هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شهریارِ شعر و ادب فارسی»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٢٨
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز، روز بيست و هفتم شهريور ماه، سالروز درگذشت «شهريار»، شاعر بیبدیل ايرانی و «روز ملی شعر و ادب پارسی» بود، لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص میدهیم؛
در فرهنگ ایرانی اسلامی ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود! کودک در گاهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر اُنس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که خودش سروده یا برایش میسرایند!
این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد!
بی آنکه بخواهیم به نقل احادیث و عملکرد اولیاء دین درباره «شعر» بپردازیم، باید اذعان نماییم که در تاریخ اسلام، «شعر» یکی از ابزارهای مهم «پیام رسانی» و حمایت از حق و دفاع از «آل الله» و یکی از قویترین و مؤثرترین وسایل تثبیت و تبیین ارزشها و ترویج مکتب اهل بیت عصمت و طهارت بوده است!
بیشک کسانی که در جامعه، نقش الگویی دارند، رفتار و حالات و کلماتشان، قدرت تبدیل شدن به فرهنگ عمومی را دارد؛ چنانچه «اولیاء الهی » در مرام شیعه، این ویژگی را دارا هستند؛ بنابراین سرودن از فضیلتهای آنان و دفاع از مرامشان و کشاندن اندیشهها و باورهای آنان به صحنه عمومی جامعه، رسالت سنگین شاعران به عنوان بخش مهمی از فرهنگسازان جامعه، میباشد!
آنها مکتب انسانساز اهلبیت (ع) را در قالب زبان گویای شعر ترویج کرده و فرهنگ عمومی جامعه را تحت تأثیر خود قرار میدهند!
البته کلام شاعر در این مقوله، وقتی اثر میکند که همخط و همخون با «اهل بیت» باشد و خود را مُبلّغ این مکتب نورانی بداند! آنگاه میتواند چهره پُرفضیلت آلالله را معرفی و جهات الگویی خاندان عصمت و طهارت را روشن سازد؛ حماسه های پر شور و عرفان ناب و اخلاق والا و اندیشه های تابناک آنان را به قلم آورد و بسراید! و غبار بی خبری و انحراف و تحریف را در معرفی سیمای آن بزرگواران بزداید و پیشینه بلندآوازه و سراسر افتخار آنان را به زبان امروزیان بازگو کند! البته به دور از غلو و افراط در معرفی اوصاف، و دور از عجز و لابه و ارائه سیمایی ضعیف و تحریف شده از آن اسوه های کمال و تقوا و شجاعت!
بنابراين شعر مکتبی، هم باید با صلابت و مستحکم و بدیع و قوی باشد، و هم روان و عامه فهم که بهراحتی در بستر ذهنی و زبانی مردم جریان یابد و وارد فرهنگ عمومی آنها شود و این همان نکته است که از آن به «سهل و ممتنع » یاد میشود! دشوار آسان نما!
شعر مکتبی، فضیلتهای خاندان وحی را متجلی میسازد! بهگونهای که حتی اگر کسی تاریخ اسلام و سیره معصومین (ع) را هم نخوانده باشند، مطالعه شعر شیعی، همچون آینهای آن تابندگیها را نشان داده و «ادب و آداب آل الله» را به میان توده مردم آورده و ورد زبانشان کرده و در یک کلام، فرهنگ متعالی اهلبیت (ع) را هموار و بیتقید و مانع، به عامه مردم منتقل مینماید؛
لذا ارزش شعر مکتبی تا بدانجاست که صادق آل محمد «ص» در فضیلت سرودن آن میفرماید: «من قال فینا بیت شعر بنی الله له بیتا فی الجنة »: «هر کس درباره ما خاندان، یک بیت شعر بسراید، خداوند خانهای در بهشت برای او می سازد!» (وسائل، ١٠، ۴۶٧)
البته فراموش نکنیم که مهم، «فینا» بودن شعر است، یعنی بهگونهای باشد که ائمه معصومین (ع) آن را بپسندند و بگویند که این شعر درباره ماست!
✍️ بیشک شعر «شهریار» را باید مصداق بارز حدیث فوق دانست! چراکه او شعر را هنرمندانه به خدمت مذهب، درآورده و خواننده را به آسمانهای معرفت و انسانیت کامل، پرواز داده و سیره عملی و گفتاری ائمه اطهار (ع) را به او نشان میدهد! لذا باید مهمترین دلیل ماندگاری «شهریار» را همین ارادت به اهلبیت (ع) و اشعار مکتبی ماندگارش، همچون: «علی ای همای رحمت، توچه آیتی خدا را...» دانست!
و مسلماً به همین سبب است که با وجود ستارگان بزرگی در آسمان شعر و ادبیات ایران اسلامی همچون فردوسی، سعدی، حافظ و مولوی و...؛ اما روز درگذشت «شهریار» به عنوان «روز ملی شعر و ادب پارسی» برای همیشه در تقویم این مرزوبوم ماندگار گردیده است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢٩ شهریور ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 13 صفر 1443
🌲م Monday 20 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹مناسبت خاصی نداریم
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_قیام
❓در حال قیام نماز چه اموری مستحب است که رعایت شود؟
✅ شايسته است در حال ايستادن بدن را راست نگه دارد، شانه ها را پايين بيندازد، دستها را روى رانها بگذارد، انگشتها را به هم بچسباند، سنگينى بدن را بطور مساوى روى دو پا بيندازد و به محل سجده نگاه كند و با خضوع و خشوع باشد، مردان كمى پاها را باز بگذارند و زنان به هم بچسبانند.
❓اينجانب از مدتى پيش دچار كمر درد و ديسك كمر شدهام و مدتى است كه بر اثر فشارهاى ناشى از كمر درد از ناحيه هر دو زانوى پا نيز دچار مشكل گرديدهام بهگونهاى كه پزشك متخصص تأكيد نموده است كه به هيچ عنوان نبايد زانوهايم را خم كنم. لذا با توجه به مشكل به وجود آمده نمازم را بهطور ايستاده به سختى مىتوانم بخوانم كه اين امر باعث تشديد كمردرد و زانودردم مىشود. از چند نفر نيز سؤال نمودم كه گفتند هر طورى كه راحت هستم نماز بخوانم؛ بنابراين خواهشمند است جهت اداى صحيح نماز، راهنمايى لازم را بفرماييد.
✅ در فرض مرقوم، اگر بتوانيد با تكيه به ديوار يا عصا ايستاده نماز بخوانيد، بايد بايستيد و در صورتى كه ايستادن حتى با تكيه دادن موجب تشديد بيمارى و يا مشقّت شديده باشد، نماز را نشسته بخوانيد.
❓کج کردن سر در نماز به طرفین ( چپ یا راست ) به جهت تواضع چه حکمی دارد؟
✅ چنین چیزی در دستورات دینی به ما نرسیده است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
📚 استفتائات آیتالله العظمی مکارمشیرازی (دامتبرکاته)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: « آزمون ولایتپذیری! »
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در ایام حَکَمیّت در جنگ صفین و مصائب نشناختن حقیقت ولایت برای جهان اسلام قرار داریم، لذا سخن امروز را به این واقعه تلخ تاریخی اختصاص میدهیم؛
بیشک یکی از نمایانترین امتحانات ولایتمداری در طول تاریخ، در چنین ایامی در سال ۳۸ هجری قمری، در هنگامهی جنگ صفین و زمانی که حضرت امیر (ع) در آستانه فتح خانه نفاق و کفر، و مقرّ فرماندهی لشکر شام به زعامت معاویة بن ابوسفیان بودند، اتفاق افتاده که به حیله و مکر عمروعاص ملعون، قرآنها بر سر نیزهها رفت و فریاد «لاحُکم اِلّا لِلّه» بلند شد؛ و این در صورتی بود که مورخین آوردهاند که تنها ۱۰ ضربه شمشیر مالکاشتر تا نابودی همیشگی معاویه و لشگر تزویر باقی مانده بود!
اما مکر بنیامیه و خیانتِ خواصِ منافقی همچون اشعث بن قیس، و بیبصیرتی تعداد زیادی از سپاهیان حضرت امیر (ع) و عدم تبعیت آنها از کلام قرآن ناطق و ولی زمان، کار را به آنجا رساند که جمعی از سپاهیان حضرت، خیمهی ایشان را محاصره و امام را تهدید کردند که اگر الساعه مالک اشتر برنگردد، حضرت را به شهادت رسانده و یا تسلیم معاویه خواهند نمود!!! پس حضرت امیر (ع) نیز به ناچار برای جلوگیری از انشقاق لشگر اسلام، تن به حکمیت دادند!
اما خیانت خواص و بیبصیرتی عوام، به همینجا ختم نشد و حتی حَکَمِ پیشنهادی حضرت یعنی «عبدالله بن عباس» و یا «مالک اشتر» را نپذیرفتند و فرد سادهلوحی چون ابوموسی اشعری را بهعنوان حَکَم تعیین کردند!
باقی ماجرای حکمیت را هم که همه میدانید که چگونه امروعاص ملعون، ابوموسی اشعری را فریب داد و بر منبر رفته، حضرت علی (ع) را از خلافت عزل و معاویه را امیرالمؤمنین، اعلام کرد!!! هرچند کسی از مسلمانان نتیجه حکمیت را نپذیرفت، اما عجیبتر از این خیانت بزرگ آنست که همانها که خیمه حضرت را محاصره و امام را مجبور به قبول حکمیت کردند و حَکَم حضرت را هم نپذیرفتند، پس از نتیجهی شرمآور حکمیت، یکبار دیگر، دور خیمهی حضرت را گرفتند و به ایشان گفتند که شما باید از قبول حکمیت، توبه کنید و سپس از سپاه اسلام خارج و تبدیل به «خوارج» شدند!
✍️ اما نکته مهم اینجاست که از این ماجرای تلخِ تاریخی، چه درسی برای امروز میتوان گرفت؟
منافقین و سست ایمانان آن روز، ولی و امام خود را نشناخته و با جمود بر ظواهر قرآن صامت، فریب خورده و قرآن ناطق و کاتب وحی را تنها گذاشتند! آنها در آزمون ولایتپذیری مردود شده و از خیمهی ولایتالله «خارج» شدند! بیبصیرتان در مرز میان «حقیقت قرآن» و «چند ورق کاغذ» بر سر نیزهها، نتوانستند حق را تشخیص دهند و تمامی ایمان خود را همراه ورقهای پاره، به باد تزویر و مکر معاویه و امروعاص سپردند!
اما مهم این است که ما بدانیم، این حکایت تلخ، فقط یک ماجرای تمامشدهی تاریخی نیست! بلکه در طول تاریخ اسلام، و به ویژه در دوران ائمه معصومین (ع) این آزمون، بارها و بارها برای مسلمانان تکرار شده و در عصر حاضر و پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز بارها آزمونِ ولایت پذیری پیش آمده و متأسفانه هربار نیز تعدادی در این آزمون مردود و از قطار انقلاب پیاده شدهاند!
✅ حال این روزها که در آستانه چهل و یکمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله و هفته دفاع مقدس قرار داریم، باید حقایق و خاطرات این آزمون بزرگ را برای آیندگان و نسل جدید انقلاب بازگو نمائيم؛ آزمونی سخت که ملت شریف ایران با ایمان و اطاعتپذیری از ولیِ زمان و امام امت، از آن با سربلندی بیرون آمدند و از کیان و شرف و وطن و دین خود جانانه پاسداری نمودند؛
تا امروز که شرایط سختی بر کشور ما حاکم شده و خیانت برخی خواص دنیاپرست و غربزده، و همچنین مکر نظام استکبار جهانی، جنگ اقتصادی را بر کشور ما تحمیل نموده و معیشت مردم را دچار اختلال نموده است، ملت قهرمان ایران و نسل امروز ما باردیگر با الگوگیری از نسل قهرمان انقلاب و دفاع مقدس، بتوانند با اتحاد و تبعیت از فرمان ولی زمان، از این آزمون و جبههی سخت نیز سربلند بیرون آمده و بار دیگر مکر دشمنان را به خودشان برگردانند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٣٠ شهریور ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 14 صفر 1443
🌲م Tuesday 21 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت محمد بن ابوبکر (ره) سال ٣٨ هجری قمری
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_قیام
✅ کسی که نشسته نماز میخواند، اگر بعد از خواندن حمد و سوره بتواند بایستد، و رکوع را ایستاده بهجا آورد، باید بایستد و از حال ایستاده به رکوع رود و اگر نتواند، باید رکوع را هم نشسته بهجا آورد.
✅ اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند، باید نماز را تأخیر بیندازد، پس اگر نتوانست بایستد، در آخر وقت مطابق وظیفهاش نماز را بهجا آورد.
✅ حرکت دادن دست و انگشتان در موقع خواندن «حمد و سوره»، اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب آن است که آنها را هم حرکت ندهد.
✅ نماز مستحبى را میتوان نشسته خواند، ولی در اين صورت احتياط مستحب آن است که هر دو رکعت را يک رکعت حساب کند، مثلاً به جای هشت رکعت نافله ظهر ايستاده، شانزده رکعت نشسته بخواند.
📚 توضیح المسائل امام خمینی (ره)
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG