💢فرق رفتار گلهای و حباب (بخش دوم)
پس به طور خلاصه رفتار گلهای در مدلهای نظری براساس اطلاعات نامتقارنی است که افراد سعی میکنند از رفتار نفرات قبلی اطلاعاتی جمع کنند و تصمیم بگیرند و زمانی که اطلاع جدیدی منتشر شود همه متوجه میشوند اشتباه تصمیم گرفتهاند (یعنی افراد به کمبود اطلاعات خود واقف هستند). این رفتار بیشتر مشابه ورود افراد به بورس و ثبت نام در سامانه سجام و ورورد پول جدید به بورس است. در مقابل، حباب در این مثال ساده براساس اطلاع نامتقارنی است که فرد فکر میکند دیگران اطلاعات متفاوتی دارند و نمیدانند قیمت از ارزش بنیادین بیشتر است (یعنی افراد فکر می کنند از بقیه بیشتر میدانند).
برای مطالعه بیشتر میتوانید به این مصاحبه دکتر حمید صبوریان هم مراجعه کنید. در این مصاحبه هم تاکید میشود که دو نوع رفتار گلهای - عقلانی و غیرعقلانی - داریم که نباید آنها را با هم خلط کرد.
http://www.tejaratefarda.com/بخش-اندیشه-اقتصاد-6/21489-تصمیم-سخت-تصمیم-گیری-درست
[1] Bikhchandani, Sushil, David Hirshleifer, and Ivo Welch. "A theory of fads, fashion, custom, and cultural change as informational cascades." Journal of political Economy 100, no. 5 (1992): 992-1026.
[2] Allen, Franklin, Stephen Morris, and Andrew Postlewaite. "Finite bubbles with short sale constraints and asymmetric information." Journal of Economic Theory 61, no. 2 (1993): 206-229.
✍🏻 #حامد_قدوسی
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢یک و نیم تریلیون تومان در بورس پودر شد!
موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس، امروز گفته است: «حدود یک و نیم تریلیون تومان از ارزش بورس تهران که معادل ۲۵ درصد ارزش کل آن است، پودر شده و از دست رفته است.»
#حباب_بورس
#بورس
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید 1394
🇮🇷 @Ammar_media
💢 فروش نفت کشور، نزدیک به صفر شده است
۲ شهریور ۹۹ | امیرآبادیفراهانی، عضو هیات رئیسه مجلس در جلسه استانداری قم : فروش نفت بهعنوان یکی از منابع درآمدی کشور نزدیک صفر رسیده و با مشکل تامین منابع مواجه هستیم | ایرنا
۴ مرداد ۹۸ | معاون نوبخت: بودجه سال ۹۸ کشور بر اساس فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز اصلاح و تقریبا صفر شد
۲۸ خرداد ۹۸ | زنگنه، وزیر نفت در مجلس: امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم
۱۱ اردیبهشت ۹۶ | ظریف در آستانه انتخابات: اگر همان روند گذشته ادامه مییافت، امروز صادرات نفتمان به کمتر از ۲۰۰ هزار بشکه میرسید؛ امروز بعضی دوستان تلاش میکنند مردم را به فراموشی بکشانند، اما مردم یادشان نرفته است که در چه شرایطی بودند و الان در چه شرایطی!
۵ تیر ۹۲ | ژنرال زنگنه: باید گروهبان هایی که الان سر کار هستند، بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرالها بیایند کارها را انجام دهند
🔺 طبق آمار بانک مرکزی، صادرات نفت ایران در اوج تحریمهای سال ۹۱ و ۹۲ بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز بوده است
🇮🇷 @Ammar_media
💢 مجری گفتگوی خبری سیما خیلی صریح و بی پرده افراد دخیل در بورس را جمع کرده و از آنها بازخواست می کند که برای مثبت شدن بازار چه کار خواهید کرد؟ یالا یه کاری بکنید!!
عبارت پرمغز تلاش برای "مثبت شدن بازار" یعنی چه؟ یعنی نکند سفته بازان مالی سود نکنند. یه وقت خدای نخواسته متضرر نشوند. طوری عمل کنید که قیمت دارایی شان بالا برود.
نجات صاحبان اوراق مالی در ایالات متحده به پشتوانه مداخلات دولتی، خیزش قیام علیه وال استریت را بوجود آورد. صدا و سیمای ملی یک دنیا درباره آن روضه خواند و توجیه و تحلیل ارائه کرد. حالا خودش لخت و عریان شده حافظ منافع همان طبقه از ذی نفعان. چه طبقه ای؛ به قول کینز "سرمایه گذاران بی خاصیت" (functionless investors)
✍🏻پول امروز
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 کمی پوکر بازی کنیم !
برای این کار با اصطلاحات آن آشنا شوید
🔹تو کردن : دستت خوب نیست می بینی نمی تونی gain داشته باشی کنار می کشی مبلغ اولیه که گذاشتی وسط هم از دست می دی
🔹raise :
پول مبنای وارده رو بالا می بری که با ریسک انجام میشه
🔹all in :
بعد از raise یا افزایش دادن،تمام داشته هایت را وارد گود می کنی که با بیشترین ریسک همراه خواهد بود
🔹gain :
سود
شیرینی پوکر آنجا نیست که همه پولها را جمع کنیم، شیرینی پوکر آنجا نیست که دست خوب در آمده باشد، شیرینی پوکر آنجاست که با یا تک جفت،یک full house شکست داده میشود،آنجا خوش به حال آدم می شود که ریسک جواب داده باشد،raise می کنید،دست پایین تر دارید اما بقیه تو رفتند،شما ماندید با پول بقیه که برای شما شده است.
شیرینی قمار آنجاست که ریسکی که می کنیم بیشترین gain را بدهد،شیرینی قمار در ریسک کردن است نه برنده شدن
شیرینی قمار آنجاست که نشان بدهیم درست ریسک کرده ایم،ذکاوت خود را به رخ بکشیم و اینکه شانس با ما همراه است و سعادتمند هستیم.
