♦️ خوردن_سحری_بعد_از_اذان_صبح
🔻 سؤال:
اگر شخصی با اعتقاد به اینکه هنوز اذان صبح را نگفته اند، مشغول سحری شود سپس متوجه گردد که وقت اذان صبح گذشته است؛ حکم روزه او چیست؟
📝 پاسخ:
_ اگر در سحر ماه رمضان بدون این که تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد، ولی اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزی بخورد، و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز بر او واجب نیست.
1_11322333_5895585965224756881.mp3
9.38M
❤️شرح دعای روز هجدهم ماه مبارک
🌹توسط مرحوم آیت الله مجتهدی
پنج حدیث مهم در ارزش شناخت و احیاء شبهای قدر
1. قال رسول الله(ص): مَن أحیی لَیلَةَ القَدرِ حُوِّلَ عَنهُ العَذابُ إلَی السَّنَةِ القابِلَةِ (اقبال الأعمال، ج1، ص 345)
هر کس شب قدر را احیا بدارد ، تا سال آینده عذاب از او بر داشته میشود.
2. قال رسول الله(ص): مَن قامَ لَیلَةَ القَدرِ إیماناً وَ احتِساباً ، غُفِرلَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبِهِ(فضائل الأشهر الثلاثه، ص 136)
هر که از روی ایمان و برای رسیدن به ثواب الهی ، شب قدر را به عبادت بگذراند، گناهان گذشتهاش آمرزیده میشود.
3. قال الصادق(ع): قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ (بحار الأنوار، ج 58، ص 376)
قلب ماه رمضان ، شب قدر است.
4. قال الصادق(ع): مَن عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعرِفَتِها فَقَد أدرَکَ لَیلَةَ القَدرِ (بحار الأنوار، ج 43، ص 65)
هر که فاطمه را ، آن گونه که سزاوار است ، بشناسد ، بیتردید شب قدر را درک کرده است.
5. قالالصادق(ع): التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرینَ(الکافی، ج 4، ص 159)
مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه [رمضان] امضا میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ مجموعه ویدیو کامنت های پرسمان+
📽 این قسمت:
📢 دشمن برای انتخابات شما برنامه دارد.
رهبر معظم انقلاب: گاهی انسان بخود تلقین میکند که نمیتواند بر هوای نفسش فائق بیاید. روزه #ماه_رمضان به انسان ثابت میکند که میتواند آن وقتی که اراده کند، پیروز شود. میتوان با اراده و توکل از عادات ناپسندی که در ما هست و مایه عقب افتادگی مادی و معنوی است، نجات یافت.
اخلاق در خانه
مهارت هجدهم: قناعت
بی توجهی به قناعت، دلبستگی را به مظاهر فریبنده دنیا زیاد کرده و کانون زندگی را از لذت های حقیقی تهی ساخته از دست یابی به حیات طیبه باز می دارد. قناعت خصیصه انبیا و اولیای الهی است که مایه عزت و بی نیازی از مردم است. قانع نبودن و اسیر زندگی متکلفانه و تشریفاتی شدن و خود را دربند عادات و رسوم پوچ کردن و عمر گران بها را صرف تقیدات و تشریفات زائد کردن تو را از وصول به منزل انسانی و کمالات الهی محروم خواهد کرد. قناعت همچنان که در امور دنیایی مدح شده است در امور آخرت سرزنش شده و فلسفه طمع در انسان عدم قناعت به یک مرحله از کمالات است و چشم به مراحل بالاتر از کمالات می باشد.
پس خود را قانع به سرابِ عیشِ چهارپایان و زر و زیور ناپایدار دنیا نکن و خود را در طغیان شهوت و غفلت ، متحیر نکن.