🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 آیه 3 سوره آل عمران
🌸 نَزَّلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ وَأَنزَلَ التَّوَْراةَ وَ الْإِنجِيل
َ
ترجمه:كتاب را به حقّ بر تو نازل كرد، كه تصدیق كننده كتابهاى پیشین است و تورات و انجیل را فرو فرستاد.
🌷 #نزل: نازل کرد
🌷 #علیک: بر تو
🌷 #الکتاب: کتاب ، منظور قرآن است.
🌷 #بالحق: به حق
🌷 #مصدقا: تصدیق کننده
🌷 #لما_بین_یدیه: منظور کتاب های پیشین
🌷 #أنزل: فرو فرستاد
🌷 #التوراة: تورات كتاب حضرت موسى می باشد.
🌷 #الإنجيل: إنجيل کتاب حضرت عیسی می باشد.
🌸 منظور از نزل علیک یعنی بر تو نازل کرد #پیامبر_اسلام است. که خداوند قرآن را بر ایشان نازل کرد. قرآن کتاب حق است و منطبق با حقیقت است. و کتاب های آسمانی دیگر را تأیید می کند. #قرآن کتاب تورات زمان حضرت موسی علیه السلام و انجیل زمان حضرت عیسی علیه السلام را تایید می کند. اما تورات و انجیل امروزی با تورات و انجیل زمان حضرت موسی و حضرت عیسی فرق دارند و دچار تحریف شدند.
🌸 #تورات در زبان عِبرى به معناى شریعت و قانون است. که کتاب حضرت موسی می باشد. اما توراتی که اکنون هست با تورات حضرت موسی فرق دارد و دارای تحریف است. از آنجایى كه در تورات شرح وفات و دفن حضرت موسى علیه السلام مطرح شده، معلوم مى شود كه این مطالب بعد از حضرت موسى جمع آورى شده است.
🌸 كلمهى #انجیل، واژه ای یونانى است و به معناى بشارت است. انجیل نام كتاب مسیحیان است و قرآن هر كجا از آن نام برده، به صورت مفرد بیان كرده است، ولى امروزه در میان #مسیحیان انجیل های مختلف وجود دارد كه همه پس از حضرت عیسى علیه السلام و به دست پیروان او نوشته شده اند. این اناجیل كه به نام خود آنان معروف است، عبارتند از: 1- انجیل مَتّى. 2- انجیل مرقس. 3- انجیل لوقا. 4- انجیل یوحنّا.
🔹 پيام های آیه3سوره آل عمران 🔹
✅ نزول #قرآن بر پیامبر، مربوط به شخصیّت او و تكریم خداوند از اوست.
✅ #قرآن کتاب حق است و منطبق با حقیقت است. «بالحقّ»
✅ قرآن ،كتابهاى آسمانى #انبیا را تأیید می کند. «مصدّقا لما بین یدیه»
✅ تصدیق كتاب های آسمانى پیشین، عاملى براى #وحدت خداپرستان و یكى از شیوههاى دعوت دیگران است. «مصدّقاً»
✅ تصدیق #قرآن نسبت به تورات و انجیل، حقّى بزرگ بر ادیان سابق است، و گرنه با خرافاتى كه وارد تورات و انجیل شده، آسمانى بودن آنها به كلّى فراموش مىشد. «مصدّقاً»
✅ با آنكه مراحل #تربیت_الهى، ابزار و دستورالعملهاى آن در هر زمان و شرایط متفاوت بوده اند، ولى از آهنگ تكاملى و وحدت در هدف برخوردارند. «مصدقاً»
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
❇ دوست دارید روزی شما زیاد شود؟ 🔽
۱- هر روز (یا شب) یکبار سوره «ذاریات» را بخوانید.
📚 ثواب الاعمال، ص۳۰۲
۲- نماز شب بخوانید مخصوصا زمانی که برخاستن از خواب سخت باشد.
📚 ثواب الاعمال، ص۴۲
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
💠 غفلت = تبدیل ایمان به کفر !
