6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنان کوبنده سید هاشم الحیدری دبیرکل جنبش اسلامی عهد الله عراق درباره خیانت سعودیها : سعودی در تمام جنایات منطقه شریک جرم آمریکاست
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻مقایسۀ نظرات آیتالله خامنهای و آیتالله مصباح دربارۀ منطق حکمرانی(۱): دو روایت مشابه از سه الگوی
🔻مقایسۀ نظرات آیتالله خامنهای و آیتالله مصباح دربارۀ منطق حکمرانی(۲):
دو روایت مشابه از سه الگوی متفاوت
مهدی جمشیدی
۳. الگوی مردمسالاری دینی؛ منطق صیرورتِ کمالیِ جامعه
هر دو متفکّر تصریح میکنند که این الگو برخاستۀ از «تفکّر اسلامی» است و هرگز اینگونه نیست که به اقتضای زمانه، مردمسالاری به دین افزوده شده باشد، درحالیکه خود دین، از آن سخنی به میان نیاورده باشد. مردمسالاریِ دینی، حاصل به هم دوختهشدن دو امر متضاد نیست، بلکه منطق درونیِ خود دین به اسقرار مردمسالاری حکم میکند؛ چنانکه در صدر اسلام نیز حکومت رسول اکرم و حضرت امیر، بر «بیعت» تکیه داشت. تفاوت مردمسالاریِ اسلامی با مردمسالاریِ سکولار در این است که در این نوع از مردمسالاری، امام جامعۀ اسلامی و همچنین ساختار سیاسی میکوشد از طریق «تعلیم و تربیت جامعه»، خواستههای عمومی را به سوی ارزشهای اخلاقی و هدفهای معنوی هدایت کند. امام جامعه، خطوط معنویِ کلّی را طرّاحی میکند و همواره تلاش میکند مردم را در راستای حقایق قدسی به حرکت درآورد. بنابراین، مردم در این الگو، «رهاشده» و «به خود وانهاده» نیستند و حکومت اسلامی نسبت به قلمرو دینداری عمومی، «بیطرف» و «نظارهگر» نیست.
بهعبارتدیگر، ازآنجاکه تکیۀ حاکمیّتی بر جامعهای که در آن فضلیتهای معنوی رشد نکرده خطاست و با فلسفۀ نبوّت تعارض دارد و حاصلی جز تشدیدشدن سیر انحطاطی ندارد، باید به واسطۀ ساختارهای رسمی، جامعه را جهت معنوی داد و و از لحاظ دینداری، راه برد. این در حالی است که در منطق مردمسالاریِ سکولار، حاکمیّت از مواضع ارزشی کنار میکشد و «هدایت» و «ضلالت» و «حقّ» و «باطل» را نسبی میانگارد و تنها تسلیم «تقاضای اجتماعی» است؛ یعنی جامعه، هیچ مقصدی ندارد جز لذّت بیشینه برای تعدادی بیشتری از مردم. در الگوی مردمسالاریِ دینی، «کمال» اصالت دارد و نه «لذّت»، و کمال نیز مسألهای نسبی و اعتباری نیست، بلکه ریشه در ساحت وجودی و تکوینیِ انسان دارد که در ساختار سیاسی، امتداد مییابد و به تجویز و تدبیر حکمرانانه میانجامد. در این منطق قدسی، انسان دارای یک مدار مستقیمِ الهی و تکوینی است که صیرورت در امتداد آن، سعادت او را در پی خواهد داشت. مسألۀ حکومت اسلامی نیز «سعادت فردی و جمعی» است؛ یعنی دین از این جهت به پهنۀ سیاست وارد شده است که هدایتِ معنویِ جامعه، مستلزم در اختیار گرفتن «ساختارهای رسمیِ جامعه» است و این نیز از طریق قرار داشتن در متن قدرت سیاسی، حاصل میشود. پس ضرورت «هدایتِ حداکثریِ جامعه»، پای دین را به سیاست گشوده است و فلسفۀ دولت اسلامی نیز همین است که از طریق «زمینهسازیهای ساختاری»، تحصیل کمالات معنوی را برای افراد جامعه تسهیل نماید.
