#کلام_ولایت
#ضوابط_منبر
در اظهاراتی که در منبرها میشود، رعایت چند چیز را بکنید:
#نیازمردم
#اعتدال
#اقتضای_حال
#اول : #نیاز_مردم است. امروز مردم چه چیزی را بیشتر احتیاج دارند؟ آن را پیدا کنید. امروز مردم به اخلاق و عمق تفکر انقلابی احتیاج دارند. این انقلابی که به وجود آمد، بر پایهی چه مبانی ایی استوار است؟ این را مردم احتیاج دارند. باید روی این، فکر کنید. بهترین مرجع هم، کلمات و فرمایشهای امام(رضواناللَّه تعالی علیه) و بعضی از نوشتهها و گفتههای قدیمی است که در طول این یازده سال، بحمداللَّه ما بزرگانی داشتهایم که آنها بیان کردهاند. البته برای اهل تحقیق، مراجعهی به قرآن و حدیث در باب حاکمیت و جامعیت اسلام و اینکه اسلام دین زندگی است، پس به آن نیاز است، ضروری میباشد.
#دوم : #اعتدال را رعایت کنید. اعتدال، یعنی در هیچ جهت دچار افراط نشوید. بعضی در منبرها دچار افراط میشوند؛ حالا یا در طرف جهات اخلاقی، یا در طرف جهات سیاسی؛ فرق نمیکند. علی اىّ حال، افراط مذموم است؛ مستحسن نیست. البته مردم به اخلاقیات خیلی احتیاج دارند. ما احتیاج به یک انقلاب اخلاقی داریم؛ برای اینکه در خودمان و در آحاد مردممان، صفات رذیله را ریشهکن کنیم و اخلاق مُسلِم حقیقی را با همان خصوصیاتی که در روایات و آیات کریمهی قرآن هست، در مردم رشد بدهیم. اخلاق، خیلی لازم است؛ اما اینطور نباشد که ما وقتی اخلاق میگوییم، یا برای مردم حدیث میخوانیم، بکلی از مسایل روز، مسایل انقلاب، مسایل جهان، مسایل زندگی و تاریخچهی این یازده سالِ پُر از حادثه بر کنار باشیم. همانطور که عرض کردم، بعضی که منبر میروند، وقتی انسان پای منبرشان مینشیند، گویی در این کشور انقلابی رخ نداده، گویی رهبری مثل امام راحل (رضواناللَّهعلیه) ظهور نکرده، گویی این جنگ اتفاق نیفتاده است! اینطور حرف میزنند و بکلی از اوضاع برکنارند! این، از آن طرف افراط است.
در جهت سیاسی هم افراط خطاست. بعضی در منبر و سخنرانی خود، همهی مطلب را - من البدو الی الختم - مصروف به امور سیاسی میکنند و یک کلمه اخلاق و نصیحت و تهذیب و احکام، در گفتارشان نیست! حتّی مثلاً میبینید که آقا در فلان ده منبر رفته و دربارهی انقلاب نیکاراگوئه بحث میکند و اینکه چهطور شد ساندنیستها در نیکاراگوئه شکست خوردند! یا مثلاً دربارهی علل پیدایش کشور نامیبیا و اینکه سابقهاش چه بوده است، بحث میکند! حالا این بحثها چه اهمیتی دارد، او دیگر فکر نمیکند و توجه ندارد که این مباحث، در رادیو، تلویزیون و روزنامهها مطرح میشود و همه آن را میگویند. این هم از این طرف افراط است. افراط، از هیچ طرف مناسب نیست.
