💢 تا آزادی»؛ ماجرای یک شعبده بازی
▫️«تا آزادی» عنوان فیلم مستندی است که تحت تأثیر یکی از چالش های فوتبالی کشور ما در سال های اخیر ساخته شده است. چالشی که از فوتبال فراتر رفته و به یک مناقشه سیاسی و رسانه ای تبدیل شده است.
▫️جنجال ها و دعاوی درباره پیوستن خانم ها به تماشاگران فوتبال در ورزشگاه ها در بین عموم مردم چندان اهمیتی ندارد و جالب اینکه برخلاف محوریت زنان در این دعوا، بیشتر این مردان سیاست هستند که آن را مطرح می کنند. این مستند به بهانه چنین مسئله ای به بررسی مسائل زنان پرداخته و تلاش کرده تا کشمکش بر سر این مسئله را از یک موضوع سیاسی به مسئله ای اجتماعی تبدیل کند و در این مسیر مطالبات واقعی زنان را نمایان تر سازد.
▫️مستند «تا آزادی» در قالب گزارشی ساخته شده است. در این گونه مستندها آنچه اهمیت دارد کشف و افشاگری و ارائه اطلاعات و جزئیات تازه و حیرت انگیز است، به ویژه اگر محور فیلم یک مسئله اجتماعی داغ باشد که محل تنش های رسانه ای و سیاسی هم هست. درواقع این نوع مستند شبیه به کار ژورنالیستی است و جنبه رسانه ای در آن اهمیت بیشتری دارد.
▫️«تا آزادی» ابتدا به فیلم«شعبده باز» ارجاع می دهد و اعلام می کند «هیچ چیز آن طور که نمایش داده می شود نیست.» سپس تیترهای پی در پی و شبیه به هم که به طور زنجیره ای در برخی روزنامه ها منتشر شده را نمایش می دهد. تیترهایی که از ضرورت حضور بانوان در جایگاه تماشاگران فوتبال می گویند. این همان شعبده ای است که در مستند مورد بحث، به آن پرداخته شده است؛ چگونه رسانه ها جای مسائل اصلی و فرعی را عوض می کنند و به حاشیه، رنگ متن می زنند؟
▫️رسانه هایی که تیترها و مطالب پی در پی درباره اهمیت حضور زنان در سکوهای استادیوم های فوتبال منتشر می کنند و برخی از آن ها هم در این مستند به نمایش در می آیند، همه وابسته به احزاب سیاسی یا نهادهای خاصی هستند.
✍آرش فهیم
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18897
➕ @AmmarFest
♨️ در گعده نقد و بررسی مستند «تا آزادی» مطرح شد:
نادری: ورود بانوان به ورزشگاه ها، جنجال رسانه ای است/دانشور: میخواستیم صدای کسانی باشیم که صدایشان شنیده نمی شود
▫️علی نادری/ کارشناس:
🔸یک کار تحقیقی خوب و قوی می تواند برخی بزرگنمایی های بی وجه را نشان بدهد و از طرف دیگر مطالبات و سرفصلهایی را که نادیده و از چشم مردم دور نگه داشته شده است، مورد توجه دقیق قرار بدهد. ایده مستند «تا آزادی» پیشرو و درست است و جا دارد تا بسیار بیشتر بر روی موضوع آن کار شود.
🔸مسیری که مستند «تا آزادی» می رود این است که موضوع #ورود_بانوان_به_ورزشگاه ها یک جنجال بزرگ رسانه ای است که این موضوع یک #جنجال_حداقلی است و در مقابل آن یک حداکثری وجود دارند که دغدغه آنها چیز دیگری است.
▫️سحر دانشور کارگردان مستند «تا آزادی»:
🔹این مستند را با همکاری دوستم خانم هدایت خواه تولید کردم و در حقیقت مستند «تا آزادی» دو کارگردان دارد. ماجرای ساخت مستند «تا آزادی» این بود که ما یک روز در مورد مسائل مختلف حوزه زنان و خانواده و نسبت آن با برحی مسائل مطرح در تهران بحث و گفتگو می کردیم که بحث ما به حضور زنان در ورزشگاه ها کشیده شد. به این رسیدیم که این موضوع چقدر مسئله و مطالبه زنان جامعه است و چرا اینقدر به آن پرداخته می شود.
🔹برای روشن تر شدن موضوع با چند تن از اساتید در تهران و قم صحبت کردیم و مصاحبه هایی را گرفتیم. در ادامه هم گفتگوهای مختلفی با مردم عادی گرفتیم.
🔹بحث #حضور_بانوان_در_ورزشگاه ها زوایا و ابعاد مختلف فقهی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد. می توانستیم در قالب این مستند پاسخی برای آن پیدا کنیم که بالاخره در نهایت چه کار باید کرد. ولی ما خواستیم بگوییم که در این هیاهوها بسیاری از مسائل هستند که فراموش می شوند.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18909/
➕ @AmmarFest
💠 «عطا سور» روایتگر زندگی یک کولبر است
🔺فاطمه مرزبان کارگردان مستند «عطا سور»:
▫️آشنایی من با «عطا» سوژه مستند، اینگونه شکل گرفت که سال گذشته به سفارش حوزه هنری کردستان به دنبال سوژهای برای ساخت مستندی بودم که توسط یکی از این کولبران با این فرد آشنا شدم.
▫️«عطا» کولبری بود که در یکی از روستاهای مرزی مریوان زندگی میکرد و به دلیل نبود شغل به کولبری مشغول بوده است؛ اما بعد از چند سال توسط یکی از دوستانش که تعاونی ماهیگیران دریاچه زیوار را راهاندازی کرده بود، به کار صید ماهی مشغول میشود و البته نسبت حیوانات محل زندگی خود هم رفتار خوبی دارد.
▫️دلیل اینکه نام «عطا سور» را برای مستند برگزیدم این است که این فرد موهای قرمزی دارد و به همین علت نیز دوستانش او را با این نام صدا میزنند.
▫️این مستند ۲۵ دقیقهای در حال حاضر در مراحل پایانی کارش قرار دارد و تا انتهای تیرماه آماده نمایش میشود.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18904
➕ @AmmarFest
⭕️ آغاز فصل ششم سینما روایت با فیلشاه/ سینما روایت به برنامه ۱۲۰ام رسید
🔹فصل ششم برنامه «سینما روایت» با نمایش و نقد و بررسی فیلم سینمایی «فیلشاه» از یکشنبه (۳۱ تیر ماه) آغاز میشود. این جلسه که صد و بیستمین برنامه از سلسله نشستهای نقد و بررسی آثار تولید شده در سینمای ایران در قالب برنامه «سینما روایت» است، این بار پذیرای سازندگان انیمیشن سینمایی «فیلشاه» خواهد بود.
🔹جلسه نمایش و نقد و بررسی این انیمیشن سینمایی روز یکشنبه ۳۱ تیرماه ساعت ۱۷:۳۰ با حضور دکتر سید بشیر حسینی استاد دانشگاه صداوسیما به عنوان منتقد و کارشناس و هادی محمدیان کارگردان و حامد جعفری تهیهکننده فیلشاه، در مجموعه فرهنگی-هنری اسوه واقع در خیابان انقلاب، نبش خیابان بهار جنوبی برگزار می شود که ورود و حضور برای عموم علاقمندان آزاد و رایگان است.
🌐 ammarfilm.ir/18922
➕ @AmmarFest
🎞 زندگی یکی از شهدای ارتش فیلم شد/ شهیدی که دست از مجاهدت بر نداشت
🔺سمیه ذاکری کارگردان مستند «خشاب های خالی»:
▫️آشنایی من با سوژه ساخت مستند «خشاب های خالی» به صورت اتفاقی و در زمان نگارش کتابی درباره #شهدای_ارتش شکل گرفت. داستان این مستند در مورد #شهید_مصطفی_اطاعتی از شهدای ارتش بود که در ماجرای تشیع جنازه استاد نجات الهی در سال های انقلاب، اقدامی تاریخی انجام میدهد اما متاسفانه تا امروز این مساله، مورد توجه قرار نگرفته است.
▫️ #شهید_مصطفی_اطاعتی با توجه به اینکه افسر نیروی مخصوص ارتش بود و خارج از کشور آموزش دیده بود اما به صورت پنهانی برعلیه شاه فعالیت می کرد و اوج فعالیت های او در زمان تشییع استاد نجات الهی مشخص شد.
▫️او برخلاف دستوری که از شاه و مسئولان رژیم سابق برای قتل عام مردم گرفته بود به عوامل خود فرمان می دهد که فقط دستور او را اجرا کنند و بدون اینکه شاه و مسئولان رژیم سابق متوجه شوند اجازه می دهد مراسم تشییع جنازه به صورت کامل برگزار شود.
▫️در نهایت نیز #مصطفی_اطاعتی در سال ۱۳۶۲ به همراه ۳۰ نفر از سرداران سپاه در ماجرای سیل سد کرج به شهادت می رسد. نکته جالب اینکه او در زمان حادثه به عنوان استاد در حال آموزش نیروهای خود برای حضور در جبهه های جنگ بوده است.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18944
➕ @AmmarFest
💢 «نار و انار» راوی مظلومیت شیعیان آذربایجان است/ پیشنهاد اکران در پیادهروی اربعین
▫️حیدر بنی حمزه کارگردان مستند «نار و انار»:
🔺بعد از انجام تحقیق و پژوهشهای فراوان به این نتیجه رسیدیم که #شیعیان_جمهوری_آذربایجان با #سرکوب و #خفقان شدیدی روبرو هستند و این درحالی است که فضای رسانهای داخل کشور توجهی به این وضعیت ندارد و به همین دلیل هم برخی رسانههای آذربایجان از این وضعیت، دلخور هستند.
🔺این مسائل موجب شد تصمیم بگیرم مستندی را با هدف رساندن #صدای_مظلومیت شیعیان جمهوری آذربایجان تولید کنم. البته ساخت این مستند موجب میشود فضای رسانهای این کشور هم حساسیت بیشتری نسبت به #شیعیان_آذربایجان پیدا کنند تا مسئولان این کشور دیگر نتوانند به سادگی مسلمانان را مورد ظلم و ستم قرار بدهند.
🔺مخاطبان بعد از تماشای مستند «نار و انار» از اینکه جمهوری آذربایجان، شیعیان بسیاری دارد متعجب شدند و اغلب، سوال میکردند که چرا ما تا امروز از چنین مسائلی بیاطلاع بودیم و از کمکاری رسانههای کشور میگفتند.
🔺پیادهروی اربعین بهترین موقعیتی است که میتوانیم مستند «نار و انار» را به مردم و شیعیان کشور آذربایجان و حتی مسلمانان ترکیه برسانیم.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18954
➕ @AmmarFest
📣 فراخوان حمایت از تولید فیلم مستند با محوریت «ملت قهرمان»/پنج جایزه ۳۰ میلیون ریالی برای آثار برتر
▫️واحد مستند عمار جهت حمایت از تولید فیلم #مستند_کوتاه با محوریت «ملت قهرمان» در فراخوانی از علاقمندان دعوت کرد که آثار خود را در دو بخش «قهرمانان پیشرفت» و «قهرمانان عدالت خواهی» تا #پایان_مرداد ماه به این مرکز ارسال کنند.
▫️فیلمنامه های ارسالی باید به صورت دو ستونی و بین ۳ تا ۱۵ صفحه و با فونتb_nazanin سایز ۱۴ باشد. فیلمنامه های مربوط به مستند کوتاه کمتر از ۲۵ دقیقه از اولویت بیشتری برای تولید برخودار هستند. ضمن آنکه استفاده از روشهای خلاقانه در شیوه روایت و تصویربرداری امتیاز ویژه در پذیرش آثار دارد.
▫️پنج فیلمنامه برتر علاوه بر بهره مندی از جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی، برای ساخت مستند نیز مورد حمایت مالی قرار می گیرند.
🌐 ammarfilm.ir/18950
➕ @AmmarFest
جشنواره مردمی فیلم عمار
💢 «نار و انار» راوی مظلومیت شیعیان آذربایجان است/ پیشنهاد اکران در پیادهروی اربعین ▫️حیدر بنی حمزه
🔺«نار و انار» راوی مظلومیت شیعیان آذربایجان است/ پیشنهاد اکران در پیادهروی اربعین
مشروح:
🌐 ammarfilm.ir/18954
➕ @AmmarFest
جشنواره مردمی فیلم عمار
📣 فراخوان حمایت از تولید فیلم مستند با محوریت «ملت قهرمان»/پنج جایزه ۳۰ میلیون ریالی برای آثار برتر
📣 فراخوان #حمایت_از_تولید_فیلم_مستند با محوریت « #ملت_قهرمان»/ پنج جایزه ۳۰میلیون ریالی
🔺مهلت ارسال فیلمنامه: 31مرداد
🌐 ammarfilm.ir/18950
➕ @AmmarFest
🔘 یکصدوبیستمین برنامه سینما روایت با نقد و بررسی انیمیشن سینمایی «فیلشاه»
🔹اکران نوروزی یک موفقیت برای «فیلشاه» بود
◽️حامد جعفری /تهیه کننده:
به نظر من یکی از موفقیتهای مهم هنرپویا، #اکران_نوروزی «فیلشاه» بود؛ چرا که کسانی که با فرآیند اکران در سینمای ایران آشنا باشند، از میزان اهمیت بالای #اکران_نوروزی در آن آگاه هستند. در این مسیر هم سازمان سینمایی که برای اکران یک فیلم کودک در اکران نوروزی به ما کمک کرد و هم #استقبال_خوب مردم موثر بود و فروش بیش از ۸٫۵ میلیارد تومانی «فیلشاه» حاصل اعتماد مردم به برند «هنرپویا» بوده است و البته هنوز هم اکران ما در برخی شهرها ادامه دارد، و این موفقیت قطعا زمینه تکرار موفقیت را برای دیگر آثار کودک و انیمیشن فراهم کرده است.