بهاینترتیب، دین در این الگو همانند یک «چهارچوب تعیینکننده» و «قالب جهتبخش» است که انتخابها و خواستههای مردم در درون آن قرار میگیرند و تابع آن هستند. جامعۀ اسلامی، جامعۀ مؤمنان است و مؤمنان نیز با وجود تفاوت در درجۀ دیانت، همگی بر این باور هستند که باید در مقابل «ارادۀ تشریعیِ الهی»، تسلیم و تابع باشند و عصیان و گردنکشی نکنند. برایناساس، دین در قامت «قانون» نیز ظاهر میشود و مناسبات و معادلات اجتماعی را صورتبندی میکند، از جمله اینکه خواست و ارادۀ مردم را در درون مرزهای خود تعریف میکند. این وضع اجتماعی، برآمده از عنصر هدایتِ معنویِ جامعه است؛ به این معنی که حاکمیّت دینی هرچه در توان دارد را برای ارتقای فضیلتهای اخلاقی و معنوی در جامعه به کار میبندد و فقرهای معنوی و ضعفهای دینیِ مردم را علاج میکند تا دینداری، از متن جامعه بجوشد و حالت تحمیلی نداشته باشد. درعینحال، روشن است که همواره عدّۀ ناچیزی هستند که تربیت و هدایت بر آنها مؤثّر نیست و باید با الزام قانونی، آنها را - هر چند در ظاهر - در مسیر حقّ نگاه داشت.
@amniatemeli
🔴 مؤلفههای تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر افول هژمونی آمریکا
#اینفوگرافیک
1️⃣ تقابل اندیشهای و گفتمانی
2️⃣ کنارهگیری از اتحاد استراتژیک با امریکا و عدم ایفای نقش ژاندارمی در منطقه
3️⃣ تسخیر سفارت (لانه جاسوسی) آمریکا در ایران
4️⃣ ایجاد موج بیدارگری اسلامی در منطقه
5️⃣ تأثیر خاص در کشورهای منطقه
6️⃣ تضعیف جایگاه و قدرت رژیم صهیونیستی
7️⃣ حمایت و تأثیرگذاری بر جنبشهای ضدامپریالیستی جهان
8️⃣ به چالش کسیدن قدرت و هیمنه نظامی آمریکا
@amniatemeli
24.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توهمات درباره حمله به ایران را کنار بگذارید!
🔸️کارشناس عرب خطاب به کارشناس آمریکایی: توهمات در مورد حمله به کشور ایران را کنار بگذارید، هر زمان از پس یک گروه مقاومت در غزه برآمدید در مورد جنگ با ایران هم صحبت کنید.
🗂منبع: کاوشمدیا
@amniatemeli
35.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 موشنگرافی؛ طرح عبری-لندنی استقرار صهیونیسم در قراباغ
🏷 #باکو #ترکیه #آذربایجان #رژیم_صهیونیستی #اسرائیل #قراباغ #قفقاز
@amniatemeli
🔺عوامل اثرگذار بر جنگ های قرن 21
* نفربرهای هوایی
* زیردریایی های هسته ای
* هواپیماهای بدون سرنشین
* خودروهای تاکتیکی فوق سبک
* فعالیت های فضای سایبری
* پیشرفت فناوری اطلاعاتی
🔸ادوارد لوکاس، کارشناس جغرافیای سیاسی معتقد است روسیه از فوریه ۲۰۱۵ جنگ ترکیبی خود را علیه کشورهای حوزه بالتیک مانند لتونی، لیتوانی و استونی آغاز کرده است. هدف روسیه از جنگ هیبریدی یک استراتژی گسترده برای خلق امپراتوری روسیه است.
🔹رژیم اشغالگر قدس جنگ هیبریدی تمام عیاری علیه ایران، سوریه، عراق و حزب الله به راه انداخته است. حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران، حمایت از آشوب و فتنه ۸۸، حمایت از جنگ اقتصادی علیه ایران، استفاده از نیروهای ویژه در جهت ترور دانشمندان هسته ای و جنگ دیپلماتیک با هدف انزوای جمهوری اسلامی، بخشی از جنگ هیبریدی این رژیم علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است. حمایت اسرائیل از داعش به صورت مالی، حمله به حزب الله در جنگ ۳۳ روزه، حمایت از اختلافات داخلی لبنان (جنگ دیپلماتیک) از اقدامات این رژیم در قالب جنگ های ترکیبی است.
