▫️فارن پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد
▫️ایرنا
«فارن پالسی» در مقالهای تحلیلی با اشاره به ماههای سرنوشت ساز انتخاباتی پیشرو در آمریکا هشدار داد، تحریک بایدن از سوی نمایندگان افراطی برای تحریم نفتی ایران، ونزوئلا و روسیه قیمت نفت خام را افزایش میدهد و نارضایتی رای دهندگان از افزایش احتمالی قیمت سوخت، ضربه بزرگی به کمپین انتخاباتی دموکراتها وارد خواهد کرد.به گزارش پایگاه تحلیلی فارن پالسی، در صورتی که جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، تحریمهای نفتی جدیدی علیه ایران، ونزوئلا و روسیه اعمال کند، بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریمهای نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.
فارن پالسی نوشت: لایحه تحریمهای نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریمها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجههای سنگینتر نفتی مورد نیاز پالایشگاههای نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کییف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخشهایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآوردههای نفتی آسیب زده است.این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند.
ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، میتواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، روسیه و ونزوئلا) کافی است، مگر اینکه تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آنها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسانهای بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریمهای جدید میتواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.
این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریمهای زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریمهای انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که میتواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمتها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
کریدور «گوام» طرحی برای اتصال اروپای شرقی به خلیج فارس
کشورهای گرجستان، اوکراین، جمهوری آذربایجان و مولداوی در سال 1997 سازمان منطقهای گوام را پایه گذاری کردند.
کریدور حمل و نقل گوام که یکی از ابتکارات شاخص این سازمان است که در راستای بهبود ارتباطات بین چهار کشور ذکر شده و لهستان و در نتبجه اتحادیه اروپا ایجاد شده است.
هرچند ایران عضو سازمان گوام نیست اما جایگاه مهمی در تحقق هدف کریدور گوام است، باید توجه داشت که یکی از اهداف آن اتصال اروپای شرقی به خلیج فارس است که این مهم با حضور ایران و اتصال آن از طریق جمهوری آذربایجان صورت خواهد گرفت که باز هم تاکیدی دارد بر نقش بی بدیل ژئوپلتیکی ایران در تجارت منطقهای و جهانی.
این ارتباط میتواند روابط اقتصادی تهران با کشورهای اروپای شرقی که جز محصولات کشاورزی، تجارت بالایی ندارد کمک کند. البته قطعا به نفع کشورهای عضو کریدور و حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواهد بود.
مهمترین مولفه برای اجرایی شدن این کریدور برقراری صلح در دو منطقه دریای سیاه و قفقاز جنوبی است که در حال حاضر از نقاط پرتنش جهان است
27.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥با مفهوم ناسیونالیسم و انواع آن آشنا شویم.
@amniatemeli
🔺نگاه مردم فلسطین درخصوص جنگ و آینده فلسطین چگونه است؟
🔸مرکز پژوهش های سیاسی فلسطین نظرسنجی را در مدت 5-10 مارس در کرانه باختری و غزه انجام داده است. این نظرسنجی در غزه در مناطقی صورت گرفته که درگیری ها در آن کمتر می باشد مانند: بخشی از خانیونس و رفح و مرکز نوار غزه و برای نمونه شمال غزه را شامل نشده است.…
مرکز: #pcpsr
نویسنده: #unnoun
لینک منبع اصلی؛
https://www.pcpsr.org/ar/node/970
@amniatemeli
11.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸ذهنیت شگفت انگیز ژان روسو که زندگی نیمی از جوانان جهان را تغییر داد!
@amniatemeli
🔺 آینده جنگ غزه چه سمت و سویی دارد؟
🔹️روند تحولات جنگ غزه با توجه به شرایط پیش آمده پس از عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم تروریست و اشغالگر اسرائیل، تحلیلهای مختلف و بعضا متناقضی را در پی داشته است.
🔹️برخی معتقدند؛ اتفاقات اخیر پایان جنگ غزه را رقم خواهد زد و دلایل عمده آن، عدم دستاورد صهیونیستها در صحنه نظامی و حتی سیاسی به دلیل ناتوانی در آزادی اسرا است.
🔹️«اسحاق بریک» ژنرال ارتش رژیم جعلی اسرائیل نیز طی اظهارنظری اعلام کرد: جنگ غزه هرچه زودتر باید به اتمام برسد، زیرا دستاوردی برای تلآویو نداشته است.
🔹️برخی دیگر اما بر این باورند که؛ مرحله جدیدی از جنگ در غزه رخ خواهد داد زیرا نتانیاهو به هیچ وجه به دنبال پایان جنگ نیست و به دلیل اغراض شخصی آن را ادامه خواهد داد.
🔹️از سویی؛ آزادی اسرا با وجود تلاشهای بسیار طرفهای سوم، هنوز به نتیجه نرسیده و این موضوع بهانه لازم برای تداوم جنگ را به نتانیاهو میدهد.
🔹️از سوی دیگر؛ رژیم صهیونیستی طی دو هفته اخیر شکست سنگین دیگری در عرصه هویتی در منطقه و در سطح نظام بینالملل متحمل شد و انگاره نفوذناپذیری سامانههای پدافندیاش فروریخت، لذا با هدف کسب یک پیروزی حداقلی به عملیات خود در غزه ادامه خواهد داد.
@amniatemeli
8.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فؤاد ایزدی: اشتباه بزرگ بایدن، به ضررش تمام میشود
🔹تجمعات اعتراضی دانشجویی در آمریکا، روی انتخابات آینده این کشور تاثیرگذار است، چون بیشتر معترضان کنونی، سبد رأی دموکراتها بودند ولی امسال رأی نخواهند داد.
🔸این مسئله موجب ریزش آرای بایدن خواهد شد و نزدیک شدن آرا به همدیگر، به ضرر اوست.
🔹سیاست آمریکا در جنگ غزه، خرید وقت برای رژیم صهیونیستی است تا پروژه نسلکشی خود را تکمیل کند ولی گاهی نقش پلیس خوب را بازی میکند که هم کارکرد بینالمللی و هم کارکرد داخلی دارد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌بنظر می رسد حرکت دانشجویان دانشگاه های آمریکا به آنالیز دقیق و تجزیه و تحلیل نیاز دارد
جامعه دانشگاهی غرب نقش مهمی در انعکاس نسل کشی انسانی و فرهنگی اسرائیل نسبت به ملت فلسطین برای جهانیان دارد.
سرقت هویتی و تاریخی فلسطینی ها مساله حل نشده جامعه حقوق بشری و نظام بین المللی است که با نقش دانشجویان آمریکایی و دفاع انسانی آن ها از مظلومیت فلسطینی ها مورد توجه همگان قرار گرفت
اعتراضات دانشجویان در آمریکا به سیاستهای اسرائیل میتواند به ترویج فرهنگ حقوقی و انسانی در جوامع دانشگاهی کمک کند.
ابوقاسم
#آموزش_جنگ_شناختی
📝بخش ششم
⛔️خطاهای شناختی
♻️خطاهای شناختی یا سوگیری های شناختی نقص هایی در تفکر شما هستند که می توانند شما را به نتیجه گیری نادرست سوق دهند.
🔷 آنها می توانند مضر باشند زیرا باعث می شوند که شما بیش از حد روی برخی از اطلاعات تمرکز کنید در حالی که انواع دیگر را نادیده می گیرید.
❇️در ادامه این مجموعه پست، با برخی از مهم ترین خطاهای شناختی آشنا می شویم.
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
22.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸مایکل والزر و نظریه جنگ عادلانه
▪️چه شروطی برای اقدام به جنگ و سپس هنگام جنگ باید وجود داشته باشند؟ یعنی چه وقت جنگیدن موجه است؟ چگونه جنگیدن موجه است؟
البته در بحثی کاملتر باید گفت شروط
۱-پیش از جنگ؛یعنی چه شرایطی ورود ما به جنگ را توجیه و بلکه ضروری میکنند؟
۲-هنگام جنگ؛چگونه جنگیدن موجه و اخلاقیست؟
۳-پس از جنگ؛ پس از جنگ چه باید کرد؟ مثلا اقدامات جبرانی متجاوز و...
@amniatemeli
🔺روابط بینالملل: از قدرت به نیت - بخش اول
حسین دهشیار
انسان در جایگاه حیات بخش پدیدهها و وقایع در قلمرو اجتماعی فراوان متاثر از تحولات نظری و تجارب برخاسته از پیامدها میباشد، به همین روی است که سازگاری برداشتی با واقعیات در قلمرو روابط بینالملل تعیین کنندهی تداوم اقتدار بازیگران بالاخص مطرحترین آنان باید قلمداد گردد. سازگاری برداشتی به این معناست که فهم و درک متجلی شده، ریشه در واقعیات و تفسیر عقلانی بسیط (تاکید تواماً بر اعتبار عقلانیت در وجه ابزاری و عقلانیت در بعد ارتباطی) آنها دارد، بدون توجه به اینکه امور واقع ممکن است در تعارض با باورها و ارزشهای تصمیم گیرندگان باشند. ایستایی برداشتی در سوی دیگر طیف، حوادث و پدیدهها را در یک قالب ایدئولوژیک (حقیقت تفسیر پذیری را بر نمیتابد) درک میکند که در این صورت انزوای عقلانی (شناخت مبنای استنباط قرار میگیرد و تصور از محیط معیار میشود) شکل میگیرد.
ورود به این قلمرو به این معناست که محیط بیرونی تنها بر اساس یک نقطه کانونی و نادیده انگاشتن تمامی عناصر دیگر هویت دهنده معادلات حاکم، تعریف، تفسیر و درک میشود. اینکه چرا بعضی از جوامع و جغرافیاها در مسیر توسعه انسانی به معنای بسط حق محوری پیش میروند و دیگر سرزمینها و مردم بیشتر به جنبههای فیزیکی و تکنولوژیک تحولات توجه را معطوف و به مقولههای مدنی و نظری اعتنایی نمینمایند را باید در این چارچوب نگاه نمود. در گستره روابط بین بازیگری بالاخص در عصر جنگ سرد این فهم از اعتبار و وجاهت تئوریک و عملی برخوردار بود که هر چند نمیشود نیات تصمیم گیرندگان را مورد توجه قرار نداد، اما آنچه در شکل دادن به رفتار بازیگر از تعیین کنندگی کلیدی بهرهمند میباشد قدرت نظامی طرفین تعامل است.
پس در عصری که دو قطب قدرت وجود داشت معیار مشخص کنندهی اینکه کیفیت، ماهیت و جهت رفتار طرف دیگر منازعه چکونه تعریف گردد به شدت متاثر و متکی به میزان قدرتی بود که بازیگر به صحنه میآورد. در یک فضای بحرانی که قدرت نظامی کاملاً متمرکز در دو کشور بود، پر واضح میگردد که برداشتها اساساً معطوف به توانمندیهای در اختیار باشد. در این دوره زمانی دو کشور آمریکا و شوروی به انباشت سلاح پرداختند و زرادخانه هستهای را شاخص برتری و اقتدار جهانی خود قرار دادند. متحدین این دو قدرت جهانی به ویژه در خاورمیانه، در همین چارچوب خرید وسیع تسلیحاتی را در سرلوحه سیاستهای خود به ضرر بسط رفاه اقتصادی قرار داده بودند.
«ادامه دارد»
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
ما هرجوری که بخواهیم میتونیم برای ظرفیت های داخلی خودمون تصمیم بگیریم ،حتی می توانیم از آن ها استفاده نکنیم✋
دنیا و منطقه منتظر ما نمی ماند و این سرعتی که در توسعه کشورهای منطقه شکل گرفته است برای آینده ما در منطقه چیزی جز فاصله ریشه ای در بسترهای متعدد قدرت نتیجه ای ندارد.
فعال کردن این ظرفیت ها به ذهن های چابک و متخصص متعهد برای طراحی نقشه راه روشن در مناطق استراتژیک ایران بستگی دارد.
تنها راه عبور از خود تحریمی همین مساله است.
بندر چابهار و مکران و به صورت کلی سیستان و بلوچستان به محل نزاع رقبای توسعه این منطقه از جمله امارات بخاطر جبل علی و پاکستان برای گوادر و حتی بندر صحار عمان تبدیل شده است.
رهاسازي توسعه عمومی سیستان و بلوچستان در دهه های گذشته بسترها و گسل های امنیتی برای سوء استفاده های خارجی را ایجاد کرده است و ما همچنان معتقدیم منهای توسعه پایدار منطقه مکران می شود آن را از فضای امنیتی به تجاری و اقتصادی منتقل کرد.
ابوقاسم