🔰 علامه جوادی آملی:
🔸 فرمود ایمان مادامی كه آثارش بر او بار نباشد سودی ندارد؛ اگر كسی مؤمن بود ولی #غفلت كرد، این غفلت تدریجاً آن ایمان را از بین می برد و به كفر تبدیل می كند. خطر #غفلت_تدریجی، تبدیل ایمان به كفر است. اول ارتكاب مكروهات است، بعد معاصی صغیره، بعد معاصی كبیره، بعد ابتلاء به اكبر كبائر كه «كفر و شرك» است.
♦️هر لحظه ای كه انسان غافل شد فوراً باید آن غفلت را جبران كند؛ ﴿وَ إِمّا ینْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّیطانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ﴾(اعراف/۲۲ و فصّلت/۳۶)
اگر شیطان به انسان آسیبی رساند، برای محفوظ ماندن از این آسیب باید به خدا پناه ببرد؛ لذا فرمود شما بكوشید که این «غفلت» را به #تذكر تبدیل كنید، اگر چند لحظه غافل ماندید الآن فرصت جبران اوست.
🔸 ﴿أَ لَمْ یأْنِ لِلَّذینَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللّهِ وَ ما نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ﴾(حدید/۱۶) یعنی هنوز وقت آن نرسید كه مؤمن خاشع بشود؟! هنوز فرصت آن نیامد كه #اثر_ایمان، یعنی خشوع بر ایمان مترتب شود؟!
🔹اگر الآن اثر ایمان، یعنی خشوع بر ایمان مترتب نشد و این #غفلت ادامه پیدا كرد، این غفلت مستمر قلب را قَسی می كند. قلب قاسی قلبی مرده است. پس مؤمن اگر خاشع نشد خطر #تبدیل_ایمان_به_كفر است.
🔻﴿أَ لَمْ یأْنِ لِلَّذینَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللّهِ وَ ما نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ﴾، هم در برابر یاد حق و هم در برابر احكام الهی قلب او خاشع باشد، به این فكر نباشد كه احكام الهی ر ا به میل خود توجیه كند، به این فكر نباشد كه اگر میل او نپسندید نپذیرد، ﴿بِما لا تَهْوی أَنْفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ﴾ نباشد، در برابر یاد خدا و احكام خدا خاضع و #خاشع باشد، چرا؟ برای اینكه ﴿وَ لا یكُونُوا كَالَّذینَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلُ فَطالَ عَلَیهِمُ اْلأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ﴾.
📚 تفسیر سوره مبارکه حدید - جلسه ۱۲
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
❖✨﷽✨❖
🔔اصلاحِ کلام، اصلاحِ اعمال
✍ یکی از قانونهای الهی اینه که، اگر ما حرف زدنمون رو اصلاح کنیم، خدا اعمالمون رو اصلاح میکنه
🔰سوره مبارکه احزاب
آیات ﴿۷۱-۷۰﴾
〖یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا، یُصْلِحْ لَکُمْ أَعْمَالَکُمْ وَ یَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ〗
🍃 ترجمه:
🌷【ای کسانی که ایمان آوردهاید، تقوای الهی پیشه کنید و سخنِ حق بگویید تا خدا کارهای شما را اصلاح کند، و گناهانتان را بیامرزد】
یعنی اگر در حرف زدن #تقوا رعایت بشه، و حرف زدن اصلاح بشه (عفّتِ کلام، تقوایِ کلام)...
👈 خدا اعمالِ انسان رو اصلاح میکنه..
دقّت کنیم.🔎
✴️ «خدا» وعده داده که خودش اعمالمون رو اصلاح میکنه.
✴️ در ضمن، گناهانمون رو هم میآمرزه.
⚠️ یه خورده بیشتر مراقبِ زبانمون باشیم.🗣
❌ #گناهان_زبان رو جدّی بگیریم.
✴️ زبان اصلاح بشه، «اعمالِ آدم» اصلاح میشه.
✅ «قول سَدید» که در آیه اومده، یعنی سخنی که مثل یک سدّ محکم باشه، و جلوی فساد و گناه و شکّ و شبهه و... رو بگیره.
❌ یعنی سخنی که سستی، لغو، دروغ، نفاق و... در اون نباشه
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
💠 حسرت داشته های دیگران را نخوریم ...