🔸به نظر بیشتر کارشناسان غربی، روسیه در جنگ اوکراین و آبخازیا از شیوه جنگ های هیبریدی بهره برده است. البته گراسیموف (فرمانده ستاد کل نیروهای روسیه) به جای عبارت جنگ هیبریدی، از عبارت جنگ های غیرخطی استفاده می کند. عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین که منجر به الحاق کریمه به روسیه شد، نسل جدیدی از جنگ را به نمایش گذاشت که در آن رهبران روسیه به خوبی در کنار بخش کلاسیک نظامی، جنگ اطلاعات، حملات سایبری و دیپلماسی را به خوبی مدیریت کردند.
🔹فرانک هافمن معتقد است روسیه در اوکراین از جنگ هیبریدی استفاده کرده است. عملیات روانی از طریق رسانه های نوین و سنتی، جنگ روانی، جنگ کلاسیک، استفاده از نیروهای ویژه در کریمه، بخشی از پازل جنگ های هیبریدی روسیه بوده است. نفوذ روسیه به شبکه های اجتماعی و شبکه های مختلف در اوکراین نیز در همین قالب می گنجد. توزیع بدافزار BlackEnergy در دستگاه های دولتی اوکراین و حمله به شبکه برق اوکراین اقدام دیگر روسیه علیه این کشور بوده است.
🔸ترکیه نیز از ابزارهای مختلف جنگ هیبریدی علیه کردها، عراق و سوریه استفاده کرده است. حمایت از آشوب های داخلی و محلی، اعزام نیروهای ویژه استفاده از نیروهای نامنظم و چریکی، حمله کلاسیک جنگ اقتصادی و تحریم اقتصادی، بخش های مختلف اقدامات ترکیه علیه دولت سوریه بوده است. همچنین ترکیه با اعزام نیروهای ویژه در مناطق کردنشین عراق، جنگ اقتصادی، استفاده از شبکه های ماهواره ای و جنگ تبلیغاتی علیه عراق اقدام کرده است. ترکیه به تازگی به جرگه کشورهایی پیوسته است که از جنگ ترکیبی استفاده می کنند.
@amniatemeli
15.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔹"ایران، شروع و پایان؛ ایران، بالاتر از جان؛ ایران، نبینمت ویران.
♦️ایران، کلام آخر؛ ایران، تمام باور؛ ایران، نبینمت پرپر.
🔹ای با شکوه مغرور، ای تکیه گاه آخر، آرامشی شبیهِ آغوش امن مادر.
♦️به زیر لب که اسمی، جز اسم تو نگفتم، در اوجم آن دمی که بر خاک تو بیفتم.
🔹ای خاک اجدادی، مرز آزادی، تا دنیا دنیاست، این پرچم بالاست".
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
به عنوان یک نویسنده خلاق و هنرمند برتر، نبوغ و استعداد واقعی خویش را با ما به نمایش بگذارید و ادامه مسیر مسرت بخش و موفقیت آمیز خویش را به ما بسپارید. موسسه انتشاراتی آفتاب گیتی به مناسبت دهه فجر و با کادری مجرب و با تخفیف ویژه تلاش می نماید کتاب شما در سریعترین زمان چاپ و شما را به عنوان فردی صاحب سبک و نویسنده نخبه مطرح نماید.
آدرس:تهران_میدان انقلاب اسلامی_تقاطع ۱۲ فروردین_پلاک ۱۳۱۴_ساختمان ولیعصر_طبقه۲_واحد ۷
۰۲۱۶۶۹۶۹۸۳۷
۰۹۱۲۳۳۴۲۳۶۲
🌎 برای ریاستجمهوری دوباره ترامپ آماده باشید
✍ گراهام آلیسون، استاد دانشگاه هاروارد
🔹 مجله فارنافرز
🌿 رهبران جهان شروع به بیدار شدن از این واقعیت کردهاند که سال آینده، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده ممکن است به کاخ سفید بازگردد. بر این اساس، برخی از دولتهای خارجی بهطور فزایندهای روابط خود با ایالات متحده را مورد بازبینی قرار خواهند داد که ممکن است بهعنوان «گزینه اختیار فروش ترامپ» شناخته شود. در این شرایط آنها ممکن است برای ارائه گزینههایشان دست نگه دارند تا بتوانند با دونالد ترامپ دست به معامله بزنند. در مقابل، برخی دیگر شروع به جستوجو برای چیزی میکنند که میتوان آن را «تله ترامپ» نامید، تحلیل راههایی که بازگشت او احتمالا گزینههای بدتری را برای آنها به همراه خواهد داشت و بر اساس آن آماده میشوند.
▪️شبح ریاستجمهوری گذشته
محاسبات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در جنگ علیه اوکراین، نمونه واضحی از سخنان ترامپ است. در ماههای اخیر، با بهوجود آمدن بنبست در صحنه، گمانهزنیها درباره آمادگی پوتین برای پایان دادن به جنگ افزایش یافته است. اما در نتیجه گزینه اختیار فروش ترامپ، احتمال اینکه جنگ در این زمان در سال آینده همچنان ادامه داشته باشد، بسیار بیشتر است. به نوشته فارنافرز، با وجود علاقه برخی اوکراینیها به آتشبس طولانیتر یا حتی آتشبس برای پایان دادن به کشتار، قبل از اینکه زمستان تلخ دیگری رقم بخورد، پوتین میداند که ترامپ قول داده است که جنگ را «در یک روز» پایان دهد. به گفته ترامپ: «به ولودیمیر زلنسکی میگویم، دیگر کمکی در کار نیست. باید با یک معامله به آن پایان دهی.» مشخصا پوتین از ترامپ عایدی بهتری بهدست خواهد آورد تا اینکه یک دموکرات مثل جو بایدن در کاخ سفید باشد. متحدان اوکراین در اروپا همچنین، باید برای سال آینده تله ترامپ را در نظر بگیرند
در حالی جنگ به پایان دومین سال خود نزدیک میشود، تصاویر روزانه از ویرانیها و مرگومیر ناشی از حملات هوایی و گلولههای توپخانه روسیه، توهمات اروپاییها را مبنی بر زندگی در دنیایی که در آن جنگ منسوخ شده، از بین برده است. بهطور قابل پیشبینی، این منجر به احیای شور و شوق برای تقویت اتحاد ناتو و ستون فقرات آن شده است. در این راستا تعهد ایالات متحده برای دفاع از هر متحدی که مورد حمله قرار میگیرد، بسیار حائز اهمیت است. اما ازآنجاکه نظرسنجیها نشان میدهد که ترامپ برتری خوبی نسبت به بایدن در انتخابات ریاستجمهوری سال۲۰۲۴ دارد، ترس فزایندهای در بین اروپاییها وجود دارد. بهویژه آلمانیها که خاطره خوشی از همکاری ترامپ با آنگلا مرکل ندارند؛ بهگونهایکه صدر اعظم سابق آلمان گفت: «ما باید بهتنهایی برای آینده خود بجنگیم.»
🌿 ترامپ تنها رهبر آمریکا نیست که میپرسد چرا جامعه اروپایی که سه برابر روسیه جمعیت دارد با تولید ناخالص داخلی بیش از ۹ برابر روسیه، باید همچنان برای دفاع به واشنگتن وابسته باشد. باراک اوباما، در مصاحبهای که با جفری گلدبرگ، سردبیر آتلانتیک در سال۲۰۱۶ داشت، اروپاییها (و دیگران) را به خاطر آنچه «مجانی سواربگیرها» خوانده، مورد نکوهش قرار داد. اما ترامپ پیشتر رفته.
به گفته جان بولتون که در آن زمان مشاور امنیت ملی ترامپ بود، رئیسجمهوری سابق ایالات متحده در یک نشست در سال۲۰۱۹ که در آن بهطور جدی درباره خروج از این ائتلاف صحبت کرد، گفت: «ناتو برای من پشیزی هم ارزش ندارد.» تا حدی، تهدیدهای ترامپ یک ترفند چانهزنی برای وادار کردن کشورهای اروپایی به انجام تعهدات خود برای صرف ۲درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع از خود بود؛ اما فقط تا حدی این مصداق دارد.
