در شاهنامهٔ فردوسی نیز سلسلهٔ کیانیان بعد از پیشدادیان به حکمرانی میرسد و مؤسس این سلسله نیز بر پایه اطلاعات شاهنامه کیقباد است و با مرگ پسر دارا نیز این سلسله منقرض میشود.
کیانیان در نخست به چند صفت ممتاز مفتخر بودند که در میان سایر اقوام و قبایل ایرانی بدان صفات شناخته و مورد احترام قرار میگرفتند. نخست اینکه ایشان از پهلوانان بهشمار میآمدند که در آیین مزدیسنا بودند، دوّم افراد کیانی زورمند بودند به عبارتی در دوئل یا نبرد کمتر هماوردی میتوانست ایشان را شکست دهد!
@Ancients
ابوالقاسم بختیار (۱۲۵۰ در بروجن - چهارمحال و بختیاری - ۱۹ دی ماه ۱۳۴۹ هجری شمسی توس، مشهد) اولین پزشک متخصص جراح ایرانی است. او اولین پزشک ایرانی است که دکترای خود را از دانشگاه سیراکیوس آمریکا اخذ نمود. وی بنیانگذار دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و از استادان این دانشگاه بود. ریاست بخش جراحی بیمارستان شرکت نفت نیز از افتخارات او بودهاست.
@Ancients
در لایههای زیرین مسجد صدر اسلامی کوشک که یکی از مساجد اولیه منحصر بفرد در فردوس استان خراسان جنوبی است، شواهدی از استقراری تاریخی بدست آمد که نشان از حضور ساسانیان در این بخش از شهر تاریخی تون دارد.»
پایه ستون گچی، کف اولیه مسجد و استقرار پیش از اسلامی یا ساسانی برای نخستین بار در این مکان کشف شدند. در واقع در لایههای زیرین مسجد، شواهدی از استقراری تاریخی بدست آمد که نشان از حضور ساسانیان در این بخش از شهر تاریخی تون دارد.
@Ancients
هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید
روزی مرد روستایی با پسرش از ده راه افتادند بروند شهر. مقداری راه که رفتند یک نعل پیدا کردند. مرد روستایی به پسرش گفت: نعل را بردار که به کار می خورد. پسر جواب داد: این نعل آهنی به زحمت برداشتنش نمی ارزد.
مرد خودش نعل را برداشت و توی جیبش گذاشت. وقتی به آبادی وسط راه رسیدند نعل را به یک نعل فروش فروختند و با پولش مقداری گیلاس خریدند و به راه خودشان ادامه دادند تا به صحرا رسیدند.
در صحرا آب نبود و پسر داشت از تشنگی هلاک می شد. مرد که جلوتر از پسرش می رفت یکی از گیلاسها را به زمین انداخت. پسر دولا شد و گیلاس را از زمین برداشت. چند قدم دیگر که رفتند مرد روستایی دوباره یک دانه گیلاس به زمین انداخت و باز پسرش دانه گیلاس را برداشت و خورد.
خلاصه تا به آب و آبادی رسیدند هر چند قدمی که می رفتند مرد یک دانه از گیلاسها را به زمین انداخت و پسر هم آن را بر می داشت و می خورد. آخر کار مرد رو کرد به پسرش و گفت:
یادت هست که گفتم آن نعل را بردار، گفتی به زحمتش نمی ارزد؟ پسر گفت: بله یادم هست. پدر گفت:
دیدی که من آن را برداشتم و با پولش گیلاس خریدم؛ اما یکجا ندادمت. برای اینکه مطلب خوب متوجه بشوی، گیلاسها سی و هفت دانه بود و تو سی و هفت بار به خودت زحمت دادی و آنها را از زمین برداشتی؛ اما یک بار به خودت زحمت ندادی که نعل را برداری بدان: هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید...
@Ancients
تصویری کمتر دیده شده از اسارت سه رزمنده ایرانی در چنگال بعثیها..
نفر سمت راست، محمد شهسواری است كه در فيلم اسارت مشهورش میگفت: مرگ بر صدام ...
@Ancients
مولانا عضدالدین را پرسیدند: چونست در زمان خلفا، ادعای خدایی و پیمبری بسیار بود و کنون نه؟!
گفت: مردم این روزگار چنان در ظلم و گرسنگیاند که نه خدا به یاد آید نه پیغمبر.
#عبید_زاکانی
@Ancients
از خصوصیات فردی نادر شاه
عده ای از معاصران نادر از صدای رعد اسای نادر سخن رانده و گفته اند که او می توانست در غوغای میدان نبرد فرامین خود را به اسانی به گوش فرماندهان و سربازان خود برساند و در بیشتر موارد صدای او باعث وحشت دشمنان می گردید !
سرجام مالکم در کتاب " شرح مختصری درباره ایران " می نویسد ؛
هنگامی که سلطان عثمانی مطلع شد که نادر به صدای استثنایی خود می بالد ، حمالی را بعنوان نماینده خود به ایران فرستاد که دارای قدرت جسمانی خارق العاده و ریه های بسیار نیرومندی بود.
پس از اینکه این نماینده نزد شاه شرفیاب شد انها مسابقه فریاد زنی ترتیب دادند و این سفیر باربر برنده شد
ابتدا نادر خشمگین گردید اما سرانجام لبخندی زد و تصدیق کرد که صدای ان مرد رساتر است .
گفته اند هنگامی که نادر به نماینده عثمانی اجازه مرخصی داد به او گفت : به محمود بگو من خوشحالم که می بینم او در قلمرو خود یک مرد دارد و انقدر درایت داشته که او را به اینجا بفرستد که ما را از این واقعیت مطلع سازد !!!
@Ancients
چون وبای تهران به به قزوین افتاد، به زندان آنجا هم سرایت کرد و یکی از محبوسان به آن مبتلا گشت...
میرزا رضا که دید زنجیر را از پای آن بیمار برنمیدارند،
گفت:
«ای علی کرم پدرسوختهی نانجیبِ بدتر از شمر...
@Ancients
قالیچه ای که زنان تبریز با نام و تصویر باسکرول بافتند ولی هرگز به دست مادرش نرسید!
@Ancients
تصویر مسیح در این موزاییک متعلق به قرن سوم میلادی، به شکل «سول اینویکتوس» یا خورشید شکست ناپذیر، خدای پاگان رومی به تصویر کشیده شده است
@Ancients
شاه اولاف پنجم پادشاه نروژ یک رهبر واقعی بود او همیشه بدون محافظ و با وسایل عمومی رفت وآمد میکرد!
وقتی سوال شد نمیترسد که بدون محافظ سفر میکند او گفت:
تمام مردم نروژ محافظ او هستند
@Ancients