طبق گفته آرتور کریستن سن در کتاب شاهنشاهی ساسانیان ایرانیان از حرص در مهمانی ها دوری میکردند به ویژه افراط در میگساری را بسیار ناپسند میدانستند وچنان از آن پرهیز میکردند که گویی از طاعون فرار میکنند!
🗞 @Ancients ⏳
گزو، آبشاری زیبا و منحصر به فرد که در اطراف شهرستان شیرگاه مازندران و در منطقهای بسیار خوش آب و هوا و سرسبز به نام لفور واقع شده است.
مهمترین ویژگی این آبشار دیدنی و حیرت انگیز، بلندای آن است که از ارتفاع 53 متری درون درهای می ریزد که به واسطه آن حوضی از آب زلال شکل گرفته است.
🗞 @Ancients ⏳
براساس مطالب آمده در افسانهها و اسطورهها گرگین میلاد از پهلوانانِ باستان، بنیانگذار شهری بود که با مشتقگیری از نامش احتمالاً به لاد شهرت یافت و این نام بعدها به لار تغییر پیدا کرد. لار فعلی در اواخر قرن ششم قمری شکل گرفت و برخی از منابع قرن هشتم هجری از جمله حمدالله مستوفی اولین بار از وجود آن خبر دادند.
🗞 @Ancients ⏳
🔴داستان دختر زیبا و مرد حیله گر عیاش
روزگاری یک دهقان در قریه زندگی می کرد که باید پول زیادی را که از یک پیرمرد قرض گرفته بود، پس می داد.
دهقان دختر زیبایی داشت که خیلی ها آرزوی ازدواج با او را داشتند. وقتی پیرمرد طمعکار متوجه شد دهقان نمی تواند پول او را پس بدهد، پیشهاد یک معامله کرد و گفت اگر با دختر دهقان ازدواج کند قرض او را می بخشد، و دخترش از شنیدن این حرف به وحشت افتاد و پیرمرد کلاه بردار برای اینکه حسن نیت خود را نشان بدهد گفت:...
اصلا یک کاری می کنیم، من یک سنگریزه سفید و یک سنگریزه سیاه در کیسه ای خالی می اندازم، دختر تو باید با چشمان بسته یکی از این دو را بیرون بیاورد. اگر سنگریزه سیاه را بیرون آورد باید همسر من بشود و بدهی بخشیده می شود و اگر سنگریزه سفید را بیرون آورد لازم نیست که با من ازدواج کند و بدهی نیز بخشیده می شود، اما اگر او حاضر به انجام این کار نشود باید پدر به زندان برود.
این گفت و گو در جلوی خانه کشاورز انجام شد و زمین آنجا پر از سنگریزه بود. در همین حین پیرمرد خم شد و دو سنگریزه برداشت. دختر که چشمان تیزبینی داشت متوجه شد او دو سنگریزه سیاه از زمین برداشت و داخل کیسه انداخت. ولی چیزی نگفت!
سپس پیرمرد از دخترک خواست که یکی از آنها را از کیسه بیرون بیاورد.
دخترک دست خود را به داخل کیسه برد و یکی از آن دو سنگریزه را برداشت و به سرعت و با ناشی بازی، بدون اینکه سنگریزه دیده بشود، وانمود کرد که از دستش لغزیده و به زمین افتاده. پیدا کردن آن سنگریزه در بین انبوه سنگریزه های دیگر غیر ممکن بود.
در همین لحظه دخترک گفت:آه چقدر من دست و پا چلفتی هستم! اما مهم نیست. اگر سنگریزه ای را که داخل کیسه است دربیاوریم معلوم می شود سنگریزه ای که از دست من افتاد چه رنگی بوده است....
و چون سنگریزه ای که در کیسه بود سیاه بود، پس باید طبق قرار، آن سنگریزه سفید باشد. آن پیرمرد هم نتوانست به حیله گری خود اعتراف کند و شرطی را که گذاشته بود به اجبار پذیرفت و دختر نیز تظاهر کرد که از این نتیجه حیرت کرده است.
@ancients
زندگی ما همچون یک قطعه موسیقی نیازمند وزن وهماهنگی است واگر سیم انسانیت از کوک بیفتد زندگی زشت وناخوش میشود و رو به فساد می رود
( الهی قمشه ای )
🗞 @Ancients ⏳
اقتصاد هخامنشی برپایه کشاورزی و دامپروری استوار بود. میزان مالیات گرفته شده از مردم یک دهم تعیین میشد و برای اینکار کارمندانی که به "ده یک گیر" معروف بودند انجام وظیفه میکردند.
🗞 @Ancients ⏳
چرا سقاخانه حرم امام رضا به نام "اسماعیل طلا" مشهور است؟
از میان سقاخانههایی که در حرم امام رضا وجود دارد، سقاخانه "اسماعیل طلا" ی صحن کهنه حرم رضوی یکی از معروفترین و قدیمیترین آنهاست. سنگ بنای این سقاخانه را نادرشاه افشار گذاشت. اما در واقع یکی از فرماندهان فتحعلیشاه، بهای روکش طلای آن را مهیا کرد! ماجرا از این قرار بود که در زمان فتحعلی شاه قاجار از طرف يكی از دولتهای خارجی بستهای به عنوان هديه به دربار رسيد و شاه قصد گشودن آن را كرد. "اسماعيل خان" كه جزء ملتزمين بود و از فرماندهان فتعلی شاه، از شاه استدعا كرد اين كار در محوطه كاخ به وسيله خدمتگزاران انجام شود؛ چرا که احتمال سوء قصد را نمیتوان از نظر دور داشت. اتفاقا هنگام باز كردن بسته منفجر شد و خساراتی هم به بار آورد.
فتحعلی شاه با اطلاع از اين امر، دستور داد برای اين دورانديشی، هم وزن سرداراسماعيلخان سكههای طلا به او مرحمت شود؛ چنين كردند و اسماعيل خان معروف به "زر ريز خان" شد! اسماعیل خان هم که ارادت ویژه ای به امام رضا داشت، طلاها را صرف ساختن جایگاه آن سنگاب کرد! تا گنبد و پایههای سقاخانه با روکشی از طلا مزین شود از آن زمان این سقاخانه را به "سقاخانه اسماعیل طلا" میشناسند!
🗞 @Ancients ⏳
چشم خود بستم
که دیگر چشم مستش ننگرم
ناگهان دل داد زد
دیوانه ! من می بینمَش...
( شهریار )
🗞 @Ancients ⏳
کاشتن درخت از دوران باستان در ایران رواج داشت. چنانکه هر فرد زمانی که فرزندی به دنیا میآورد موظف بود یک نهال (غالبأ درخت سرو) بکارد و درخت را به اسم فرزند خود بنامد. این رسم هنوز در میان برخی از زرتشتیان پا برجاست.
🗞 @Ancients ⏳
«من اولین کسی بودم که در تلویزیون ایران مقابل دوربین رفتم و گفتم نام جعبهای که تصویر من را در آن میبینید تلویزیون است»
(زنده یاد منوچهر نوذری )
از جمله برنامههای محبوب این بازیگر در بین مردم میشه به برنامهی رادیویی "صبح جمعه باشما" و برنامهی تلویزیونی پرطرفدار "مسابقه هفته" اشاره کرد.
🗞 @Ancients ⏳
محققان در کوزهای متعلق به عصر برنز (3500سال پیش) که ظاهری شبیه گیاه خشخاش دارد بقایای تریاک کشف کردند!
احتمال داده میشه از این ظرف برای حمل و نقل و نگهداری تریاک استفاده میشده!
🗞 @Ancients ⏳
آدمی تا زمانی که سختیهایش را میفهمد، زنده است؛
ولی وقتی سختیهای دیگران را درک میکند، آن وقت یک #انسان است ...
#لئو_تولستوی
🗞 @Ancients ⏳
شهر “ئامیدی” یکی از عجیب ترین شهرهای جهان در اقلیم كردستان عراق است که ٥٠٠٠ سال قدمت داشته و بر روی یک صخره بنا شده و فقط ١٢٠٠ خانه دارد و راهی برای افزودن خانه بيش از اين تعداد وجود ندارد!
🗞 @Ancients ⏳
فلسفه واژه ” الو ” در آغاز مکالمات تلفنی؟!
تلفن را الکساندر گراهام بل اختراع کرد، اولین خط تلفن را به خانه معشوقه اش " آلساندرا لولیتا اوسوالدو " وصل کرد. در هر تماس او را با نام کاملش میخواند. گراهام بل مدتی بعد نام معشوقهاش را کوتاه کرد " آله لول اس "!
و دفعات دیگر نیز کوتاهتر : الو .
از آن پس بل با گفتن "الو" تلفن جواب میداد . بل به چند نقطه شهر خط تلفن کشید و انسانها مانند بل موقع زنگ زدن تلفن "الو" میگفتند. امروزه از هر نقطه دنیا صدای "الو" شنیده میشود اما بیشتر افراد ماجرای الو را یا نمیدانند و یا اصلاً کنجکاوی هم نمیکنند.
🗞 @Ancients ⏳
تصویری قدیمی (رنگی شده) از سنگ مزار اصلی حضرت امام رضا علیه السلام در سرداب مطهر حرم و زیارت مرحوم حاج آقا حسین طباطبایی قمی
🗞 @Ancients ⏳
نمایی از موزهی فرش با دورنمایی از
کاخ کشاورزی و برجهای سامان از
یادگارهای عبدالعزیز فرمانفرمائیان
در هفتمین سالمرگش.
استادیوم آزادی، ساختمان شرکت نفت
کاخ نیاوران، ساختمان بورس، چندین
وزارتخانه، فرودگاه مهرآباد و...
تنها بخشی از معماریهای او در جای جایِ ایرانند.
🗞 @Ancients ⏳
آب انبار بلور تفرش
بنای آن مربوط به دوره قاجار است
تا 1340مورد استفاده قرار میگرفت و در حال حاضر بعنوان موزه استفاده می شود.
🗞 @Ancients ⏳
شاهچراغ، عنوان یکی از بناهای مذهبی شیراز و نام مسجد و آرامگاهی مشهور است که آن را بزرگترین زیارتگاه شهر می دانند
.
این زیارتگاه علاوه بر اهمیت مذهبی و فضای آرامش بخشی که دارد، از لحاظ هنر و معماری اسلامی و ایرانی نیز دارای اهمیت بسیاری است. هنر کاشی کاری و آینه کاری در این آرامگاه در اوج زیبایی به نمایش گذاشته شده و فضایی متفاوت را ایجاد کرده اند. معماری شاهچراغ چیزی شبیه به سبک آذری است که گنبد سلطانیه زنجان هم نمونه ای از همین معماری به شمار می رود.
🗞 @Ancients ⏳
استان مازندران از لحاظ آبوهوایی و پوشش گیاهی و همچنین تجمع گونههای جانوری، یكی از مناطق بینظیر ایران است که در كنار تمام زیباییهای آن، سد بزرگ و كمنظیر لفور خودنمایی میکند.
این سد در دل جنگلهای وسیع این منطقه قرار دارد و نقشی حیاتی برای مردم و محیطزیست ایفا میكند.
🗞 @Ancients ⏳
جواب ابلهان خاموشی ست !
نقل است که شیخ الرئیس ابوعلی سینا وقتی از سفرش به جایی رسید اسب را بر درختی بست و کاه پیش او ریخت و سفره پیش خود نهاد تا چیزی بخورد. روستایی سوار بر الاغ آنجا رسید. از خرش فرود آمد و خر خود را در پهلوی اسب ابوعلی سینا بست تا در خوردن کاه شریک او شود و خود را به شیخ نهاد تا بر سفره نشیند.
شیخ گفت: خر را پهلوی اسب من مبند که همین دم لگد زند و پایش بشکند. روستایی آن سخن را نشنیده گرفت، با شیخ به نان خوردن مشغول گشت. ناگاه اسب لگدی زد. روستایی گفت: اسب تو خر مرا لنگ کرد.
شیخ ساکت شد و خود را لال ظاهر نمود. روستایی او را کشان کشان نزد قاضی برد. قاضی از حال سوال کرد. شیخ هم چنان خاموش بود. قاضی به روستایی گفت: این مرد لال است؟
روستایی گفت: این لال نیست بلکه خود را لال ظاهر ساخته تا اینکه تاوان خر مرا ندهد. پیش از این با من سخن گفته.
قاضی پرسید : با تو سخن گفت؟
او جواب داد که: گفت خر را پهلوی اسب من نبند که لگد بزند و پایش بشکند. قاضی خندید و بر دانش شیخ آفرین گفت.
شیخ پاسخی گفت که زان پس در زبان پارسی مثل گشت: جواب ابلهان خاموشی است.
منبع: امثال و حکم علی اکبر دهخدا
🗞 @Ancients ⏳
نفس خود را کُش، جهانی زنده کن
خواجه را کُشتست، او را بنده کن
مدعی، گاو نفس توست هین
خویشتن را خواجه کردست و مهین...
سخن مولانا در باب قربانى كردن نفس
🗞 @Ancients ⏳
قدیمی ترین عکس موجود از تهران
این عکس را عکاس و مستشار ایتالیایی، لوئیجی پشه، یکصد و پنجاه سال پیش عکاسی کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
«اصفهان» از زمان «شاه عباس» تا پایان دوره «شاه عباس دوم» زیباترین شهر خاورمیانه بود و قوانین بسیار دشوار و سختگیرانه ای در خصوص رعایت نظافت شهری داشت. این شهر دارای چهار محله گسترده و اصیل نشین به نام های «عباس آباد، جلفا، جویباره و اسپهان» بود که به لحاظ قدمت و اصالت همچنان جزء محله های مشهور اصفهان شناخته می شوند.
🗞 @Ancients ⏳
در سال 260 ميلادى شاپور يكم ساسانى، پادشاه پرآوازه ايرانى، در مراسمي در برابر امپراتور روم و ژنرال هايش كه بردست پايشان زنجير و به زانو درآمده بودند ايران را تنها ابر قدرت جهان اعلام كرد!
🗞 @Ancients ⏳
گويند؛صاحب دلى، براى کاری وارد جمعی شد...
حاضرین همه او را شناختند ؛
پس ، از او خواستند كه پس از انجام کارهایش پند گويد..
کارهایش که تمام شد همگی نشستند و چشم ها به سوى او بود...
مرد صاحب دل خطاب به جماعت گفت :
ای مردم !هر كس از شما كه مى داند امروز تا شب خواهد زيست و نخواهد مرد، برخيزد!
كسى برنخواست ...
گفت :
حالا هر كس از شما كه خود را آماده مرگ كرده است ، برخيزد!
باز كسى برنخواست ....
گفت : شگفتا از شما كه به ماندن اطمينان نداريد و براى رفتن نيز آماده نيستيد!!!!
( تذكره اولیا ، عطار نیشابوری )
🗞 @Ancients ⏳