این تپه از معدود محوطه های باستانی متعلق به دوره نوسنگی و مس است، که می تواند هویت پیشینه ی تاریخ معماری فلات مرکزی و شمال غربی ایران رادر معرض نمایش بگذارد.
با توجه به اینکه در دوره ی پارینه سنگی که نزدیک به 200 هزار سال قبل می باشدنمونه های ارزشمند زیادی در این تپه کشف شده است.
کاوشهای باستانشناسی تپه خالصه، برای نخستین باردر سال 1388با همکاری گروه باستان شناسی دانشگاه آزاد ابهر انجام شد و پرده از ابهامات و ناشناختههای این اثر باستانی برداشته شد.
@Ancients
تحقیقات جدید زمینشناسی نشان دادهاست که در زمانی که میلیون ها سال قبل قسمت اعظم سطح اروپا به وسیله یخچالها پوشیده شده بود، فلات ایران یک مرحله بارانی را داشتهاست که حتی درههای مرتفع نیز در زیر آب قرار داشتهاست. قسمت مرکزی فلات که امروزه یک بیابان شورهزار بزرگی است، در آن زمان یک دریاچه وسیع یا یک دریای داخلی بودهاست که رودخانهها از کوههای مرتفع به آن میریخت!!
@Ancients
آتشکده زرتشتیان.که در اکثر مواقع ساختشان یکسان است 8درگاه وچند اتاق 8گوشه ای دارند که آتشدان دروسط این بنا قرار میگرفت و در گذر زمان بتدریج مقرر میشد که آفتاب به آتش نتابد
بنابراین آتش را در فضای باز نگه میداشتند و اتاقی در وسط بنا میساختند که آتشدان درآن قرار میگرفت.
محافظ آتشکده را هیربد مینامیدند.
@Ancients
#تاثیر_الفاظ
ماجرای ناصرالدین شاه با ملا علی کنی !!!
ناصرالدین شاه ، به ملا علی کنی (ره) گفت : این مسخره بازی ها چیست که شما اخوند ها در آور ده اید : مگر چند تا لفظ چه تاثیری دارد که با (انکحت و زوجت ) زنی حلال می شود و با چند کلمه ، زنی حرام می شود .
ملا علی کنی ، وقتی این را شنید ، شروع کرد به ناسزا گفتن و چند فحش ناموسی جانانه ، نثار ناصرالدین شاه کرد .
شاه عصبانی شد و در حالی که صورتش سرخ شده بود گفت :
آقا از شما بعید است ، چرا فحش می دهید ؟
ملا علی خندید و گفت : شما که گفتید چند کلمه هیچ تاثیری ندارد ، پس چطور شد که همین کلمه شما را عصبانی کرد !
@Ancients
روایت یک شاهد عینی از ایران «وَبا زده» در ۱۶۳ سال پیش:
مردم به توصیهها گوش نمیدادند مثل همیشه آبهای جوی را مینوشیدند
میگفتند مرض از طرف خدا میآید اگر خدا خواست ما خواهیم مرد وگرنه زنده خواهیم ماند مردم چنان میمردند که گویی برگ از درخت میریزد بیش از یکسوم سکنه شهر تهران بر اثر وبا مردند اصول قرنطینه در این کشور معمول نیست
@Ancients
گدایی به قصد دریافت چیزی درب خانه ای را کوبید ۰ صاحب خانه فریاد براورد : کیست؟
گدا پاسخ داد : «فقیری عاجز و بینوا."
صاحبخانه سر براورد و پرسید :"چه می خواهی ؟»
گدا گفت :" فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی."
صاحب خانه گفت: " مرا جود و بخشش چون حاتم طائی است . چه کنم که این بالا گرفتارم ودرهم و دینار در سرای پایین و اکنون مرا به آن دسترسی نیست."
گدا آهی سرد برکشید ، از بخت بد خویش نالید و سر در راه نهاد .
مدتی بعد از قضا دوباره گدا را به همان خانه کار افتاد . دق الباب کرد . صاحب خانه فریاد براورد :" کیست؟"
گدا پاسخ داد : « فقیری عاجز و بینوا.»
صاحبخانه سر براورد و پرسید :«چه می خواهی ؟»
گدا گفت :«فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی.»
صاحب خانه گفت: «مرا جود و کرم بیش از حاتم طائی است . چه کنم که اکنون این پایین گرفتارم ودرهم و دینار در سرای بالا و فی الحال مرا به آن دسترسی نیست.»
گدا پوزخندی زد و گفت : « ما هم پائینت را دیده ایم و هم بالایت را» 😁
@ancients
یکی از دلخوشیهامون همین رفت و آمد «امید» به ایرانه
«امید» آخرین بازمانده جمعیت غربی درنای سیبری که ۹۸/۷/۲۹ در فریدونکنار فرود آمده بود پس از ۱۲۹ روز زمستانگذرانی، امروز مهاجرت خود به سیبری را آغاز کرد. متاسفانه جمعیت غربی درنای سیبری کاملا از بین رفته و این درنا آخرین بازماندهی این جمعیت است. ۱۲ سال متوالی است که این درنا مهاجرت خود را به تنهایی به ایران انجام مىدهد.
@Ancients
مومیایی توسط باستانشناسان «تروجیلو» در پرو کشف شده
و به سرقت رفته بود به نظر میرسد دزدان این مومیایی پشیمان شده و آن را در خیابان رها کرده بودند
بقایای مومیایی نهصد ساله درون یک جعبه مقوایی جاسازی و رها شده بود رفتگران هنگام نظافت متوجه جعبه مومیایی شده و با پلیس تماس گرفتهاند
@Ancients
گاهی در زبان، «لغات» به مرور معنای اولیه خود را از دست میدهند. واژه «گستاخ» به معنی اعتماد بوده و وقتی گفته میشد «به گیتی گستاخی مکن» یعنی به دنیا اعتماد مکن، یا احتمالا در این بیت فردوسی: «مباش ایچ گستاخ با این جهان». همچنین جنازه در واقع مراسم تشییع بوده نه خود جسد، و نعش وسیله حمل جسد بوده!
@Ancients
كشتى پرسپوليس، نخستين ناو جنگى ايران بود كه توسط ناصرالدين شاه وارد خليج فارس شد. ناصرالدین شاه بمنظور توسعه نیروی دریایی، موفق بخرید اين کشتی 650 تنی مجهز به4 توپ کروپ از آلمان گردید.
@Ancients
یکی از سرگرمیهای ایرانیان باستان مسابقات گردونه رانی بود میدان گردونه رانان" اسبریس" نام داشت و شرکت کنندگان در مسابقه باید نه بار،با گردونه دو اسبه آن را دور میزدند از مشهورترین ارابه رانان باستانی کیخسرو شاه اسطورهای است.
@Ancients
یک قرار ملی: " عید ما، بعد از شکست کرونا "
چند روز دیگر عید نوروز از راه می رسد و ایران، هنوز درگیر بیماری فراگیر و مرگبار کروناست. نگرانی جدی این است که بخشی از مردم در روزهای عید قرنطینه خانگی را رعایت نکنند و به دید و بازدید بروند و ناگهان با انفجار اتمی کرونا مواجه شویم؛ آنگاه دیگر حتی امکانات پزشکی کشور نیز جوابگو نخواهد شد و آخرین نوروز قرن ، به یک فاجعه انسانی تبدیل می شود.
پیشنهاد می کنیم این عید را از طریق تلفن و اینترنت با همدیگر در تماس باشیم و به دیدار کسانی که دوست شان داریم نرویم تا آنها را در معرض ویروس کرونا قرار ندهیم. بدانیم که این عید بر خلاف همه هزاره های گذشته، دوست داشتن در ندیدن است و عید دیدنی یک ظلم بزرگ.
"عید ما بعد از شکست کرونا" ؛
این را شعار خود قرار دهیم و یک قرار ملی بگذاریم که عید امسال را موکول کنیم به زمانی که ویروس کرونا در کشورمان از بین رفته است.
امسال در روزهای عید، دور هم بودن در خانه را تجربه می کنیم و "حول حالنا الی احسن الحال" را به نیت ریشه کنی بیماری کرونا و بهبود حال همه مبتلایان زمزمه کنیم.
@Ancients