🌿 پس از دو سال تلاش برای متقاعد کردن ترامپ درباره اهمیت ائتلافهای ایالات متحده، جان متیس، وزیر دفاع آمریکا به این نتیجه رسید که اختلافات او با رئیسجمهور آنقدر عمیق است که او دیگر نمیتواند خدمت کند؛ موضعی که او در نامه استعفای خود در سال۲۰۱۸ به صراحت توضیح داد. امروزه نیز وبسایت ستاد انتخاباتی ترامپ خواستار «بازنگری اساسی هدف و ماموریت ناتو» شده است. برخی از اروپاییها در حال بررسی تعداد تانک یا گلولههای توپخانهای برای ارسال به اوکراین هستند و میپرسند که در صورت انتخاب ترامپ در نوامبر، ممکن است برای دفاع از خود به این سلاحها نیاز داشته باشند یا خیر؟
▪️یک جهان آشفته
دومین دوره ترامپ نوید نظم یا بینظمی جدید در تجارت جهانی را میدهد. ترامپ در اولین روز ریاست خود در سال۲۰۱۷ از توافق تجاری شراکت ترانس پاسیفیک خارج شد. هفتههای بعد شاهد پایان بحثهای مشابه درخصوص اروپا و همچنین سایر توافقات تجارت آزاد شد.
🌿 ترامپ با استفاده از اختیارات یکجانبهای که بخش۳۰۱ قانون تجارت۱۹۷۴ به قوه مجریه میدهد، ۲۵درصد تعرفهها را بر ۳۰۰میلیارد دلار واردات چین...
@amniatemeli
18.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: خطر زنگزور و الهام علیاف همچنان بیخ گوش ایران!
@amniatemeli
🌎 اسرائیل بیش از هر زمان دیگری به کمک آمریکا نیاز دارد.
✍️ داوید روزنبرگ
🔹 هاارتص
🔸 برنی سندرز طرحی را برای پاسخگو ساختن وزارت خارجه آمریکا پیرامون کمکهای سالانه ی ۳.۸ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل ارائه کرد. طرح او با هدف جلوگیری از نقض حقوق بشر توسط اسرائیل ارائه شد. داستان بزرگتر کمک ۱۴.۵ میلیارد دلاری است که دولت بایدن مدت کوتاهی پس از شروع جنگ غزه پیشنهاد کرد که هنوز مورد تایید هر دو مجلس کنگره قرار نگرفته است. از لحاظ نظری اکثریت قانونگذاران هم دموکرات و هم جمهوری خواه از این اقدام حمایت میکنند، اما واقعیت پیچیدهتر است. دید متعارف آن است که حزب دموکرات روز به روز کمتر رابطه دوستانه با اسرائیل دارد، اما جمهوری خواهان متحدان قابل اعتمادی هستند. در واقع، در رای گیری هفته جاری سنا ده نفر از ۴۸ نماینده دموکرات و تنها یک نماینده جمهوری خواه از اقدام سندرز حمایت کردند. با این وجود، زمانی که صحبت از وعده ۱۴.۵ میلیارد دلاری جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل میشود جمهوری خواهان به عنوان متحدانِ کمتر صریحِ اسرائیل ظاهر میشوند.
🔹جناح راست جمهوریخواه از خطر تعطیلی دولت و کاهش رتبه اعتباری آمریکا برای باج خواهی از کاخ سفید و سایر اعضای کنگره برای کاهش بودجه خوشحال و راضی بوده است. کمک به اسرائیل از این نوع سیاست "همه یا هیچ" نمایندگان جمهوری خواه مستثنی نیست. زمان این عدم تطابق بین نیازهای اسرائیل و سیاست جدید واشنگتن نمیتواند بدتر از این باشد. زمانی که نیم قرن پیش ایالات متحده برای اولین بار شروع به ارسال مقادیر زیادی کمک به اسرائیل کرد ارتش اسرائیل هزینههای جنگ یوم کیپور را جبران کرد. اقتصاد اسرائیل ضعیفتر از حد فعلی بود قادر به تحمل بار کامل جنگ و تسلیح مجدد پس از جنگ نبود. تا زمانی که ایالات متحده تجهیزات نظامی مورد نیاز اسرائیل را میفروشد اسرائیل هزینه آن را میپردازد، اما هیچ یک از چیزهایی که تا سحرگاه ۷ اکتبر صدق میکرد دیگر وجود ندارد. از نظر نظامی اسرائیل مثل همیشه به امریکا وابسته است. اسرائیل متوجه شده که نمیتواند به تنهایی از مرزهایش دفاع کند.
