eitaa logo
دیده‌بان فرهنگ و هنر اصفهان
536 دنبال‌کننده
577 عکس
139 ویدیو
5 فایل
یکی از فعالیت های اندیشکده تبیین دیده‌بانی است. حال چرا دیده‌بانی؟ اگر جنگ رسانه‌ای برای ما معنا داشته باشد شما بگویید بدون دیده‌بانی انتظار پیروزی ممکن است؟ اصلا جنگ بدون دیده‌بانی معنایی دارد؟ ارتباط با ما: ۰۹۱۳۲۰۱۴۷۲۳ ارسال محتوا و نظرات : @omidvaram
مشاهده در ایتا
دانلود
غدیر اسلام آمریکایی یا غدیر اسلام ناب محمدی مگر اسلام آمریکایی می تواند عید غدیر داشته باشد؟ مسئله این است. آیا می توان با دو رویکرد متفاوت برای عید غدیر جشن برپا کنیم؟ در ابتدا یک نگاه را بررسی می کنیم. مسأله غدیر نقطه اوج ترکیب دین و سیاست است آیت الله خامنه ای: غدیر را فقط در حدّ یک نصب یا معرفی ساده که پیغمبر اکرم کسی را معرفی کرد، تلقّی نکنید. البته پیغمبر، امیرالمؤمنین را در حضور جمعِ چند ده هزار نفری مسلمانها به خلافت منصوب کرد... این چیزی نیست که کسی بتواند آن را انکار کند؛ اما قضیه در این حد متوقّف نمی‌ماند. مسأله این است که از دوران حضرت آدم که رشته نبوّتها و رسالتها شروع شد و بارها و بارها حکومتهای نبوی در طول تاریخ تشکیل گردید، آن جایی که ترکیبِ بدیع و شیوای دین و سیاست در اوج خود به صورت یک سنّت ماندگار درآید و هدایت جامعه را تضمین کند، در قضیه غدیر اتّفاق افتاد. ۱۳۸۰/۱۲/۱۲ این نگاه رهبر انقلاب به غدیر است. در تبلیغات شهری ، در تولید محتواها برای این عید بزرگ، در جشن های عظیم خیابانی چقدر این این نگاه موجود است؟ البته شاید بعضی از مقدس مآب ها اساسا به دنبال این هستند که غدیر را سیاسی نکنند. در خلوت خودشان می گویند یک غدیر را دیگر سیاسی نکنیم. بگذاریم یک غدیر برای مردم بماند. این ها همان هایی هستند که در خلوت هایشان می گویند روضه را سیاسی نکنیم. هیئت را سیاسی نکنیم. چرا که نگرانند اگر این مفاهیم سیاسی شوند مردم از دین بریده شوند. والله اسلام تمامش سیاست است. این هم یک نگاه. خب برای عید غدیر در شهر ما مبتنی بر کدام نگاه جشن بر پا می شود؟ جشن های میدان نقش جهان یا خیابان چهارباغ جشن عید غدیر است یا کارناوال خیابانی مثل جشن های ترکیه ای؟ برای مردم فانتزی می سازد و یک حس خوب یا یک معرفت و انگیزه ی تمدن ساز و آینده ساز؟ در تبلیغات شهری، پوستر ها و طراحی گرافیک ها ایده پردازی ها مبتنی بر کدام نگاه است؟ یک غدیر خنثی یا یک غدیر سیاسی؟ آیا ما عید غدیر را مبتنی بر اسلام آمریکایی جشن می گیریم یا مبتنی بر اسلام ناب محمدی؟ غدیر برای ما چه معنایی دارد؟ ما مبتنی بر معنایی که درک می کنیم برای غدیر جشن برپا می کنیم. دیده‌بان مگر می شود بدون دیده‌بانی در این جنگ پیروز شد؟
برای آنکه بتوانیم در جهاد تبیین موفق باشیم باید به خوبی پیرامون چیستی و چگونگی تبیین تفکر کنیم. تبیین چیست؟ تبیین درست و صحیح چگونه ممکن است؟ اندیشکده مردم نهاد تبیین در اصفهان تاسیس شد. به زودی خبر های بیشتری درباره اندیشکده تبیین منتشر خواهد شد.
🖋یادداشت مهدی کوچک زاده ارتباط‌پژوه بسم الله الرحمن الرحیم چهارشنبه ها عصر در حوزۀ هنری، گذر سعدی، یا همان قرار تماشا چه خبر است؟ ظاهرش این است که عده ای قرار گذاشته اند بنشینند و فیلم های مهم سینما را از کلاسیک گرفته تا امروزی ها تماشا کنند و درباره اش حرف بزنند. ولی خب روحی دارد که آن را از کلیشه ها متمایز می کند. ماجرا چیست؟ برای اینکه بفهمیم ماجرا چیست باید اول بدانیم که پدیده ای به نام فیلم و سینما را به انحاء مختلف می شود بررسی کرد. می شود وجوه فرمی آن را بررسی کرد که فیلم نامه اش چطور است؟ محصول کدام کمپانی است؟ کارگردانش کیست؟ و این چیزهایی که معمول است. منتها در قرار تماشا، قرارمان با هم این است که هر فیلم یک پیام بسیار بسیار مهم دربارۀ هستی و انسان و زندگی در بر دارد. سینما در غرب اصلاً شوخی نیست. شوخی نیست که چندصدهزارنفرساعت توان به همراه میلیون ها دلار سرمایه گذاری، برای هدفی کم مایه صرف شود. هر فیلم، حرفی بنیادین دربارۀ انسان و زندگی اش در بر دارد. و ما اساساً درک نمی کنیم که چرا به جای اینکه فیلم را بر مبنای حرفی که می خواهد بزند بررسی کنیم به فرم و حواشی اش می پردازیم؟! مثل این است که کتابی به شما بدهند و شما در حین خواندن، به جای آنکه دنبال حرفی باشید که مؤلف در صدد گفتن آن است، درگیر قلم او و صفحه بندی کتاب او و چون و چند ناشر او و دیگر حواشی اش شوید! در قرار تماشا می خواهیم ببینیم پیام فیلم به عنوان یک پدیدۀ فوق العادۀ جدی تمدن فراگیر بشری، چیست و دربارۀ آن بحث کنیم. البته فرض اساسی ما این است که پیام فیلم، اگر فیلم باشد، اصلاً و ابداً در خود فیلم مطرح نمی شود؛ بلکه روایت فیلم و سلسلۀ علت و معلولی آن، مخاطب را به پیام مدنظر فیلم می رساند. یعنی مخاطب یک لحظه به خود می آید و می بیند در او آن حس و سپس فکری ایجاد شده است که مؤلف خواسته است. سینما از سوی دیگر رسانه است؛ همانطور که صنعتی بسیار دست و پا دار! بنابراین مضحک است که فرض کنیم فیلم ها طوری ساخته می شوند که تنها عدۀ قلیلی فیلم بین از آن سر در بیاورند. خیر بلکه باید پیامش هر چه می تواند بیشتر و واضح تر برسد. فیلم ها حرف های زیادی برای گفتن دارند. حال اینطور اگر فیلم دیدیم راهی نداریم جز آنکه مبانی بنیادین خودمان را دربارۀ انسان و هستی و اینها مورد رجوع قرار بدهیم و از نو در آن ها نظر افکنیم. در یادداشتی دیگر دربارۀ دومین فیلمی که در قرار تماشا اکران شده است، صحبت می کنیم؛ آنجا بهتر این ایده مشخص خواهد شد. راستی؛ قدمتان به چشم.
❇️ اینها می‌ترسند شعائر اسلامی چه دارد که با آن مخالف‌اند؟ 🔰 این جوان‌های ما که بحمدالله، مسلمند و فعّال، باید توجه بکنند به اینکه هر یک از این شعائر اسلامی چه چیزی دارد که اینها با آن مخالفند. چی زیر سر عمامه است که اینها مخالفند و چی زیر سر مجالس عزاست که اینها با آن مخالفند. چه چیزی می‌آید از مجالس عزا، هماهنگ کردن همه ملت. همه ملت در یک روزی از منزل‌ها بیرون می‌ریزند و فریاد می‌زنند. اگر یک وقتی اینها فکر این را کرده‌اند، اگر یک وقتی خطبایی که در بین اینها هستند و علمایی که در بین اینها هستند، با هم قرار دادند که در این روز، اینها را منسجم بر ضد یک قدرتی بکنند، چه خواهد شد؟ اینها از این می‌ترسند. 📆 امام خمینی (ره)، ۱۴ آبان ۱۳۵۹