─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁مردمسالاری دینی به مفهوم پذیرش حق حاکمیت مردم در چهارچوب احکام الهی، الگویی از نظام سیاسی تلقی میشود که در آن مردم در سطوح مختلف زندگی هم حق دارند و هم مکلفند که مشارکت کنند. در نظام جمهوری اسلامی، بارها انتخابات مختلفی برگزار شده است که نشانه رجوع به آرای عمومی است
☄مردم از عمق جان به شعارهای اصیل انقلاب باور داشتند و تا پای جان در مقابل نظام دژخیم پهلوی ایستادند که تقدیم هزاران شهید قیامهای ۱۹ دی قم، ۲۹ بهمن تبریز، دهم فروردین یزد و ۱۷ شهریور تهران نشانهای بر خواست عمومی ملت ایران است.
⚡️انقلاب اسلامی با الگوی مردم محور و با مجتمع شدن گرداگرد یک فقیه دینی شکل گرفت و از این رو با حرکت هایی که بهوسیله یک جمع نظامى یا حتى یک گروه مبارز مسلح در کشورهای دیگر، در برابر چشمان بىتفاوت مردم انجام می گرفت، فاصله عمیقى دارد؛ حرکت هایی که در مدت کوتاهی به ضد خود تبدیل شد و دشمن بار دیگر بر آن کشورها تسلط یافت.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁توأمانبودن حاکمیت دین با تحقق ارادههای مردمی، نتایج بسیاری را برای کشور و نظام اسلامی رقم زد؛ مواردی همچون اصل پیروزی انقلاب، دفاع مقدس، پیشرفتهای کشور و حضور بهموقع مردم در مناسبتهای ملی و انقلابی همچون گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی، حضور گسترده ملت در تشییع سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس.
🌀حضوری اثرگذار که همواره کشور را از گزند خطرات دورکرده و بهخوبی روایتگر رابطه مردم با نظام انقلاب اسلامی و ایمان به آرمان های اصیل انقلابی است؛ حضوری که نقشههای پرهزینه دشمن در فتنه ۸۸ را به شکست کشاند و بصیرت مردم و آگاهی سیاسی مردمان این سرزمین را تصویر کرد.
─═┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁انقلاب اسلامی با گذشت بیش از چهل سال از پیروزی خود، از دل بحرانهای مختلف عبورکرده و امروز در جایگاهی ایستاده است که قدرتهای استکباری را در جهان و منطقه به زانو درآورده است؛ پیروزیهایی که با حضور توأمان مردم و حفظ ارزشهای اسلامی نظیر جهاد، ایثار، مقاومت، ظلمستیزی، استکبارستیزی و ... بوده است و ثمره وفاداری انقلاب اسلامی به همان آرمان های اصیل خویش است.
☄اکنون با ورود به «گام دوم» انقلاب اسلامی، رمز استمرار پیشرفت و غلبه بر مشکلات و توطئهها، رویکرد مردمی نظام اسلامی است؛ مرحلهای تکاملی از انقلاب اسلامی که عرصه استمرار و نقشآفرینی مردم بهخصوص جوانان برای ادامه این حرکت دیندارانه مردمی است.
─═┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁امروز آحاد مردم با اعتقادات دینی و انگیزه انقلابی آمادهاند بار دیگر در مقابل فتنه های دشمن نقش فعال خود را ایفاء کنند؛ در جنگ روایت های دشمن به جهاد تبیین پرداخته یا در جنگ اقتصادی وسیاست های تحریمی به جهاد تولید بپردازند.
🌀راهی که رهبر انقلاب اینگونه آن را توصیه و توصیف می کنند. « از مسئولین میخواهیم به مردم اعتماد کنند، به نیروی داخلی اعتماد کنند، سعی کنند این سرچشمهی فیاض تمام نشدنی را در داخل، خروشان و فروزان و جوشان کنند؛ این اگر شد، همهی درهای بسته باز خواهد شد. باید اینجوری حرکت کنند، اینجوری عمل کنند.»
