زادگاه انار
در کتاب ایران باستانی از پیرنیا نقل شده كه ايران اولين زادگاه انار در جهان است كه از زمان هخامنشين به مناطق ديگر صادر میشد و كاشت آن توسط زرتشت نيكو شمرده شده است!
گفته میشود که داریوش در این نگاره گل انار را در دست دارد.
🗞 @Ancients ⏳
از معدود عکسهایی که رضاخان میرپنج در خدمت احمد شاه قاجار دیده میشه
حوالی سالهای 1298 خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
در روم باستان؛ نمک ارزش بسیاری داشت و به اندازه وزنش در قبال طلا معامله می شد و مزد سربازان هم اکثرا با نمک پرداخت می شد! ریشه لغت salary به معنای دستمزد هم مربوط به لغت salt هست.
🗞 @Ancients ⏳
شخصی بر سفره امیری مهمان بود، دید که در میان سفره . دو کبک بریان قرار دارد، پس با دیدن کبک ها شروع به خندیدن کرد . امیر علت این خنده را پرسید، مرد پاسخ گفت: در ایام جوانی به کار راهزنی مشغول بودم. روزی راه بر کسی بستم آن بینوا التماس کرد که پولش را بگیرم و از جانش در گذرم اما من مصمم به کشتن او بودم. در آخر آن بیچاره به دو کبک که در بیابان بود رو کرد و گفت: شما شاهد باشید که این مرد، مرا بی گناه کشته است. اکنون که این دو کبک را در سفره شما دیدم یاد کار ابلهانه آن مرد افتادم
امیر پس از شنیدن داستان رو به مرد میکند و میگوید: کبکها شهادت خودشان را دادند. پس از این گفته امیر دستور داد سر ان مرد را بزنند
✍شیخ بهایی
از مکافات عمل غافل مشو
گندم از گندم بروید جو زجو
بهر دنیا نقد ایمان می دهی
گوهری دارب و ارزان می دهی
🗞 @Ancients ⏳
ایجاد شبکه آبرسانی کهن یکی از پدیدههایی است که در آثار تاریخی اقصینقاط ایران قابل مشاهده است.یکی از اجزا این شبکه، تنبوشه می باشد.تنبوشه، لوله های سفالین است که در گذشته برای جابجایی آب در آبراهه های سرپوشیده زیر زمین یا زیر دیوار کار می گداشتند تا آب با کمترین نشت و در اصطلاح"پرت" بگذرد و به مقصد برسد.تنبوشه که به صورت آبراهه به کار می رود به هیچ وجه اجازه ورود و خروج اب را به محیط اطراف نمی دهد.
مواد و مصالح تشکیل دهنده تنبوشه، خاک رس است که با مرغوبیت بیشتر با چرخ سفالگری به شکل نیمه مخروط و یا شبه استوانه به ابعاد مختلف ساخته می شود سر تنگ تنبوشه را با آهک اندود می کنند سپس آن را در سرگشاد تنبوشه قبلی جای می دهند و محل اتصال را با خمیر آهکی محکم می کنند.اتصال بین بندهای تنبوشه به وسیله ملات گل آهک یا ساروج انجام می شده است.
🗞 @Ancients ⏳
کاروانسرای شاه عباسی معروف به کاروانسرای بیستون در 30 کیلومتری شمال شرق کرمانشاه در مقابل فرهاد تراش واقع گردیده است.
این کاروانسرا در محوطه تاریخی بیستون با مساحت 6000 متر به دستور شاه عباس اول صفوی احداث گردیده است.
این بنای قدیمی به سبک 4 ایوانی ساخته شده است، بدین صورت که در هر یک از اضلاع کاروانسرا 4 برج با اشکال متفاوت قرار گرفته و ورودی آن در قسمت جنوبی بنا می باشد.
کاروانسرای شاه عباس در سال 1353 به ثبت آثار تاریخی ملی رسیده است و در حال حاضر کاربری هتل دارد.
🗞 @Ancients ⏳
جهت انبساط خاطر و افزایش اطلاعاتعمومی دوستان باید عرض کنم در سال ۱۳۴۲ در ایران حزبی تشکیل شده بوده به اسم حزب خران. موسس حزب حسن توفیق بوده. اساسنامه کاملا جدی، مهر، روزنامه و کتاب هم داشتن.این حزب درسال ۱۳۵٠ منحل میشه.
@ancients