با توجه به درخواست های متعدد، در نظر است یک دوره کلاس تخصصی آموزش مداحی، سخنوری و فن بیان با ظرفیت محدود روزهای پنج شنبه هر هفته از ساعت١۴:٣٠ تا ١٦:٣٠ برگزار گردد
علاقمندان تا ٩٧/٠۵/٢٠ فرصت ثبت نام دارند.
آموزش تخصصی اصول و فنون مداحی
سخنوری و فن بیان فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
جمع باصفای ذاکرین و هنرجویان کلاس های آموزش مداحی فکور
شب ولادت علی بن موسی الرضا علیه السلام
آموزش تخصصی اصول و فنون مداحی
سخنوری و فن بیان فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
سلام علیکم
کلاس عمومی امروز دایر میباشد هنرجویان عزیز راس ساعت ١٨٠٠ در جلسه حضور داشته باشند.
#شروع_کار_مداحی
آموزش تخصصی اصول و فنون مداحی
سخنوری و فن بیان فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
#شروع_كار_مداحى قسمت اول
گام اول براى انجام هر كارى #پشتكار و علاقه وافر نسبت به آن مى باشد ، اگر كسى عشق به انجام كارى داشته باشد طبيعى است كه همه سختى هاى آن را بر خود هموار مى سازد و بدون هيچ گونه ملالى از شكست، با عبرت گرفتن از آن ، مجدداً كار خود را شروع مى كند و حتى باعث پيشرفت او نيز مى شود.
اديسون هزار لامپ را سوزاند تا توانست يك لامپ را روشن كند، غرض اينكه علاقه باعث پيشرفت ، بلكه قدم نخست مى باشد و انسان بايد خود را به آب و آتش بزند تا بياموزد و از هيچ كوششى فروگذار ننمايد كه گفته اند:
در شط حادثات برون آى از لباس
كاوّل برهنگى است كه در شرط شناوريست
اما در مداحى به علاقه اى دوچندان نسبت به كارهاى ديگر احتياج است تا بعد از گذشت مدتى بشود به كسى گفت ( مداح ) ، چون علاوه بر اينكه مداحى يك كار جسمى و فيزيكى است ، يك كار معنوى شگرف نيز هست كه با دل هاى مردم سروكار دارد ، نه صرف يك هنرنمائى و به نمايش گذاشتن قابليت هاى #حنجره ، اگر چه با كمال تاسف بعضاً ديده مى شود كه مداحى تبديل به هنرنمائى و #چهچهه و #آواز گرديده است ، اما بسيار ناچيز است كه اگر ناديده شمرده شود بهتر است . با مداحى و ذاكرى اهل بيت «ع» بايد معامله يك كار عميق عرفانى و معنوى در راه سير و سلوك و رسيدن به رضايت خداوند و #اهل_بيت اطهار«ع» بشود ، همچنان كه حضرت آية الله العظمى بهجت (ره) در سخنى كه با جمعى از مداحان و #ذاكران طراز اول تهران داشتند در مورد مداحى فرمودند: اگر يكى از اينها (خواندن ها) قبول شود شما را به عرش مى برد ، پس نبايد آن را دست كم گرفت.
الف:گام اول
بعد از اين توصيفات بايد عرض كنيم كه شروع اين كار احتياج به جرات و اعتماد به نفس زيادى دارد، در شروع کار امكان دارد شخص روى خواندن و يا شايد حتى حرف زدن در جمع را نداشته باشد، پس بايد ابتدا با تكيه بر اعتماد به نفس در جمع حاضر شود و با كنار گذاشتن ترس به خود جرات اظهار نظر در جمع بدهد .
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
برای از بین بردن ترس و #استرس در جلسات #آموزش_مداحی_فکور صحبت های کوتاه پنج دقیقه ای با در نظر گرفتن اصول #سخنوری و #فن بین در نظر گرفته شده است، چه آنكه كم روئى و خجالت كشيدن حتى براى غير خواننده هم مشكل ساز بوده و باعث و بانى خيلى از گوشه گيرى ها مى شود و به نظر بنده انجام هر كارى فصلى دارد و در يك مقطع خاصى از عمر انسان بايد انجام شود كه اگر فصل آن بگذرد ، انجام آن بسى صعب تر و مشكل تر خواهد شد .
فصل اين گونه فعاليت ها نيز دوران نوجوانى و قبل از اينكه شخصى به طور مستقل جذب جامعه شود، مى باشد.
به هر حال تا وقتى كه شخص اين روحيه را پيدا نكند و نتواند تفكر و انديشه خود را در جمع به نمايش بگذارد از صداى خود را نيز نخواهد توانست استفاده نماید، در اين كار به هر دوى اين توانائى ها احتياج است، چون ما بر اين باوريم كه يك #مداح بايد در درجه اول بتواند خوب #سخن بگويد و افكار خود را همراه با خواندن در مجلس و صحبت كردن بجا، پياده كند. بنابراين بايد با برنامه ريزى و كار حساب شده ، ترس و #اضطراب را از خود دور نمايد كه راه هاى مختلفى براى افراد مبتدى دارد. شخص مبتدى كه هنوز جرات خواندن را ندارد مى تواند از كارهاى كوچكترى مدد گيرد مثل اذان گفتن در مسجد وقتى كه هنوز خيلى شلوغ نشده است ، يا گفتن تكبيرة الاحرام نماز، يا گفتن جمله اى براى گرفتن ذكر صلوات از جمع ، يا حتى صحبت كردن و خواندن در اتاق خالى با اين تصور كه در جمع صحبت مى كند، و يا خواندن زيارت عاشورا براى خود يا براى يك نفر، اما اگر شخصى صداى نسبتاً خوبى دارد، يا حداقل به نظر خودش صداى قابل تحملى دارد و فقط مى خواهد روى خواندن در #مجلس را پيدا كند، مى تواند در برنامه هيئت هاى كوچك شركت نمايد و يك گوشه از كار را عهده دار شود. اما بايد به خاطر داشت كه بلند پروازى خوب است ولى نبايد در آن افراط شود، طورى كه خداى نكرده وهن به مجلس اهل بيت عليهم السّلام گردد.
اگر شخص مطمئن است كه مى تواند از عهده آن برآيد، آن را تقبّل کند و گرنه بايد برگردد به پله قبلى و در فرصتى مناسب تر و با آمادگى بيشتر به نقش آفرينى در جمع بپردازد. چرا كه تمرينات شخصى يك نفر، نبايد شان مجلس اهل بيت عليهم السّلام را پايين آورد، بلكه هرگاه بعد از مدتى تمرين كردن ، واقعاً توان اجراى يك برنامه كوتاه پنج دقيقه اى در حاشيه را در خود ديد آنگاه مبادرت به آن ورزد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
#شروع_كار_مداحى قسمت دوم
به دليل اينكه اين كارها صرفاً براى ريختن ترس طرف مى باشد كه بنا به فرموده اميرالمؤ منين علیه السلام اگر از چيزى ترسيديد خود را در آن بيافكنيد زيرا آسيبى كه ا ز فرار كردن از آن به شما مى رسد بيشتر از خود آن است .
البته هنوز هم براى يك مبتدى كه به حالت نسبتاً خوبى از نظر #اعتماد_به_نفس و جرات خواندن رسيده است، خواندن در مجلس توصيه نمى شود.
باید توجه داشت كه اين مراحل بايد به تدريج و پله پله طى شوند و هر كارى را در وقت خودش انجام دهد و براى اينكه فرد مبتدى يك برنامه كوتاه اجرا كند اولاً بايد زير نظر يك استاد با تجربه كار كند تا مدت و زمان اجراى برنامه اش را به او گوشزد نمايد ثانياً به اندازه كافى همان برنامه كوتاه را تمرين كرده و به خوبى مسلّط باشد ،بايد حداقل شش ماه تا يك سال #زيارت_عاشورا يا #دعاى_توسل در يك جمع كوچك مثل مسجد محل خوانده باشد تا بتواند در هيئت بخواند.
ب:تمرين
مهم ترين فصل مداحى #تمرين است زيرا بر تجربه مى افزايد و تجربه باعث كاهش اشتباهات و پيشرفت در هر زمينه اى مى شود. کسی که اول راه است به هيچ وجه نبايد تمرينات خود را قطع كند. اولين و بهترين تمرين براى شخص مبتدى، شركت در مجالس مذهبى است زيرا اولاً از فيض معنوى آن براى صفای روح بهره مند مى شود، ثانياً با فنون مجلس دارى آشنا شده و ثالثاً خود را در مجلس محك مى زند و پيشرفت ها و عقب ماندگى هاى خود را در #خوانندگى به چشم خود مى بيند تا بعداً بيشتر روى آنها كار كند. به عنوان مثال كسى كه مى خواهد خواندن واحد را ياد بگيرد بايد خودش هم ايستاده و با #نوحه #واحد مداح ديگر سينه زده باشد تا به قول معروف چَم و خَم كار خوب دستش بيايد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
يك مداح نوآموز براى بهتر اجرا كردن برنامه خود ، بايد در مجالس بزرگتر شركت كند و بر اندوخته هاى خود بيافزايد و بداند كه يك مداح خوب، در ابتدا يك مستمع خوب بوده است كه حالا به اين خوبى #مستمع خود را مى شناسد و مى تواند روى او كار كند.
ج: گوش كردنفایل صوتی و تصویری
از آنجائى كه شركت در همه مجالس و محافل براى شخص مقدور نيست ، دومين تمرين مهم براى مبتدى گوش كردن فایل های صوتی و دیدن فایل های تصویری مى باشد. اين كار سه حُسن دارد؛ اول اينكه توانسته يك مجلس خوب را مورد بررسى قرار دهد ، دوم آنكه مى تواند چند بار آن را گوش كرده یا ببیند و براى خود تجزيه و تحليل نمايد ، سوم آنكه مى تواند از این فایل ها به عنوان يك منبع مبانى #شعر، نوحه و... استفاده كند.
لازم به ذكر است كه نوآموز بايد در ابتداى راه مقلّدِ صرف از استاد باشد و از خود هيچ گونه ابتكارى به خرج ندهد، اما اگر بدون استاد کار میکند بايد نگاه كند كه به خواندن كدام يك از #اساتيد مداحى بيشتر علاقه دارد و از همان تقليد كند، به اين نحو كه بعد از مدتى كه روى صداى خود و اعتماد به نفس كار كرد، يك فایل را انتخاب نموده و يك قسمت آن را بر مى گزيند تا از آن به عنوان برنامه كوتاه خود در مجلس استفاده كند. ابتدا قسمت برگزيده فایل را چند بار خوب گوش مى كند به طورى كه كاملاً وقف و ابتداها ، تحرير زدن ها ، مكث ها و كشيدن ها را حفظ شود و بعد از آن شروع مى كند به خواندن همراه فایل اين كار را نيز بايد چند مرتبه انجام دهد تا سرعت و #ريتم اداى كلمات هم دستش بيايد. وقتى توانست همزمان با فایل بخواند، صدا را كم كرده و خود به تنهائى مى خواند و در حين خواندن خود، صدا را زياد مى كند كه از فایل جلوتر يا عقب تر نيافتد و اين كار را آن قدر تكرار مى كند تا دقيقاً مثل نوار اجرا كند. اندكى نيز تمرين را بدون فایل انجام بدهد تا كاملاً خواندن او مثل فایل شود.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
البته ناگفته نماند، صدائى كه از فایل بر مى خيزد ناشى از يك حنجره بسيار قوى و آماده است، اما شما هنوز در ابتداى راه هستيد و طبيعى است كه قدرت خواندن با همان كيفيت بالا كه در فایل است را نداريد اما جاى نگرانى نيست چون كه ؛ بسيار سفر بايد تا پخته شود خامى، و در ابتداى كار همين براى شما كافى است اما در انتخاب فایل توجه به اين نكات الزامى است :
سعى كنيد انتخاب فایل توسط يك استاد با تجربه باشد كه با صداى شما آشنائى دارد.
حتى المقدور بايد فایل كسى باشد كه به خواندن او علاقه داريد، چون علاقه در يادگيرى نقش بسيار مهمى دارد اما اگر استادتان فایل ديگرى را به شما توصيه كرد و شما علاقه زيادى به صداى آن خواننده نداشتيد، باز هم جاى نگرانى نيست ، زيرا فعلاً شما براى تمرين از آن استفاده مى كنيد و اگر علاقه نداشتيد، بعداً مى توانيد سبك خواندن خود را تغيير دهيد.
سعى كنيد تا جائى كه امكان دارد آن فایل كمياب باشد تا همگان آن را نشنيده باشند كه براى تقليد مناسب تر است و در مجلس با خيال راحت ترى مى توانيد آن را پياده نمائيد.
#آموزش_تخصصی_اصول و فنون #مداحی
#سخنوری و #فن_بیان #فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor
هدایت شده از محمد جواهری فکور
4_5789706023421870352.mp3
7.33M
▫️داستان بسیار شنیدنی و تکان دهنده
خادم امام رضا علیه السلام
▫️حجت الاسلام دارستانی
آموزش تخصصی اصول و فنون مداحی
سخنوری و فن بیان فکور ٠٩١٩١٠۵٣٩٦٦
https://eitaa.com/amoozeshe_maddahi_fakoor