیماران نمیکرد.
در زمان قبل از انقلاب تعداد پزشکان آنقدر کم بوده که به غیر از شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز مابقی شهرها و حتی شهرستانهای کلان شهرها بیشتر پزشکان هندی بودند، و آنها مردم را ویزیت میکردند.
مشاغل پرستاری، بهیاری و کمک بهیاری در کلان شهرها و در بیمارستانهای خیلی معروف مانند بیمارستان خورشید و کاشانی وضعیت آن بد نبود، اما سایر بیمارستانها معمولاً نیروهای آنها تجربی بودند و کار پرستاری را انجام میدادند.
میزان اعمال جراحی هم خیلی کم بود و بیشتر در شهرهای بزرگ انجام میشد، آمار مرگ و میر بانوان باردار به دلیل اینکه امکانات به شدت در شهرها و روستاها کم بود بسیار بالا بود، بعضی از زنان باردار نیاز به عمل جراحی سزارین داشتند که آن زمان فقط در شهرهای بزرگ انجام میشد و تا مادر باردار به شهر بزرگ منتقل میشد، آمار مرگش بسیار بالا بود و در حال حاضر یکی از افتخارات کشورمان این است که این آمار به شدت کاهش پیدا کرده است.
مهمترین چیزی که در پزشکی کشورمان جهش پیدا کرد و کل پزشکی را بهبود بخشید بحث دفاع مقدس بود، در دفاع مقدس وقتی علاوه بر نیازهای روزمره جامعه نیاز به پزشک و پرستار پیدا کردیم، با جنگی روبهرو شدیم که آمار مصدومان به شدت افزایش پیدا کرد، در این شرایط دانشکدههای پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی مجبور شدند تربیت پزشک و سایر مشاغل مرتبط آمار پذیرش را بالا ببرند.
در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب بیشترین دانشجوی پزشکی که گرفتیم در سال ۱۳۶۵ بود، آمار ورودیهای دانشگاه از اول انقلاب افزایش پیدا کرد، وقتی انقلاب دست انقلابیون افتاد، مستشاران آمریکایی از کشور خارج شدند و بیمارستانها صفر تا صد آن توسط بچههای انقلابی اداره میشد و پزشکان خیلی خوب کشورمان رؤسای بیمارستانها شدند و سیاست دانشگاه علوم پزشکی به سمت افزایش گرفتن دانشجو پیش رفت.
اتفاق دیگری که در حوزه پزشکی افتاد این بود که پزشکان در درمان بیماران به ویژه مصدومان و مجروحان جنگ به شدت حاذق شدند، آمار مجروحان جنگ که بالا رفت، عملهای جراحی افزایش پیدا کرد، بنابراین پزشکان بیشتر کار یاد گرفتند.
مدیریت جهادی را نیز باید به تخصص پزشکان اضافه کنیم در اوایل انقلاب، نسل انقلاب در ۲۴ ساعت ۴ ساعت استراحت نمیکرد یا در بیمارستان بود یا ۲۰ روز جبهه بود، موقع عملیاتها تیمهای اضطراری جنگ بلافاصله عملیات میرفتند تا به اصفهان باز میگشتند، بیمارانشان مانده بود و باید تمام بیمارانشان را ویزیت میکردند.
این روند همین طور ادامه داشت و این طور شد که نسل انقلاب و نسل دهه ۶۰، نسلی بسیار کاربلد شدند و این خودش را وقتی نشان داد که این افراد جزو اساتید دانشگاه علوم پزشکی شدند، در یک دهه هم تعداد اساتید و هم پزشکان افزایش پیدا کرد.
در قبل از انقلاب زیر ۲۰ دانشگاه پزشکی در کشور داشتیم و بعد از انقلاب این آمار به ۸۰ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است .
در دهه اول انقلاب در همه روستاها بهورز داشتیم
دهه اول انقلاب، دههای بود که بسیار خوب به بهداشت توجه شدو خدمات بهداشتی یک خدمات جامع و فراگیر بود،در دهه اول انقلاب چون پزشک کم داشتیم خیلی از کارها را بهورزها به ویژه در روستاها انجام میدادند،
امروز وضع اصفهان نسبت به قبل از انقلاب بسیار بهتر شده است و حتی در بعضی زمینه ها و مرکز بیش از نیاز واقعیمان پزشک و بیمارستان و مراکز درمانی داریم، در بعضی از شهرستانها که نیرو کم داریم به دلیل آن است که نتوانستهایم یک توازن درآمدی ایجاد کنیم.
امروزهمه امکاناتمان نسبت به قبل از انقلاب و حتی نسبت به یک دهه قبل بسیار خوب شده و پزشکان بسیار حاذقی داریم.
شانس باروری زوجهای نابارور در پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان
یکی دیگر از افتخارات اصفهان در بعد از انقلاب پژوهشکده زیست فناوری رویان است که به همت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و تلاش دکتر محمد حسین نصر اصفهانی در سال ۱۳۸۳ و در فضایی محدود در یک ساختمان استیجاری با عنوان پایگاه تحقیقات علوم سلولی رسماً شروع به فعالیت کرد. پژوهشکده رویان با تولید رده سولهای بنیادی جنینی، نام ایران را در بین ۱۰ کشور برتر دنیا که به این فناوری دست یافتهاند، قرار داد. ایران بعد از کشورهای آمریکا، استرالیا، سوئد، انگلیس، هندوستان، کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور، موفق به تولید این سلولها شده است.
ادامه اصفهان سومین کانون پزشکی و درمانی در کشور 43 سال افتخار و پیشرفت پزشکی در اصفهان
اصفهان پس از انقلاب اسلامی در عرصه ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی به بیماران جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده به طوری که هر ساله شاهد مراجعه بیماران زیادی از سایر نقاط کشور و حتی کشورهای همجوار به اصفهان برای دریافت این دست از درمانها هستیم.
پیشرفتهای کشور پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و در 43 سال اخیر در همه زمینهها، چشمگیر بوده است؛ یکی از حوزههایی که بعد از انقلاب، شاهد تحولی شگرف بوده، حوزه بهداشت و سلامت و درمان مردم است.
افزایش امید به زندگی در میان مردم، گسترش شبکهها و زیرساختهای نظام سلامت، کاهش نرخ مرگ و میر مادران و کودکان، افزایش تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی، افزایش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزایش سرمایهگذاری در بخش بهداشت و درمان، پیشرفتهای دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصصهای جراحی و ابداع روشهای جدید درمانی، ریشهکن کردن بعضی از بیماریها، توجه ویژه به مهندسی پزشکی از جمله پیشرفتهای کشور در حوزه سلامت عمومی بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
همچنین دانش پزشکی در ایران به ویژه در حوزههایی، چون سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید داروهای راهبردی، شبیهسازی حیوانات پیشرفتهای چشمگیری داشته و ایران در ردیف اولینها قرار گرفته است.
فعالیت دانشمندان ایرانی بخصوص اصفهانی ایران را در میان 10 کشور برتر سلولهای بنیادی قرار داد.
وابستگی کشور به پزشک خارجی در زمان طاغوت
کشور ایران در سال ۵۶ با ۳۳ میلیون جمعیت، نیازمند ورود پزشک خارجی از سایر کشورها بوده است، اما هم اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر و به تبع آن با نیازی بیشتر به پزشک، با مازاد پزشک روبه رو است. در سال ۵۷ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی در کشور ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر بودند که از این میزان، حدود ۶ هزار نفر پزشکان خارجی بودند؛ یعنی نیمی از بخش بهداشت، سلامت و درمان کشور در قبل از انقلاب در حوزه پزشک عمومی یا متخصص، وابسته به پزشکان خارجی بود. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و طی سالهای گذشته، بیش از ۱۴۰ هزار پزشک در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تربیت شدهاند.
رشد چشمگیر پزشکی تخصصی در کشور
سال ۵۷ در کشور کمتر از ۱۰ هزار نفر پزشک و دندانپزشک عمومی و متخصص مشغول به کار بودهاند. هم اکنون بیش از ۴۲ هزار پزشک عمومی، ۳۹ هزار متخصص، ۱۴ هزار رزیدنت در حال تحصیل برای تخصص و ۲۰ هزار نفر دندانپزشک در کشور مشغول به کار هستند که در مجموع بیش از ۱۱۷ هزار نفر شاغل در کشور پزشک و دندانپزشک عمومی و متخصص و فوق تخصص و یا در حال تحصیل برای تخصص داریم که افزایش ۱۲ برابری داشته است که در مقایسه با افزایش ۲.۲ برابری جمعیت کشور است. از این تعداد بیش از ۳۹ هزار نفر یا تقریباً ۴۰ هزار نفر متخصص و فوق تخصص ۱۴ هزار نفر به صورت انحصاری فقط در مراکز دولتی و ۲ هزار و ۴۸۰ نفر به طور انحصاری در مراکز عمومی غیردولتی مثل ارتش و تأمین اجتماعی فعالیت میکنند و ۸۳۷ نفر به طور مشترک در دولت و نهادهای عمومی غیردولتی فعالیت کرده و مجموع این سه گروه هیچگونه فعالیت خصوصی ندارند.
پیشرفتهای پزشکی در اصفهان در طول ۴ دهه پس از انقلاب
اما اصفهان پس از انقلاب اسلامی در عرصه ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی به بیماران جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده است؛ به طوری که هر ساله شاهد مراجعه بیماران زیادی از سایر نقاط کشور و حتی کشورهای همجوار به اصفهان برای دریافت این دست از درمانها هستیم.
اصفهان در حوزه احداث بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی در ۴ دهه گذشته پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است، بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی الزهرا(س)، فیض، امام موسی کاظم(ع)، خورشید، امام حسین(ع)، چمران و کاشانی نمونهای از بیمارستانهای تخصصی در اصفهان است؛ بزرگترین بیمارستانی که پس از انقلاب در استان اصفهان با تلاش دولت به بهرهبرداری رسید، بیمارستان فوق تخصصی و سطح ۴ ریفرال جنوب کشور الزهرا(س) است که در سال ۷۱ ساخته شد و روز به روز مجهزتر شده است.
بیمارستان کاشانی به بهترین مرکز ترومای کشور و مرکز تخصصی درمان صرع مبدل شده و این در حالی که این بیمارستان مرکز درمان تخصصی ام اس نیز است. مرکز آموزشی درمانی کودکان امام حسین(ع) امروز یکی از بیمارستانهای تخصصی اطفال در اصفهان است.
مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی خورشید با توسعههای که صورت گرفته یک بیمارستان تخصصی داخلی و مجهز به بخش اورژانس مسمومان است.
اصفهان یکی از قطبهای تولید تجهیزات پزشکی است
در حال حاضر اصفهان یکی از قطبهای تولید تجهیزات پزشکی است، بیش از ۱۱۰ واحد تولیدی در زمینه تجهیزات پزشکی فعال است و بیش از ۱۸۰ قلم تجهیزات پزشکی در استان تولید می شود.