زمان شاه قاجار بود، حکو تم عثمانی، بزر گترین حکو تم اسلامی در جهان به شمار می آمد، که پایتخت این حکو تم، استانبول ترکیه بود. در کنار سفارت حکو مت عثمانی در تهران، مسجد کوچکی وجود داشت. اما مجماعت آن مسجد یا یکی از نمازخوا نهای آن مسجد میگفت که روض هخوانی را دیدم،
هر روز صبح به مسجد میآید و روضه م یخواند و در پایان، خلیفۀ اول و دوم را
لعنت م یدهد و روض هاش را تمام م یکند. روزی به او گفتم: «تو چه داعی داری که هر روز همین روضه را بخوانی و همان ناسزاگویی را تکرار کنی؟! ]با توجه به اینکه افراد سفارت و تبعۀ آن سفارت، به آن مسجد برای نماز م یآمدند.
[ مگر روضه دیگری نمی دانی؟! » او در پاسخ گفت: «روضۀ دیگر م یدانم، ولی من یک نفر بانی دارم روزی پنج تومان ]به پول آن زمان[ به من می دهد و می گوید همین روضه را با این کیفیت بخوان. »
من پیگیری کردم. دیدم بانی یک کاسب ا تس و مغازه دارد. جریان را به او
گفتم. او گفت: «شخصی روزی ده تومان به من م یدهد، تا در آن مسجد چنین
روض های خوانده شود، پنج تومان آن را به آن روض هخوان م یدهم، و پن جتومان آن را خودم برم یدارم. » باز من جریان را پیگیری کردم. سرانجام معلوم شد که از طرف سفارت انگلستان روزی ۲۵ تومان برای این روض هخوانی مخصوص]برای ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی و سپس ایران و حکو تم عثمانی[داده می شود، که پس از طی مراحل و دس به د ست شدن، پنج تومان برای آن روضه خوان بیچاره میماند.
حضرت علی؟ع؟ خود منادی وحدت بودند:
در جریان شورای شش نفره، ابن عباس به حضرت علی؟ع؟ عرض کرد: «در این شورا شرکت نکنید. شورایی که خلیفۀ دوم تشکیل داده، از اصل باطل است.
مشخص است که شما رأی نمیآورید. » حضرت علی؟ع؟ حرف ابن عباس را تأیید کردند، اما فرمودند: «من دو ست ندارم در اسلام اختلاف به وجود بیاید.
۲. استفاده از شعارهای عوام پسند
دومین راه تشخیص دشمن این است که همیشه از شعارهای عوام پسند استفاده میکند. دشمن هی چگاه به طور مستقیم وارد عمل نمی شود؛ از جنگ جمل که پیراهن عثمان را بر نیزه زدند تا جنگ صفین که قرآن بر سر نیزه کردند حکم مخصوص خداست.( حضرت علی؟ع؟ در
َّشعار دادند: «لاَ حُکْمَ إِلا شجواب این شعار فرمودند:
كَلِمَةُ حَقّ یرَادُ بَِها ابَاطِلٌ 1»
1 . نهج البلاغه، حکمت ۱۹۸ .
)سخن حقى است که معنى باطلى از آن اراده شده است.(
امروز هم آمریکا شعارهای عوا مپسند حمایت از حقوق بشر سر میدهد؛ اما بمب اتم میسازد. ادعای دفاع از حقوق زن دارد؛ در حال یکه ماهیت زن را تغییر داده است. بزر گترین ظلم به زن در همین قرن اخیر و ب هاسم دفاع از حقوق زن انجام م یشود. حدود ۶۶ درصد کارگران دنیا زن هستند و ۵۰ درصد محصولات غذایی را زنان تولید م یکنند؛ اما از ثروت دنیا فقط ۱۰ درصد سهم م یبرند. آیا این دفاع از حقوق زن است؟! شعار برابری زن و مرد را فقط برای زمان کار فریاد م یزنند؛
ولی در حقوق رعایت نمیکنند. سرمایه داران بزرگ عالم در پشت شعارهای عوا مپسندان هشان، زن را موجودی مطیع و ارزا نقیمت م یدانند؛ ولی اسلام اصلاً این طرز تفکر را قبول ندارد و برای زن ارزش و جایگاه والایی قائل است.
۳. پیمان شکنی
سومین ویژگی دشمن، پیما نشکنی است. از همان ابتدای خلقت، ابلیس آدم و حوا؟ع؟ را فریب داد و گفت که اگر از میوۀ آن درخت بخورند، جاودان می شوند و بعد سوگند یاد کرد که من خیرخواه شما هستم؛ اما ایشان بعد از رانده شدن از بهشت فهمیدند که سخنان شیطان، دروغی بیش نبوده است.
