007058.mp3
322.4K
وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ ۖ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا ۚ كَذَٰلِكَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ ﴿٥٨﴾
و زمین پاک است که گیاهش به اذن پروردگارش بیرون می آید، و زمینی که ناپاک است، جز گیاهی اندک و بی سود از آن بیرون نمیآید؛ این گونه نشانه ها را برای گروهی که سپاس گزارند [به صورت های گوناگون] بیان می کنیم. (۵۸)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
➖تلاوت قرآن رو چند بار با دقت گوش کنید
➖بعد میریم به سراغ ترجمه کلمه به کلمه
و تفسیر این آیه
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ ۖ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا ۚ كَذَٰلِكَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ ﴿٥٨﴾
و زمین پاک است که گیاهش به اذن پروردگارش بیرون می آید، و زمینی که ناپاک است، جز گیاهی اندک و بی سود از آن بیرون نمیآید؛ این گونه نشانه ها را برای گروهی که سپاس گزارند [به صورت های گوناگون] بیان می کنیم. (۵۸)
وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ = و سرزمین پاکیزه
يَخْرُجُ نَبَاتُهُ = خارج می شود روئیدنی آن
بِإِذْنِ رَبِّهِ = به اذن پرودگارش
وَالَّذِي خَبُثَ = و آنکه ناپاک است
لَا يَخْرُجُ = خارج نمی شود
إِلَّا نَكِدًا = مگر اندک و سخت
كَذَٰلِكَ = اینچنین
نُصَرِّفُ الْآيَاتِ = می گردانیم آیات را
لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ = برای گروهی که شکرگزاری می کنند
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
(آيه ٥٨) -در اين آيه براى اين كه گمان نشود يكنواخت بودن باران دليل آن است كه همۀ سرزمينها يكسان زنده شوند، و براى اين كه روشن گردد، استعدادها و آمادگيهاى متفاوت سبب استفادههاى مختلف از مواهب الهى مىشود، مىگويد: «سرزمين شيرين و پاكيزه گياهان پربركت و مفيد و سودمند به اذن پروردگار، از آن مىرويد» (وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ) . «اما زمينهاى شورهزار و خبيث و زشت، چيزى جز گياهان ناچيز و كم ارزش نمىروياند» (وَ الَّذِي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاّ نَكِداً) . و در پايان آيه مىفرمايد: «اين چنين آيات را براى كسانى كه شكرگزارند (و از آن استفاده مىكنند و راه هدايت را مىپويند) بيان مىكنيم» (كَذلِكَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ) . آيۀ فوق در حقيقت اشاره به يك مسألۀ مهم است و آن اين كه تنها «فاعليت فاعل» براى به ثمر رسيدن يك موضوع، كافى نيست بلكه استعداد و «قابليت قابل» نيز شرط است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
مراحل وصل آيات را به ترتیب انجام بدین
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_912
🌹 #آیه_۵۸ #سوره_اعراف
🌸 وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ ۖ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا ۚ كَذَٰلِكَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ
🍀 ترجمه: و سرزمین پاک گیاهش به اذن پروردگارش بیرون می آید، و زمینی كه ناپاک است، جز محصولی اندک و بی سود از آن بیرون نمی آید؛ این گونه آیات را برای گروهی كه سپاس گزارند بیان می کنیم.
🌷 #بَلَد: سرزمین
🌷 #طيِّب: پاک
🌷 #يَخْرُجُ: بیرون می آید
🌷 #نَبَات: گیاه
🌷 #خَبُث: ناپاک
🌷 #نَكِد: به معنای چیزی است که در آن فایده ای نباشد.
🌷 #نُصَرِّفُ: بیان می کنیم
🌸 این آیه در #مکه نازل شده است. در اين آيه براى اين كه گمان نشود يكنواخت بودن #باران دليل آن است كه همه سرزمين ها يكسان زنده شوند، و براى اين كه روشن گردد، استعدادها و آمادگی هاى متفاوت سبب استفاده هاى مختلف از مواهب الهى مى شود، مى فرمايد: {وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ: و سرزمین پاک گیاهش به اذن پروردگارش بیرون می آید} {وَ الَّذِي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاّ نَكِداً: و زمینی که ناپاک است ، جز محصولی اندک و بی سود از آن بیرون نمی آید} منظور زمین های شوره زار چیزی جز محصولات ناچیز و کم ارزش نمی رویاند. و در پايان آيه مى فرمايد: {كَذلِكَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ: این گونه آیات را برای گروهی که سپاس گزارند بیان می کنیم}
🔹 پيام های آیه ۵۸ سوره اعراف 🔹
✅ تنها نزول رحمت براى سعادت كافى نیست، قابلیّت و ظرفیّت محل هم لازم است.
✅ اگرچه نظام طبیعت، بر قوانین خاص خود استوار است، اما همه چیز زیر نظر و با اراده و اذن پروردگار صورت مى پذیرد.
✅ اصل بر پاكى و پاک بودن است.
✅ نه یک تذكّر كافى است و نه تذكّرات یكنواخت كارساز است، بلكه ارشاد و تبلیغ باید متعدّد و متنوّع باشد تا به نتیجه نزدیک شویم.
✅ اگرچه #قرآن براى همه مایه ى هدایت است، امّا تنها شکرگزاران بهره مى گیرند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
07.Araf.058.mp3
2.28M
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_اعراف
#آیه_58
.................................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
#شان_نزول 🌴
#نجاشی_مسلمان از دنیا رفت ⚠️
#آل_عمران/199📖
🌻این آیه ، به گفته بیشتر مفسران درباره مؤ منان اهل کتاب -که تعداد قابل ملاحظه ای از مسیحیان و یهود را تشکیل می دادند - است .
🍃 آنهایی که دست از ناروا برداشتند و به صفوف مسلمانان پیوستند .
🌻 ولی به عقیده جمعی از مفسران ، آیه در مورد نجاشی ، زمامدار رعیت پرور حبشه نازل گردید ، اگر چه مفهوم آن یک مفهوم وسیعی است .
🍃در سال نهم هجری در ماه رجب نجاشی وفات یافت . خبر در گذشت او با یک الهام الهی در همان روز به پیامبر رسید .
🌻پیامبر به مسلمانان فرمود : یکی از برادران شما در خارج از سرزمین حجاز از دنیا رفته است ، حاضر شوید تا به پاس خدماتی که در حق مسلمانان کرده است بر او نماز گذاریم .
🍃بعضی سؤ ال کردند او کیست ؟ فرمود نجاشی ، آنگاه به اتفاق مسلمانان به قبرستان بقیع آمد و از دور بر او نماز گذاشت و برای او طلب آمرزش کرد و به یاران خود دستور داد که آنها نیز چنین کنند .
🌻بعضی از منافقان گفتند : محمد صلی الله علیه و آله بر مرد کافری که هرگز او را ندیده است نماز می گذارد و حال آن که آیین او را نپذیرفته است .
🍃 آیه نازل شد و به آنها پاسخ گفت
🌻از این روایت استفاده می شود که نجاشی اسلام را به طور کامل پذیرفته بود ، اگر چه به آن تظاهر نمی کرد .
📗 وَإِنَّ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَمَنْ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ خَاشِعِينَ لِلَّهِ لَا يَشْتَرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ ثَمَنًا قَلِيلًا ۗ أُولَٰئِكَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ ﴿١٩٩﴾
🍃بی تردید از اهل کتاب کسانی هستند که به خدا و آنچه به سوی شما نازل شده و آنچه به سوی خودشان فرود آمده ایمان می آورند، در حالی که در برابر خدا فروتن و خاکسار بوده، آیات خدا را به بهای اندک نمی فروشند. برای آنان نزد پروردگارشان پاداشی شایسته و مناسب است؛ یقیناً خدا حسابرسی سریع است. (۱۹۹)
#آموزش_حفظ_قرآن
#امام_زمان
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
🆔اکنون شما هم به کانال
✨« #آموزش_تجوید_و_حفظ_قرآن» ✨
بپيونديد:
👉@amozeshtajvidhefzquran👈