36.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
📺 اردشیر زاهدی و رازهایی که پس از مرگش فاش شد.
🔸اردشیر زاهدی (۲۴ مهر ۱۳۰۷ – ۲۷ آبان ۱۴۰۰) دیپلمات ایرانی، وزیر امور خارجه و آخرین سفیر ایران در ایالات متحده در دورهٔ محمدرضا پهلوی و فرزند فضلالله زاهدی بود. وی همچنین مدتی داماد محمدرضا پهلوی و همسر شهناز پهلوی بود.
🔹زاهدی در کتاب خاطراتش میگوید که اولین دیدارش با محمدرضا پهلوی، همزمان با اولین بازدید شاه از آمریکا در سال ۱۳۲۸ بوده است. در آنجا اردشیر زاهدی به عنوان نمایندهٔ محصلین ایرانی ایالت یوتا به دیدار شاه ایران میرود. زاهدی در سالهای پیش از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ به ایران بازگشت. در آن زمان آمریکاییها در پروژههای گوناگونی در ایران، از جمله حوزه کشاورزی فعالیت داشتند. یکی از این پروژهها به نام «برنامه اصل ۴» بود که برای بهبود کشاورزی در ایران اجرایی شد.
🔸وی در سالهای آخر عمرش از برخی از سیاستهای جمهوری اسلامی از جمله سوقیافتگی به سمت بازدارندگی هستهای دفاع کرده بود.
🔹ویدئو، نگاهی گذرا دارد به زندگی و نقشی که زاهدی در حکومت پهلوی ایفا کرد و رخدادهای سیاسی که در طول حکومت پهلوی به وقوع پیوسته است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / قبلا تروریست بودم امروز مهدکودک دارم
🔹هندی سوهارتونو عضو گروهی تروریستی بود که تلاش داشت ۴ بمب کتابی را در کلیسا منفجر کند
🔹او بعد از این حادثه ۷ سال در زندان بود؛ با پایان یافتن دوران محکومیتش توانست با حمایت های جامعه یک مهدکودک احداث کند
@amniatemeli
قدرت سیاسی چیست؟
یک تعریف: قدرت (power) یعنی «توانایی تحمیل اراده یک فرد بر دیگران، حتی برخلاف میل آنها»
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جان لاک؛سه پرسش درباره حکومت، آزادی مذهب(رواداری) و آموزش
جان لاک، فیلسوفی متعلق به سده هفدهم است. او را در مقام فیلسوف سیاسی، از بنیانگذاران لیبرالیسم و قراردادگرایی سیاسی میدانند.
نظریههای مشهور او درباره تساهل مذهبی، حقوق شهروندان و اهمیت آموزش در شکلگیری شخصیت انسانها تا امروز نفوذ و اهمیت خود را حفظ کرده است.
در این ویدئو به طور خلاصه با اندیشهها و دو رساله او درباره حکومت آشنا میشویم.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
قدرت سیاسی چیست؟ یک تعریف: قدرت (power) یعنی «توانایی تحمیل اراده یک فرد بر دیگران، حتی برخلاف میل
🔺اقتدار یا اتورینه (authority) چیست؟
🔸در حوزههای جامعهشناسی و علوم سیاسی، اقتدار قدرت مشروع یک فرد یا گروه بر افراد دیگر است. در یک کشور مدنی، اقتدار توسط قوای مقننه، مجریه و قضاییه دولت اعمال میشود. به بیان ساده، اقتدار یعنی قدرت مشروع، یعنی قدرتی که قانونی بوده و توجیه عقلی و قانونی داشته باشد.
🔹تعریفی دیگر از اقتدار این است که قدرت مشروع، قانونی و مقبول را که می باید در شرایط مقتضی مورد اطاعت قرار گیرد اقتدار می نامند.
🔸در اقتدار توجیه و استدلالی نهفته است که آنرا از شکل قدرت عریان خارج می سازد و برای موضع قدرت پذیرفتنی می کند. مثلا قدرت پدر در خانواده سنتی از نوع اقتدار است زیرا به دلایل مختلفی قابل توجیه و پذیرفتنی است.درنتیجه مفهوم اقتدار خاص تر از مفهوم قدرت است. قدرت عام و اقتدار خاص است. می توان گفت قدرت زمانی اقتدار میشود که قانونی شده باشد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تنها شاهد زندۀ قتلعام ۱۷۵ شهید غواص
🔸۱۷۵ غواص با دستان بسته در عملیات کربلای ۴ به شهادت رسیدند و زنده به گور شدند. پیکر این شهدا سال ۹۴ پیدا شد.
@amniatemeli
🔺دومین همایش ملی سیاست خارجی ایران
۶ دی ۱۴۰۲
دارای مجوز ISC
برگزارکننده: گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
حامیان: انجمن علوم سیاسی ایران، مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه.
رئیس همایش: دکتر محمود غفوری
دبیر علمی: دکتر سید جلال دهقانی فیروز آبادی
دبیر اجرایی: دکتر یحیی کمالی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شیوه نامه نگارش و ارسال مقالات به سایت همایش مراجعه کنید.
ifpolicy.uk.ac.ir
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺اقتدار یا اتورینه (authority) چیست؟ 🔸در حوزههای جامعهشناسی و علوم سیاسی، اقتدار قدرت مشروع یک فر
🔺اقتدار و مشروعیت در فلسفه سیاسی
🔹اینکه اقتدار سیاسی چه زمانی مشروع است یکی از سؤالات اساسی فلسفه سیاسی است. بسته به اینکه شخص اقتدار سیاسی را چگونه می فهمد، این سوال ممکن است مانند این باشد که چه زمانی اجبار توسط دولت مشروع است؟ یا اینکه چه زمانی وظایفی برای اطاعت از دولت داریم؟ یا چه زمانی و چه کسی حق دارد از طریق دولت حکومت کند؟
🔸در عصر مدرن یکی از استدلالهای اصلی برای مشروعیت دولت، نوعی نظریه قرارداد اجتماعی است که توسط توماس هابز در کتاب لویاتان در سال 1668 یا ژان ژاک روسو در نوشتههای سیاسیاش درباره قرارداد اجتماعی ایجاد شده است.
@amniatemeli
26.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #عملیات_مرصاد
1️⃣ قسمت: اول
📽 #فیلم_مستند | عملیات منافقستیز #مرصاد و شکست خفت بار و تلفات سنگین مردوران وطن فروش
عملیات مرصاد ، پاتک نیروهای نظامی ایران در پاسخ به عملیات فروغ جاویدان سازمان مجاهدین است که در پنجم مرداد ماه ۱۳۶۷ ، با رمز مبارک «یا علی (ع)» و در منطقه اسلامآباد غرب و کرند غرب در استان کرمانشاه (باختران)، توسط سپاه و پشتیبانی مؤثر هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی انجام گرفت که منجر به تار و مار آنها گردید. ( #شکست_خفت_بار )
#جنگ_تحمیلی
#عملیات_مرصاد
#رزمندگان_اسلام
@amniatemeli
🔺سه نوع اقتدار از نظر وبر
1⃣ اقتدار کاریزماتیک (فره شخصیت، قهرمانی، رهبری، مذهبی و...)
2️⃣ اقتدار سنتی (پدرسالاران، سلطه موروثی، فئودالیسم و....)
3️⃣ اقتدار بوروکراتیک ( عقلانی - قانونی، قانون، دولت مدرن و....).
این سه نوع سنخ آرمانی هستند و بندرت به شکل خالص ظاهر میشوند. از نظر وبر، اقتدار قدرتی است که توسط کسانی که در معرض آن هستند، مشروع هست. گفته میشود این سه شکل از اقتدار در یک «نظم توسعه سلسله مراتبی» ظاهر میشوند. دولتها از «اقتدار کاریزماتیک» به «اقتدار سنتی» پیشرفت میکند و در نهایت به «اقتدار عقلانی - قانونی» میرسد که ویژگی یک لیبرال دموکراسی مدرن است.
@amniatemeli
31.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 روزگاری ایران، قسمت سوم
خسرو معتضد
@amniatemeli
✅نظریه تبعیت اخلاق از سیاست چیست؟
🔺دیدگاه تبعیت اخلاق از سیاست عمدتاً نتیجه رویکرد مارکسیست - لنینیستى به جامعه و تاریخ است.
🔹 از دیدگاه مارکسیستى، تاریخ چیزى جز عرصه منازعات طبقاتى نیست؛ طبقاتى که بر اثر شیوه تولید زاده مىشوند و پس از مدتى در دل خود، ضدِ خویش را مىپرورند و سپس نابود مىشوند و جاى خود را به طبقه بالندهاى مىدهند که ضدِ خود را مىپرورد.
🔸بدینترتیب، طبقهاى که همساز با تاریخ حرکت کند انقلابى، و طبقهاى که در برابر رشد نیروهاى تولید مىایستد، ضد انقلابى است. هر طبقه مناسبات خاصِ خود را تولید مىکند که رو بناىِ جامعه و بازتابِ وضعیتِ تولیدِ اقتصادى است. از این منظر هیچ چیز مطلق نمىباشد و همه چیز، از جمله مفاهیم اخلاقى، هنر و حتى علم طبقاتى است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹مستند در_برابر_طوفان
🎬 قسمت_دهم
✍مجموعه مستند "در برابر طوفان" روایتگر تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی است. در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از #تاریخ معاصر کشور نمایش داده می شود.
@amniatemeli
🔺رئالیسم : براساس این نظریه ، بازیگران اصلی روابط بین الملل دولتها هستند و در میان دولتها نقش محوری برعهده یک دسته خاص از بازیگران و کشورها است .
🔸از نظر رئالیست ها ، همکاری در قالب نهادهای منطقه ای غیر ممکن نیست . دولت ها تنها در صورتی دست به همکاری خواهند زد که این سیاست در خدمت منافع ملی – به منزله قدرت – آنها باشد و این کار قدرت ملی آن ها را افزایش می دهد .
🔹 رئالیستها امکان تحقق همگرایی در سطوح عالی سیاست و جابجایی و شکسته شدن پوسته حاکمیت و جابجایی مراجع جدید وفاداری را غیر ممکن می دانند ؛ از اینرو همگرایی منطقه ای تنها ارزش ابزاری برای منافع ملی دولتها دارد . از اینرو ، رئالیست ها پیش بینی می کنند که ترتیبات منطقه ای برپایه منتفع شدن مشارکت کنندگان مختلف از سود نسبی ارزش یابی خواهد شد .
🔸رئالیست های جدید هم پیش بینی می کنند که وجود یک دولت منطقه ای « هژمونیک » شکل گیری ترتیبات منطقه ای را به شدت هموار خواهد کرد ، یا به این دلیل که قدرت سلطه جو همکاری را تحمیل خواهد کرد یا این که بخش بیشتری از هزینه های ترتیب مورد نظر را به دوش خواهد کشید . یکی از نظریات مربوط به همگرایی ، دیدگاه « بین دولت گرایی » است که شدیداً با اندیشه رئالیسم گره خورده است .
🔹 براساس این دیدگاه ، سازمانهای بین المللی استقلال وجودی ندارند و فرآیند همگرایی محصول خواست و اراده دولتها و نخبگان سیاسی است .
🔸 از نظر واقع گرایان سازمان های بین المللی اعم از منطقه ای و جهانی بازتاب ساختار قدرت در سطح منطقه و جهان است .
🔹 از آنجا که ترتیبات منطقه ای به اقدامات قدرتهای بزرگ منطقه ای و جهانی مشروعیت می بخشد ، از حمایت آنان برخوردار است . ترتیبات منطقه ای بیش از مجموع دولتهای عضو نیست و رفتار آنها بازتاب ساختار قدرت در عرصه همان منطقه است و سازمانهای بین المللی نقش حاشیه ای در مسائل حاد سیاسی ایفاد می کند و بیشتر در مسائل کم اهمیت بین المللی موثرند.
@amniatemeli
31.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مازوت به جای پول؟
🔸️ماجرای تهاتر پول صادرات گاز ایران با نفت عراق، به یکی از مهمترین اخبار این چند روز اخیر تبدیل شده که واکنشهای زیادی را به همراه داشته. اما آیا این تهاتر به سود اقتصاد کشور هست یا ایران مجبور به انجام چنین اقدامی شده؟
🗂منبع: ایرنا
@amniatemeli
🔺لیبرالیسم : لیبرالیسم قایل به نیک نهادی انسان بوده و باور دارد که انسانها ذاتاً گرگ نیستند ولی این شرایط محیطی است که باعث کشمکش آنها می گردد . از نظر لیبرالها می توان با ایجاد نهادها و سازمانهای بین المللی متناسب جلوی کشمکشها و درگیریهای را گرفت . براساس این تفکر ، مردم می توانند از طریق استدلال و به طور اخلاقی به همدیگر کمک کنند و رفتارهای مثل خشونت ، محصول نهادهای نامناسب و سوء تفاهم میان رهبران هستند که ایجاد می شوند . لذا ، جنگ و آنارشی به وسیله تقویت ترتیبات نهادی قابل پیشگیری است . با اصلاح نظام سیاسی داخلی دولت ها ، در محیط بین الملل نیز صلح برقرار می شود . لیبرالیسم بر این باور است که به علت سه جریان عمده در عرصه بین المللی ، کشورها به سمت همکاری بیشتر گام برمی دارند :
- اول؛ روند وابستگی متقابل میان کشورها ، به ویژه در عرصه های اقتصادی و تجاری است که موجب شده کشورها ، به سبب همکاری با یکدیگر فایده بیشتر ببرند و هم زمان دریابند که هزینه منازعه افزایش یافته است.
-دوم ؛ وابستگی متقابل اقتصادی فزاینده موجب ظهور و ایجاد یک سلسله هنجارها ، قواعد و نهادهای بین المللی می شود که برای ایجاد ، تسهیل و همکاری میان کشورها به وجود می آیند.
-سوم ؛جریان دموکراسی شدن بین المللی که طی آن حکومت های بیشتر دموکراتیک می شوند ، موجب کاهش منازعه و افزایش همکاری می شود . لیبرال ها بر این باورند که رژیم های غیر دموکراتیک بیشتر از رژیم های دموکراتیک مبادرت به جنگ می نمایند و از این رو ، گسترش دموکراسی در دنیا موجب صلح گسترده تر خواهد شد . لیبرالیسم در طول چند سده اخیر ، به صورت قرائت های مختلفی بیان شده است که آخرین آنها « نهادگرایی نئولیبرال » است . این اندیشه به عنوان خلف لیبرالهای آرمانگرا به نقش سازنده نهادهای بین المللی در سیاست بین الملل مستقل از توزیع قدرت بین کشورها اعتقاد دارد.
@amniatemeli
26.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #عملیات_مرصاد
2️⃣ قسمت: دوم
📽 #فیلم_مستند | عملیات منافقستیز #مرصاد و شکست و تلفات سنگین مزدوران بیگانه
@amniatemeli
🔺رادیکالیزم : رادیکالیزم نامی که لیبرالهای غربی روی آن گذاشتند طی دوره جنگ سرد و قبل از فروپاشی به عنوان گفتمان رقیب لیبرالیسم مطرح بوده است . این تفکر که منبعث از گفتمان مارکسیم است اندیشه های رئالیستی و لیبرالی را به چالش می کشد و با اولویت دادن به اقتصاد ، تمامی تحولات اجتماعی و سیاسی را به دینامیکهای اقتصادی تقلیل می دهد . براساس این تفکر ، نزاع تاریخ ریشه در کشاکش طبقات اجتماعی برای تحت کنترل در آوردن عوامل تولید و منابع اقتصادی دارد . سیاست و فرهنگ تابع تحولات اقتصادی است و دولت هیچ استقلالی از طبقات مسلط اجتماعی ندارد . از نظر مارکسیستها ، سازمانهای بین المللی اعم از منطقه ای و جهانی نه در رأس قدرتهای بزرگ امپریالیستی قرار دارد و نه بازیگران نسبتاً مستقلی هستند که در جهت سعادت و رفاه بشریت گام برمی دارند ، بلکه ابزار نظام سرمایه داری هستند که به استیلای طبقات تحت استیلای خود در سراسر جهان می پردازند .
@amniatemeli
26.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥عظمت سفر دور دنیای نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران...
@amniatemeli
💢قدرت هوشمند:
جوزف نای عقیده دارد موفقیت در این جهان دگرگون شده، به فهمی عمیق از ماهیت قدرت، نقش قدرت نرم و اجرای یک توازن بهتر از قدرت سخت و نرم (چماق و هویج) در سیاست خارجی وابسته خواهد بود.
از نظر وی، قدرت هوشمند نه قدرت نرم و نه قدرت سخت است بلکه هر دوی آنها میباشد.
در واقع تئوری قدرت هوشمند به این امر میپردازد که در فضای جدید جهانی و عصر تصویرسازی و با توجه به امکانات جدید به وجود آمده و چالش ها و تهدیدهای پیش رو چگونه می توان تصویری با هیبت و هیمنه و جذاب از خود ارایه نمود تا با استفاده از آن در رفتارهای کنشگران مورد نظر در این فضا تغییراتی مطلوب ایجاد شده و زمینه برای تعامل سازنده و پویا فراهم گردد.
@amniatemeli
43.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار کارکنان و خانوادههای ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران. ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
@amniatemeli
✅محیط اطلاعات و هک شناختی
🔸محیط اطلاعات را میتوان بهطور گستردهای در دو بُعد (فنی_ روانی و اجتماعی) توصیف کرد.امنیت محیط اطلاعات که امروزه (اغلب تحت عنوان امنیت سایبری نیز شناخته میشود) در درجه نخست با ویژگیهای کاملاً فنی - دفاع در برابر انکار، حملات به خدمات، بات نت ها، سرقتهای عظیم مالکیت معنوی و سایر حملاتی که معمولاً از آسیبپذیریهای امنیتی استفاده میکنند، مرتبط است.
🔹اما این دیدگاه، بسیار محدود و مختص به یک محیط خاص است. بهعنوانمثال، توجه چندانی به دفاع در برابر حوادثی همچون هک آسوشیتدپرس در آوریل 2013 که در آن گروهی حساب این خبرگزاری را به سرقت برده و پیام "انفجار در کاخ سفید و باراک اوباما زخمی شده است" را انتشار دادند نشد. "
🔸 این پیام، با توجه به وزن آسوشیتدپرس، باعث افت شدید بازار سهام به ارزش حدود 136 میلیون دلار در مدتزمان 5 دقیقه شد. این حمله هم از ویژگیهای فنی (ربودن حساب) و هم از بعد روانی و اجتماعی (درک و واکنش بازار) از شاخصهای محیط اطلاعات بهرهبرداری میکند.
🔹حمله دیگر، با بهرهگیری از ویژگیهای کاملاً روانشناختی، در سپتامبر 2013 در کشور هند رخ میدهد. این حادثه ازآنجا آغاز شد که یک دختر جوان هندی و خانوادهاش شکایت کرد که توسط یک پسر مسلمان مورد آزار و شکنجه کلامی و جنسی قرارگرفته است.
🔸گفته میشود که برادر و پسرعموی او پس از ملاقات با پسر او را به طرز فجیعی کشتهاند. این امر موجب درگیری شدید بین جوامع هندو و مسلمانان شد. در اقدامی که برای دامن زدن به آتش خشونت طراحیشده بود، فرد ناشناسی فیلم وحشتناکی از ضرب و شتم دو مرد را منتشر کرد که همراه با شرح نوشتاری بود که این دو مرد را هندو و جمعیت مقابل را مسلمان معرفی کرد.
🔹شایعات به طرز حرفهای منتشر شدند؛ مبنی بر اینکه اوباش و پسرعموی دختر جوان بهتلافی از طریق تلفن و شبکههای اجتماعی جوان مسلمان به قتل رساندهاند. نتیجه کلی برای خنثی کردن خشونت؛ 13000 سرباز هندی طی چند روز در سراسر هند در حالت آمادهباش قرار گرفتند. معلوم شد درحالیکه این فیلم دو مرد را نشان میدهد که تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرارگرفتهاند، اما ادعا شد که آنان هرگز در چنین مکانی نبودهاند.
🔸درواقع، این حادثه حتی در هند رخ نداده بود. این حمله به هیچ مهارت فنی احتیاج نداشت و بهسادگی نیاز به درک روانشناختی و اجتماعی از مکان و زمان ارسال برای دستیابی به اثر مطلوب را دارد.
🔹این دو اقدام اخیر؛ نمونههایی از (هک شناختی) هستند. کلید موفقیت این نوع هکهای شناختی؛ سرعت و میزان بیسابقه توزیع و انتشار اطلاعات نادرست در جامعه هدف بود. یکی دیگر از عناصر اصلی در موفقیت این دو تلاش، آسیبپذیری شناختی از سوی سناریو نویسان آنها در "ارزیابی صحیح مخاطبان موردنظرشان" بود - پیش فرضی که مخاطب از قبل تمایل به پذیرش آن دارد، زیرا ترس یا اضطراب موجود را به خود جلب میکند.
@amniatemeli
34.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چرا هند در حال محو کردن تاریخ خود است؟
🔹از پاک کردن بخشهایی از سلسله مغول از تاریخ هند تا حذف ترور گاندی به دست یک ناسیونالیست هندو در کتابهای درسی
🔹حزب بیجیپی با یک نگاه ناسیونالیستی در حال بازنویسی کتابهای تاریخ است.
@amniatemeli
🔺نظریه فرانک هافمن
▪️اکنون به نگاه بسیاری از متخصصان همچون فرانک هافمن جنگ ترکیبی، شکل متمایز درگیری در سطح پایین به شمار میرود که طیفی از قابلیتهای "سخت و نرم" را دربرمی گیرد.اینیک ادغام عمدی و تا حدودی مبهم نشائت گرفته از بروز جنگهای متعارف و نامتعارف است و تحت یک مرجع مرکزی واحد و هدایت یک دولت و یا بازیگری شبیه به دولت انجام میپذیرد.
▪️ رسیدن به هدف جنگ ترکیبی، درواقع دستیابی به اهداف سیاسی است که با استفاده از هر یک آن دو شکل، بهصورت تفکیکشده قابلدستیابی نبوده و یا هزینه بسیار بالایی بازیگران در پی دارد. تلفیقی از تلاشهای متعارف و نامتعارف، بازیگر یا دشمنان را قادر میسازد تا از ضعف استراتژیک یا اعتقادی حریف بهرهبرداری کنند و درعینحال «انکار» و غافلگیری استراتژیک را برای کسب قدرت بیشتر برای خود حفظ کنند.
@amniatemeli