🔺ژِئواِستراتژیک چیست؟
📝اگر در حد یک جمله ساده بخواهیم بگوییم:
بهکارگیری "استراتژی" بر پایه "جغرافیا" توسط یک دولت را "ژئواستراتژی" گویند.
📝بازهم به زبان ساده میتوان اینگونه تعریف کرد:
"موقعیت مناسب جغرافیایی" که به یک کشور "برتری نظامی" نسبت به رقیب یا رقبا را میدهد.
✅و اما توضیح بیشتر👇
📝به مطالعه اثر عوامل استراتژیکِ محیطِ جغرافیایی روی تصمیمگیریهای سیاسی حکومتها، ژئواستراتژیک میگویند.
📝این محیط جغرافیایی که از آن سخن میگوییم میتواند منطقه ای باشد یا جهانی.
📝همچنین در ژئواستراتژی، اثر گذاریهای متقابل کشورها درابعاد منطقهای و جهانی، و سیاستهای قدرتی را نیز مطالعه میکنیم.
📝ژئواستراتژی، روابط بین استراتژی و عناصر جغرافیایی را بررسی میکند.
📝ژئواستراتژی هدایت صحیح عملیات نظامی و یا دفع خطرات احتمالی را به طور ویژه شامل میشود.
📝بعبارتی ژئواستراتژی کشف روابط استراتژی و محیط جغرافیایی است برای پرداختن به تعیین "قلمرو جغرافیایی استراتژی های نظامی" به منظور هدایت صحیح عملیات نظامی.
📝عناصر جغرافیای طبیعی، بنیان ژئواستراتژیک را تشکیل میدهد چرا که عناصر طبیعی تأثیر عمیقی در کاربرد ابزار و امکانات دارد.(مانند راه ابریشم، خلیج فارس، سواحل مکران، باب المندب، مناطق نفت خیز و...)
📝 سرزمین، جمعیت، کشور، جامعه، اقتصاد، سیاست و استراتژی ازجمله عناصر ژئواستراتژیک هستند.
📝بطور خاص مختصات جغرافیایی یک منطقه، پایه و اساس ژئواستراتژی است.
@amniatemeli
16.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند_رد_روباه - قسمت هفتم
❌توجه
❗️این ویدئو حاوی اسناد محرمانه میباشد❗️
🔹نقش آمریکا در ایران (۲)
🔸به روایت اسناد کشف شده از سفارت انگلستان
🔺تهیه شده در رسانه اینترنتی TVتاریخ
@amniatemeli
🔺دوقطبی سازی در جنگ روانی
🔸یکی از تکنیک های موثر در جنگ روانی ایجاد یک دوقطبی در بین نیروهای مخالف است
🔹کارکرد این دوقطبی درگیر کردن نیروهای یک جبهه بر سر موضوعی فرعی که هدف اصلی را به حاشیه می کشد
🔸نیروها در این زمین بازی تبدیل به مهره سیاه و سفید می شوند و بازی در این زمین به نفع دشمن است در صورتی که نیروهای درگیر متصورِ مبارزه با دشمن هستند
🔹این تکنیک که توسط اسرائیل بارها اجرا شده و می شود به علت عدم سواد رسانه ای و تحلیل رسانه ای مردم منجر به متفرق ساختن نیروهای مبارز برای برهه ای کوتاه می شود
@amniatemeli
🔺"تاکتیک" چیست؟
🔸"تاکتیک" با "استراتژی" چه تفاوتی دارد؟
📝تاکتیک در گذشته صرفا یک مفهوم نظامی داشت و به معنای کاربرد سلاحها در جنگ بود. اما معنای تاکتیک مانند استراتژی تغییر یافته است.
📝امروزه تاکتیک به روش هایی گفته میشود که به وسیله آن، استراتژی به اجرا در میآید تا به هدف های موردنظر برسد.
📝تاکتیک، جزئی از استراتژی و در خدمت آن است.
📝استراتژی یک هدف کلی، کلان، بلندمدت، عمیق و گسترده است که در درازمدت قابل دسترسی است.
اما
📝تاکتیک به صورت مقطعی و در افق زمانی کوتاهتر و با حوزهی اثر کوچکتر مورداستفاده قرار میگیرد.
📝تاکتیک در کوتاه مدت تحقق می یابد.
📝شما یک "هدف استراتژیک" تعریف میکنید و در مقاطع مختلف "تاکتیکهای متفاوتی" را انتخاب میکنید تا به آن "هدف" نزدیک شوید.
📝اگر چه بسیاری از تاکتیکها همسو با استراتژی هستند، اما بعید نیست در یک مقطع زمانی به علت چالشها و محدودیتها، تاکتیکی را انتخاب کنید که ظاهراً با استراتژی شما همسو نیست.
📝اگر رسیدن به قله کوه را استراتژی خود بدانید، هر گام که برای رسیدن به قله برمیدارید یک تاکتیک محسوب میشود.
📝نکته مهم:
گامها عموماً رو به سوی قله هستند، اما اگر مانع یا مشکلی باشد، بعید نیست گامهایی بردارید که در ظاهر شما را به قله نزدیک نمیکنند(تاکتیک)، اما درنهایت، با دورزدن موانع موجود کمک میکنند تا شما به قله(استراتژی مدنظرتان) برسید.
📝از انتخابات در کشور"یوژوپیس" هم مثالی میزنیم.
فرض کنید آقای "آرسِن" در کشور"یوژوپیس" استراتژی خود را پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال2016 این کشور تعیین کند، اما تاکتیک های مختلف اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، لابی گری و...خود را از سال2002 آغاز میکند.