🔸پنجاه سال پس از جنگ یوم کیپور اسرائیل دوباره در وضعیت مشابهی قرار گرفته یک درگیری طولانی که مهمات و پول را میبلعد. خط هوایی ایالات متحده که در سال ۱۹۷۳ به کمک اسرائیل آمد در سال ۲۰۲۳ دوباره وارد عمل شد. در همین حال، در مواجهه با تاخیر کنگره دولت بایدن از طریق فروش اضطراری مهمات را به دست اسرائیل میرساند. این اتکای نظامی اسرائیل به امریکا به اتمام نخواهد رسید. جنگ یک شکاف جدی را در تولید تسلیحات اسرائیل آشکار ساخته بدان معنا که اسرائیل اصول اولیه زمان جنگ را نادیده گرفته است. ایالات متحده تسلیحات اسرائیل را در طول جنگ جبران کرده است، اما این اتکایی از سوی اسرائیل به امریکاست. این وضعیت اسرائیل را در رقابت با اوکراین بر سر دریافت مهمات از امریکا قرار میدهد چرا که جنگ با روسیه یکی دیگر از اولویتهای سیاسی دولت بایدن است. نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در تازهترین کنفرانس خبری خود درباره کاهش اتکای اسرائیل به آمریکا صحبت کرد. این امر بدان معناست که در آینده قابل پیش بینی اسرائیل به ایالات متحده وابسته خواهد ماند. در همه موارد زمان بندی در مقابل کمکهای ایالات متحده نامناسب است. بر اساس بسته ۱۰ ساله فعلی سهم فزایندهای از ۳.۸ میلیارد دلار دریافتی را دیگر نمیتوان به شِکِل (واحد پول اسرائیل) تبدیل کرد و در اسرائیل خرج کرد.
🔸اسرائیل در سال ۲۰۱۹ میلادی میتواند ۸۱۵ میلیون دلار از کمکهای آمریکا را در داخل خرج کند. در سال ۲۰۲۸ میلادی با کاهش شدید نسبت به سال ۲۰۲۵ میلادی این میزان به صفر خواهد رسید. تجهیزات نظامی با فناوری پیشرفتهتر به ناچار از پیمانکاران دفاعی آمریکایی خریداری میشود، زیرا شرایط کمکهای مالی اسرائیل را بدون هرگونه راه چارهای باقی میگذارد. در مورد کمک سالانه ۳.۸ میلیارد دلاری وضعیت چگونه خواهد بود؟ این کمک همیشه بحث برانگیز بوده و احتمالا جنجال بیش تری بر سر آن وجود خواهد داشت. دموکراتهای مترقی (جناح چپ حزب دموکرات) به دلایل حقوق بشری به اسرائیل اعتراض میکنند.
https://www.haaretz.com/israel-news/2024-01-18/ty-article/.premium/israel-needs-u-s-aid-more-than-ever-will-it-get-it/0000018d-1ca4-d19e-a38f-ddaeba500000
@amniatemeli
15.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨انتشار برای نخستین بار:
🎬 مجموعه موشن گرافیک «#قصه_قدس»
🔻تشریح کامل تاریخ فلسطین و شکلگیری رژیم صهیونیستی از زبان فرمانده شهید سپاه قدس، حاج قاسم سلیمانی
🚩 قسمت اول:
◽️اسرائیل چگونه شکل گرفت؟
◽️اولین وطن انتخابی صهیونیستها
◽️فروپاشی حکومت عثمانی
◽️جمع آوری یهودیان از سراسر دنیا در فلسطین
@amniatemeli