فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖به مناسبت در گذشت دکتر داود هرمیداس باوند
📌روایت دیپلمات متعهد به ایران از ماجرای جدایی بحرین
▪️در دههٔ ۸۰، جلسات خاطرات مرحوم دکتر داود هرمیداس باوند، در مرکز اسناد، ثبت و ضبط میشود. در این جلسات دکتر باوند، روایتهای قابل توجهی از حوادث مهم تاریخی در برهههای مختلف کاری و زندگی خود بیان میکند. آنچه که در خاطرات مرحوم هرمیداس باوند بسیار بارز است، ایران دوستی و تعهد به ملک و ملت است. خاطرهای که در ادامه میآید، در خصوص جدایی بحرین از ایران و حالوهوای دکتر باوند در روزهایی است که کارمند وزارت خارجه پهلوی بوده است و مرکز اسناد به مناسبت گرامیداشت درگذشت ایشان برای نخستین بار منتشر میکند.
@amniatemeli
🔺آمریکا باید از جنگ منطقه ای در خاورمیانه جلوگیری کند
🔸حمله حماس در 7 اکتبر باعث شوک و وحشت در سراسر جهان شده است اما انزجار از این گروه نباید آمریکا را وارد یک فاجعه تاریخی کند.حمایت تقریباً نامحدود دولت بایدن از اقدام تلافی جویانه اسرائیل در غزه، تنها ایالات متحده را در تجاوزات شدید علیه غیرنظامیان غزه دخالت نخواهد داد. این احتمال…
مرکز: #Country_Education_Foundation_of_Australia
نویسنده: #SAM_HELLER #THANASSIS_CAMBANIS
لینک اصلی؛
https://tcf.org/content/commentary/america-needs-to-prevent-a-regional-war-in-the-middle-east/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تماشا کنید: عراق، رابطِ جدید خاورمیانه به اروپا؟
🔹گزارشی از پروژه «جاده توسعه»
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔴مهار خط صلح در فلسطین
در طول تاریخ ۷۶ ساله اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست ها دو خط فکری ثابت وجود داشته است
#خط_صلح
#خط_مقاومت
از ابتدای شکل گیری چالش فلسطین و صهیونیسم خط مقاومت اصل ثابت کنشگران فلسطینی و مردم بود و این صلح بود که همیشه یک استثناء بود،نباید این مساله فراموش شود
خط صلح و سازش در تاریخ ۷۶ ساله فلسطین هرچند نسبت به جریان مقاومت یک استثناء بود تا هر از گاهی دایره فکری و اجتماعی مقاومت فلسطینی ها را کوچک و کوچک تر کنند،
اما این صلحنامه ها بودند که عمق اشغالگری و توسعه جغرافیایی رژیم صهیونیستی را افزایش داد.
نوبت به صلح آبراهام رسید تا رسما پایان مقاومت در فلسطین را نشانه گیری کنند و عملا انتخاب فلسطینی ها را به صلح دائمی به جای خط مقاومت محدود کنند.
اما طوفان الاقصی صلحنامه را پاره کرد و این اولین کرنش بازدارنده مقاومت فلسطین برای مهار خط صلح در تاریخ ۷۶ ساله فلسطین بود که صهیونیست ها را به این شکل خشمگین کرد
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 چرا سیاستمداران آمریکایی بیش از اسرائیل با آتشبس مخالفت میکنند؟!
@amniatemeli
✅هدف جنگ شناختی
🔺انواع جنگها را کنار هم قرار دهید و آنها را باهم مقایسه کنید. همگی در هدف و مقصود با یکدیگر اتفاق نظر دارند، از بین بردن رقیب حال با هر روشی که بهتر و موثرتر باشد. اما اهداف اصلی دشمن در جنگ شناختی از بین رفتن اعتماد جامعه نسبت به حاکمیت، نابود کردن نیروهای اجتماعی و سرمایههای کاری کشور رقیب است. هدف جنگ شناختی در واقعا همان هدف جنگ سخت است که در نهایت از پای در آوردن حریف هدف اصلی می باشد. ولی شیوه تهاجم بسیار متفاوت است. روش عمل در نبرد شناختی مشروعیت زدایی، اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، قداست زدایی، ناامیدسازی و ناکارآمدنمایی است، که در نهایت دشمن امیدوار است سبب رویگردانی اجتماعی و از بین رفتن سرمایه اجتماعی و نیروهای مردمی کشور شود.
🔸جوزف نای، محقق و سیاستمدار برجسته آمریکایی، مبدع عبارت «قدرت نرم» یا Soft Power می باشد که کتب و مقالات متعددی در خصوص بکارگیری قدرت نرم در مناسبات بین المللی و کسب هژمونی جهانی نگارش کرده است. جوزف نای قدرت نرم یک کشور از سه طریق قابل تامین میداند: اول، فرهنگ آن کشور، دوم ارزش های سیاسی و سوم سیاست خارجه آن کشور.
🔹البته ما میدانیم که هنوز هیچ قانونی برای جلوگیری از جنگ شناختی در فضای مجازی وجود ندارد. همچنین قانونی هم برای مقابله با جنگ شناختی و تلقی آن به عنوان اقدام مجرمانه وجود ندارد. بهترین راه برای مقابله با این نوع جنگ شناختی، ارتقای آگاهی در میان طیف خاکستری و افزایش هوشیاری عمومی است. شاید تصویر زیر بهترین درک را از جنگ نرم تداعی کند. در تصویر زیر هر دو شلوار را یک دشمن پاره کرده است. یکی را با جنگ سخت و دیگری را با جنگ شناختی.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🎥ویدیو/ جهان عرب در دهه ۷۰ میلادی / از کودتای نظامی تا جادوی نفت قسمت اول 🔹در دهه ۷۰، خاورمیانه تح
47.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو/ جهان عرب در دهه ۷۰ میلادی / از کودتای نظامی تا جادوی نفت
قسمت دوم
🔹انور سادات در سال ۱۹۷۸ به اسرائیل سفر کرد و توافقنامه کمپ دیوید را به امضا رساند؛ توافقنامه کمپ دیوید منجر به تحریم مصر توسط اعراب شد. این توافقنامه باعث ایجاد اتحادهای مختلف در کشورهای عربی شد
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
منابع عبری می گویند ارتش رژیم صهیونیستی موفق شد اردوگاه الشاطی در مناطق غربی شهر غزه را تصرف کند.
در صورت صحت خبر باید تایید کرد که محاصره شهر غزه کامل شده است و رژیم صهیونیستی به نفوذ در عمق شهر غزه اقدام خواهد کرد
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تراژدی فلسطینیها!
🔸️نوام چامسکی، نظریه پرداز و فیلسوف برجسته آمریکایی:
بخشی از تراژدی فلطسینیها این است که هیچ حمایت بینالمللیای نمیشوند، چون ثروت ندارند، قدرت ندارند، پس حقوقی ندارند.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌همان طور که عرض شد رژیم صهیونیستی با تصرف اردوگاه الشاطی محاصره شهر غزه را اعلام کرده و امروز نیز موفق به اشغال بیمارستان الشفا شد تا عملا محاصره را تکمیل کند
ورود به بیمارستان شفاء زنگ خطر جدی است و صهیونیست ها بدنبال تصرف همه بیمارستان ها برای رعب و وحشت بر علیه فلسطینی ها هستند.
صهیونیست ها به یک وحشت اساسی از سوی مقاومت نیاز دارند و تا این مساله محقق نشود پیشروی خواهند کرد.
نمی توان به انتظار این تحلیل نشست که عملیات اسرائیل محدود خواهد بود و بعد از جبران شکست خود بزودی عقب نشینی خواهد کرد
اقدام بازدارنده مقاومت به معنای جنگ تمام عیار نیست،سطح اقدامات باید به نطقه ای برسد که رژیم صهیونیستی را مجبور به آتش بس کند.
ابوقاسم
ژئوپلیتیک «استانداردهای دیجیتال»؛ از خیال تا واقعیت
مقدمه و بیان مسئله
استانداردهای دیجیتال، هنجارهایی هستند که بهمنظور اطمینان از قابلیت همکاری بین محصولات مختلف دیجیتال ایجاد شده و بر توسعهی فناوریهای دیجیتال اعمال میشوند. تجارت، بازرگانی و ارتباطات دیجیتال بینالمللی بدون این استنداردها، نمیتوانند بهصورت یکپارچه و در ارتباط با یکدیگر عمل کنند. این استانداردها از بسیاری جهات بهاندازهی نرمافزار و…
مرکز: #The_Belfer_Center_for_Science_and_International_Affairs
نویسنده: #Sophie_Faaborg_Andersen
لینک اصلی؛
https://www.belfercenter.org/publication/geopolitics-digital-standards
@amniatemeli
30.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 معضل هوش مصنوعی (The AI Dilemma)
🔹 «مرکز فناوری انسانی» (Center for Humane Technology) در جدیدترین پژوهش خود به موضوع تاثیرات هوش مصنوعی پرداخته است. مرکز یاد شده، یک مؤسسه غیرانتفاعی فعال در حوزه کاهش مضرات توسعه فناوری و رسانههای اجتماعی است که در سال ۲۰۱۳، توسط تریستان هریس (متخصص سابق حوزه اخلاق طراحی در شرکت گوگل) تأسیس شده.
🔹 کارشناسان این مرکز ، در پی کاهش شکاف و تفاوت میان روایت پرشور مطرح شده از سوی مدیران شرکتهای فناوری در خصوص مزایای این فناوری با خطرات و آسیبهای کشف شده از سوی متخصصان آزمایشگاههای هوش مصنوعی هستند.
@amniatemeli
🔺پایگاههای نظامی آمریکا
🔹 آمریکا در 80 کشور جهان 750 پایگاه نظامی دارد و در 159 کشور دنیا دارای 173000 سرباز میباشد.
🔸ایالاتمتحده بیشترین حضور نظامی را در خاک متحدانی همچون ژاپن، آلمان و کره جنوبی دارد./صنعت و اقتصاد
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔴سناریوهای احتمالی غزه
یکی از مهم ترین چشم اندازهایی که نسبت به جنگ در فلسطین اشغالی وجود دارد این است که رژیم صهیونیستی برای خنثی سازی آثار روانی عملیات طوفان الاقصی که در افکار عمومی صهیونیست ها از جمله شهرک نشینان غلاف غزه شکل گرفت
و همچنین برای بازسازی هژمونی سیاسی و امنیتی صهیونیست ها در منطقه بدنبال این است که ضربات اساسی به قدرت نظامی حماس و زیرساخت های غزه وارد کند و بعد از چندی از غزه خارج خواهند شد
این دقیقا خوانشی است که مقامات کشور ما دارند و چشم اندازشان از آنچه در غزه در حال وقوع هست همین مساله ای است که عرض کردم.
اما این نکته رو باید توجه کنیم و هشدار دهیم که خطای محاسباتی در میدان نبرد نتایج و آثار آن غیر قابل محاسبه و جبران آن بسیار دشوار است.
راهبرد صهیونیست ها نابودی حماس است و تا به الان تغییری در ادبیات آن ها نبوده است
مطمئن باشید صهیونیست ها تاجایی که با سیلی روبه رو نشوند پیشروی خواهند کرد
سیگنال ضعفی که در عرصه سیاسی کشور توسط برخی از لیبرال های بزدل مخابره شد برای صهیونیست ها مهم بود و آن ها بخوبی به این تحلیل و ارزیابی رسیده اند که ایران و محور مقاومت بیش از حد معمول در تنش های فلسطین و رژیم صهیونیستی ورود نخواهد کرد و افکار عمومی ایران نیز مخالف ورود به این درگیری هستند.
این سیگنال آثار واقعی در میدان داشته و خواهد داشت،انتظار داریم مقاومت در عرصه میدان پاسخ این سیگنال منفی ضعف را به صهیونیست ها بدهد.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 اسنادی که ثابت میکند سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی، کارفرمای شبکه منوتو بوده است؛ مصاحبه مدیر منوتو با کانال۱۰ اسرائیل!
🔹 گزارش رسانههای اسرائیلی مثل خبرگزاری walla و کانال۱۰ رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۳ و همچنین مصاحبه کیوان عباسی با این تلویزیون عبری، نشان میدهد که اسرائیل کارفرمای منوتو بوده است و حتی با همکاری یکدیگر برنامههای مشترک تولید میکردهاند!
@amniatemeli
🔺مولفه های قدرت در نبرد شناختی
🔹این نوع نبرد، در مرحله طرح ریزی و همچنین اجرا، دارای سطوحی سه گانه مشتمل بر سطح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی است. این سطوح نشانگر دامنه، عمق، هدف، اهمیت و تاثیرگذاری جنگ نرم در جامعه هدف است.
🔸شناخت این سطوح به روشن سازی برنامه ها و راهبردهای دشمن در این حوزه کمک میکند. شناخت دقیق این سطوح انطباق راهبردها و راهکارهای مقابله ای با سطوح طرح ریزی دشمن را ممکن می سازد. بر این اساس، برای مقابله با سطح راهبردی جنگ نرم، باید به اتخاذ راهکارهائی در سطح راهبردی اقدام کرد. میتوان با درک سطح کنشگری و برنامه ریزی دشمن به اولویت گذاری در اقدامات مقابل مبادرت نمود. چه بسا، در قبال سطوح پائین تر جنگ نرم، اتخاذ راهکارهائی در آن حدود بدون هزینه نمودن در سطح راهبرد، کافی باشد.
🔹در هر حال کسب توانمندی و قدرت در چهار حوزه زیر در جنگ شناختی میتواند در سطوحی سه گانه راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی موثر واقع شود.
قدرت در رصد شناختی دشمن
قدرت در تحلیل شناختی دشمن
قدرت در طرح زیری شناختی
قدرت در انجام عمیات شناختی
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#معرفی_کتاب_جدید
📚 اقتصاد سیاسی تحریمها
⏰ سال انتشار: ۱۴۰۲
📚 The Routledge Handbook of the Political Economy of Sanctions
⏱ Release: 2023
👋زبان کتاب: انگلیسی
✍️ نویسنده: Ksenia Kirkhamr
📄 تعداد صفحات: ۳۴۸
⌨️ خلاصه معرفی کتاب: هندبوک اقتصاد سیاسی تحریم ها، موضوعات و بحث های اصلی پیرامون این موضوع بحث برانگیز را بررسی می کند و خوانندگان را با مفاهیم و اصطلاحات اساسی آشنا می کند.
این کتاب ماهیت در حال تحول تحریمهای بینالمللی را از دیدگاههای گوناگون، با تأکید ویژه بر مسائل مربوط به کارآیی، قانونی بودن، و مشروعیت تحریمها و همچنین مکانیسمهایی که توسط آن اعمال میشوند، بیان میکند. این کتاب میان رشتهای اقتصاد سیاسی بینالمللی تحریمها را در زمینه دائماً در حال تغییر رقابت ژئوپلیتیکی بررسی میکند. نویسندگان رویکردهای مختلف نظری و تاریخی در مورد تحریمها را بررسی میکنند و آنها را برای مطالعات موردی خاص، مانند اتحادیه آفریقا، چین، کوبا، هند، روسیه، ترکیه و ایالات متحده به کار میبرند.
این کتاب صدایی به کشورهای تحریم شده می دهد و تأثیر تحریم های ثانویه را در نظر می گیرد. تحریم ها را با اشاره به بحث های سیاسی گسترده تر، مانند امنیت ملی، حاکمیت دولت، جنگ اقتصادی و پایداری تحلیل می کند. این کتاب راهنما مورد توجه دانشجویان، محققان و محققان در زمینههای اقتصاد سیاسی، تحریمهای بینالمللی، علوم سیاسی، روابط بینالملل و سیاست خارجی خواهد بود. همچنین برای همه افرادی که در نهادهای سیاسی، مشاغل و سازمانهای غیردولتی به کار میروند هنگام ارزیابی رژیمهای تحریم فعلی مفید خواهد بود.
📄موضوع کتاب: #سیاست | #روابط_بینالملل | #اقتصاد_سیاسی | #تحریم
@amniatemeli
50.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی
🎥فایل تصویری نحوه شکلگیری انقلاب صنعتی در چین
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔴بر اساس آخرین تحولات میدانی در غزه رژیم صهیونیستی موفق به اشغال کامل مناطق غربی شهر غزه شده است.
ارتش صهیونیستی اعلام کرده تصرف مناطق مسکونی شهر غزه را آغاز کرده اند
غزه همچنان زیر حملات وحشیانه صهیونیستها است، نه آب، نه برق، نه مواد غذایی و نه خطوط ارتباطی، همه چیز را از مردم دریغ کردند.
ابوقاسم
48.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخنان مت کارتی سخنگوی امور خارجه شین فین در مورد جنگ اسرائیل علیه فلسطین
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔴نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در حال پیشروی محسوس به سمت مرکز شهر غزه است.
اینجا نقطه ای است که رسانه ها باید نسبت به تحولات میدانی غزه هشدار دهنده باشند تا سانسور کننده.
باید بدانیم و متوجه باشیم که اگر بخوبی معادله را درک نکنیم و در زمان مناسب اقدام نکنیم ممکن است عملیات طوفان الاقصی نتیجه عکس داشته باشد و تحولات به نقطه ای برسد که اساسا منجر به تثبیت صلح ابراهیم شود.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥واکاوی تعطیلی شبکه بهایی «منوتو» در مستند «حقیقت ماجرا»
@amniatemeli
🔺 نظریه استدلال برانگیخته شده
🔸ميلتون لاج و چارلز تبر پیشگامان رهیافتی به نسبت متفاوت برای درک نحوه تأثیر گذاری هستند و از هیجانات بر سیاست میباشند . آنها نظر مارکوس و همکاران وی را مبنی بر تقدم احساسات بر شناخت منفعل می پذیرند ، اما رهیافت آنها به این موضوع اندکی متفاوت است . آنها سه چیز را مفروض می گیرند : ۱- تمام محرکهای سیاسی تحت تأثیر عواطف قرار دارند ( فرضیه « شناخت فعال » ) ؛ ۲- افراد در ذهن خود محاسبه دائمی و لحظه به لحظه ای از احساسات خود دارند و در مورد این محرک ها اطلاعاتی را ذخیره کرده و در دسترس دارند و ۳- این مسأله که فرد چگونه چیزی را « احساس » میکند ، به طور کلی بر درک محرک ها تأثیر می گذارد . به نظر لاج و تبر « همان طور که انتظار می رود ، بسیاری از شهروندان ، اگر نگوییم همه آنها ، استدلال کنندگان نظر آنها ، امکان ارزیابی بی طرفانه هیچ گونه اطلاعات جدیدی » وجود ندارد به نظر ردلاسک ، این دو دیدگاه کاملا مکمل یکدیگر نیستند . به خصوص ، در هر دوی آنها این احتمال رد می شود که در رویارویی با موقعیت جدید یا غیر منتظره ، تصمیم « بهتری » اتخاذ می گردد . ساز و کارهای تکاملی مبتنی بر الگوی مارکوس ، باعث ایجاد توانایی انجام عمل آنی پیش از عملکرد فرایندهای شناخت منفعل می شوند . انتظار می رود این کار باعث بهبود و نه تضعیف تصمیم گیری گردد . از طرف دیگر ، در رهیافت لاج و تبر احساسات بر تفسیر اطلاعات جدید تأثیر می گذارند . به نظر ردلاسک ، لاج و همکاران وی « متوجه شده اند افراد تمایل بیشتری دارند که عقاید خود را تغییر ندهند و از باورهای پیشین خود حمایت کنند ، در نتیجه به احساسات اجازه مداخله در به روزرسانی اطلاعات جدید را می دهند » . بنابراین ، در رهیافت نخست ، بر نقش هیجانات در کمک به یادگیری و در رهیافت دوم ، بر روش هایی تأثیر گذاری هیجانات بر این فرایند و چگونگی تحریف آن ، تأکید می شود .
@amniatemeli