"ملاقات با نادر بسیار دشوار بود. وی چنان از باده پیروزی سرمست است که صریحا می گوید که اگر اراده کند، با یک حرکت کره زمین را تسخیر خواهد کرد. نادر مردی نظامی است و نمی توان روی تعهدات سیاسی او حساب کرد. او با عثمانی خوب نیست و با ما هم قلبا خوب نخواهد شد.
خیلی دشوار است که بشود با او وارد یک معامله سیاسی شد، زیرا که او برای هر مسئله ای راه حل نظامی را ترجیح می دهد. او عاشق شمشیر درخشان، توپ دورزن، اسب اصیل و سرباز مطیع است. با وجود این، هر وقت که خسته می شود از منشی اش که در جلسات رسمی همیشه حضور دارد می خواهد که برایش از دیوان حافظ غزلی بخواند".
این گزارش کتبی"کالوشکین" نماینده اعزامی تزار روسیه به ایران در سال ۱۷۴۲ از ملاقاتش با نادرشاه بود که در آرشیو سن پترزبورگ نگهداری می شود.
@Ancients
سوسیس و کالباس ابتدا دریونان تولید شده،سالامی یکی از فرآورده های گوشتی و شبیه کالباس بود که در۵۰۰سال پیش از میلاد در شهر سالامی در ساحل شرقی یونان تهیه میشد.
@Ancients
در زمان باستان در بینالنهرین پزشکان از ترکیب الکل و تریاک برای بیهوشی و بی حسی بیماران استفاده میکردند!
در مصر باستان هم شاهدانه، بنگ و خشخاش بجای آنتیبیوتیک در بیماریها کاربرد داشت
@Ancients
فراعنه نمیتوانند برده رﺍ به وجود آورند. زیرا برده ها هم تعدادشاﻥ زیاد است هم قدرتشان. ﺩر نتیجه این خود برده ها هستند که فرعون ها رﺍ میسازند.
👤 مارتین لوترکینگ
@Ancients
ابن سیرین، كسی را گفت: چگونه ای؟
گفت: چگونه است حال كسی كه پانصد درهم بدهكار است، عیالوار است و هیچ چیز ندارد؟
ابن سیرین به خانه خود رفت و هزار درهم آورد و به وی داد و گفت: پانصد درهم به طلبكار بده و باقی را خرج خانه كن و لعنت بر من اگر پس از این حال كسی را بپرسم!
گفتند: مجبور نبودی كه قرض و خرج او را بدهی.
گفت:
وقتی حال كسی را بپرسی و او حال خود بگوید و تو چاره ای برای او نیندیشی، در احوالپرسی منافق باشی.
@Ancients
اولین مسلسل ایران را مظفرالدین شاه از روسیه واردکرد ک مسلسل ماکزیم یا شصتتیر نام داشت
عکس پایین رضاخان جوان درحال آموزش کاربا این مسلسل است
او چندی بعد به رضاخان شصتتیر معروف شد
@Ancients
#حرف_مردم
آورده اند که :
وقتی در اصفهان مرد ساده لوحی گوسفندی خریده بخانه
می آورد ، الواط اصفهان تدبیری کردند که آن گوسفند را
بی مرافعه از او بگیرند ، یکی پیش آمد گفت که ای فلان
این سگ را از کجا آورده .گفت برو شوخی مکن این
گوسفند است و چون قدمی چند رفت یکی دیگر گفت که
ای فلان این سگ را برای چه میخواهی .گفت این سگ
نیست گوسفند است ولکن در خیالش وهمی پیدا شد که
شاید این سگ باشد و چون قدمی چند رفت دیگری باو
گفت که متوجه باش این سگ ترا دندان نگیرد مرد گفت
سبحان الله من این را بجای گوسفند خریده ام چون
جمعی گفتند که سگ است آن مرد باور کرد دست از
گوسفند خود برداشت چون دور شد الواط آن را کباب
کردند
#بن_مایه : ریاض الحکایات
نگارش ؛ آیت الله العظمی ملا حبیب الله شریف کاشانی
@Ancients
قلیان در قدیم
عرق نعنا را بدون زغال و تنباکو درون قلیان میریختند
با مکیدن لوله، هوای عرق نعناع را به ریه منتقل و اینکار ریه ها را تقویت میکرد ویک روش درمانی موثر بود
@Ancients
مسجد Dimaukom در فیلیپین که به مسجد صورتی معروف است.
رنگ صورتی اين مسجد که توسط مردم محلی ساخته شده نمادی از صلح در نظر گرفته شده است.
@Ancients
#اولین_مریضخانه در #ایران
اولین مریضخانه ای که در تهران دایر شد و بیماران را بستری کرد، بیمارستان دولتی بود که در سال 1290 هجری قمری به دستور #ناصرالدین شاه قاجار در خیابان سپه امروز تأسیس گردید و اکنون این بیمارستان #سینا خوانده می شود، ناصرالدین شاه در یکی از سفرهای خود به فرنگستان ضمن بازدید از نقاط مختلف شهرها از چند بیمارستان هم بازدید به عمل آورده توجه شاه قاجار به اهمیت چنین محل و نقشی که در معالجه و مداوای بیماران داشت جلب گردید بطوریکه بلافاصله پس از بازگشت به ایران دستور تأسیس یک بیمارستان مجهز را صادر کرد و این وظیفه مهم را به عهده #ناظم_الاطباء، طبیب مخصوص خود واگذار کرد، ناظم الاطبا پس از تفحص و جستجوی زیاد محلی را در نزدیک چهارراه حسن آباد پیدا کرد و آن را به بیمارستان اختصاص داد و نام آن را هم مریضخانه دولتی گذاشت. در همین موقع در مدرسه دارالفنون شعبه ای به نام رشته طب دایر گردیده و مقرر شد دانشجویان رشته طب از نظر آموزشی از مریضخانه دولتی استفاده نمایند، چنانکه هفته ای چندبار دانشجویان رشته طب دارالفنون به همراه استادان خود به بیمارستان دولتی مراجعه کرده و در اطاق هایی که بیماران بستری بودند آموزش عملی می دیدند. ناظم الاطبا سال ها ریاست مریضخانه دولتی را به عهده داشت و پس از او چند نفر دیگر این کار را عهده دار گردیدند و سرانجام در سال 1319 شمسی نام مریضخانه دولتی به #بیمارستان_سینا تغییر یافت.
اعتماد السلطنه در خاطرات درباره نخستین بیمارستان ایران و امکانات آن می نویسد: این مریضخانه چند سال است بنا شده یعنی چهار سال است، عمارت و محوطه بسیار عالی می باشد که همیشه بیست و پنج نفر مریض در اینجا معالجه می شوند و دوا و غذا و لباس و تخت خواب و لحاف و سایر لوازم بیماران از جانب دولت داده می شود و سه نفر طبیب و سایر لوازم بیماران از جانب دولت داده می شود و سه نفر طبیب و جراح بسیار قابل که از مدرسه دارالفنون تعیین شده اند دائماً مواظب مریضا هستند. پس از این بیمارستان، چند بیمارستان دیگر نیز در تهران دایر شد که می توان از بیمارستان نظامی تهران نام برد که موسس آن شاهزاده علیقلی میرزا بود. مریضخانه دولتی پس از چندی و در سال 1319 به پاس زحمات پدر طب ایران به بیمارستان سینا تغییر نام داد و این بیمارستان سالهای متمادی، محلی برای معالجه و درمان امراض بیماران بود.
@Ancients
ابولهول بزرگترین مجسمه های تک سنگ در جهان است و تا به امروز هیچ کس نمی داند دقیقا چه کسانی آن را ساخته اند. قدمت ابولهول بقدری است که حتی فراعنه میتوانند به این مجسمه بگویند "باستانی"
@Ancients