#سوم : چیز دیگری که باید رعایت کنید، #اقتضای_حال است. گاهی مطلبی صحیح است، اما گفتن آن در بعضی از تریبونها مستحسن نیست و باور مستمع را جلب نخواهد کرد. ما حرفِ گفتنی خیلی داریم. بعضی از نقلهای ضعیف، بعضی از روایات یا حکایات ضعیف و بعضی از استنتاجهای ضعیف را مطرح نکنید. هرجا منبر میروید، منبر باید قوی باشد؛ ولو در سطح پایین. من همیشه مثال میزنم، میگویم: کتابی که برای کلاس اول یا دوم دبستان در باب یک مسألهی ریاضی مینویسند، همان مطلبی را میگوید که کتابی در باب ریاضیاتِ استدلالىِ درجاتِ بالای این علم بیان میکند؛ مطلبش یکی است. اینجا هم میگویند اگر دو عدد سیب را با دو عدد سیب دیگر جمع کردی، چهار عدد میشود. تا ده سال، بیست سال بعد هم که این کودک رشد میکند و درس میخواند، باز هم همین است، عوض نمیشود؛ ولو در اینجا سطحی و با زبان ساده صحبت شده و در آنجا با سطح و زبان دیگری بیان شده باشد. باید اینطور باشد. ساده بگویید،اما غلط ابداً. البته این جلسات منبری که در سابق معمول بود، خیلی خوب است که امروز هم باشد؛ برای اینکه از لحاظ قالب و محتوا اصلاح بشود.
بیانات در جمع فضلا و طلاب و روحانیون مشهد
۱۳۶۹/۰۱/۰۴
🎤موسسه تخصصی خطابه #امیربیان_یزد🎤
@amirbayanyazd
«مسأله تبلیغ، یکی از مسائل اساسی در حیات اجتماعی است و مخصوص یک دوره نیست. تبلیغ که از آن در قرآن به «بلاغ»، «بیان»، «تبیین» و از این قبیل تعبیر شده است، یکی از وظایف مقدّس، وظیفه انبیا، وظیفه علما، وظیفه متفکّران و دانایان و مصلحان است. تبلیغ، یعنی رساندن. رساندنِ چه؟ رساندنِ آن حقایقی به اذهان و دلهای مخاطبان که بدون آن، دچار خسارت خواهند شد. این است که ارزش تبلیغ را بالا میبرد. مقام معظم رهبری ۱۳۷۷/۰۲/۰۲»
🎤موسسه تخصصی خطابه #امیربیان_یزد🎤
@amirbayanyazd
#تلنگر
#تبلیغ_عملی
#کونوادعاه_الناس_بغیرالسنتکم
♦️امام جماعت یکی از مساجد لندن تعریف میکرد
🔸 به یکی از مساجد داخل شهر لندن
منتقل شدم که کمی از محل زندگیام
دور بود. هر روز با اتوبوس از مسجدم
به خانه بر میگشتم.
🔸 هفته.ای میشد که این مسیر را با
اتوبوس طی میکردم که یک روز
حادثهای نه چندان مهمی برایم رخ داد…
🔸سوار اتوبوس شدم و پول کرایه را به
راننده دادم و او هم بقیهاش را بهم
پس داد. وقتی روی صندلیام نشستم
متوجه شدم راننده #20پنی بیشتر بهم پس داد.
🔸 با خودم گفتم باید این مبلغ را به راننده پس بدهم. اما از یک طرف این مقدار مبلغ را چندان مهم نمیدانستم و با خودم میگفتم این چندان مبلغی نیست که لازم باشد پسش بدهم! ⁉️
🔸 همین طور داشتم با خودم یکی به دو میکردم تا اینکه تصمیم گرفتم بقیه
آن پول را پس بدهم چون بالاخره
حق، حق است…
🚌 هنگام پیاده شدن مبلغ اضافی را به
راننده دادم و گفتم: ببخشید شما این
۲۰ پنی را اشتباهی اضافی دادید.
🔹 راننده تبسمی کرد و گفت:
ببخشید شما همان امام جماعت جدیدی نیستید که تازه به این منطقه آمدید؟ من مدتی است که دارم درباره اسلام فکر میکنم. این مبلغ را هم عمداً به شما اضافی دادم تا ببینم رفتار یک مسلمان در چنین موقعیتی چگونه خواهد بود؟!
🔹 آن امام جماعت مسجد میگوید:
وقتی از اتوبوس پیاده شدم حس کردم
پاهایم توانایی نگه داشتن من را ندارند.
به نزدیکترین تیر چراغ آن خیابان تکیه دادم…
🔹اشکهایم بی اراده سرازیر بودند
نگاهی به آسمان انداختم و گفتم:
خدایا! نزدیک بود دینم را به ۲۰ پنی بفروشم!!!
📌 چنان زندگی کن.
کسانی که تو را میشناسند، اما خدا
را نمیشناسند، به واسطه آشنایی
با تو با خدا آشنا شوند
#مال_حلال
🎤موسسه تخصصی خطابه #امیربیان_یزد🎤
@amirbayanyazd
#حوزه_انقلابی
#آیت_الله_نوری_همدانی
#پالرمو
💢اعتراضات مردمی باید در چارچوب قانون باشد./تصویب پالرمو به صلاح کشور نیست./ ما تذکر می دهیم تا کسی نگوید شما حرکتی نکردید./
🔲بیانات آیت الله نوری همدانی در درس خارج:
🔸 اگر در کشور کسی نسبت به اتفاقات و حوادث اعتراض دارد، باید اعتراض خود را در منطق و چارچوب قانون بیان کند این که عده ای حرکت کنند و بدون توجه به قانون کارهای انجام دهند. کاردرستی نیست.
🔸نباید عده ای بدون توجه به منویات رهبر انقلاب حرکت کنند و سر وصدا راه بیندازند و اگر این کار را انجام دهند، نادرست است، چون ایشان تاکید می کنند که نباید کشور را متشنج کرد. اگر حرکتی در تصویب عهد نامه ای انجام می شود براساس توجه به قانون باشد.
🔸 این حرکت اعتراض آمیز طلاب و فضلای قم نسبت به تصویب عهد نامه پالرمو بسیار مهم است و باید حوزه علمیه قم همیشه حساس باشد و حرکت بر اساس منطق باشد و تا به نتیجه برسیم.
🔸تجربه نشان داده طرف مقابل تنها برای کنترل ایران گام بر می دارد. قبلا درمورد معاهده دیگرFATFگفتیم. درمورد معاهده پالرمو هم می گوئیم به صلاح کشور نیست. ما تذکرمی دهیم که بعد نگویند این قانون در زمان شما انجام شد، شما حرکتی نکردید.
🔸گذشت آن زمانی که حوزه تنها درس می خواند و توجهی به مسائل کشورنمی کرد ، ولی امروز حوزه هوشیار است و همه مسائل کشور را رصد می کند.
🎤موسسه تخصصی خطابه امیربیان یزد🎤
@amirbayanyazd
#اعمال_مناسبتی
#شهادت
⚫️ با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت #فاطمه_زهرا سلام الله علیها
🌹نماز #استغاثه به #حضرت_زهرا سلام الله علیها :
به نقل از کتاب شریف بحار الانوار :
رَوَی الْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِذَا کَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ إِلَی اللَّهِ وَ ضِقْتَ بِهَا ذَرْعاً فَصَلِّ رَکْعَتَیْنِ فَإِذَا سَلَّمْتَ کَبِّرِ اللَّهَ ثَلَاثاً وَ سَبِّحْ تَسْبِیحَ فَاطِمَةَ علیها السلام ثُمَّ اسْجُدْ وَ قُلْ مِائَةَ مَرَّةٍ یَا مَوْلَاتِی فَاطِمَةُ أَغِیثِینِی ثُمَّ ضَعْ خَدَّکَ الْأَیْمَنَ عَلَی الْأَرْضِ وَ قُلْ مِثْلَ ذَلِکَ ثُمَّ عُدْ إِلَی السُّجُودِ وَ قُلْ ذَلِکَ مِائَةَ مَرَّةٍ وَ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ اذْکُرْ حَاجَتَکَ فَإِنَّ اللَّهَ یَقْضِیهَا.
✅بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام ،ج91،ص30 .
و کلیات مفاتیح نوین حضرت آیت الله مکارم شیرازی ، ص1091
🎤موسسه تخصصی خطابه #امیربیان_یزد🎤
@amirbayanyazd