این روزها همه به سمت بورس سرازیر شده اند که هم در بطن آن قمار ۲۱ دارد و هم پوکر منتها آیا مردم یک شبه قمارباز شده اند؟ این ساده اندیشی است که فکر کنیم سر کلام تقطیع شده امام جامعه مردم ولایی شده اند،به سمت بورس رفته اند و منویات ایشان را دنبال می کنند.کسی از خود نمی پرسد که تولید علم درون دینی، #فرزندآوری و یا ازدواج آسان را چرا مردم عملی نکردند
کلید طمع کار شدن مردم هم در ورقه های #ارمغان_بهزیستی و هم قبل تر در دورانی زده شد که شیرینی افزایش قیمت دارایی مردم به دلشان نشَست آنجا که ماشینی که زیر ۱ میلیون خریده شده بود را ۲ تا ۳ میلیون می فروختند
شروع ریسک کردن مردم در دوران ریاست جمهوری #غریق_استخر_فرح با دلارهای #بابک_زنجانی بود که طمع سرمایه گذاری را در مردم بالا برد،تخم قمار آنجا کاشته شد که مردم از بالا رفتن قیمت کالاهای سرمایه ای که خریداری کرده بودند و در گوشه ای گذاشته بودند شاد شدند.
وفتی کسی خانه و ماشین خود را می فروشد all in کرده است، کسی که احتکار می کند raise کرده است و کسی که به طمع سود،کالا می خرد در واقع ریسک کرده است.
سرمایه گذاری #قمار است که هم ریسک دارد و هم سود از ضرر بقیه.چه اینسرمایه گذاری در ارز و طلا باشد یا زمین،مستغلات و یا حتی سهام بورس.
خرید کالای سرمایه ای یعنی قمار کردن، یعنی ریسک کردن تا قیمت دارایی ما بالا برود، زمانی برای آنکه ربا خوردن را توجیه کنند به اسم حفظ ارزش پول،سود علی الحساب ثابت دادند.
حالا هم به اسم حفظ ارزش دارایی با خرید کالای سرمایه ای و سرمایه گذاری #قمار را توجیه می کنند،خرید زمانی که برای مصرف نباشد و برای حفظ ارزش باشد یعنی به دوران قمار بازی خوش امدید
منبع: محمد وارسته
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
💢 از حضرت آقا هزینه نکنید!
«حسین شریعتمداری» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:
۱- خدای مهربان بر درجات شهید بزرگوار، آیتالله بهشتی بیفزاید. یکی از روزهای اواسط سال ۵۹ بود. ایشان به سپاه آمده بودند. همه با اشتیاق در نمازخانه جمع شدیم.
شهید بهشتی سخنرانی کوتاهی کرد و سپس به درخواست برادران، برای پاسخ به سؤالات آماده شدند. پرسش اول، یکی از دغدغههای آن روز سپاه بود که پاسخ راهگشای شهید بهشتی را به دنبال داشت. دومین سؤال، درباره زندگی اشرافی و خانه کاخ مانند ایشان بود! که آیتالله شهید با چهرهای گشاده و لبخند همیشگی گفتند: پاسخ این سؤال خیلی ساده است. سؤالکننده میتواند بعد از پایان جلسه همراه من به خانه بنده بیاید و ضمن صرف ناهار، از نزدیک جواب سؤال خود را دریافت کند. ورقهای که سؤال دوم روی آن نوشته شده بود، نشان میداد حاوی چند سؤال دیگر نیز هست.
شهید بهشتی آماده پاسخ به سؤال بعدی همان ورقه بود که یکی از برادران سپاه از جا برخاست و در حالی که دست راستش را به نشانه پرسش بالا گرفته بود گفت: سؤال مهمی دارم! شهید بهشتی لبخندی زد و گفت اجازه بدهید به سؤالاتی که قبلاً مطرح شده است پاسخ بدهم، بعد از آن در خدمتتان هستم. برادر سپاهی گفت: من نمیتوانم صبر کنم! پاسخ سؤالم را همین حالا میخواهم! همه تعجب کرده بودیم که منظورش چیست و چه سؤالی دارد.
بالاخره با اصرار او شهید بهشتی از کسانی که قبلاً سؤالهایشان را نوشته بودند عذرخواهی کرد و خطاب به آن برادر گفت: خب، حالا بفرمائید. برادر سپاهی پرسید: شما متعلق به خودتان هستید یا انقلاب؟ شهید بهشتی فرمودند، انشاءالله متعلق به انقلاب هستم. پرسید وقت شما چی؟ و پاسخ همان بود.
برادر سپاهی گفت: آیا مرا هم یکی از افراد این ملت میدانید؟ شهید مظلوم فرمودند: شما را یکی از بهترین فرزندان ملت میدانم. در این هنگام برادر سپاهی گفت: آقای بهشتی! من به عنوان یکی از ۳۶ میلیون ایرانی (آن زمان جمعیت ایران ۳۶ میلیون نفر بود) راضی نیستم سهمی که از وقت شما دارم صرف پاسخ به این پرسشهای کودکانه شود! و ادامه داد: شما از بزرگان ما و از یاران نزدیک حضرت امام هستید و ما به راهنماییهای شما احتیاج داریم و میخواهیم از این فرصت برای پاسخ به سؤالاتی که درباره انقلاب و برخوردمان با دشمن داریم استفاده کنیم. این خواسته بقیه برادران نیز هست... برادران سپاهی با تکبیر بلند خود نظر ایشان را تائید کردند و...
