10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب، هماکنون در حرم مطهر امام خمینی:
🖤 حمله #طوفان_الاقصی نقشههای دشمن را بر باد داد
🗓۱۴ خرداد ۱۴۰۳؛ سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
@amniatemeli
11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب درباره انتخابات پیش رو
@amniatemeli
✅چرا چین مهم است؟
🔺سال۱۹۹۱ میلادی بود که اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و در نتیجه آن، جنگ سرد پایان یافت. تا آن سال، اصلیترین نیرویی که به جهان شکل میبخشید، رقابت میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی بود؛ اما پس از فروپاشی شوروی و در طول سه دهه گذشته، دو نیرو به جهانی که ما در آن زندگی میکنیم، جهت و شکل میبخشد: رشد چشمگیر فناوری و رشد خیرهکننده اقتصاد چین. لکن، آن چیزی که اهمیت این ماجرا را افزایش میدهد، همگرایی این دو رویداد است. به عبارتی دیگر، رشد اقتصادی چین و رشد فناوری اکنون خود را در یک نیروی مشترک تجمیع کردهاند. نیرویی که مهمترین عامل شکلبخشی به جهان امروز ماست: رقابت ایالات متحده آمریکا با چین بر سر فناوری و اقتصاد.
واقعیت آن است که رشد اقتصادی چین تنها روی سرنوشت مردم چین تاثیرگذار نیست بلکه این رشد خیرهکننده بر سرنوشت تمام مردم جهان تاثیرگذاشته است و از این نظر، آن را میتوان نوعی نیروی تعیینکننده درخصوص سرنوشت تمام مردم جهان محسوب کرد. رشد اقتصادی چین توانست صدها میلیون نفر را از فقر خارج کند، استانداردهای زندگی نزدیک به یکچهارم جمعیت جهان را ارتقا دهد و اثرات مثبت و منفی بر اقتصاد سایر کشورها بگذارد. کروبر تاثیر اقتصاد چین بر سرنوشت مردم سایر کشورها را اینگونه بیان میکند: «مصرفکنندگان از مزایای قیمت پایین بسیاری از کالاهای تولید انبوه چین، همچنین از تلفنهای هوشمند تولید چین که مردم در کشورهای ثروتمند برای اداره زندگی خود استفاده میکنند، بهعلاوه موتورهای اسکوتر چینی که مردم در کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به محل کار استفاده میکنند، همهروزه لذت میبرند. مضاف بر این موارد، [شرکتهای سابق] رقابت با شرکتهای کمهزینه چینی را دشوار دیدهاند و مجبور شدهاند تا خطوط تولید جدیدی را اتخاذ کنند. در نتیجه، تولید خود را به چین منتقل میکنند در غیر این صورت، احتمال دارد که از خط تولید خارج شوند. نیاز چین برای تولید کالاها، قیمت نفت، زغالسنگ، سنگآهن و مس را افزایش داده است. همچنین حجم عظیم پسانداز صورتگرفته در چین به پایین نگه داشتن نرخ بهره کمک کرده است و این مساله به خانوارها، شرکتها و دولتها در بسیاری از کشورها این امکان را میدهد که بدهی بیشتری برای مصرف سوخت و سرمایهگذاری بپذیرند. به عبارتی دیگر، به هرجای اقتصاد جهان نگاه کنید، بدون درک نقش چین، تقریبا غیرممکن است که بفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»
@amniatemeli
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بازجویی از صدام، تخلیه اطلاعاتی رئیس جمهور
▪️جان نیکسون، تحلیلگر سیا
▪️قسمت دوم
@amniatemeli
✅اقتصاد چین چقدر رشد کرده است و این چه معنایی دارد؟
🔺چین رشد اقتصادی رشکبرانگیزی داشته است. از سال۱۹۷۹ میلادی تا سال۲۰۱۱، اقتصاد چین با میانگین نرخ واقعی (تعدیل تورم) ۱۰درصد در سال رشد کرده است که بیتردید میتوان آن را طولانیترین دوره رشد دو رقمی دانست که تاکنون ثبت شده است. لکن از سال۲۰۱۱ به اینسو، رشد اقتصاد چین کمی کند شده است. هرچند که نرخ رشد اقتصادی چین، از سال۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی، همچنان بهطور متوسط در حدود ۷درصد به مسیر خود ادامه داده است که به نوبه خود، سریعترین نرخ در بین اقتصادهای بزرگ در بازه زمانی مذکور محسوب میشود.
البته باید توجه داشت که شاید توجه ظاهری به این اعداد به اندازه کافی به ما در درک آنچه روی داده است، کمک نکند. در نتیجه لازم است تا این اعداد را قدری معنا کنیم .بر این اساس باید بیان کرد که از سال۱۹۷۹ میلادی، تولید ناخالص داخلی چین به ازای هر نفر بهطور متوسط در حدود ۵/ ۸درصد رشد کرده است. از این رو، باید گفت که درآمد هر چینی به ازای هر ۹سال دو برابر شده است. بنابراین درآمد متوسط یک فرد چینی امروز بیش از ۳۰برابر درآمد یک فرد چینی در سال۱۹۷۹ است. در واقع لازم است که یادآوری کنیم، در سال۱۹۷۹، درآمد ملی چین برای هر نفر کمتر از ۲۰۰دلار در سال بود. رقمی که کمتر از یکدهم میانگین جهانی بوده است. با توجه به این داده متوجه میشویم که چین در سال۱۹۷۹ میلادی با هر تعریف معقولی کشوری بسیار فقیر محسوب میشده است. در آن سال، متوسط سطح معیشت چینیها تفاوت چندانی با افغانستان، بنگلادش یا بسیاری از کشورهای آفریقایی آن دوره نداشت. اما در سال۲۰۱۸ -تنها ۴۰ سال بعد- درآمد ملی چین به ازای هر نفر به حدود ۹۴۰۰دلار یا حدود ۸۴درصد از میانگین جهانی رسیده است. بنابراین چین در طول ۴۰سال خود را به یک «کشور با درآمد متوسط رو به بالا» بدل ساخته است که سطح متوسط معیشتش با برزیل، مکزیک، روسیه و بیشتر کشورهای اروپای شرقی نهتنها تفاوت چندانی ندارد که حتی در ابعادی نیز از آنها پیشی گرفته است.
بر اساس دادهها باید بیان کرد که در سال۱۹۷۹، اکثریت قریب به اتفاق جمعیت چین -حداقل ۸۰۰میلیون نفر- در شرایطی زندگی میکردند که بانک جهانی از آن شرایط با عنوان «فقر شدید» یاد میکرد. به این معنی که چینیها در آن سالها قادر نبودند تا چیزی بیش از ۹۰/ ۱دلار _ به بیان ارزش پول امروز _ در روز خرج کنند. اما، به مدد رشد اقتصادی چین این جمعیت ۸۰۰میلیون نفری به چیزی در حدود ۱۰میلیون نفر کاهش یافت. مضاف بر این، جمعیت چینیهایی که بنا به تعریف بینالمللی دارای «سبک زندگی طبقه متوسط» هستند از حدود نزدیک به صفر به حدود ۳۰۰میلیون نفر ارتقا پیدا کرده است. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که ازآنجاکه این ارقام متوسط درآمد برای جمعیت عظیم ۴/ ۱میلیارد نفری چین اعمال میشود، اندازه کل اقتصاد چین و در نتیجه، قدرت اقتصادی بینالمللی آن بسیار بیشتر از کشورهایی است که سطح زندگی مشابهی دارند. در سال۱۹۷۹، کل تولید اقتصادی چین تنها در حدود ۷درصد از تولیدات اقتصادی ایالات متحده را شامل میشد؛ آن هم درحالیکه جمعیت چین در آن سال، حدود چهاربرابر جمعیت فعلی چین بود؛ اما امروز به مدد رشد خیرهکننده اقتصاد چین، اندازه اقتصاد چین در حدود دو سوم اندازه اقتصاد ایالات متحده آمریکا و همچنین، در حدود ۵/ ۲برابر اندازه اقتصاد ژاپن است.
@amniatemeli
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بازجویی از صدام، تخلیه اطلاعاتی رئیس جمهور
▪️جان نیکسون، تحلیلگر سیا
▪️قسمت سوم
@amniatemeli
45.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / «اون» دنبال جنگ است؟ جنگی جدید و خطرناک در راه است؟
@amniatemeli
🔺دولت چیست؟
🔸این پرسش یکی از ساده ترین و مبهم ترین پرسشها در مباحث سیاسی است.
فهم دولت لازمه ی درک اندیشه ی سیاسی و سیاست در قرن ۱۹ و ۲۰ است.
مفهوم دولت در محافل علمی کشورهای انگلیسی زبان در طی قرن بیستم متروک مانده بود.
در عین حال مفهوم دولت در فرانسه، آلمان و ایتالیا همچنان مهم قلمداد میشد.
یکی از عمیق ترین کوشش های فکری در خصوص مفهوم دولت در آلمانِ قرن نوزدهم شکل گرفت.
حتی کارل مارکس به عنوان یکی از سرسخت ترین نقادان پدیده ی دولت، خود در حدود چهارچوب تصورات و علایق ژرمنی می اندیشید.
همواره بین علایق ژرمنی و اروپایی نسبت به پدیده دولت و پیدایش ناسیونالیسم و تجاوز در سطح بین المللی در قرن حاضر، رابطه ی مبهمی وجود داشته است.
هگل اغلب به عنوان یکی از مقصرین اصلی در این مورد قلمداد شده( در این کتاب به تحلیل و بررسی این مساله خواهیم پرداخت و نظر موافقان و مخالفان هگل را بررسی خواهیم کرد.)
گاه او را به عنوان متفکری مغرور و دچارِ جنون خودبزرگ بینی جلوه میدهند که ادعا میکند متعالی ترین فلسفه را به جهانیان عرضه داشته.
از دیدگاه هگل همه ی تضادها در نهایت در دولت پروس حل میشود.
دلایل وجود بدبینی نسبت به دولت، در انگلستان و آمریکا بسیار عمیق است.
از یک نظر هیچ کدام ازین دو کشور دارای سنت و سابقه ی دولت نیرومند نبوده اند.
علاوه بر این در این کشورها، در تمام سطوحِ جامعه، از وزیران و کارمندان دولت و وکلا و....گرفته تا مردم عادی، خودآگاهی در خصوص تعلق به سنّت دیرپای دولتی بسیار اندک است. و
هم غلبه ی فلسفه های زبان شناختی و تحلیلی در این ممالک موجب بی اعتمادی نسبت به نظریات حقوقی یا فلسفی شده است.
به دلایلی چند باید در خصوص مفهوم دولت به دقت اندیشیده شود.
۱- از نظر عملی مشکل بتوان زندگی را بدون دولت تصور کرد. وجود دولت نه تنها بیان کننده ی مجموعه ای از نهادهاست بلکه حاکی از وجود نگرش ها و شیوه های اعمال و رفتاری است که مختصراً مدنیّت نامیده میشود.
۲- دولت نه نهادی منفعل و بیطرف است که بتوان آنرا نادیده گرفت و نه حاصل تصادفِ صِرف و ساده.
دولت دارای برخی خصوصیات قدیمی و سنتی هست.
ازینرو فهم کامل شکل و ساخت دولت عمدتاً نیازمند درک نظریه های حقوقی و سیاسی مندرج در آن خصوصیات است.
از آنجا که نظریه های دولت هم شکلِ آن و هم نگرش های ما درباره آنرا تبیین میکند؛ بنابراین فهم نظریه های اساسی دولت باید بخشی از آموزش سیاسی باشد.
۳- پیچیدگی و ابهام قابل ملاحظه ای پیرامون اندیشه ی دولت به ویژه در ارتباط با مفاهیمی چون جامعه، ملت، حکومت، سلطنت و.....وجود دارد و اغلب با مفهوم دولت خلط میشود.
نظریه های دولت
نویسنده: اندرو وینسنت
@amniatemeli
24.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞مستند جنگ نرماندی
🎥زبان:انگلیسی
🎥زیرنویس فارسی:ندارد
@amniatemeli
🔺مفهومگرایی (Conceptualism)
مفهوم شناسی یک نظریه فلسفی است که وحدت در کثرت را چارچوبی انتزاعی در درون ذهن اندیشمند میداند. از دید این نظریه، که پیوندی بین نامگرایی و واقعگرایی فلسفی نیز هست، وحدتی بین اشیاء خارج از ذهن ناظر مستقل وجود ندارد.
مفهومگرایی در فلسفه مدرسی
حکیمی به نام آبلار نخستین مدرسی است که در حوزه علمیه پاریس هزارن مستمع داشته است . وی در نزاع کلیات نظری را ابداع نموده که حد وسط میان دو نظر اهل تسمیه و اهل تحقیق بوده است هم چنین بسیار نزدیک به نظر ارسطو است . او بر این عقیده بود که کلیات نه بر اساس آنچه واقع گرایان می پندارند دارای حقیقتی مستقل در خارج است و نه بر اساس آنچه نام گرایان می پنداشتند صرفا نامی است که بر دسته از اشیا شبیه به هم اطلاق میشود بلکه وی معتقد بود که کلیات دارای وجود ذهنی و حقیقت تصوری هستند . به همین خاطر معتقدان به این مکتب را مفهوم گرا یا به تعبیر خود تصور گرا می نامند .
مفهومگرایی مدرن
مفهومگرایی به شکل صریح یا ضمنی از سوی بیشتر متفکرین اوایل دوران مدرنیته از جمله #رنه_دکارت، #جان_لاک و #گوتفرید_لایبنیتس پذیرفته شده بود. گاه حتی فلسفه متفاوت #ایمانوئل_کانت، که عقیده داشت قواعد انتزاعی (وحدت) هیچ ربطی به اشیاء خارجی ندارند چرا که به شکلی انحصاری از پیشینی به وجود آمدهاند، نیز به این مفهوم خوانده شدهاست. با این حال فلسفه مفهومگرایی مختص به فلسفه کانتی نیست چرا که سؤالاتی که به این فلسفه منجر میشوند در فلسفه معرفتشناسی پیشاکانتی نیز مطرح میگردند.
@amniatemeli
33.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / قمار تزار جواب داد؟
@amniatemeli
فاصله تدریجی آسیای مرکزی از روسیه
حمله تروریستی به تالار شهر کروکوس مسکو در مارس ۲۰۲۴ که منجر به کشته شدن 140 نفر شد، باعث سرکوب کارگران آسیای مرکزی در روسیه شده و روابط بین این منطقه و روسیه را تحت فشار فزایندهای قرار داده است.
چهار مظنون مسلح دستگیر شده همه شهروندان تاجیکستان هستند، یک کشور آسیای مرکزی که…
مرکز: #Asia_Times
نویسنده: #ANASTASSIYA_MAHON
لینک منبع اصلی؛
https://asiatimes.com/2024/06/wary-of-ukraine-central-asia-slowly-distancing-from-russia/
@amniatemeli