✨برگرفته از سوره قصص آیات ۷۹ الی ۸۲
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 آیه 4 سوره آل عمران
🌸 مِنْ قَبْلُ هُدىً لِّلنَّاسِ وَأَنْزَلَ الْفُرْقَانَ إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بَِآياَتِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَاللَّهُ عَزِيزٌ ذُو انتِقَامٍ
ترجمه:او پیش از این (تورات و انجیل را) براى هدایت مردم (فرو فرستاد) و اینک فرقان را نازل كرد، همانا كسانى كه به آیات الهى كافر شدند، برای آنها عذاب شدیدى است و خداوند شكست ناپذیر صاحب انتقام است.
🌷 #للناس: برای مردم
🌷 #أنزل: فرو فرستاد
🌷 #الفرقان: وسيله ى جدایی حق از باطل منظور قرآن است.
🌷 #الذین: کسانی که
🌷 #کفروا: کفر ورزیدند
🌷 #آیات: یعنی نشانه ها
🌷 #لهم: برای آنها
🌷 #عزیز: شکست ناپذیر
🌷 #ذو_انتقام: صاحب انتقام
🌸 آیه قبلی می فرماید: #کتاب قرآن را به حق بر تو نازل کرد ، که تصدیق کننده کتاب های پیشین است و تورات و انجیل را فرو فرستاد. و این آیه می فرماید: من قبل هدی للناس: قبل از این ، (تورات و انجیل را) برای هدایت مردم فرو فرستاد. و أنزل الفرقان: و اينک #فرقان را نازل کرد ، یكى از نام هاى قرآن، فرقان است. فرقان، یعنى آنچه مایه ى جدایى است. از آنجا كه راه تشخیص حقّ از باطل، در همه امور #قرآن مى باشد، لذا به آن فرقان گفته شده است ، پس فرقان یعنی وسیله جدایی حق از باطل.
🌸 بعد از اتمام حجت و نزول آیات از سوی #خداوند و گواهی فطرت و عقل بر صدق دعوت پیامبران و به دنبال بحثی که درباره حقانیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و حقانیت قرآن گذشت می فرماید: إن الذين كفروا بآيات الله لهم عذاب شديد: کسانی که به آیات #خدا کافر شدند برای آنها عذاب شدیدی است. عذاب شدید مخصوص آخرت نیست. در این آیه نفرموده كه عذاب كفّار مربوط به آخرت است، زیرا گاهى سرگرمى و حرص بر اندوختن مال و غفلت از خداوند و معنویات خود عذاب است. پس هم در دنیا و هم در آخرت عذاب دارند. و الله عزیز ذو انتقام: و #خداوند شکست ناپذیر صاحب انتقام است. آن چیزی که سبب عذاب و انتقام خداوند می شود عملکرد ما می باشد.
🔹 پیام های آیه4سوره آل عمران 🔹
✅ #هدایت مردم، یك سنّت همیشگى الهى بوده است. «من قبل»
✅ مخاطب كتاب های آسمانى، عموم #مردم هستند، نه قبیله و نژاد خاص. «للنّاس»
✅ #قرآن، وسیله ى شناخت حقّ از باطل است. «و انزل الفرقان»
✅ هركجا میان سلیقه ها، افكار و عقاید به هر نحو دچار تحیّر شدیم، حرف آخر از آن #قرآن است. (حتّى اگر در میان روایات نیز دچار حیرت شدیم، باید به حدیثى توجّه كنیم كه مطابق با قرآن باشد.) «الفرقان»
✅ بعد از نزول آن همه كتاب و اسباب هدایت، جزاى شخص #لجوج عذاب شدید است. «عذاب شدید»
✅ عذاب الهى، پس از اتمام حجّت بر مردم است. «هدى للناس... الّذین كفروا... لهم عذاب شدید»
✅ این آیه مایه ى دلگرمى و تسلیت خاطر پیامبر و مؤمنان است كه #خداوند به حساب كفّار سرسخت مىرسد. «عزیز ذوانتقام»
✅ سرچشمه كیفر و انتقام خداوند ، عملكرد ماست، وگرنه او عزیزى است كه هیچ كمبودى ندارد. «عزیز ذوانتقام»
✅ كفر مردم در #خداوند اثرى ندارد. «كفروا، واللَّه عزیز»
┈┈•✾ @basaeronoor ✾•┈┈
┈┈•✾🌺✾•┈┈