«… هان ای روحانیین اسلامی؛ ای علمای ربانی! ای دانشمندان دیندار! ای گویندگان آیین دوست! ای دینداران خداخواه! ای خداخواهان حق پرست! ای حق پرستان شرافتمند! ای شرافتمندان وطنخواه! ای وطنخواهان با ناموس! موعظت خدای جهان را بخوانید و یگانه راه اصلاحی را که پیشنهاد فرموده بپذیرید و ترک نفعهای شخصی کرده تا به همۀ سعادتهای دو جهان نایل شوید و با زندگانی شرافتمندانه دو عالم دست در آغوش شوید … امروز روزی است که نسیم روحانی الهی وزیدن گرفته و برای قیام اصلاحی بهترین روز است، اگر مجال را از دست بدهید و قیام برای خدا نکنید و مراسم دینی را عودت ندهید، فرداست که مشتی هرزه گرد شهوتران بر شما چیره شوند و تمام آیین و شرف شما را دستخوش اغراض باطلۀ خود کنند…»
ر.ک: صحیفه امام، ج 1، ص 22-23.
ظلم ستیزی شیخ فضل الله نوری و پناه آوردن او به خداوند؛
زمانی که سعدالدوله به دیدار شیخ فضل اللّه آمد و آهسته با شیخ نجوا کرد، شیخ فضل اللّه در حضور دیگران فرمود: آقای سعدالدوله اظهار می کند که دست های معیّنی در کار است که مرا دستگیر کنند و به دار آویزند. ایشان مصلحت اندیشی می کند که من هم به یکی از دو دولت روس یا انگلیس پناهنده شوم.
شیخ پس از بیان این عبارت خندید و فرمود: من از کشته شدن خود بی اطلاع نیستم و نمی ترسم و به هیچ کس غیر از خداوند، نمی توانم پناهنده شوم.
آقای سعدالدوله! بیرق ما را باید روی سفارت اجنبی بزنند. چطور ممکن است صاحب شریعت به من که یکی از مبلغین احکام آن هستم اجازه فرمایند به خارج از شریعت آن پناهنده شوم. مگر قرآن نخوانده اید؛ جزء محکمات است که می فرماید:
لَنْ یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکافِرینَ عَلَی الْمُوءْمِنینَ سَبیلاً. (نساء: 141)
من راضی هستم که صد مرتبه زنده شوم و مسلمانان و ایرانیان مرا مثله کنند و بسوزانند، ولی پناهنده اجنبی نشوم و برخلاف امر شارع مقدس اسلام، رفتاری نکنم.
حاج ملا احمد نراقی و حاکم ظالم
مرحوم حاج ملا احمد نراقی رحمه الله ، حاکم شهر کاشان را که فرد ظالمی بود، به کمک مردم اخراج کرد. تا اینکه خبر به سلطان وقت، فتحعلی شاه رسید. وی حاجی را احضار کرد و در مجلسی با او تغیّر نمود و گفت: شما در اوضاع سلطنت اخلال می نمایید و حاکم را اخراج می کنید و... .
حاج ملااحمد در این هنگام آستین بالا زد و هر دو دست را به آسمان بلند کرد و چشمانش پر از اشک شد و عرض کرد: خدایا، این سلطان ظالم، حاکمی ظالم را بر مردم قرار داده است و من رفع ستم کردم و این ظالم بر من متغیر است و چون ملا احمد خواست نفرین کند، فتحعلی شاه بی اختیار از جای برخاست و دست های حاجی را گرفت و به پایین آورد. از او معذرت خواست و او را راضی کرد و به خواست او حاکمی بهتر برای کاشان معین کرد.
کلیپ صوتی زیبا از سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره انقلاب و دهه فجر.mp3
4.81M
کلیپ صوتی زیبا از سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره انقلاب و دهه فجر
‼️استفاده از اموال جاماندۀ دیگران
استفاده از مال به جا مانده از دیگران در امثال هتل ها یا خوابگاه دانشگاه و ... که صاحب آن را نمی شناسیم، چه حکمی دارد؟
✅ج: اگر بداند مالک از آن مال اعراض کرده یا نسبت به استفاده از آن راضی است، استفاده از آن اشکال ندارد، در غیر این صورت برداشتن آن مال جایز نیست، مگر این که به قصد رساندن آن به مالکش بردارد که در این صورت باید مال را حفظ کند و پس از تحقیق و یافتن مالک، مال را به صاحبش بدهد و در صورتی که از یافتن مالک آن مأیوس شود یا دسترسی به او ممکن نباشد، باید آن مال یا قیمت آن را به فقیر صدقه بدهد.