☀️مصادق مردمی بودن انفلاب اسلامی:سخنان و پیامهای امام خمینی°ره °در 12 بهمن 1357من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم
─═┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁انقلاب نه تنها منجر به سقوط رژیم شاه گردید بلکه به سنت هزار ساله سلطنت نیز در ایران پایان داد. یک جمهوری اسلامی جانشین رژیم پهلوی گردید.
☄این جمهوری نوپا بر اساس یک قانون اساسی مفصل که بسیاری از ویژگیهای نظامهای سیاسی دموکراتیک را دارد، پی ریزی شده است. قانون اساسی مشتمل بر اصول پارلمانی ریاستی در امر ادارۀ حکومت می باشد. همچنین بر اساس سنتها و نهادهای اداره و حکومت در ایران باستان استوار است.
⚡️ دولت اسلامی جدید تحت تأثیر طبقات پایین و متوسط پایین که عمدتاً از رأی دهندگان سنتی و مذهبی تشکیل شده اند، متعهد به ترویج ارزشهای اسلامی و خدمت به منافع وسیع شهروندان می باشد. مطرح شدن جمهوری اسلامی به عنوان یک رژیم قدرتمند منطقه ای و تواناییهای نظامی تجربه شده اش توأم با روحیه انقلابی تا کنون در موفقیت رژیم جدید مؤثر بوده اند
─═┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁کمیته انقلاب اسلامی یا کمیتههای انقلاب اسلامی، اولین سازمان نظامی راهاندازی شده، پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷ بود، که در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ با پیام امام خمینی تأسیس شد. کمیته انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۰ پس از تصویب قانون تشکیل نیروی انتظامی، منحل گردید و با ادغام کمیته با شهربانی و ژاندارمری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد.پایگاههای اولیه تأسیس کمیتهها در مساجد محلات بود و در هر کمیته یک روحانی نقش سرپرستی داشت. مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی اولین سرپرست کمیتهها بود.
🌀با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و آغاز فعالیت های دوباره کشور، لزوم حمایت از نیازمندان در صدر برنامه های نظام قرار گرفت. 22 روز پس از پیروزی انقلاب، کمیته امداد به عنوان دومین نهاد انقلابی در تاریخ 14 اسفند ماه 1357 با صدور حکم حضرت امام خمینی رحمه الله به منظور تحقق بخشیدن به اهداف والای نظام جمهوری اسلامی و کمک رسانی به محرومان و مستضعفان و خودکفا کردن آنان تأسیس شد.
─═┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمانی نظامی مردمی است که در نخستین روزهای پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ به فرمان امام خمینی °بنیانگذار و رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران° تشکیل شد.
☄ امام خمینی در دوم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ طی دستوری به شورای انقلاب اسلامی رسماً تأسیس این نهاد را اعلام کرد و شورای انقلاب با تأسیس ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.
⚡️سپاه نهادی نظامی و بازوی مسلح برای پاسداری از نظام جمهوری اسلامی است. نام ایران در آرم سپاه پاسداران وجود ندارد
─═┅═༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁جهاد سازندگی، نهادی انقلابی در ایران که برای سرعتبخشی به سازندگی کشور، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به فرمان امام خمینی تشکیل شد.این نهاد در ۲۷ خرداد سال ۱۳۵۸ ش تشکیل و اساسنامه آن به تصویب هیئت وزیران رسید و هدف از تشکیلِ جهاد سازندگی، بسیج امکانات و استعدادهای مردم و دولت برای همکاری در امور تهیه و اجرای سریع طرحهای سازندگی با توجه و تأکید بر نیازهای روستاها و نقاط دورافتاده مملکت اعلام گردید.
🌀 این نهاد در سال ۱۳۶۲ ش به وزارت جهاد سازندگی تبدیل شد و خدمات بسیاری خصوصا در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را انجام داد. این وزارتخانه در سال ۱۳۷۹ ش با وزارتخانه کشاورزی ادغام و به وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شدند.
─═┅═༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁یکی از اهداف اصلی انقلاب براندازی یا تغییر بنیادین دستگاه دیوان سالارانه سرکوب گر دولت گذشته و نظام اداریش بود که با فساد زیادی که از صدر تا ذیل آن را فراگرفته بود، رژیم شاه را حفظ و تقویت می کرد.
☄طی ماههای اولیه انقلاب تغییرات اساسی چندانی در ساختار و فرآیند نظام اداری صورت نگرفت. این امر در زمان دولت موقت و مدیریت لیبرال نخست وزیر سکولار مهدی بازرگان رخ داد.
⚡️هدف او بر هم زدن وضعیت و نظم مدیریتی قدیم نبود بلکه ترجیح می داد دیوان سالاری به صورت دست نخورده و صرفاً با تغییر بعضی از نخبگان کلیدی دیوان سالار قدیم که با رژیم گذشته پیوستگی داشتند، حفظ شود. دولت بازرگان دولتی دیوان سالار بود که قصد داشت وضعیت موجود را بدون تغییر حفظ کند.
─═┅═༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁لیکن این سیاست در تضاد کامل با توقعات انقلابی توده های مردم قرار داشت که خواستار تغییرات بنیادین در نظامهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اداری بودند.
🌀 رویکرد بازرگان این بود که دیوان سالاری دست نخورده باقی بماند. او و اعضای کابینه اش انقلابی نبودند ولی خواستار تغییراتی بودند تا نظام با برداشت نوینی که او و همکارانش داشتند، منطبق گردد.
☀️ دیوان سالاری از نظر ساختار ابقاء گردید، ولی فرآیند و ارزشها °نگرشها°به نحو مؤثری در تغییر بودند.
🍁 این در شرایطی بود که اشکال دیگری از سازمان و اداره به واسطه انقلابی که آغاز شده و تعمیق گردیده بود، جایگزین نظام اداری ایران می گردید.
─═┅═༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁آیت الله بهشتی و همکارانش کاملاً با خط مشی بازرگان مبنی بر «بده بستان به شیوه معمول» نخبگان پیشین، مخالف بودند.
☄شکایت بازرگان عموماً با جملاتی نظیر «دسته چاقو در دست من است ولی تیغه اش نزد دیگران» یا «ما باران می خواستیم، اما سیل آمد» ابراز می شد که منظورش این بود که انقلاب باید با فرار شاه و سقوط رژیم پهلوی خاتمه یابد.
⚡️لیکن این امر برای مردم انقلابی ایران قابل قبول نبود. با ورود جامعه به مرحله دیگری از پویایی انقلابی که همگان را شگفت زده نمود، حکومت او محکوم به شکست بود.
─═┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅┅─
─═┅═༅ 🇮🇷🇮🇷 ༅═┅┅─
🌺◁پس از انقلاب، یکی از تغییرات ساختاری مهمی که در جامعه اتفاق افتاد خط مشی ملی کردن وسیع بود که تأثیرات عمیقی بر اقتصاد، جامعه، سیاست و ادارۀ ایران داشته است.
🌀خط مشی ملی نمودن نه تنها تمام اموال و داراییهای خانواده سلطنتی رژیم پهلوی و نخبگان حاکم، بلکه اموال بسیار دیگری را که متعلق به گروه غیر نخبه یا در اختیار آنان بود دربرمی گرفت هزاران شرکت و بنگاه تجاری و بازرگانی عظیم تحت مالکیت دولتی و نظارت سازمان عظیم بنیاد مستضعفان درآمدند.
☀️این سازمان مستقل و خودمختار دولتی بعد از دولت بزرگترین کارفرما است.
─═┅═༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═┅┅─