۲- مدتی است که برخی از مسئولان محترم در دولت و یا شخصیتهای مطرح در سایر مراکز و نهادها وقتی درباره عملکرد خود -به حق و یا به ناحق- مورد سؤال قرار میگیرند، برای توضیح و یا خدای نخواسته توجیه آن، نام مبارک حضرت آقا را به میان میکشند و اصرار دارند فلان اقدام خود را به رهبر معظم انقلاب نسبت بدهند و یا برگرفته از نظر حضرت ایشان معرفی کنند! در این خصوص با دو نوع متفاوت روبهرو هستیم که اگرچه ماهیت جداگانهای دارند ولی هر دونوع مذموم و ناشایسته است.
الف- در نوع اول مسئولانی جای دارند که در انجام وظایف و مسئولیتی که برعهده داشتهاند موفق نبوده و احیاناً خسارتهای فراوانی بهبار آوردهاند. این عده با سوءاستفاده از متانت و بردباری حضرت آقا و برخی ملاحظات ایشان، ادعا میکنند که تمام آنچه انجام دادهاند از ابتدا تا انتها به دستور رهبری و تحت اشراف و نظارت حضرت ایشان بوده است! بدیهی است این ترفند نمیتواند کارساز باشد چرا که حضرت آقا نه فقط نظرات خود را درباره مسائل کلان و سرنوشتساز کشور به وضوح و با صراحت اعلام میفرمایند بلکه درخصوص برخی از مسائل جاری که افکار عمومی را به خود مشغول داشته است نیز دیدگاه خود را بیان میکنند و مردم در مقایسه نظرات آقا با آنچه برخی از مسئولان به حضرت ایشان نسبت میدهند به آسانی سره را از ناسره تشخیص میدهند، اگرچه، احتمال ایجاد توهم برای برخی از سادهاندیشان نیز دور از انتظار نیست!
ب- در نوع دوم مسئولانی مورد نظرند که در افکار عمومی به عمد و یا به سهو، نسبت به عملکردشان تردیدی ایجاد شده است. این عده اگر قصد روشنگری داشته و این روشنگری را ضروری بدانند، میتوانند موضوع را همراه با مستندات آن برای ملت توضیح بدهند و از آنجا که عملکرد خود را خالی از نقص و خلل میدانند، بدیهی است که توضیح و روشنگری آنها بر دل مخاطبان مینشیند ولی بعضاً دیده شده، توضیح درباره عملکرد خود را، با استنادهای پیدرپی به حضرت آقا همراه میکنند! بهگونهای که ممکن است مخاطب با این توهم روبهرو شود که انگار تمامی عملکرد آنان (از «بای» بسمالله تا «تای» تمت) زیر نظر مستقیم حضرت آقا صورت پذیرفته است!
🇮🇷 @Ammar_media
💢نظریه اقتصاد دانشگاهی؛ منشأ تعارض منافع در نظام بانکی
✍🏻 #حسین_درودیان
تبیینهای اقتصاد دانشگاهی از خلق پول که بصورت غیر قابل تردید مورد قبول بدنۀ کارشناسی اقتصادخوانده قرار گرفته از عوامل اصلی ایجاد واگرایی بین منافع عامه مردم و نفع بانکداران است. کتب درسی اقتصاد و بدنه به اصطلاح کارشناسی بخش پولی، هر دو به طور تأملبرانگیزی مایل نیستند توضیح دهند که حجم اعظم پولِ در جریان، مخلوق بانکهاست. آنها طوری وانمود میکنند که گویی پول تماماً مخلوق دولت (بانک مرکزی) است و بانکها واسطۀ وجوه و دارای نقشی انفعالی (غیرمؤثر).
این گزارههای مورد علاقۀ اقتصاددانانِ جریان اصلی و بانکداران مرکزی، بطور تأملانگیزی موردپسند بانکها نیز هست. گویی نظریۀ اقتصادی و بانکداران مرکزی، در یک همراهی نانوشته با شبکۀ بانکی، همّ خود را بر پنهانساختن قدرت خلق پول توسط بانکها و منافع مترتب بر آن قرار دادهاند. آنها حتی به فرض اذعان به قدرت خلق پول در شبکۀ بانکی، مایلاند چنین القا کنند که خلق بخش اعظم پول توسط بانکها رخدادی طبیعی، محصول حکم طبیعت (بازار)، بیضرر، فاقد جایگزین و تحت کنترل #بانک_مرکزی است.
این نوع از صورتبندی موضوع، تأثیری عمیق بر نوع سیاستگذاری و کنترلگری نظام بانکی و تفسیر وقایع آن دارد. به عنوان نمونه باید به دو نیروی بزرگ در رشد پایۀ پولی در اقتصاد کشور از سال ۸۹ تا ۹۶ اشاره کرد. رشد پایۀ پولی در مقطع ۹۲-۱۳۸۹ که ناشی از تأمین مالی مسکن مهر بود توسط بدنۀ کارشناسی جریان اصلی اقتصاد به عنوان یک نیروی مخرب، «پولپاشی»، عامل اغلب مشکلات اقتصادی و سراسر محکوم معرفی شد و مکرراً پیرامون مضرات آن بحث شد، اما رشد مهیب پایۀ پولی از محل اضافهبرداشت بانکها طی دوره ۹۶-۱۳۹۲ به نحوی بسیار کمرنگ مورد توجه آنها قرار گرفت.
علت اصلی این دوگانگی در واکنش به اتفاقی مشابه، این بود که رشد پایۀ پولی برای تأمین مالی مسکن مهر با عاملیت دولت و مؤید نظریۀ اقتصاد دانشگاهی بود؛ اما دومی تحت عاملیت بانکهای خصوصی بود که آن نظریه را به چالش میکشید؛ آن هم در حالی که اولی از حیث معیارهای حق و عدل بسی قابل دفاع تر بود.
🔻مرتبط
🔸 بانک یا ماشین چاپ و تایپ پول؟!
🔸 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
🔸 #آن_روی_سکه
🔸 بانک ؛ قاتل تولید
🔸 چرا قیمت کالاها مدام تغییر می کند؟!
🔸 افشاگری یک کارشناس اقتصاد از #خیانت_بانکها در حق مردم
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 با سود چنددرصدی نذارنتون سر کار، بچسبید به #ربای_کلان
#بانک #خلق_پول #ربای_کلان
#جعل_پول_سازمانی #تورم_مصنوعی
#انقلاب_اقتصادی #اقتصاد
#ربا = جنگ با خدا
🇮🇷 @Ammar_media
💢 اما آقایان بس نیست؟
✍🏻 #ابراهیم_معلم
یک سرباز دیگر بعد از آموزش کوتاه و ابتدایی نظامی و در فرایندی غیر عادلانه به مرز فرستاده شده و به دست اشرار شهید می شود، این شهید اولین نیست و آخرین هم نیست، درود خدا بر روح این شهیدان!
اما آقایان بس نیست؟
این جوانان در فرایندی غیرعادلانه به مرز فرستاده می شوند. کسی بچه های از ما بهتران را در مرزها در حال خدمت نمی بیند. این سربازها ممکن است با عدم رضایت به میدان جنگی فرستاده شوند، آنها ممکن است برخلاف کادر نیروی انتظامی با انتخاب و رضایت فردی وارد این مسیر نشده باشند.
آنها با حقوقی بسیار ناچیز باید خدمت کنند حتی خانواده ی آنها که معمولا از مستضعفین جامعه هستند باید دو سال خرج آنها در دور دست ترین نقاط را بدهند و شب و روز نگران باشند، ولی اغنیا و فرزندانشان سختی و خطر نبینند یا کادریها در کنار خانواده شان بمانند.
در یک سیستم ناعادلانه مستضعفان باید هزینه ی جانی، روحی و مالی چیزی را بدهند که وظیفه ی ذاتی حکومت و نیروی نظامی حرفه ای است!
لطفا این قصه را با روزی که مردم در دفاع مقدس برای دفاع از کشور و دینشان دواطلبانه به جنگ رفتند خلط نکنید که آنجا هم بقول امام مستضعفین پای کار بودند.
در این وضعیت حتی فرماندهان و بالانشینان نظامی حاضر نیستند کوچکترین تجهیزات حفاظت فردی مانند جلیقه ی ضد گلوله و یا امکانات مناسب حمل و نقلی مانند خودروی نظامی طوفان (ضد گلوله و انفجار) را در اختیارشان قرار دهند یا از تجهیزات به روز مانند پهباد در کنترل و درگیری در مرز استفاده کنند.
شاید فکر کنید مشکل پول و بودجه است. اشتباه می کنید مشکل اصلی عدم اعتقاد به اهمیت حفظ جان نیرو در رده های تصمیم ساز نظامی و سیاسی است وگرنه اگر چنین نگاهی باشد کم کم تغییری در لباس و وسایل و سلاحهای مرزبانی در طی این همه سال می دیدیم.
ما همیشه به شهدای عزیزمان افتخار می کنیم و مدیونشان هستیم اما آقایان مسئول این همه شهید در مرز و مبارزه با اشرار و قاچاقچیان و تروریستها برای شما افتخار نیست، زمانی افتخار است که هم برای حفظ جان نیروها سنگ تمام گذاشته باشید هم جوانها را در فرایندی تبعیض آمیز به مرز نفرستاده باشید.
زمانی در مورد افتخار شهادت سربازان مرزبانی صحبت کنید که فرزندان خود را قبل از فرزندان مردم به لب مرز فرستاده باشید.
#سربازی
#سربازی_اجباری
🔻مرتبط
t.me/Ammar_media/10816
t.me/Ammar_media/10817
t.me/Ammar_media/10813
t.me/Ammar_media/10815
t.me/Ammar_media/9644
t.me/Ammar_media/9599
t.me/Ammar_media/9366
t.me/Ammar_media/8204
t.me/Ammar_media/7754
t.me/Ammar_media/7709
t.me/Ammar_media/7411
🇮🇷 @Ammar_media
💢این روزها در بورس چه خبر است و چرا دولت راه بورس را برای همه باز کرده است؟
👤 احمد خادم المله، مدیرعامل اسبق ایرنا (خبرگزاری جمهوری اسلامی): این روزها با هر کس صحبت میکنی یا بدنبال گرفتن کد در بورس است و یا پای کامپیوتر بورس بازی و خرید و فروش سهام می کند. برای من خیلی جای تعجب بود که چطور وقتی رونقی در کارخانجات نیست و اتفاق خاصی نیفتاده و حتی بخاطر کرونا در رکود اقتصادی هستیم؛ چرا باید بر خلاف منطق اقتصاد، سهام شرکت ها به یکباره اینقدر افزایش پیدا کند و حتی بازار سرمایه اعتنایی هم به تحولات نفتی جهان نکند و روند صعودی خود را ادامه دهد.
بنظر من دلایل مختلفی برای رشد بیسابقه و یکباره بازار سرمایه وجود دارد که ساده ترین آن بیکاری مردم و خانه نشینی بخاطر کرونا است. مردم ترجیح میدهند حالا که بخاطر کرونا نمی توانند از خانه خارج شوند، سرمایه های خرد خود مثلا ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان را وارد بازار بورس کنند تا هم سودی برده باشند و هم از بیکاری نجات پیدا کنند. اما همه ماجرا این نیست ، بلکه اصل قضیه به #کسری_بودجه_دولت در سال ۹۹ باز میگردد.
دولت علاوه بر کسری بودجه با مشکل #تحریم و شیوع #کرونا و #رکود اقتصادی ، #بیکاری ، کاهش بیسابقه قیمت #نفت و عدم تحقق درآمد های #مالیاتی هم مواجه است که مشکلات کسری و فقدان بودجه را چند برابر کرده است. پیش بینی ها این بود که کسری بودجه از دوران جنگ تحمیلی هم بدتر شود لذا دولت برای جبران کسر بودجه خود اقداماتی به اجبار باید انجام میداد که اولین گام ، کاهش سهم #صندوق_توسعه_ملی از در آمدهای نفتی تا ۲۰ درصد بود ، که از این محل حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از کسری بودجه جبران می شد ، بخش دیگر کسری را با فروش #اوراق جبران کرد اما باز هم یکصد هزار میلیارد تومان کسری وجود داشت که باید از منابع مختلف تامین کند.
یکی از بهترین منابع جبران کسری بودجه ، #بازار_سرمایه بود که دولت باید کاری می کرد که با جذاب کردن بازار سرمایه ، سرمایه های سرگردان مردم جذب این بازار شود . لذا با این هدف #سود_سپرده_های_بانکی را از ۲۱ ، ۲۰ و ۱۸ درصد به ۱۵ درصد کاهش داد تا سپرده بانکی جذابیت قبل را برای مردم نداشته باشد و مردم ترغیب شوند به بازار سرمایه روی آورند، همچنین قیمت #دلار را افزایش داد.
نکته دیگر این که دولت باید #سهام بنگاههای دولتی را در بازار بورس عرضه کند تا از فروش سهام کارخانجات بتواند کسری بودجه خود را جبران کند ، به همین دلیل سهام #شستا یکی از بزرگترین هلدینگ های کشور را در بورس عرضه کرد و توجه مردم را بیش از پیش به این بازار جلب کرد . دولت برنامه دارد ۵۵ هزار میلیارد تومان از فروش سهام دولتی در بازار سرمایه تامین کند. لذا چاره ای ندارد مگر این که بازار سرمایه را رونق دهد که این کار در شرف انجام است.
سیاست دولت و هجوم مردم به بورس باعث شده در سهام خیلی از شرکت ها که در بورس عرضه شده اند #حباب بزرگی ایجاد شود. رییس سابق سازمان مالیاتی می گوید ، شرکتی در بورس که شش ماه تعطیل بوده و به قیمت ۲۰ میلیارد تومان فروخته شد ارزش آن طی این مدت به ۳۸۰۰ میلیارد تومان رسید. شرکت دیگری که سه سال است طبق حسابرسی های صورت گرفته ورشکسته اعلام شده سهام آن از ۶۰تومان به ۶۰۰۰ هزار تومان رسیده است که از نظر علم اقتصاد این کاملا #غیرمنطقی است.
لذا با این تحلیل سهام اولی ها باید بسیار مراقب باشند که با #ترکیدن_حباب_بورس و آشکار شدن ارزش واقعی سهام شرکت ها زیان نکنند. به همین دلیل همه کسانی که در بازار سرمایه تازه وارد هستند به چند نکته باید توجه کنند . مردم به هیچوجه نباید سرمایه اصلی زندگی خود را وارد بورس کنند یا بخاطر کسب سود بیشتر لوازم اولیه زندگی خود را بفروشند بلکه باید پول مازاد خود را به بازار سرمایه بیاورند. خریداران سهام باید بازی در بازارسرمایه را خوب بشناسند و بدانند چه سهامی را باید بخرند ؟ چه زمانی بخرند ؟ و چه زمانی از آن خارج شوند؟
#نود_اقتصادی
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢صدای زنده سهامدار بانکدی | تماس با معاونت سازمان بورس
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
💢 کربلا، محصول تطور قهقرایی و تدریجی یک انقلاب
✍🏻 #مجتبی_نامخواه :
هر نهضتی که بر مدار نبرد هموارهی حق و باطل شکل میگیرد، از فردای مرحلهی «خون»، جنگ جدیدی خواهد داشت که محور این جنگ بحث «پیام» است. پس از خون هم نهضت ادامه دارد و این بار مسئله اصلی نهضت جدید، روایت نهضت پیشین است.
جبهه باطل، در روایت و تفسیر خود از واقعهی عاشورا یک هسته مرکزی دارد؛ آن نقطه کانونی این است که یک نظم اسلامی در جامعه وجود داشته و شورشگر علیه آن خارجی یا خوارج است. جبهه امام حسین(ع) اما میخواهد اثبات کند کدام نظم اسلامی؟ این نظم ظاهرش اسلامی بود اما در باطن روابط کاملاً فاسد سیاسی و اقتصادی و غیره وجود داشت.
اصل کربلا محصول تطور قهقرایی و تدریجی یک انقلاب است. جامعه اسلامی به جایی میرسد که مفاهیم باقی هستند، اما از درون تهی شدهاند.
اصل کربلا یک هشدار بود نسبت به این فرایند که یکبار چشم باز نکنید و بینید #صورت_نظام، اسلامی مانده است؛ و به همین دلیل شورش علیه آن «خروج» و #خوارج شدن خوانده میشود اما در #باطن، این اباعبدالله (ع) است که خارجی و شورشی است و ابن شریحها هستند که مفتی و قاضی شدهاند.
اگر سخنان امام حسین(ع) در صحرای منا که فرمود: «فَأَمّا حَقَّ الضُّعَفاءِ فَضَیَّعتُم ، وأمّا حَقَّکُم بِزَعمِکُم فَطَلَبتُم» خوانده شود. اگر این فریاد که میگفت: «أَسلَمتُمُ الضُّعَفاءَ فی أیدیهِم، فَمِن بَینِ مُستَعبَدٍ مَقهورٍ و بَینَ مُستَضعَفٍ عَلى مَعیشَتِهِ مَغلوبٍ.» شنیده شود و درک شود؛ دیگر بیتفاوتها در برابر آرمان حسین(ع) نمیتوانند نوحهخوان و گریهکن آن باشند.
اینطور نمیشود که در جامعه برخی برای خود حقوقهای کلان بردارند و کارگرانی حقوق اندکشان را ماهها نگیرند و به حقوق و سپردههای #مستضعفین دستدرازی شود.
راه مغلوبه نشدن در جنگ روایتِ نهضت، رفتن سراغ متن بیانات و عملکردهای امام و امتی است که جنگ اول را رقم زدند. اگر در تفسیر قیام به امامِ قیام و پس از آن به رهبر جنگِ روایت رجوع نکنیم، اگر متن گفتارها و کردارهای امت مبارز را به دقت واکاوی نکنیم، ممکن است به جایی برسیم که بیتفاوتهای جنگِ دیروز بشوند نوحهخوان و گریهکن آن و به این واسطه ما را از #جنگ_امروز غافل کنند.
برای مطالعه متن کامل یادداشت اینجا کلیک کنید.
🇮🇷 @Ammar_media
💢 کرم داران عالم را درم نيست درم داران عالم را کرم نيست
در مقدمات اشاره شد که ما بحث ماهيتي خواهيم داشت و از مباحث شکلي پرهيز خواهيم کرد. اما خوب است در همين ابتدادلايل مروجين بورس را به چالش بکشيم.
يکي از مهمترين مزيتهاي که براي بورس بر ميشمارند.همين بيت بالا است.يعني اينکه بورس با واسطه گري باعث مي شود که ايده، ايده پردازان با سرمايه، سرمايه گزاران به مرحله عمل و اجرا برسد.
به اين شکل که افرادي هستند که ايده ، دانش و تخصص در رشته اي دارند؛اما سرمايه لازم را براي راه اندازي اين ايده و تخصص ندارند.و يا افرادي هستند که کار توليدي يا خدماتي دارند،اما سرمايه اضافي براي بهبود و توسعه را ندارند.
و از آن طرف افرادي هستند که سرمايه اضافي دارند و نمي دانند چگونه اين سرمايه را حفظ کنند و آنرا ترقي دهند.
البته در عمل اين اتفاق نمي افتد و خود موافقين بورس هم اذعان دارند که در عمل نه سرمايه سرمايه گزاران سود آنچناني براي توليد و خدمات دارد و نه حتي سرمايه سرمايه گزاران ايمن و محفوظ مي ماند.بلکه بازار بورس تبديل به يک سوداگري و ثروت باداورده براي عده اي رانت خوار مي شود.اين افراد با رانت اطلاعاتي که از طريق قدرت سياسي به دست مي آورند.پيش بيني ها و براوردهاي صحيحي از آينده اقتصادي و سياسي دارندو با همين رانت،به خريد و فروش سهام خاصي مبادرت مي ورزند و در زمان مناسب،سهامي را با قيمت پايين مي خرندو در زمان مناسب ديگر،همان سهام را با قيمت بالا مي فروشند.
اين فرايند باعث مي شود عده کثيري از سهامداران خرد، هم در زمان فروش و هم در زمان خريد متضرر شوند.
از موارد ديگر،قدرت مالي افراد و شرکتهاي خاصي است،که با هجوم و يا ترک سهم خاصي،باعث نوسان قيمتي آن سهم مي شوندو اين اقدام و حرکت باعث متضرر شدن افراد زيادي مي شود.
يکي ديگز از موارد جهت دهي کارگزار بورس و حتي پروپاگانداي رسانه اي براي سهم خاصي است که، باز در عمل باعث ضرر عده زيادي مي شود
موافقين بورس اين نقايص و نقصهاي ديگر را قبول دارند و ريشه آن را در عدم شفافيت،قوانين مبهم و عدم نظارت مي دانند.و راهکار آن را اتاق شيشه اي ،آزادي اطلاعات و اصلاح قوانين مي دانند.
البته موافقين بورس در بلاد اسلامي و مخصوصا ايران،ادعا مي کنند که نظام بورس مثل عقد مضاربه است و در يک طرف مالک (سرمايه) و در طرف ديگر عامل است،و کارگزار هم واسطه و ناظر بين مالک و عامل است.و از آنجائي که در عقد مضاربه مالک در سود و زيان مضاربه شريک است. در بورس هم مالک ممکن است سود کند و حتي ممکن است راس مال خود را از دست بدهد.
🔻ما معتقد هستيم که سازو کار بورس را نمي توان در قالب مضاربه در آورد.زيرا سود وزيان سهم مالک خارج از حيطه اختيارات عامل است.وعامل به هيچ وجه مسئوليت،سود و زيان سهم را به عهده نمي گيرند.چون متغيرهاي خارجي و بيروني باعث اين نوسان قيمت شده است.در صورتي که يکي از شرايط عقد مضاربه مسئول و امانت دار بودن عامل نسبت به سهم مالک است و اگر کوتاهي از طرف عامل باشد،حداقل عامل نسبت به راس مال مالک مسئول است و بايد راس مال را به مالک پرداخت کند.
البته حرف اصلي مااين است که چون ساز و کار بورس از همان ابتداي تاسيس بر مبناي طمع بنا شده است لاجرم به قمارخانه ختم مي شود.زيرا قمار لازمه طمع است.و اين طمع است که باعث مي شود انسان مال و نفس خود را براي بدست آوردن مال ديگري در ورطه قمار بياندازد.و در ذات بورس آن چيزي که بيشتر نمود دارد سود است و براي سود بيشتر ريسک بيشتر و ريسک بيشتر همان ورطه قمار است.
به همين جهت است که موافقين غربي بورس از واژه "greed" "طمع" زياد استفاده مي کنند و کتابي است با عنوان"greed is good"
#قمارخانه
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
💢 #پارادوکس
امروزه امتیاز خلق پول منحصر در دست حکومت ها نیست، چراکه سهم ناچیز ۳درصدی بانک مرکزی در مقابل سهم ۹۷درصدی بانکها از کل نقدینگی موجود، قابل چشم پوشی است و در واقع میتوان تمام پول موجود در اقتصاد را مخلوق بانک های تجاری دانست. ناگفته نماند که سازمان بانکی، علاوه بر امتیاز خلق پول، از طرفی توزیع اولیه آن را بر عهده دارد و از طرف دیگر پول را مدیریت میکند.
تبدیل اسکناس به سپرده، یک اتفاق بسیار نادر است. از آنجاکه مردم سپرده را در بیشتر اوقات از اسکناس ترجیح می دهند لذا سپرده ها صرفا در بانکها و حساب های متعدد گردش می کنند. به عبارت دیگر بانک ها سپرده ها را از یکدیگر جذب می کنند!
بانک بانک ها، بانک مرکزیست! پولی که بانکها برای تعاملات با یکدیگر و با بانک مرکزی استفاده میکنند، همان ذخایر هستند. همان طور که مردم برای افزایش حساب عددی خود در نزد بانکها در تکاپو هستند. بانکها نیز به دنبال افزایش حساب عددی خود نزد بانک مرکزی اند و آسانترین راه هم برای تحصیل پول ذخیره، سپرده پذیری است.
دریافت از کتابخانه: ydac.ir/xgo4z
🔻مرتبط
🔸 بانک یا ماشین چاپ و تایپ پول؟!
🔸 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
🔸 #آن_روی_سکه
🔸 بانک ؛ قاتل تولید
🔸 چرا قیمت کالاها مدام تغییر می کند؟!
🔸 افشاگری یک کارشناس اقتصاد از #خیانت_بانکها در حق مردم
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 با سود چنددرصدی نذارنتون سر کار، بچسبید به #ربای_کلان
#بانک #خلق_پول #ربای_کلان
#جعل_پول_سازمانی #تورم_مصنوعی
#انقلاب_اقتصادی #اقتصاد
#ربا = جنگ با خدا
🇮🇷 @Ammar_media
💢نقشه شوم شیادان و معاندین در کانالهای بورسی/ شناسایی سرپلهای مافیایی
اثرگذاری زیاد شبکههای اجتماعی و پیامرسانها موجب شده تا معمولا در موضوعات مورد توجه مردم دو گروه با دو هدف فعال شوند: «کسب منافع مادی» و «اهداف سیاسی ـ امنیتی»
همه این گروهها با ظاهر و محتوایی فریبنده مخاطب را علاقهمند به حضور و دعوت از دیگران به کانال یا گروه مدنظر میکنند
در رخدادهایی چون موسسات اعتباری، پدیده شاندیز، اعتصاب کامیونداران و... شاهد تشکیل گروههایی اینچنین بودهایم که عموما اهداف مالی یا سیاسی و ضدامنیتی داشتند
ایجاد کانالهای اعلام نرخ ارز، طلا، سکه نیز از همین قاعده تبعیت میکند
ایجاد کانالهای جدید برای جذب علاقهمندان به بازار سرمایه و بورس نیز از همین دست است که طی ماههای گذشته با افزایش اشتیاق مردم ایجاد و بشدت درحال توسعه است
بررسیهای «نورنیوز» نشان میدهد که فعالسازی و هدایت بسیاری از این کانالها و گروهها در حوزه بورس توسط گروههای مافیایی و ضدانقلاب خارجنشین انجام شده است
اسامی این کانالها توسط «نورنیوز» جمعآوری و به نهادهای ذیربط اعلام شده است
نورنیوز
🇮🇷 @Ammar_media
💢 پاسخ به برخی انتقادات دربارۀ «ضرورت تبلیغ عدالتخواهی»
دوران «تبلیغ برای عدالتخواهی» گذشته؛ اما مطالبهگری و اجرای عدالت همیشگی است
دربارۀ موضوع عدالت و عدالتخواهی، در جلسه قبل، مطلبی را عرض کردم و برای بعضیها که نسبت به عدالت، تعصب ویژهای دارند، سوءتفاهم ایجاد شد.
میگویند: «فلانی گفته است دوران عدالتخواهی، مطلقاً تمام شده است!» بعضیها یک کلمه پس و پیشِ صحبت بنده را نمیشنوند و دنبال بهانه برای فحشدادن میگردند.
دیشب عرض کردم، قبل از سخنرانی کسی پرسید «نمیخواهی دربارۀ عدالتخواهی سخنرانی کنی؟» گفتم «نه؛ دوران عدالتخواهی گذشته» یعنی دوران «سخنرانی و تبلیغ دربارۀ عدالتخواهی» گذشته است. البته باید یک کلمه اضافه میکردم که بعضیها بهانه به دستشان نیاید؛ باید میگفتم «دوران سخنرانیکردن دربارۀ عدالتخواهی گذشته است»
اگر کسی کمی انصاف داشته باشد میفهمد که بنده در مقام اینکه موضوع سخنرانی خودم را عدالتخواهی بگذارم میگویم دورانش گذشته است، یعنی الان ما نیاز به تبلیغ اینکه «عدالتخواهی مهم است» نداریم.
اما همیشه دوران عدالتخواهی هست؛ مطالبهگری در عدالتخواهی که تمام نمیشود! ولی الان نیاز به تبلیغ و سخنرانی دربارۀ اهمیت عدالتخواهی نیست، بلکه الان موقع اجرای عدالت است، کمااینکه قوۀ قضائیه بخشی از آن را الان دارد اجرا میکند.
ما تا پارسال به قوۀ قضائیه میگفتیم «آن کسی که جنایت میکند شما دستگیرش میکنی، ولی آن کسی که کار نمیکند چی؟ حتی مطالبهگری میکردیم نسبت به قوۀ قضائیه. حالا رئیس محترم قوۀ قضائیه گفته: ما دیگر بهخاطر «ترک فعل» هم یقۀ فرد مسئول را میگیریم، اگر کسی کار نکند محاکمهاش میکنیم. این خوب است و ما منتظر محاکمۀ خیلیها هستیم.
حرف ما این نیست که «دیگر عدالت نمیخواهیم یا به عدالتخواهی نیاز نداریم!» اصلاً کدام آدم نادانی این حرف را میزند؟! ولی امروز عدالتخواهی یک امر تثبتشده در جامعه است و توجیه مردم نسبت به اصل عدالتخواهی بسیار بالا است، الان موتور عدالتخواهی روشن شده، چیزی که موتورش روشن است دیگر چرا باید آن را هُل بدهیم و برایش تبلیغ کنیم؟
اگر من بالای منبر، به جوانان بگویم: «وقتی دیدید کسی عدالت نمیکند و ظلم میکند فریاد بزنید!» میگویند: ما نسبت به این مسئله توجیه هستیم، حرف جدیدی نداری که بگویی؟!
بنده بهعنوان مبلّغ، موضوعی که ضرورتش را بیشتر از تبلیغ عدالتخواهی میدانم موضوع مواسات و آمادگی برای گذشتن از داراییها است. این موضوعی است که در مقام سخنرانی و تبلیغ، اولویت دارد.
بعضیها مواسات را در حد صدقه تنزل میدهند؛ مواسات فراتر از صدقه است؛ یک سبک زندگی است. فرهنگ مواسات، سبک زندگی را برای مسئولینِ جامعه، بیشتر از بقیۀ افراد جامعه، تغییر خواهد داد.
ما رهبر انقلاب را بالاتر از اسوۀ اجرای عدالت میدانیم؛ ایشان را اسوۀ اجرای مواسات میدانیم. پرهیز کردنِ ایشان از خوردن خیلی از میوهجات گرانقیمت-حتی قبل از انقلاب که مسئول نبودند- چیزی فراتر از عدالت است؛ این یعنی اهل مواسات بودن.
#مواسات یعنی «تو حق نداری بهتر از برادر دینیات زندگی کنی، حتی در خلوت خودت» البته این کار سختی است. شما ببینید چند نفر از مسئولین کشور، در مواسات، به رهبر انقلاب تأسی میکنند؟
👤علیرضا #پناهیان | هیئت میثاق با شهدا - ۹۹۰۶.۰۴ | متن کامل + صوت و فیلم
Panahian.ir/post/6487
🇮🇷 @Ammar_media
💢 دنیای ترسناکی برایمان ساخته اند،
برای کسب درآمد
دیگر نه گرد راهی نیاز است
نه تخصصی
نه مهارتی
نه تلاشی
راهش را ببینید؛
نتیجه بازار پر سرعت سرمایه داری آموزشی، شده است چگونه مدرس کنکور شویم و درآمد بالایی کسب کنیم!؟
کنکور سالهاست دیگر یک آزمون نیست،
کنکور یک بازار پر سود،
یک تجارت پولساز
و حتی یک صنعت کارآفرین است.
رویای آینده را میفروشند، برای خود پول روی پول میگذارند،
و برای نوجوانان نگران از آینده، رنج بر رنج
کنکور نه آموزش است، نه تحصیل،
میان بری است برای ثروتمند شدن عده ای، و مسلخی برای نوجوانان این سرزمین.
اگر نام این له شدن مردم زیر چرخ های سرمایه داری نیست، پس چیست؟
اگر این همان نئولیبرالیسم نیست که ساده ترین خدمات اجتماعی و حقوق انسانی را تبدیل به یک کاسبی پر رونق میکند، پس چیست؟
اگر این همان سرمایه داری وحشی که از وحشت آینده چندین نسل این سرزمین، برای خود کارتل اقتصادی ساخته است، نیست، پس چیست؟
✍️سیده فاطمه حبیبی
#کنکور
#نظام_آموزشی
🇮🇷 @Ammar_media
💢در نگاه اول آنچه در بازارهای مالی خرید و فروش میشود "سهام" است. از لحاظ حقوقی هر سهم به اندازه خود، مالک قسمتی از دارایی ها و بدهی های شرکت است.
کمی که عمیق تر می شویم ، می توانیم ادعا کنیم آنچه در بازارهای مالی داد و ستد می شود " مالکیت " نیست، بلکه " اطلاعات" است. ما برای ارزشگذاری شرکتها نیاز به اطلاعات به موقع و صحیح داریم.
کمی که به مفهوم تاثیرگذاری اطلاعات فکر میکنیم متوجه می شویم در واقع آنچه معامله می شود نه " مالکیت" است نه "اطلاعات"
در بازارهای مالی " احساسات " معامله می شوند !!!!
در بازارهای مالی لحظه به لحظه ترس ، امید ، خشم ، طمع و تردید فعالان بازار قیمت می خورد
ما اسیر گذشته هایمان هستیم. خاطرات ناخوشایند حاصل از شکست های قبلی ما را از حوزه هایی فراری می دهد و نفرت حاصل از شکست های قبلی ما را در حوزه هایی نگه می دارد
منبع: من، تو ، بورس و باقی قضایا - محمد مشاری
🔻مرتبط
🔸 #بورس ؛ به نام تولید ، به کام سفتهبازی
🔸 تحلیلی از شرایط بورس در ایران
🔸 چرا برای ورود به بورس هشدار میدهند؟
🔸 اشکال از بازار است یا شما؟
🔸 اساس #بانک بر #ربا و ریشه #بورس در #قمار است
🔸 ۶٠برابر اختلاس سه هزار میلیاردی در مدت بیست ماه از بورس تهران پرید
🔸مردم و نگاه کن. راحت برای خودشون میچرخن. اصلا خبر ندارن قراره چه اتفاقی بی افته...
#بورس #حباب
#سفته_بازی #قمار
#رانت_اطلاعاتی #فساد
#اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
🎲 @Qomar_ir
💢سهام یکی از شرکتهای ارزنده بانک تجارت بزودی در بورس عرضه میشود
عباس ابراهیمی معاون سرمایهگذاری مدیرعام بانک تجارت از واگذاری شرکت «مولد نیروگاهی فارس» توسط این بانک از طریق بازار سرمایه خبر داد.
منبع: بانک تجارت
✍️ متاسفانه با ترکیب بانک بورس بیمه و موسسات اعتبار سنجی، به زودی شاهد پیچیدگی مفرط سیستمی خواهیم بود که جامعه را در لبه پرتگاهی مشابه بحران 2008 ایالات متحده قرار میدهد.
#بورس #بانک
🇮🇷 @Ammar_media