♦️«شاهزادهروم» نقطه عطف تولیدات انیمیشن ایران بود
◽️دکتر سیدبشیر حسینی /منتقد:
تا چند سال پیش جریان انقلابی در حوزه تولید انیمیشن حضور چشمگیری نداشت و آثار و تولیداتشان را نمیشد جدی گرفت، ولی از چند سال پیش و خصوصا پس از تولید انیمیشن «شاهزاده روم» فضای انیمیشن در سینمای ایران به طور کلی تغییر پیدا کرده است. به شکلی که فضای جریان اقلیت و اکثریتی که در حوزه سینمای رئال ایران داریم، به شکل کاملا معکوس در #حوزه_انیمیشن شکل گرفت.
🔸خاطره جالب دانشجوی مسلمان غیرایرانی از دیدن «فیلشاه»
◽️هادی محمدیان / کارگردان:
یکی از موضوعات جالبی که ما در فضای مجازی دیدیم و خیلی برایمان لذتبخش بود، خاطره یکی از دانشجویان ایرانی ساکن کانادا بود که یک همکار #آفریقایی_مسلمان داشته است و وقتی آنونس فیلم را دیده بود و متوجه شده بود که ایران چنین انیمیشنی را ساخته تعجب کرده بود، و هم اتاقی ایرانیاش به او گفته بود که ما بیش از یک میلیارد مسلمان هستیم و باید برای خودمان انیمیشن بسازیم و آن دوست خطاب به او گفته بود که چه خوب که شما بالاخره کاری ساختهاید که #خدا هم در یک #انیمیشن باشد.
بیشتر:
🌐 ammarfilm.ir/18967
➕ @AmmarFest
🎞 پشتیبانی روستاییان از جبهه سوژه فیلم شد
▫️یونس شهباز / کارگردان:
🔺جدیدترین اثری که در دست ساخت دارم فیلم داستانی کوتاهی با موضوع مقاومت و ایستادگی است. کار نگارش فیلمنامه به پایان رسیده؛ اما هنوز نامی برای آن انتخاب نکردهام.
🔺 آشنایی من با سوژه این فیلم کوتاه اینگونه بود که به دنبال فیلمنامهای برای تولید اثر بودم که با عکاسی به نام آقای قاسمی آشنا شدم و او هم مرا در جریان نگارش فیلمنامهای قرارداد که برای یکی از سرداران دفاع مقدس نوشته شده بود. من از آن متن الهام گرفتم و فیلمنامه این کار را نوشتم.
🔺داستان این فیلم کوتاه در دهه ۶۰ میگذرد و در جریان آن با دختر جوانی روبرو میشویم که مادرش دچار بیماری شده و او را به بیمارستانی در شهر میبرند؛ اما در همین زمان یکی از ماشینهای پشتیبانی جبهه برای جمعآوری کمکهای مردمی وارد روستای محل زندگی این دختر میشود.
🔺لوکیشن این فیلم داستانی ۱۰ دقیقهای در روستای «نوجه ده شیخلر» شهرستان مرند قرار دارد. این روستا از بافتی بسیار قدیمی برخوردار است و به خوبی میتوان صحنههای مورد نیاز را برای این فیلم که داستانش در دهه ۶۰ میگذرد، بازسازی کرد. تصویربرداری این فیلم از ماه آینده آغاز میشود.
🔺هر سال، یک فیلم برای حضور در جشنواره مردمی فیلم عمار تولید میکنم و در برنامهریزی این کار هم دنبال آماده کردن این فیلم برای ارسال به دوره بعدی این جشنواره هستم.
🌐 ammarfilm.ir/18990
➕ @AmmarFest