در ادامه تاکتیک ویژه اش را هم مثلا در انتخابات2012 بکارمیگیرد و پس از عرض اندام در انتخابات درنهایت با مظلوم نمایی کناره گیری از انتخابات میکند و پس از آن با بکارگیری تاکتیک های مختلف عملیات روانی تلاش میکند تا انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را فتح کند.
📝آقای "آرسِن" درظاهر از انتخابات سال2012 عقب کشید و قدرت را نخواست و از دست داد ولی درواقع با این عقب نشینی خیز برداشت برای کسب قدرت در سال2016.
📝در مثال بالا "استراتژی" کسب قدرت در سال2016 است، ولی "تاکتیک"های مختلف(تبلیغاتی،اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عملیات روانی، لابی ها و...) را در طی 14 سال پیاده سازی میکند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رژیم اشغالگر و جعلی قدس مصداق حقیقی لیبرالیسم
🔹رژیم صهیونیستی این فرزند نامشروعی که حاصل همبستری خاندان روچیلد و سرمایهداران انگلیسی که در دوره #لوید_جورج نخست وزیر لیبرال انگلیسی و با حمایت تبلیغاتی چارلز اسکات سردبیر نشریه لیبرال منچستر گاردین همانند غده سرطانی در اوایل قرن پیش در پیکره خاورمیانه زاده شد
دولتی که مطابق با افکار پیامبران #لیبرالیسم همچون #جان_لاک و #جان_استوارت_ میل مدعی برتری نژادی است و سایرین را لایق زندگی نمیداند.
حکومتی که مثل اسلاف خود با مشی #کمپانی_هند_شرقی با تهاجم و تصرف سرزمین و به بردگی گرفتن ساکنان آن تشکیل شد و همچون منش لیبرالها منافعش را در کشتار و نابودی ملل ضعیفتر استوار کرده و همچون #هایک و #میلتون_فریدمن که از دیکتاتورهای خون آشام همچون #پینوشه حمایت میکردند از داعش تا جنبشهای رادیکال و تجزيه طلب در خاورمیانه حمایت کرده و و برای حاکمان دیکتاتور عرب دلبری میکند. اسرائیل دستش به خون انسانها آغشته است و دیگر نمیتوان با غوغاسالاری رسانهای نقش قربانی بازی کند.
این ویدئو کوتاه که جنینی است که مادرش در بمبارانهای عزه توسط مدرنترین سلاحها کشته شده نمونهای بدون رتوش از به اصلاح تنها دموکراسی خاورمیانه است.
بنده به شخصه از کشته شدن هیچ شهروند اسرائیلی احساس ناراحتی نمیکنم. تک تک شهروندانش سوگند خوردند تا برای اثبات و تحکیم برتری قوم یهود از هیچ جنایتی کوتاهی نکنند.
همگی غاصب و متصرف هستند و بیش از هفت دهه نه تنها مردمان فلسطین بلکه خاورمیانه را به خاک خون کشیدند.
#غزه 🇵🇸
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌بعد از عملیات طوفان الاقصی که توان فنی تشکیلات امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل را با چالش اساسی رو به رو کرد ،صهیونیست ها برای بازیابی این شکست بدنبال دستاوردهای میدانی در نوار غزه هستند.
برخی ارزیابی ها می گوید صهیونیست ها برای حصول سه هدف عملیات زمینی خواهند داشت:
نابودی توان نظامی گردان های القسام، آزاد سازی اسرا و تامین امنیت بندر استراتژیک عسقلان در مدیترانه
محور مقاومت بر اساس منطق بازدارندگی خود نسبت به عملیات زمینی در نوار غزه هشدار داد.
اگر عملیات زمینی ارتش اسرائیل به سمت و سوی پاکسازی نژادی و نابودی قدرت نظامی حماس برود مقاومت راهی جز گشودن سایر جبهه ها نخواهد داشت.
سطح تنش ها بستگی به اقدامات چند روز آینده اسرائیل و البته جلسه بایدن با نتانیاهو دارد.
ابوقاسم
39.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥تاریخ بِیهَقی یا تاریخ مسعودی نام کتابی نوشتهٔ ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی است که موضوع اصلی آن تاریخ پادشاهی مسعود غزنوی و زمانهی اوست. این کتاب علاوه بر تاریخ غزنویان، قسمتهایی دربارهٔ صفاریان، سامانیان و دورهٔ پیش از برآمدن و پادشاهی محمود غزنوی دارد. نسخهٔ اصلی کتاب حدود ۳۰ جلد بوده و از این کتاب امروزه مقدار کمی (حدود پنج مجلد) بر جای ماندهاست. کهنترین کتابی که از تاریخ بیهقی یاد کردهاست، تاریخ بیهق اثر ابوالحسن بیهقی بودهاست که پس از شرح حال ابوالفضل بیهقی، از کتاب او نیز یاد کردهاست.
🎥در ویدئوی همرسانشده با کتاب گرانسنگ تاریخ بیهقی آشنا خواهیم شد./ کلیپ از مدرسه علوم انسانی
@amniatemeli
✅تکنیکهای جنگ روانی
🔹رسانه تقریبا به اندازه عمر خودش نقش بزرگی در ایجاد عملیاتهای روانی داشته است؛ یعنی از همان زمان که رسانههای شنیداری یعنی رادیو شروع به کار کرده است، عملیاتهای روانی هم کلید خوردند؛ اما رسانهها چطور با ذهن مخاطبشان بازی میکنند؟
🔺 سطح اطلاعات مخاطب
🔹در همه عملیاتهای روانی، نکته مهم و اثرگذار سطح اطلاعات مخاطب است. هر چه مخاطب اطلاعات کمتری داشته باشد، بیشتر احتمال گزیدن از سوراخ عملیات روانی وجود دارد؛ باید ببینیم رسانههایی که حرف قشنگ میزنند، در عمل هم همین گونه عمل میکنند و میتوانیم ادعاهایشان را باور کنیم؟ مثلا ادعای رسانههای آمریکایی که با حکومت دشمن هستند نه مردم را چطور باور کنیم؛ درحالیکه هنوز داروی بیماران را تحریم میکند؟ تکنیکهای عملیات روانی شبیه رفتار همان گرگی است که دستانش را با آرد سفید کرده تا ما گرگ را به جای بز باور کنیم!
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جان میرشایمر استاد دانشگاه شیکاگو:
ایران اتمی آرامش را به غرب آسیا خواهد آورد...
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌وصیتنامه تلخ دختر فلسـطینی
سلام، من هایا هستم و اکنون وصیت نامهام را مینویسم
١. پول های من ۸۰ شکل است: ۴۵ شکل (واحد پول) برای مامان، ۵ شکل برای زینت، ۵ برای هاشم، ۵ برای تیتا، ۵ برای خاله هبة، ۵ برای خاله مریم، ۵ برای دایی عبود و ۵ برای عمه سارة
۲. اسباب بازیها و همه چیزهایم برای دوستانم، زینت خواهرم، ریما، منة، أمل
۳. لباسهای من: برای دخترعموهایم و اگر چیزی باقی ماند، انفاق کنید.
۴. کفشهای من: به فقرا و نیازمندان اهدا کنید، البته بعد از شستن😭😭😭
ابوقاسم
🔺چرا رزمندگان فلسطینی حماس مجاب شدند که زمان کنونی؛ زمان آغاز عملیات " طوفان الاقصی " است!
دکتر سبحان محمدی کارشناس مسائل روابط بینالملل
🔹ابتدا به این گزاره ها و تناقض های عصر حاضر توجه کنید:
- علیه اسرائیل چندین قطعنامه از ۱۹۴۸ تا ۲۰۱۶ صادر شده است از جمله دو قطعنامه های شورای امنیت ۲۴۲ و ۲۳۳۴ که هیچوقت اجرا نشد تنها به این دلیل که اسرائیل متحد غرب محسوب میشود.
- پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه برای آتش بس در فلسطین توسط نهاد باقی مانده از جنگ سرد یعنی شورای امنیت وتو میشود چون اسرائیل در مختصات جهان غرب و سیاستهای آن تعریف شده است. به عبارت دیگر و از نگاه جهان غرب، قطعنامه علیه روسیه در جنگ اوکراین آری اما علیه اسرائیل نه!
- سالهاست شعاری سر داده میشود که، نهاد های ورزشی و فرهنگی بین المللی سیاسی نیستند! اصلا ورزش و سیاست مثل خربزه و عسل در کنار یکدیگر جور در نمی آيد! اما اگر پای کشوری غیر غربی در میان باشد و یا با هدف غربیها مغایر باشد چرا که نه! روسیه یا ایران یا ورزشکارانی که با نماینده اسرائیل روبه رو نمیشوند حذف خواهند شد ( در حالیکه طبق حقوق بین الملل هرکشور مستقلی حق دارد یک کشور یا دولت دیگری را به رسمیت بشناسد یا نشناسد).
-ایران یا چین حق ندارند در کنار متحدین و شرکای خود مثل روسیه باشند و این یعنی خطر برای امنیت بین الملل ولی ما ( غرب ) حق داریم ۴۴ میلیارد دلار پول و تسلیحات به اوکراین ( که بیشتر انها به خاطر عدم تمایل اوکراینی ها برای ادامه جنگ و دستیابی به پول، سر از بازار سیاه درمی آورد) یا ۳۸ میلیارد دلار به اسرائیل ( در زمان دولت اوباما و با معاونت بایدن) بدهیم.
- استفاده از بمب فسفری یا خوشه ای جنایت علیه بشریت محسوب میشود اما اگه علیه دشمنان ما ( غربیها) باشد ایرادی ندارد؛ در لیست موجود است!
- دفاع حماس از ساکنان زندان غزه بر اساس " اصل دفاع پیشگیرانه " مطابق با حقوق بین الملل نیست؛ ولی حمله اسرائیل به مناطق مسکونی آنهم با سلاح های ممنوعه قطعا مصداق دفاع پیشگیرانه است چون حقوق بین الملل و مفسرین آن مائیم (غربیها).
- روسیه حق ندارد در مقابل گسترش بی دلیل ناتو به شرق (که پیمانی منسوخ و متزلزل شده است) در مقابل مرزهاش اقدامی کند و این محکوم است اما آمریکا حق دارد هزاران کیلومتر دورتر ناو هواپیمابرش را جا به جا کند! آنهم نه برای دفاع از مرزهای آمریکا، بلکه برای دفاع از منافع آمریکا!
- چند وقت پیش جناب بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا اذعان کردند " اروپا به منزله یک باغ است و باقی جهان به مثابه یک جنگل" این یعنی حقوق بشر کذایی اروپایی فقط در این محدوده از باغ مؤثر است اما در جنگل تا اطلاع ثانوی از حقوق بشر بازی معذوریم!