شیاطین عالم همیشه ای نگونه پیمان شکسته اند. ماجرای نیرنگ شیطانی عمروعاص در جنگ صفین نیز، گواه این مدعاست:
صبح دوازدهم یا سیزدهم صفر سال ۳۸ هجری لشکر امیرالمؤمنین؟ع؟
مهیای جنگ شدند.
اما عمروعاص حیله کرد و دستور داد تا قرآ نها را بر نیزه کنند.
در صفوف جلو لشکر کفر، ورق هایی از قرآن بر نیزه زدند و در صفوف
بعدی، هرکس هرچه داشت، بر سر نیزه کرد! آنان فریاد م یزدند: «لا حكم الا
لله ». منا قفانی مانند اشعث بن قیس، با تضعیف روحیۀ لشکر حضرت، آنان را به اختیار حَکمین ترغیب کردند. هرچه امیرالمؤمنین؟ع؟ فرمودند که این نیرنگ ا تس و من کلا مالله ناطق هستم، نتیجه نداد. سرانجام قرار شد هر لشکر حَکمی از جانب خود معین کند تا هر دو طرف رأی آن ها را بپذیرند.
معاویه عمروعاص را معرفی کرد و امیرالمؤمنین فرمودند: «اگر ناچار هستیم، عبدا لله بن عباس؛ و الا مالک اشتر نخعی حَکَم باشد. »
اشعث و جماعت قرّاء و حافظین که بعدها جزو خوارج شدند، به هیچکدام از این دو راضی نشدند و گفتند: « فقط عبدا لله بن قیس! » یعنی ابوموسی اشعری.
نفاق منا قفین نتیجه داد و ابوموسی و عمروعاص در «دومة الجندل » که
قلع های ااست بین مدینه و شام جمع شدند و با توجه به عداوتی که هر دو به اهل بیت؟عهم؟ به خصوص امیرالمؤمنین داشتند، با مکر و حیلۀ عمروعاص، حضرت را به ظاهر عزل کردند.
بدین ترتیب فردای آن روز، ابوموسی به عمروعاص در بین جمعیت گفت: «تو بایست و معاویه را از امارت خلع کن تا من هم علی ب ناب یطالب را خلع کنم. »
عمروعاص گفت: «من هرگز بر تو که عامل ابوبکر و عمر بوده ای و در ایمان و
هجرت بر من تقدم داشت های، سبقت نمی گیرم! » ابن عباس گفت: «ابوموسی!
پسر نابغه تو را فریب ندهد! » ولی او به گفتۀ ابن عباس گوش نداد و ایستاد و انگشتر از دست بیرون کرد و گفت: «من علی و معاویه را از خلا تف عزل کردم. »
سپس ساکت شد.
عمروعاص ملعون ایستاد و گفت: «مردم شنیدید که ابوموسی، علی را از خلا فت عزل کرد. من هم او را از خلا فت عزل کرده و آن را برای معاویه بنابی سفیان
ثابت می کنم که سزاوارتر ست و من به عنوان منصوب کردن معاویه، انگشتر به دست میکنم. 1»
اعتماد به دشمن، حماقتی است که از اول انقلاب تا امروز نیز ضربات سهمگینی بر پیکر انقلاب وارد کرده است.
۴. ایجاد شبهه
یکی دیگر از کارهای دشمن این است که شبهه پراکنی کند؛ مثلاً امروزه در فضای مجازی، چندهزار شبهه وجود دارد و هر روز بر تعداد شبهات اضافه می شود.
هر اتفاقی که در جمهوری اسلامی می افتد، چه خوب و چه بد، د هها شبهه به دنبال آن درست می شود که مقابله با آن جهاد همه جانبهٔ تبیین نیاز دارد.
۵. استفادۀ ابزاری از مقدسات
افراد فاسد هر جا که بتوانند، از مقدسات سوءاستفاده م یکنند. اگر موقعیت بطلبد، قرآن سر نیزه م یکنند. اگر لازم باشد، شعار خط امام سرمی دهند.
آنجایی که لازم است یقه ببندند و ریش بگذارند، این کار را میکنند؛ اما اگر
حکومت عوض شود، کروات میزنند و ریششان را می تراشند و... . این ها
استفادۀ ابزاری از دین است.
معروف ا ست که اموال یکی از بازیگران زن قبل از انقلاب را توقیف کردند. یکی از افراد به او گفت: «راضی هستی داخل خانه ات نماز بخوانیم؟ » زن نگاهی کرد و گفت: «جوان، اگر از قبل انقلاب نماز می خواندی، من راضی ام؛ ولی اگر به خاطر عوض شدن حکومت و گرفتن پست نماز می خوانی، راضی نیستم! »
ریاکاری فاتحۀ دین را می خواند. می بینی فرد ذره ای به اسلام و انقلاب اعتقاد ندارد، اهل اختلاس و حقوق نجومی است؛ اما چفیه می اندازد و دربارۀ شهدا صحبت می کند.
6. ایجاد ناامیدی
دشمن مردم را طوری مأیوس می کند که از اصلاح کشور دست بکشند و به دنبال
راهی باشند که از ایران بروند. به همین دلیل است که مقام معظم رهبری
نزدیک به هفتاد بار در سخنرانی هایشان این آیه را خواند هاند:
«وَلَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه
حج 40
)خداوند به آنانی که دینش را کمک کنند، یاری م یکند.(
که بسیار امیدوار کننده است.
7. گسترش بی بند و باری
دشمنان اسلام با ایجاد شبکه های ماهوار های و انواع دیگر شبکه های هرزه نگاری هزینه های کلانی می کنند که بتواند جوانان را به بی بند و باری و فساد بکشانند.
مباحث بیشتر
https://eitaa.com/fatemi222/3683
نتیجه گیری
این هشت ویژگی که بیان شد، از نشان ههای دشمن است. اعتماد به دشمن ضربات سنگینی بر پیکر اسلام و مسلمانان وارد م یسازد. یکی از بزرگ ترین عبرت های تاریخ، اعتماد یاران مختار به دشمن بود.
وقتی مختار وارد میدان شد، به سپاهش گفت: «جمعیت شما بیشتر از جمعیت سپاه مصعب بن زبیر است و اگر با شعار یا لثارات الحسین بجنگیم، پیروز م یشویم. » سپاهیان به او گفتند: «ما این کار را نمیکنیم، دشمن به ما امان داده ا ست! » با این حیلۀ دشمن، اصحاب مختار او را تنها گذاشتند و به محض اینکه مختار به شهادت رسید، مصعب سر از تن همۀ آ نها جدا کرد.
در تاریخ آمده است که حدود هفت هزار نفر را گردن زدند.
این نتیجۀ اعتماد به دشمن است. اعتماد به دشمن، ب هخصوص دشمنی که عصارۀ همۀ خباثتهای معاویه ها، فرعو نها، نمرودها و مأمو نهاست و امروز در مقابل ما قد علم کرده، خیلی ساده اندیشی و حماقت است.
کلیدِ بحث نفوذ توسط شیطان، در بهشت زده شد و اوج این بحث با شکل گیری حکومت اسلامی توسط یهودیان به وقوع پیوست. قرآن کریم بارها و بارها نمونه هایی از نفوذ را در بین افراد بیان می کند؛ از نفوذ سامری تا نفوذ در بلعم باعورا. از نفوذ در منزل حضرت لوط تا نفوذ در جنگ احد و... .
نفوذ یک جریان کاملاً نرم و آرام است؛ بنابراین یکی از بهترین راه های ضربه زدن و از پا در آوردن اسلام ناب م یباشد. به همین منظور، دشمنان اسلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بعد از شکست های متوالی در زمینه های مختلف، به بحث نفوذ روی آوردند تا از این طریق، انقلاب مردمی ایران را تضعیف کنند!
رهبر فرزانۀ انقلاب؟دب؟ دراین باره می فرمایند:
«الان هم شروع کرده اند و برنا همریزی کرد هاند برای نفوذ. انواع و اقسام طُرق را من محاسبه می کردم با خودم، دیدم شاید حدود ده راه همم را برای نفوذ د ر کشور پیدا کرده اند و دارند عمل می کنند؛ همین حالا دارند عمل م یکنند...
جهاد همواره با سختی و مشقت همراه هست. از طرفی نفس انسان به دنبال راحتی و رفاه است. لذا با دستورات و وظایف سخت با اکراه برخورد می کند و دوست دارد از زیر بار آن شانه خالی کند.
در طول تاریخ نیز هر زمان که در شیپور جهاد دمیده شده است، افراد زیادی
شانه خالی کرده اند و تنها کسانی در عرصه باقی مانده اند که اهل مجاهده و
استقامت بودند. جهاد تبیین نیز هم به مجاهدت و تلاش بسیار احتیاج دارد؛ از مطالعه و تفکر زیاد و طاقت فرسا تا ایستادگی در برابر ناملایمات. و هم باید
در این مسیر استمرار عمل داشت تا به اهداف خود دست یافت.
خداوند متعال در قرآن کریم م یفرماید کسانی که گفتند خدا، مربی و رب ما
هست. بعد استقامت کردند، ملائکه بر آنها نازل م یشوند و به آنها می گویند
نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتى که به شما وعده
داده شده است.
إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم