مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺 نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان. 🔸افغانستان کشوری است در قلب آسیا، که در جغرافیایی بسیار راهبر
🔻 #تاریخی
#سیاسی
#رشته_پست / نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان.
🔸در آغاز میتوانیم از دوره صفویه شروع کنیم که اهمیت همین نطقه به شدت نمود پیدا میکند؛ شاهزادهنشین صفویه شهر هرات بود که لولای اتصال ایران با ازبکها، چینیها و گورکانیان هند نیز بود. بعدها قوم پشتون بر ضد صفویه شورید و سرنگونشان کرد. با رویکار آمدن محمود و اشرف افغان، نخستینپایههای حکومت افغانها گذاشته میشود و سپس با سرکوب ایشان به دست نادرشاه و به ثبات رسیدن دوباره ایران، این قضیه تا زمان مرگ نادر، خاتمه مییابد. پس از مرگ نادر و شکلگیری ایران زندی، شاهد جدایی افغانستان از ایران برای نخستینبار و تشکیل امپراتوری افغان تحت لوای «احمدشاه درانی»، که از سرداران نادرشاه بود، در شرق ایران هستیم. سپس با خیزش آغامحمدخانقاجار، ایران دوباره یکپارچه شد تا زمانی که طی عهدنامهی پاریس، این خطه به طور کامل از ایران جدا شده و بعدها، در ۱۹۰۱ میلادی، مبدل به کشوری که امروزه آنرا بنام «افغانستان» میشناسیم شد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در قدرت نظامی ایران تردید نکنید!
🔸️تحلیلگر بیبیسی: با فروش سامانههای نظامی و تسلیحات و همکاری نظامی با کشورهای بزرگی نظیر روسیه، ایران این تصویر را به دنیا مخابره میکند که ما با وجود تحریمها از لحاظ نظامی به جایی رسیدیم که قدرتهای بزرگ خریدار تسلیحات ما هستند.
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
🔆۱. بحران_مارپیچ_سکوت
دقت کردهاید که بعضی وقتها با موجی در شبکههای اجتماعی مخالف هستیم اما جسارت ابراز نظر خودمان را نداریم؟!
🔹 اینجور وقتها فکر میکنیم که در اقلیت هستیم و اکثریت مقابل، به سرعت ما را متهم خواهند کرد. یعنی حتی ممکن است که ما و همفکرانمان در موضوعی خاص، تعدادمان از بقیه بیشتر باشد، اما چون همه سکوت کردهایم، هیچکس جسارت ابراز نظر را ندارد. در این شرایط گرفتار «#مارپیچ_سکوت» شدهایم.
🔸 مارپیچ سکوت، یکی از نظریههای حوزه رسانه است که این روزها خیلیها آگاهانه از آن علیه #آگاهی ما استفاده میکنند.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
#آگاهی
@amniatemeli
7.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هوش مصنوعی چطور جوامع را تغییر میدهد؟
🔹 هوش مصنوعی درحال ایجاد تحولاتی است که تا به حال فکرش را نمیکردید.
🔹 اگر تا پیش از این فکر میکردند هوش مصنوعی تاثیرات بنیادین خود را در سال ۲۰۵۰ نشان میدهد، حالا محققان اعتراف می کنند، در سال ۲۰۲۵ تاثیرات بنیادین هوش مصنوعی در سه سطح زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
🔹 اول: فعالیتهای مالی در موسسات بانکی و سرمایهگذاری، دوم: سطح نابرابری میان افراد در جهان و سوم: مساله دموکراسی و توسعه در جوامع مختلف جهان.
🔹 در ایران هنوز هوش مصنوعی راه خود را در کسبوکارها و بازارهای مالی باز نکرده است و ظاهرا تنها مورد استفاده کلان آن، کنترل بیشتری اجتماعی است.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻 #تاریخی #سیاسی #رشته_پست / نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان. 🔸در آغاز میتوانیم از دوره صفویه
🔻 #تاریخی
#سیاسی
#رشته_پست / نگاهی مختصر بر افغانستان و طالبان
🔸 لازم به ذکر است که وضعیت ژئوپلیتیکی و فرهنگی در منطقهی غرب آسیا، همیشه برتابنده بوده که جنگها و اختلافات میان کشورها، به سرعت رقم بخورد.
بعنوان مثال، وجود یک ایران با ثبات و قوی، از نظر امنیتی و سیاسی، همیشه مستلزم یک عراق بی ثبات، و یا پاکستان بی ثبات بوده است.
و چنین است که مرز امروزی افغانستان و پاکستان، با «خط دیورند» شکل میگیرد و به گونه ای رقم میخورد که بسیاری از پشتونها، بیرون از خاک افغانستان و درون پاکستان قرار داده میشوند، و این سرسلسله بسیاری از تحولات و حوادث خواهد بود؛ از دخالتهای متعدد افغانستان و پاکستان در سیاستهای داخلی هم، تا اختلافاتشان، تا ایدئولوژی و هدف «پشتونوالی» که جدا از هر چه که در کلام آورده است، سروری و آقایی پشتون بر همهی افغانستان را میخواهد. باید این مهم را دانست که بیشتر افغانستانیها از قوم پشتون و مذهب حنفی هستند؛ و جدا از مذهب، اختلافات قومی بر کُنش گروههای اسلامگرا به شدت اثرگذار است؛ برای مثال باید دانست که اختلافات طالبان با شیعههای افغانستان پیش از آن که بر سر مذهب باشد، ریشه در اختلافات پشتونها و هزارهها بر سر زمین ها و مراتع دارد. هرچند لازم به یادآوری است که عوامل مذهبی هم تاثیر کمی ندارند. اما اگر به شمال افغانستان بروید با صحنه نمازخواندن شیعه و سنی درکنار هم بصورت جماعت رو به رو میشوید، باید بدانید اگر اختلافات مذهبی هم رخ میدهند، عموما، نتیجه چه مسائلی است که یکی از پیشزمینه هایشان میتواند اختلافات قومی باشد؛ و همینجا فرق گروه طالبان با امثال القاعده و زیرمجموعههایش آشکار میشود.
طالبان پیش از این که تحت تاثیر مذهب باشد، تحت تاثیر آرمان پشتونوالی است و در کنارش، سنی حنفی و مذهبیبودن ذاتی مردم افغانستان تبدیل طالبان به یک جنبش اسلامگرای سنی را رقم میزند.
به حقیقت، نه برای مطالعهکننده در این زمینهها، بلکه برای یک تماشاگر وقایع تاریخی باید این جا بیفتد که جدا از حق یا باطل بودن قضیه، هنگامی که با یک طالب رو به رو میشوید، ممکن است با شخصی مواجهه پیدا کنید که سلفی و شیعهستیز است و مانند ملاعمر ممکن است هر لحظه شما را به قتل برساند؛ از سویی دیگر امکان دارد به یک شخص دارای انگیزههای ملی و اسلامگرایی کمی معتدلتر مانند ملااختر بربخورید که مشکلی آنچنان شدید با شیعهها نداشته باشد. و ممکن است حتی با شخصی مواجه شوید که به زیارتگاه های شیعه میرود... و حتی برای گرم کردن جمع های صمیمانه شما، از هایده و مهستی ترانه بخواند.
ادامه دارد...
@amniatemeli
48.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / چرا نفت، نروژ را فاسد نکرده؟
@amniatemeli
#آموزش_جنگ_شناختی
🔆۲. فومو (طاعون مدرن)
🔷 آخرین اختلال فرهنگی که بیسروصدا آرامش ذهن ما را تحلیل میبرد؛ فومو، زاده پیشرفت تکنولوژیک و گسترش اطلاعات است و به احساس از دست دادن چیزی مهیجتر، مهمتر و جالبتر گفته میشود که در جایی دیگر در جریان است.
🔸 نگرانی برای از دستدادن خبرها در روزگار شبکههای اجتماعی چنان بالا گرفته است که حالا نامی برای خودش دارد: فومو یا «ترس از دست دادن»!
🔻 همه میدانیم اسباب پریشانخاطری است اگر دیگران در حال لذتبردن از تجربهای ارزشمندتر باشند و ما جزئی از آن نباشیم. بر اساس یک مطالعۀ جدید، ۵۶ درصد از کسانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، از این طاعون مدرن رنج میبرند.
ادامه دارد...
#جنگ_شناختی
#جنگ_نرم
#درسنامه
#سواد_رسانه
@amniatemeli
49.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند عمود ۱۳؛ روایتی از حادثه تروریستی کرمان
🔹عمود سیزدهمِ مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان محل وقوع یکی از انفجارهای حادثه تروریستی کرمان در روز ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ است؛ مستند عمود ۱۳ اما روایتی است ناگفته از آنچه پیرامون این حادثه گذشت.
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
42.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند کودتا ؛ درباره مصدق و کودتای ۲۸ مرداد
وستانیوز
@amniatemeli
34.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سال "جهش تولید با مشارکت مردم"
🔹فیلم کامل پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌مهم ترین مساله ای که رهبری انقلاب اسلامی در چندسال اخیر آن را پیگیری می کنند جهت دهی به ادبیات و فهم عمومی مردم و مسئولان و نخبگان و هدایت آن به سمت حل ریشه ای مشکلات عمیق از جمله مسائل اقتصادی است.
آن هم ادبیات تولید و فرآوری و جلوگیری از نگاه غلط خام فروشی است.
تنها راه بهبود وضع معیشتی مردم پایداری در اصلاحات اقتصادی و تخصص در برنامه ریزی های اقتصادی برای همگانی سازی تولید و فرآوری و زنجیره ارزش است و در بلندمدت آثار خود را بر همه بخش های اساسی کشور که در برنامه هفتم توسعه هم به آن اشاره شده خواهد گذاشت.
بدون تولید و افزایش قدرت سرمایه گذاری دولت، نباید انتظار تحول در تورم و بهبود وضعیت معیشتی مردم داشت.
اگر بخواهیم حضور پایدار و قابل احترامی در آینده معادلات جهان داشته باشیم باید به روند همگانی سازی تولید برگردیم و این موضوع هم با حلوا حلوا کردن محقق نخواهد شد و باید از یک جایی رویه غلط کنار گذاشته شود.
همگانی سازی ادبیات تولید که از سوی رهبری انقلاب اسلامی دنبال می شود به عنوان قرارگیری همه ظرفیت های مردمی،نخبگانی و حاکمیتی در خدمت تولید و فرآوری ارزیابی می شود.
ابوقاسم
۱ فروردین؛ سالروز ولادت شهیدان والامقام قاسم سلیمانی و محسن فخریزاده
@amniatemeli