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ناسیونالیسم به چه معناست؟ ملت چه تعریفی دارد؟
@amniatemeli
🔺پیوستگی امنیت ملی با امنیت منطقه ای
🔸در مطالعات امنیتی گفته می شود؛ هر کشور به مقوله امنیت از دو زاویه داخلی و خارجی مینگرد. جنبه داخلی امنیت ملی، امنیت یک ملت در مقابل تهدیدات پیدا و نهان در درون مرزهای ملی را شامل میشود. این تهدیدها میتواند سیاسی (مانند شورش و جداییطلبی و ...)، اقتصادی (نابسامانیها و بحرانهای حاد اقتصادی همچون تورم)، نظامی (مانند کودتا و جنگ داخلی) و اجتماعی (مانند نابهنجاریها و آشوبهای اجتماعی) باشد. جنبه خارجی امنیت ملی به تهدیدهای برون مرزی علیه یک دولت باز میگردد. این تهدیدها نیز دارای ابعاد سیاسی (انزوا و اعمال فشارهای سیاسی)، نظامی (حمله نظامی یا تهدید به حمله) و اقتصادی (مانند تحریمهای اقتصادی) است. اما واقعیت آن است که؛ مجزا کردن دو جنبه داخلی و خارجی امنیت ملی از یکدیگر تا حدودی ناممکن است. این امر به ویژه در ساختار نوین جهانی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از یکسو ابعاد داخلی و خارجی امنیت ملی به شدت به هم مرتبط شده اند و از سوی دیگر پیوستگی عجیبی نیز میان سطوح گوناگون امنیت ملی، منطقهای ای و بین المللی به وجود آمده است. در نظام بین المللی پسا جنگ سرد، سطح تازهای از روابط امنیتی پدیدار شده است که، اساساً جهانی است. در این سطح، مفهوم منافع و مصلحت کشورها از چهارچوبهای تنگفردی و ملّی، فراتر میرود و صورت منطقهای ای و بین المللی مییابد؛ به گونهای که همه واحدهای سیاسی را یکجا فرا میگیرد. از این منظر، جهان پیکره واحدی میشود که اجزای آن در قالب شبکهای پیچیده با یکدیگر در ارتباط هستند.
این پیوستگی مسائل امنیتی البته در سطح منطقه ای بسیار جدی تر است؛ چرا که میزان تعاملات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی در سطح یک منطقه آنچنان وسیع است که هر بحرانی در یک کشور میتواند به سرعت در منطقه ﺗﺄثیرگذار شود؛ به عبارت دیگر، امنیت یکی مساوی با امنیت دیگری شده است. شیوع یک بیماری فراگیر، ظهور یک گروه تروریستی، عدم توانایی یک کشور برای کنترل مرزها و گسترش قاچاق مواد مخدر و ... همگی مسائلی هستند که به سرفصلهای های سنتی امنیت منطقه ای اضافه شده است. بحرانهای های های امنیتی البته صرفاً از طریق تهدید نظامی، کشورها را تحت ﺗﺄثیر قرار نمیدهند، بلکه می توانند اثرات بسیار متنوعی داشته باشند. ظهور داعش در سوریه و عراق یکی از بحران های امنیتی منطقه است که غیر از اینکه یک تهدید نظامی مشخص علیه عراق و سوریه بشمار می رود، تهدیدی برای حفظ انسجام قومی کشورهای منطقه، امنیت روانی جوامع مسلمان، تداوم سلطه غرب از طریق ارتباط یافتن امنیت منطقه ای با امنیت بین الملل و ... به شمار می آید.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هشدار عطوان به آمریکا و اسرائیل درباره عواقب حمله زمینی به غزه؛ فلاخن داوود و گنبد کارتنی نمیتوانند از اسرائیل حفاظت کنند!
@amniatemeli
🌎 فارن افرز: فقط آمریکا میتواند اسرائیل را از فاجعه یورش به غزه منصرف کند
✍ مارک لینچ استاد علوم سیاسی و امور بینالملل دانشگاه جرج تاون
🌿 از لحظه ای که حماس حصارهای امنیتی اطراف غزه را شکست، کارزار زمینی اسراییل علیه غزه، غیرقابل اجتناب به نظر می رسید. واشنگتن هم از طرح های اسراییل بطور کامل حمایت کرده و جالب است که از تشویق به خویشتنداری هم پرهیز دارد. در یک محیط سیاسی بسیار داغ، بلندترین صداها در آمریکا، خواهان اتخاذ تدابیری شدید علیه حماس هستند. در مواردی هم مفسران، حتی خواهان اقدام نظامی علیه ایران به خاطر مسوولیت ادعایی در عملیات حماس شده اند.
🌿 اما اکنون دقیقا همان زمانی است که واشنگتن باید "آرام ترین و خنک ترین ذهن" باشد و اسراییل را از شر خودش حفظ کند. حمله در آستانه ی انجام به غزه، یک فاجعه انسانی، اخلاقی و راهبردی خواهد بود و نه تنها به امنیت درازمدت اسراییل آسیب می زند و هزینه های انسانی غیرقابل تصوری برای فلسطینیان دارد، بلکه همچنین منافع محوری ایالات متحده را در خاورمیانه، دراوکراین و در رقابت واشنگتن با چین بر سر نظم ایندوپاسیفیک تهدید می کند.
🌿 تنها دولت بایدن است که – از کانال اهرم منحصر به فردش و با تکیه بر حمایت ثابت شده ی نزدیک از اسراییل- می تواند اسراییل را از دست زدن به اشتباهی فاجعه بار، باز بدارد. واشنگتن، اکنون که همدلی اش را با اسراییل نشان داده، باید به سمت درخواست از متحدش برای پایبندی کامل به قوانین جنگی چرخش کند. باید پافشاری کند که اسراییل راههایی را برای جنگ با حماس پیدا کند که شامل کشتار انبوه و بیجاشدگی گسترده مردمان بیگناه فلسطینی نباشد.
🌿 هرچند اسراییل در سال ۲۰۰۵ از غزه عقب کشید اما اشغال عملی این منطقه را پایان نداد. کنترل کاملا غزه و فضای آن را در اختیار داشت و (در همکاری نزدیک با مصر) به اعمال کنترل شدید از خارج محدوده امنیتی بر تحرکات مردم غزه و دریافت کالاها، برق و پول ادامه داد. حماس در سال ۲۰۰۶ و در پی پیروزی اش در انتخابات قانونگذاری فلسطینی قدرت در غزه را بدست گرفت و در سال ۲۰۰۷ در پی یک تلاش ناکام به پشتیبانی آمریکا برای جایگزین کردن این گروه با حکومت خودگردان فلسطینی، سلطه خود بر غزه را مستحکم کرد. از همان سال، اسراییل یک محاصره سخت را بر غزه تحمیل کرده که اقتصاد این منطقه را به شدت زیر فشار گذاشته و هزینه های انسانی گرانی را بر آن تحمیل میکند ضمن آنکه همچنین با کانالیزه کردن همه فعالیت های اقتصادی به تونل ها و بازار سیاهی که تحت کنترل حماس است، جایگاه این گروه را تقویت کرده است.
🌿 مقامهای اسراییلی این گمان را داشتند که چنین شرایطی همیشه پایدار می ماند... اما حماس هم، گمان های دیگری داشت. در حالی که تحلیلگران بسیاری چرخش راهبردی حماس را به نفوذ ایران مربوط می دانند اما حماس برای تغییر رفتار خود و حمله به اسراییل، دلایل خاص خودش را داشت. قمار ۲۰۱۸ این گروه برای به چالش کشیدن محاصره غزه از گذر بسیج توده ای غیرخشونت آمیز یا همان "راهپیمایی بزرگ بازگشت"، به خونریزی گسترده توسط سربازان اسراییلی انجامید که بر روی معترضان آتش می گشودند. در ۲۰۲۱، در نقطه مقابل، رهبران حماس به این باور رسیدند که با شلیک موشک هایی به اسراییل در طول درگیری های شدید اورشلیم -که به دلیل مصادره خانه های فلسطینیان و تحریکات رهبران اسراییلی در مسجدالاقصی سر گرفت- نزد افکار عمومی گسترده تر فلسطینی دستاوردهای سیاسی چشمگیری کسب کرده اند. مسجدالاقصی یکی از مقدس ترین اماکن اسلامی است که تندروهای اسراییلی می خواستند آن را ویران کرده و یک معبد یهودی به جایش بسازند.
🌿 هنوز روشن نیست که ایران تا چه اندازه در زمانبندی یا سرشت این حمله ناگهانی نقش داشته است... اما اشتباه بزرگی است که زمینه و بافت سیاسی محلی ای را نادیده بگیریم که حماس در بستر آن اقدام کرد.
🌿 مردمان غزه از واقعیت ها آگاهند. آنها درخواست تخلیه را یک ژست بشردوستانه نمی دانند. آنها باور دارند که قصد اسراییل، تحقق یک نکبت یا "فاجعه" دیگر است: بیجاکردن اجباری فلسطینی ها از اسراییل در طول جنگ ۱۹۴۸. آنها باور ندارند- و نباید هم باور کنند- که پس از جنگ، به آنها اجازه بازگشت به غزه داده خواهد شد. به همین دلیل است که تقلای دولت بایدن برای ایجاد یک کریدور بشردوستانه برای امکان فرار اهالی غزه، تا به این حد یک ایده شاذّ و نادرست است. هدف نهایی تندروهای راستگرای دولت نتانیاهو این است که با خالی کردن غزه از جمعیتش، نهایتا همان کاری را که با بیت المقدس و کرانه غربی کردند، با غزه هم انجام دهند.
🌿 اما بعید است که هیچیک از این سیاستمداران، به پیامدهای محتمل جنگ در غزه، در کرانه باختری و در منطقه مرزی، اندیشه کرده باشند.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌سناریوهای احتمالی جنگ غزه
با توجه به عملیات بی سابقه طوفان الاقصی و ضربه اساسی که به عمق استراتژیک این رژیم وارد کرد آن ها همچنان احساس ضعف می کنند.
ارزیابی ما این است که (باتوجه به ضربه اساسی وارد شده به اسرائیل) نشانه ای برای پایان عملیات نظامی در غزه وجود ندارد و جامعه جهانی نیز نتوانست ماشین نظامی صهیونیست ها را کنترل کند.
🔺سناریوی۱:اسرائیل عملیات زمینی را فعلا انجام نمی دهد،حملات هوایی را تا مرحله ای که غزه را غیر قابل سکونت کند ادامه خواهد داد و با چاشنی خشونت عملا مردم را مجبور به فرار و عملا پاکسازی نژادی را اجرا کند و عملیات زمینی را به عنوان گزینه تهدید کننده در کانون راهبرد نظامی خود حفظ می کند تا جنگ روانی بر علیه مقاومت داشته باشد
🔺سناریوی۲:اسرائیل عملیات زمینی را برای تصرف شمال نوار یعنی شهر غزه آغاز کند
و بعد از آن برای نابودی توان نظامی و حماس و جهاد اسلامی و تونل های زیرزمینی یورش همه جانبه را آغاز می کند.
🔺سناریوی۳: صهیونیست ها هر دو سناریو را برای حذف نقشه نوار غزه اجرا کنند و مردم را به صحرای سینای مصر یا اردن فراری دهند.
هر سه سناریو موجودیت مقاومت و مردم غزه را تهدید می کند،ایران و جبهه مقاومت نسبت به حفظ موجودیت نوار غزه مسئولیت تاریخی دارند.
نباید واکنش های مقاومت بر عملیات زمینی اسرائیل در غزه متوقف شود.
اگر نوار غزه را از دست بدهیم بدون شک شکست غیر قابل جبرانی را متحمل خواهیم شد و عملا ابتکار عمل مساله قدس از دست خواهد رفت و در منطقه وارد یک کابوس تاریک و انزجار در افکار عمومی کشورهای عربی و اسلامی خواهیم شد و موجودیت ما در لبنان و سایر جبهه های دیگر به خطر خواهد افتاد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
24.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥امیر عبداللهیان: منطقه در شرایط بشکه باروت به سر می برد/«دایناسور، مگس زایید»
وزیر امورخارجه کشورمان:
🔸در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکار اسلامی، اتفاق نظر همه وزرا بر توقف فوری همه جنایات جنگی رژیم جعلی اسرائیل علیه ساکنان غزه است.
🔸کنش گران سیاسی نباید نسبت به کشتار زنان، کودکان و غیر نظامیان بی تفاوتی نشان دهند.
🔸انتقاد شدیدی در دیدارهای دوجانبه نسبت به عملکرد بایدن، رئیس جمهور آمریکا بود.
🔸«دایناسور، مگس زایید»، تعبیر یکی از وزرای خارجه نسبت به صحبت های بایدن در رابطه با کمک های بشر دوستانه به غزه.
🔸طبعا با وضعیتی موجود گسترش دامنه جنگ اجتناب ناپذیر است؛ منطقه در شرایط بشکه باروت به سر می برد.
🔸ادعای صهیونیست ها و طرف آمریکایی مبنی بر اینکه بیمارستان مورد هدف حملات جهاد اسلامی و یا مقاومت قرار گرفته است، یک ادعای مضحک و خنده دار است.
@amniatemeli
41.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥قسمت اول- حکمرانی آمایش محور؛ سهگانه امنیّت آب و غذا و معیشت کشاورز
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺چرا رزمندگان فلسطینی حماس مجاب شدند که زمان کنونی؛ زمان آغاز عملیات " طوفان الاقصی " است! دکتر سب
🔹چندین دهه است که برای تعریف دنیایی که رشته روابط بین الملل با آن درگیر است، در متون کلاسیک و حتی برخی منابع مدرن، ویژگی های مانند " زیست در جهان آنارشیک و دنیایی فاقد اقتدار مسلط مرکزی" نام برده شده است. به زبان ساده تر، این عبارات یعنی، مفروضات رشته روابط بین الملل شرایطی را در حوزه بین الملل تحلیل و تبیین میکند که برخلاف وضعیت داخلی کشورها که قانون و نظم مسلط و یک حکومت مرکزی مشخص موجود است، در سطح بین المللی، به اصطلاح یک دولت جهانی برای ایجاد نظم و عدالت و قانون وجود ندارد.
🔸همین موضوع، کشورها را درگیر معمایی به نام " بقاء و امنیت " میکند واین معما هر سیستم حاکمیتی مستقلی را ملزم به اتخاذ سیاستها، اولویت ها و الزاماتی جهت دستیابی به امنیت حداکثری و رفع تهدیدات اولیه و آمادگی جهت تهدیدات ثانویه میکند! چیزی که در این بین سطح و کیفیت آن سیاست ها و اقدامات امنیتی را هم تعیین میکند میزان قدرت بالقوه، ظرفیتهای مادی و معنوی و منابع در اختیار آن کشور است؛ هر چه میزان این عناصر و مواردی از این دست بالاتر باشد قاعدتا آن کشور در سطح بهتری از امنیت به سر میبرد.
🔹حال تصور کنید در گوشه ای از این جهان آنارشیک و نابرابر و جنگل گونه، سرزمینی وجود دارد که نه امنیت و منابع آن، بلکه موجودیت و هستی اش با وجود حق هویتی روشن و گواه سیاسی-اجتماعی تثبیت شده و مکتوب در تاریخ نادیده گرفته شده و برای دهه ها تحت بدترین شکل های تصفیه و تهدید و تصرف قرار گرفته است! فلسطین و ساکنان اش در پی نسل ها و دهه ها با این واقعیت تلخ آشنا شدند که هیچ منطق و سیستمی در این دنیای آنارشیک زده و به ظاهر توسعه یافته وجود ندارد که احقاق حق از دست رفته آنها را موجب شود.
🔸حتی زمانیکه فلسطینیان برخلاف میل و آرمان شان و به دلیل تحلیل و درک اشتباه برخی رهبران و فرماندهان، حاضر به گفتگو و صلح و پذیرفتن دشمن در سرزمین مادری شان شدند ( مانند سیاست یاسر عرفات در پذیرفتن تئوری یک سرزمین دو دولت، پیمان اسلو و کمپ دیوید ۲)، باز هم مماشات با دشمن کمکی به جلوگیری از پیشروی اسرائیل در همان لکه های تیره و کوچک باقی مانده فلسطینی نشین بر روی نقشه نکرد! برای ساکنان بخش هایی از فلسطین و تجربه نسل ها تا به امروز این فرض به یقین تبدیل شده که " هیچ راهی جز گذار از مقاومت به اقدام پیش دستانه وجود ندارد " و باید تهدید و رعب به ذهن تصمیم گیرندگان صهیونیست منتقل شود! آنها به خوبی دریافتند که در فلسطین " حقیقت با خون ( کنایه از اراده و عمل) تضمین خواهد شد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌چرایی حمله به اهداف آمریکایی
اگر سخنان رهبر انقلاب اسلامی را بخوبی تحلیل کرده باشید متوجه خواهید شد که رهبری حکیم در بحث جنایات رژیم صهیونیستی، با آمریکایی ها مخاطبه کردند و خطاب شان آمریکایی ها بود ،این یعنی مسئولیت و عواقب این نقشه خطرناک با آمریکایی ها است.
بر اساس اطلاعات دقیق ،مستشاران انگلیس و آمریکا و اسرائیل اتاق مشترک نظامی ایجاد کردند و به صورت شبکه یکپارچه جنگ را اداره می کنند.
و بر همین اساس است که مواضع آمریکایی ها در منطقه در بانک اهداف مقاومت قرار گرفت.
براساس واقعیت های میدانی قرار بر این شد که آمریکا و انگلیس در کنار کمک های نظامی به اسرائیل، در سازمان های بین المللی و با استفاده از فشار بر کشورهای عربی از شکل گیری اجماع جهانی برای محکومیت جنایات اسرائیل جلوگیری کنند.
وتوی پیشنهاد آتش بس برزیل توسط آمریکا که پنجاه و سومین وتوی آمریکا برای قطعنامه ها علیه اسرائیل بود چراغ سبز آمریکایی ها برای تشدید تنش و درگیری ها توسط اسرائیل است.
صهیونیست ها این اطمینان را به آمریکا دادند که آن ها می توانند با عملیات زمینی حماس را از بین ببرند
آمریکایی ها برای پوشش نقاط ضعف صهیونیست ها اقداماتی نظیر اعزام ناوهای هواپیما بر و بالگردبر خود به حوزه مدیترانه ،خلیج فارس و دریای سرخ و همچنین اعزام چهار هزار نیرو به منطقه برای کنترل توان نظامی انصارالله یمن و اقدامات ایران انجام داده اند
آمریکایی ها در دو ماه گذشته پایگاه های خود در عراق و سوریه را به صورت گسترده تجهیز و آماده یک جنگ تمام عیار کردند،تحرکاتی که در آن زمان باعث تعجب بسیاری از افکار عمومی شده بود.
جبهه شمال اساسی ترین نقطه ضعف اسرائیل برای ضربه کاری است ،گنبد آهنین در مرزهای شمالی فلسطین تا الان هیچ یک از راکت های حزب الله لبنان را نتوانست رهگیری کند.
جبهه مقاومت ضمن ناامید شدن از مجامع بینالمللی برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها، که سابقا نسبت به ادامه حملات وحشیانه آن ها هشدار داده بود متناسب با شرایط موجود در وضعیت مقاومت و مردم در غزه حملات را تشدید خواهد کرد.
ما شاهد افزایش سطح پاسخ مقاومت به آمریکا و اسرائیل هستیم و این حملات به اندازه ای خواهد رسید تا ماشین نظامی صهیونیست ها را متوقف کند
ابوقاسم
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥قسمت دوم- حکمرانی آمایش محور؛ سهگانه امنیّت آب و غذا و معیشت کشاورز
@amniatemeli
🔺تله محور مقاومت برای آمریکا
🔸آمریکا و دوراهی جنگ برای اسرائیل
موضوع تعویق ده روزه عملیات زمینی اسرائیل در غزه درواقع خبر از تلاش آمریکا و اسرائیل جهت مدیریت اختلافات داخلی خود در زمینه آماده سازی مقدمات و برنامه ریزی جهت آغاز یک جنگ همه جانبه است.
پیش از این بلوف آمریکایی ها برای تحت فشار قرار دادن حزب الله لبنان کارها را خراب کرد.
آمریکا مطمئن بود که ورود گسترده نیروهای نظامی ناتو به منطقه آن هم به همراه تبليغات رسانه ای سنگین باعث خواهد شد تا جبهه مقاومت دچار اختلاف درونی شده و حزب الله لبنان برای اینکه آمریکا به این جنگ وارد نشود، پشت حماس را خالی میکند.
با اینکه سازمان های اطلاعاتی بارها هشدار دادند که این طرح عملی نمیشود اما بایدن و تیمش باور داشتند که ایران و حزب الله لبنان از ترس گسترش جنگ به سمت سرزمین های عراق و سوریه کوتاه می آیند.
طبق معمول بایدن اشتباه کرد درواقع
اگر به نتانیاهو و گالانت بود، حمله زمینی به غزه از چند روز پیش آغاز شده بود.
این دو می خواهند با به اهتزاز درآوردن پرچم اسرائیل در غزه و دستیابی به یک پیروزی سریع، تبلیغاتی بزرگ علیه ایران و متحدانش در جهان به راه بیاندازند و بعد از آن از عواقب این شکست اخیر و افتضاح تاریخی اسرائیل را روتوش نمایند. آن هم با نمایش انتقام سخت!!!
البته از جنبه نظامی نیز میتوانیم دلیل لغو عملیات زمینی اسرائیل در غزه را بررسی کنیم.
گرفتن تصمیم تاخیر عملیات به دلیل باران یک مفهوم خاص نظامی نیز دارد.
در حال حاضر دشت های سیلابی در غزه پیشروی سریعی دارند ، به یک محیطی باتلاقی پر از خطر وارد میشوند که در آن به دلیل بادهای شدید حتی امکان دارد قادر به دریافت پشتیبانی پهپاد یا هوایی نیز نباشند.
یا ممکن است مسیر تدارکات واحدهای اصلی توسط سیلهای بزرگ در درهها قطع شود.
بازده و میزان فعالیت های پهپادی نیز در بادهای شدید و ابرهای متراکم بسیار کاهش می یابد و علامت گذاری لیزری نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
بدترین کابوس ایالات متحده آمریکا شکست سنگین اسرائیل در ابتدای این عملیات زمینی است که ممکن است با آغاز عملیات نظامی حزب الله لبنان در جبهه شمالی نیز همراه گردد.
بدترین اتفاقی که ممکن است برای اسرائیل بیفتد این است که آمریکا و متحدانش برای حفظ مرزهای کنونی اسرائیل باید وارد نبرد نشوند خصوصا اگر همزمان جبهه ای در بلندی های جولان نیز باز گردد و از همه بدتر و دهشتناک تر ورود ایران به این نبرد است که وعده آن را از قبل داده است.
تمام تلاش آمریکا این است که بتواند با چاپ بیشتر دلار ترکیه و مصر را وادار کند تا بخش زیادی از مردمان غزه را به عنوان پناهنده در کشورهای خود سکنی دهد.
آمریکا با این پیشنهاد میخواهد تا حدی اسرائیل را به قبول آتش بس متقاعد کند.
آمریکایی ها به غیر از آن برنامه دارند که با واسطه گری کشورهای عربی، فلسطینی ها را وادار کنند که حتی بدون وقوع آتش بس نیز از غزه خارج شوند.
درواقع هدف این طرح تخلیه جمعیت بخش زیادی از جمعیت غزه (علیرغم مخالفت گروه های مقاومت) و اطمینان از عدم بازگشت مجدد آنها است که در نتیجه کنترل و تسلط اسرائیل را بر سرزمین فلسطین اشغالی در آینده تضمین می کند.
تقریبا همه کارشناسان اسرائیلی و آمریکایی معتقدند این عملیات حماس فقط یک رزمایش تمرینی جهت تمرین عملیات های اصلی برای نفوذ به عمق سرزمین های اشغالی بوده که در مرحله اول آن، هدف شکستن محاصره نوار غزه و در ادامه تقسیم فلسطین به دو بخش حاکمیت حماس و حاکمیت اسرائیل است.
در حال حاضر نقطه اختلافی در بین سیاستمداران آمریکا به وجود آمده است که اولویت اول اوکراین باشد یا اولویت اول اسرائیل است؟
هر دو جریان سیاسی روی این موضوع توافق دارند که نزدیک شدن آمریکا به هر دو طرف به طور مساوی، خطر از دست دادن همزمان اسرائیل و اوکراین را به همراه خواهد داشت.
اکثریت مطلق سیاست مداران آمریکایی می خواهند از اسرائیل دفاع کنند و آمریکا مانند گذشته کنترل قطعی را در منطقه غرب آسیا به دست آورد و از نیروی انسانی و منابع بزرگ برای کنترل آبراه های استراتژیک قبل از جنگ های احتمالی با روسیه و چین استفاده کند.
آنها در مقابل آمریکایی هایی که می گویند اوکراین حرف اول را می زند،در تضاد هستند.
گرچه استدلال این سیاستمداران اقلیت نیز قوی است.
آنها می گویند که اگر قرار بود اوکراین برای مدتی نامعلومی رها شود و روسیه بر این کشور و دریای سیاه مسلط شود، چرا این همه منابع آمریکا و ناتو هدر رفت و میزان ذخایر ناتو به سطح خطرناکی کاهش یافته است در حالی که امکان حفظ وضعیت موجود وجود دارد و حتی خواهان آماده سازی بیشتر اوکراین نیز هستند تا در مقابل روسیه محکم تر عمل کند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افسانهی هولوکاست!
#طوفان_الاقصی
@amniatemeli
🔻شاید فراگیرترین تأثیرِ هوش مصنوعی در قرن ۲۱ بر پلتفرم های رسانه های اجتماعی باشد.
@amniatemeli
15.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرماندهای که مراقبِ خانواده مجرمین بود!
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺تله محور مقاومت برای آمریکا 🔸آمریکا و دوراهی جنگ برای اسرائیل موضوع تعویق ده روزه عملیات زمینی ا
🔺از آن سمت،طرفداران رسیدگی به جبهه اسرائیل میگویند که روند تصرف اوکراین توسط روسیه ممکن است سالها به طول بیانجامد و اگر آمریکا بتواند قبل از هر چیزی کنترل منطقه خاورمیانه را به دست آورد، میتواند نفوذ و اتحاد روسیه، ایران و چین را خواهد تخریب کند.
در واقع تسلط بر خاورمیانه به معنای رسیدن به در پشتی مناطق آسیای میانه، قفقاز و رسیدن به ثبات کامل در اروپای شرقی است.
آنها خواهان جنگ همه جانبه درکنار اسرائیل علیه ایران و متحدانش است زیرا امکان جبران خسارت وارد شده به اوکراین از طریق فرآیند تسلیح مجدد این کشور وجود دارد ولی در صورت سقوط اسرائیل هیچ شانس برگشتی برای تشکیل یک دژ نظامی در آسیا برای غرب و آمریکا وجود ندارد.
به مخاطبان گرامی صادقانه بگویم، در حال حاضر هیچ کس طرفدار صلح، دیپلماسی و از این جور مزخرفات نیست.
نقطه مشترک همه این تفکرات مختلف جنگ است، و تنها اختلاف آنها فقط بر سر نقطه آغاز جبهه است.
زیرا آنها نمی توانند بر سر مکان آن به توافق برسند.
به همین دلیل است که تلاش می کنند نتانیاهو را مهار کنند و عملیات زمینی اسرائیل را را تا حد امکان به تاخیر بیندازند.
@amniatemeli
34.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #ببینید| قدس یا اورشلیم؟ سرزمین مقدس از آن کیست؟
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
4.98M
🔥مهم🔥
🔺در منطقه چخبر است؟
🔺چرایی خشم آمریکا و اسرائیل؟
🔺معادلات به کدام نقطه در حال تغییر است؟
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm