هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه- ٠١ فروردین ١۴٠١
🌙 الإثنين، ١٨ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Monday 21 March 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ عيد نوروز و آغاز سال هجری شمسى
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام نوروزی .mp3
1.99M
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «عيد نوروز»
موضوع: «#احکام_نوروزی»
❓نظر حضرت عالی راجع به عید نوروز چیست؟ آیا همانند عیدهایی که مسلمانان آنها را جدی میگیرند، مثل عید فطر و قربان، از نظر شرعی ثابت شده است یا اینکه فقط روز مبارکی محسوب میشود، مثل مناسبتهای دیگر؟
✅ هر چند نصّ معتبری مبنی بر اینکه عید نوروز از اعیاد دینی یا ایام مبارک شرعی باشد، وارد نشده است؛ ولی جشن گرفتن و دید و بازدید در آن روز اشکالی ندارد؛ بلکه از این جهت که صلۀ رحم میباشد، مستحسن (ستوده) است.
📚 استفتائات امام خمینی (ره)
❓استفاده از سفره هفت سین در عید نوروز چه حکمی دارد؟
✅ فی نفسه اشکال ندارد.
❓رسم است که در عید نوروز، پول های نو را لای قرآن می گذارند و عیدی می دهند؛ آیا این کار اشکال دارد؟
✅ فی نفسه اشکال ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «فرصتهای تکرار ناشدنی»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠١/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز اولین روز از سال ١۴٠١ هجری شمسی و تمامی فرصتهای سال ١۴٠٠ به پایان رسیده است! لذا سخن امروز را با عنوان «فرصتهای تکرار ناشدنی!» آغاز مینمائیم؛
یکی از شاخصههای مهم و اصلی انسان موفق، به بهتر مدیریت نمودن زمان و فرصتها بر میگردد! و به طور اساسی کسانی که در زندگی خود توانستهاند به موفقیتهای قابل توجهی دست یابند، از فرصتهای خود به نحو مطلوب استفاده نمودهاند؛ بدین علت است که به گفته بسیاری از بزرگان، در نزد اصحاب حقیقت، فوت زمان و فرصت، از فوت شدن روح و جان نیز سختتر است! چرا که فوت روح، سبب جدایی از خَلق میشود ولی فوت فرصت، باعثِ جدایی از حق میباشد! لذا ارزش هر نعمتی آنگاه بر انسان آشکار میشود که آن نعمت از دست برود!
✍️ غنیمت شمردن فرصتها، به خصوص فرصتِ عمر، از مهمترین سفارشات حضرت حق، و توصیه همهی انبیاء و اولیاء الهی است، زیرا آدمی در این فرصتهاست که میتوان سیئات و گناهان خود را تبدیل به حسنات و خوبیها کند، و زیبایی را به جایگزین زشتیها، و نور را جانشین ظلمت نماید!
اما اگر فرصت از دست برود و کار از کار بگذرد و پیک مرگ از جانب حق تعالی برسد و چراغ عمر به لحظهی خاموشی وصل شود، جایی برای جبران باقی نمیماند و پشیمانی دیگر سودی نخواهد داشت! به عنوان نمونه میتوان به زمانی اشاره کرد که «طلحه» در جنگ جمل در اثر تیر «مروان بن حکم» به زمین افتاد و در حال جان دادن، میگفت: «بزرگی از بزرگان قریش را به بدبختی خود ندیدم!» اما این پشیمانیِ سخت، دیگر برای «طلحه» سودی نداشت و فرصت جبران، از دست رفته بود!
همچنین میتوان به زنانِ حضرت نوح و لوط (ع) دو پیامبر بزرگ الهی، اشاره کرد که بر مخالفت با شوهران خود اصرار زیادی ورزیدند و این مخالفت را آنقدر ادامه دادند که دیگر راه بازگشتی نماند و هر دو محکوم به عذاب الهی شدند!
در مقابل نیز میتوان به امالمؤمنين حضرت خدیجه (س) همسر باوفای پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد که فرصت چند روزه دنیا را غنیمت شمرد و تمامی دارایی خود را در راه اسلام داد و به سعادت دنیا و آخرت رسید!
و نیز میتوان به «حر بن یزید ریاحی» اشاره کرد که در اندک زمانی، فرصت را غنیمت دانست و به جای آتش جهنم، منفعت ابدی را نصیب خود نمود!
✍️ لذا بجاست که لحظه به لحظه سال جدید را غنیمت شمرده و بدانیم که دنیای فانی نیز همچون سال ١۴٠٠ به اتمام میرسد و چه بسا فرصت برخی از انسانها، کوتاهتر از پایان امسال هم باشد!!!
✍️ و بالاخره سخن امروز با کلام گهربار اهلبیت عصمت و طهارت (ع) در این زمینه به پایان میبریم:
1️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «اِنتَهِزُوا فُرَصَ الخَيرِ ؛ فإنّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ»: «فرصتهای خوب را دريابيد؛ زيرا فرصتها همچون ابر مى گذرند!» (غرر الحكم/۲۵۰۱)
2️⃣ امام محمدباقر(ع): «اَلیَومُ غَنیمةٌ وَغداً لاتَدری لِمَن هُوَ؟»: «امروز را غنیمت شمار، تو چه میدانی فردا از آنِ که خواهد بود؟» (بحار، ج ٧٨، ص ١٧٩)
3️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «إنَّ عُمرَكَ وقتُكَ الّذی أنتَ فیهِ»: «عمر تو، همین وقت و زمانی است که هماكنون در آن به سر میبری (پس آن را غنیمت بشمار). (شرح غرر، ج ٢، ص ٥٠٠)
4️⃣ امام جعفرصادق(ع): «اَلأیّامُ ثلاثةٌ: فیومٌ مَضی لایُدْرَكُ و یومٌ اَلناسُ فیهِ فَیَنبَغِی أَن یَغتَنِموُهُ وَ غدٌ اِنّما فی اَیدیهم اَمَلُه»: «ایام زندگی سه روز است: یک روز که گذشت و دیگر دسترسی بدان نیست! دیگر روزی است که اکنون مردم در آن به سر میبرند و باید که آن را غنیمت بدارند! و روز دیگر، فردایی است که مردم تنها آرزو بدان بستهاند!» (تحفالعقول، ص ٣٢٤)
5️⃣ امیرالمؤمنین (ع): «أفضَلُ الرَّأيِ ما لم يُفِتِ الفُرَصَ، و لم يُورِثِ الغُصَصَ»: «برترين انديشه، آن است كه فرصتها را از دست ندهد و اندوه ها را در پى نياورد!» (غررالحكم/۳۲۱۶)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فرصتهای تکرار ناشدنی.mp3
7.58M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «اولین روز سال نو»
موضوع امروز: «فرصتهای تکرار ناشدنی»
روز دوشنبه، ١۴٠١/٠١/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠٢ فروردین ١۴٠١
🌙 الثلاثاء، ١٩ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Tuesday 22 March 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
- 🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ تعطیلات عيد نوروز
☀️ روز جهانی آب
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
احکام پمپ فشار آب.mp3
2.98M
🔰 #گلبرگ_احکام
مناسبت: «روز جهانی آب»
موضوع:
«#احکام_استفاده_از_پمپ_آب»
❓سازمان آب، نصب پمپ فشار و استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده است، ولی در برخی از محلّهها فشار آب ضعیف است و ساکنان آن مجبورند که برای استفاده از آب در طبقات بالای ساختمانها از پمپ فشار استفاده کنند، با توجه به این مسأله به دو سؤال زیر پاسخ فرمایید:
الف: آیا نصب پمپ فشار آب جهت استفاده از آب بیشتر از نظر شرعی جایز است؟
ب: در صورت عدم جواز استفاده از پمپ فشار آب، وضو و غسل با آبی که به وسیله پمپ جذب می شود چه حکمی دارد؟
✅ پمپ آبهای مورد استفاده در منازل دو نوع می باشد:
1️⃣ پمپ بر سر مخزن آب وصل میشود و آب از لوله شهری وارد مخزن شده و پس از آن توسط پمپ در لولههای ساختمان جريان میيابد؛ که طبق نظر تمامی مراجع تقلید، صحیح و بدون اشكال است؛
2️⃣ پمپ بر سر لوله اصلی نصب شده و آب را به صورت مستقيم از لولههای شهری میگیرد که رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این سؤال میفرمایند: «در فرض سؤال، نصب و استفاده از پمپ فشار جایز نیست، و وضو و غسل با آبی که به وسیله پمپ به دست میآید، محل اشکال است!»
📚 http://KHAMENEI.IR
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG