پارچه ای از قرن دوازدهم میلادی که نشانگر هنر ساسانی در برهه ای از تاریخ است و در موزه اسپانیا نگهداری میشود.
🗞 @Ancients ⏳
اللهوردیخان از اسرای گرجی بود
بعدها به عنوان غلام به دربار صفوی راه یافت، سپس به فرماندهی کل قوا برگزیده و سیوسه پل به دست وی ساخته شد !
🗞 @Ancients ⏳
"خیام" خارج ایران بسیار مشهورتر از خود ایران است. یکی از دهانه های ماه و سیارک 309 به افتخار او «عمر خیام» نامگذاری شده؛ در سراسر جهان نوشیدنیها، هتل ها و خیابان ها به نام وی است.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تنها روستایى در جهان كه باران هيچوقت بر آن نمیبارد!
این روستا حطیب نام دارد که در پایتخت یمن واقع شده است و بالاى ابرهاست، «بهتر بايد گفت كه سطح ابرها از سطح روستا پایينتر است»
بهطوریكه از بالاى قلههاى اين كوهها مناظر و نقاشبهاى دلربا و زائدالوصف خدایى را مشاهده میشود كرد.
اين روستا روى سطح يک کوه مرتفع ساخته شده بهصورتی که ابرها از پای این کوه در جریان است و باران از زیر آن متساقط میشود.
روستای حطیب ٤٠٠ نفر جمعيت دارد و به زراعت قهوه اصلى يمنى معروف است.
🗞 @Ancients ⏳
میدان جلفا اصفهان اوایل پهلوی دوم تقدیم به اصفهونیای عزیز و دست و دلباز😊❤️
🗞 @Ancients ⏳
تاریخچه گرامافون در ایران
از زمان اختراع گرامافون که در ابتدا با نام «فونوگراف» به بازار آمد تا ورود آن به تهران، چندان زمان نبرد. این دستگاه وسیله ای بود که صدا را ضبط و دوباره پخش می کرد و در تهران به نام حبس الصوت نام برده می شد. در دوره ناصری و در پی سفرهای شاه به اروپا، نخستین دستگاه گرامافون به دارالخلافه آورده شد و به دست شاه رسید. اما با روی کار آمدن مظفرالدین شاه، گرامافون از استفاده شخصی شاه خارج شد و رفته رفته پا به خانه درباریان گذاشت. اولین صدایی که از صفحه گرامافون در تهران شنیده شد، صدای مظفرالدین شاه بود که می گوید: «پاداش این خدماتی که به من و مملکت ایران می کنید، البته خدا و سایه خدا که خودمان باشیم به شما خواهیم داد» و بعد از این صفحه، دو صفحه نیز با صدای اتابک اعظم و وزیر امور خارجه وقت ضبط شد که امروزه در آرشیو باقی مانده است.
🗞 @Ancients ⏳
مخترع ماسک، ایرانیان باستان بوده اند و آن را "پنام” میخواندند ...
این روزها به خاطر پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید 19 از "ماسک" استفاده می شود. بدنیست بدانیم که:
در ایران باستان شخصی که به حضور شاه شرفیاب میشد؛ می بایست پارچه ای را جلو دهان بگیرد که به آن "پنام" گفته میشد. استفاده از پنام برای جلوگیری از برخورد نفس آلوده و بوی دهان به صورت شاه و بزرگان بوده.
همچنین ایرانیان در آتشکده ها در برابر آتش مقدس نیز از پنام استفاده می کردند.
علی اکبر دهخدا در لغت نامه خود، واژه پنام را چنین معنی میکند :
پنام در اوستا و کتب پهلوی عبارت است از دو قطعه پارچه ٔ سفید از جنس پنبه که به روی دهان آویخته با دو نوار پشت سر گره میزنند. زرتشتیان ایران آن را روبند نامند.
این پرده کوچک که بنا به توضیحات تفسیر پهلوی اوستا باید دو بند انگشت پائین تر ازدهان باشد در وقتی بکار برده میشود که مؤبد در
مقابل آذرِ مقدسِ اوستا، سروده مراسم دینی بجای می آورد. استعمال پنام برای این بوده است که نفس و بخار دهن به عنصر مقدس نرسد.
هنوز هم زرتشتیان در برخی مراسم مذهبی از پنام استفاده می کنند.
🗞 @Ancients ⏳
◾️تصویر پیکر شیخ فضل الله بالای چوبه دار یک معنا دارد. گاهی فضا را آنقدر غبار آلود می کنند که مردم یک شهر رضایت می دهند عالمشان را بالای دار ببینند.
▪️عالمی که با همه وجود در مقابل سیل التقاط ایستاده تا مرجعیت مردم از دامن علمای شیعه به اصحاب سفارت و سفاهت نرسد؛ تا سلسله فقاهت قطع نشود، تا اسلام حاکم باشد نه تفسیر انسانها از اسلام...
و تاریخ تکرار شدنی است
🏴١١مرداد سالروز شهادت آیت الله العظمی #شیخ_فضل_الله_نوری
🗞 @Ancients ⏳
کلاه نمدی کلاهی است که مردان لر، لک، بختیاری،قشقایی، تنگسیر، ممسنی ها، مردان دشتستان و تنگستان و بسیاری دیگر از اقوام ایرانی آن را بر سر می گذارند
.
کلاه نمدی ریشه در ایران باستان و برخی از تمدنهای همجوار ایران دارد. قدیمی ترین نقش برجسته از کلاه نمدی مربوط به آنوبانینی پادشاه لولوبی ها در سرپل ذهاب در استان کرمانشاه است. این نقش برجسته که حاکم لولوبی ها را با کلاه نمدی نشان می دهد قدمتی نزدیک به ۵۰۰۰ سال دارد. در نقوش برجسته تخت جمشید مردان قوم ماد با کلاه نمدی گِرد به تصویر کشیده شده اند.
🗞 @Ancients ⏳
اولین کاروانسرای دایره ای شکل ایران
رباط صفوی زین الدین در دل کویر یزد
علت ساخت به صورت دایره ای جلوگیری از ورود طوفان شن به بنا بوده است!
🗞 @Ancients ⏳
مشوقهای امیر کبیر برای حمایت از «فرزند آوری»!
یکی از مهمترین عوامل رشد همهجانبه کشور، وجود نیروی انسانی کافی در زمینههای مختلف است. یکی از دغدغههای همیشگی امیرکبیر، پایین بودن نرخ رشد جمعیت در ایران، به واسطه عوامل مختلف بود. با توجه به نرخ پایین رشد جمعیت ایران در آن زمان، در حال تبدیل شدن به یک بحران تمام عیار بود. امیر برای ترقی نرخ رشد جمعیت و افزایش نفوس ایران، تمهیداتی اندیشید. او در میان کارکنان دولتی، افرادی را که دارای فرزند بیشتر بودند، برای دریافت مواجب و کمکهای بیشتر، ارجح میدانست. وی در سطح جامعه نیز خانوادههای پرجمعیت فقیر را زیر پوشش میگرفت و سرمایهداران را به حمایت از آنها وا میداشت. امیر در مورد خانوادههای پرجمعیت و معیشت آنها بسیار حساس بود. گام مؤثری که وی برای رفع دغدغه معیشت آنها برداشت، ایجاد شغل و تثبیت وضعیت اقتصادی بود. در کنار حمایت از فرزندآوری، امیر زمینه بهبود بهداشت عمومی را هم برای حفظ کودکان فراهم کرد. واکسیناسیون علیه آبله، یکی از مهمترینِ این اقدامات بود.
🗞 @Ancients ⏳
شیعه شدن یک یهودی با سلام گرم یک روحانی!
ماجرای عکس را بخوانید👇👇👇
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
شیعه شدن یک یهودی با سلام گرم یک روحانی! ماجرای عکس را بخوانید👇👇👇 🗞 @Ancients ⏳
آیت الله العظمی علوی گرگانی نقل می فرمودند : من سالهای طولانی شب های جمعه (سالهای 51 به بعد) به جهت تبلیغ از قم به تهران می رفتم؛ در مسیری که به طرف مکان بر گزاری جلسه بود، افرادی بسیاری از کسبه بودند، هر هفته به آنان سلام گرمی می کردم.
.
یک روز شخصی به نام آقای نجات زهاویدان پیش من آمد و گفت: "من از جمله کسبه ای بوده ام که هر هفته بر من سلام می کردید، اما من مسلمان نبوده ام بلکه اعتقاد به آیین یهودیت داشته ام اما بواسطه ی این حسن بر خورد شما و هم چنین حقانیت دین اسلام ، می خواهم بدست شما مسلمان شوم.
این شخص مسلمان شد و نامش را به محمد علی احمدی تغییر داد و از آن جا که اولاد نداشت تمام اموالش را هم به بنده بخشید. و بعد از یکی دو ماه که مسلمان شد ، از دنیا رفت.
من هم منزل این شخص را صندوق قرض الحسنه وحدت فاطمیه قرار دادم که تاکنون پابرجاست.
🗞 @Ancients ⏳
عجیب ترین و نادیده ترین منطقه باستانی ایران با قدمتی 10 هزار ساله براساس کاوشهای اخیر در سنگنوشته و نقشنگارههایی که بر سنگهای کوه ارنان یزد منقش شده است، این روستا قدمتی بیش از 10 هزار سال دارد. هر چند در مورد تاریخ بنای ارنان و اطراف آن اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما بنای ارنان را به زرتشتیان و نام آن را برگرفته از نام یکی از دختران بزرگان و کاهنان زرتشتی میدانند.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ وقت پل خواجو را از این زاویه دیدهاید؟
نمای فوق العادهای از پل ۴۰۰ساله اصفهان و زاینده رودی که زمانى زنده بود...
🗞 @Ancients ⏳
#کوتاهترین_جنگ_تاریخ :
فقط 40 دقیقه به طول انجامید..
جنگ آنگولا زانزیبار کوتاه ترین جنگ در تمامی طول تاریخ است. این جنگ در بیست و پنجم ماه مه سال 1896 اتفاق افتاد. این جنگ به علت مرگ ناگهانی سلطان هوماد، فرد دست نشانده بریتانیا در عمان اتفاق افتاد. او در همان تاریخ بیست و پنجم ماه می از دنیا رفت.
سلطان خالد بن بلقاش در آن زمان بر عمان حکمرانی می کرد. اما بریتانیا دل خوشی از او نداشت و دوست داشت کسی که بیشتر به انگلستان نزدیک است بر سر کار باشد. بریتانیا سعی داشت هوماد بن محمد را بر سر کار بیاورد.
بریتانیا با ارسال پیامی از سلطان خالد بن بلقاش خواست که کاخ سلطنتی را ترک کند ولی او قبول نکرد.
در ساعت نه صبح، بریتانیا با سه کشتی کروز، دو قایق جنگی، 150 تفنگ دار و به همراه 900 سرباز زانزیباری به سمت کاخ سلطان حمله ور شد. 2800 سرباز نیز از کاخ سلطان محافظت می کردند.
در ساعت نه و دو دقیقه ی صبح، بریتانیا با پرتاب توپ به سمت کاخ باعث فراری دادن سربازان شد و کاخ به راحتی سقوط کرد. جالب اینجاست که بدانید تمامی نیروهای محافظ سلطان تا ساعت نه و چهل دقیقه فرار کردند و در همان ساعت پرچم بریتانیا بر فراز کاخ سلطان به اهتزاز درآمد.
در این جنگ 500 نفر از نیروهای سلطان کشته شدند ولی در قوای مقابل تنها یک نفر از نیروهای بریتانیا زخمی شد. بریتانیا این جنگ را در چهل دقیقه برد و این جنگ به کوتاه ترین جنگ در طول تاریخ تبدیل شد.
🗞 @Ancients ⏳
انسانی كه هدفش خدمت به خداست، ممكن است انسان خوبى باشد اما انسانی كه هدفش خدمت به انسان باشد حتما انسان خوبى است.
✦ زكرياى رازى
🗞 @Ancients ⏳
بسیار جالب 👇✅
فردی چندین سال شاگرد نقاش بزرگی بود و تمامی فنون و هنر نقاشی را آموخت ، استاد به او گفت که دیگر شما استاد شده ای و من چیزی ندارم ک به تو بیاموزم.
شاگرد فکری به سرش رسید، یک نقاشی فوق العاده کشید و آنرا در میدان شهر قرار داد ، مقداری رنگ و قلمی در کنار آن قرار داد و از رهگذران خواهش کرد اگر هرجایی ایرادی می بینند یک علامت × بزنند و غروب که برگشت دید که تمامی تابلو علامت خورده است و بسیار ناراحت و افسرده به استاد خود مراجعه کرد
استاد به او گفت :
آیا میتوانی عین همان نقاشی را برایم بکشی؟ شاگرد نیز چنان کرد و استاد آن نقاشی را در همان میدان شهر قرار داد ولی این بار رنگ و قلم را قرار داد و متنی که در کنار تابلو قرار داد این بود که : اگر جایی از نقاشی ایراد دارد با این رنگ و قلم اصلاح بفرمایید.
غروب برگشتند دیدند تابلو دست نخورده ماند!
استاد به شاگرد گفت : همه انسانها قدرت انتقاد دارند ولی جرات اصلاح نه !
🗞 @Ancients ⏳
ﺗﮑﻮﮎ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺯﻳﺒﺎ ﺑﺎ ﻃﺮﺡ ﺳﺮ ﺁﻫﻮ ﺍﺯ ﺟﻨﺲ ﻧﻘﺮﻩ ﻃﻼ ﻛﺎﺭﻯ ﺷﺪﻩ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻫﻨﺮ ﺍﻗﻮﺍﻡ ﺗﺮﺍﺳﯿﻦ
ﺩﺭ ﺑﻠﻐﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﻣﭙﺮﺍﻃﻮﺭﯼ ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﯽ
ﻣﺤﻞ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭی ﻣﻮﺯﻩ ی ﻣﻠﯽ ﺑﻠﻐﺎﺭﺳﺘﺎﻥ
🗞 @Ancients ⏳
یه زمانی در ایران استفاده از «دوش» به جای «خزینه» مظهر غربگرایی بوده و در پی آن «جنبش خزینه» راه افتاد بود!
«سمینو» پسر سرداری از سپاه ناپلئون در زمان ناصرالدین شاه در خیابان لختی (دروازه دولت/سعدی فعلی) حمامی بنا میکند و برای نخستین بار در حمام دوش کار میگذارد، بدین ترتیب بنیانگذار این امر میشود.
در سال ۱۳۰۵ استفاده از «خزینه» در حمامها برای رعایت بهداشت بهطور رسمی ممنوع اعلام شد.
🗞 @Ancients ⏳
بابا پستچی و مجریان برنامه کودک رادیو / سال 1352
🗞 @Ancients ⏳
پس از جنگهای پیدرپی، اسکندر از شجاعت آریوبرزن خوشش آمده و به او میگوید اگر تسلیم شوی سر سلامت به در میبری، ولی آریوبرزن در جوابش میگوید: «شاهنشاه ایران مرا به اینجا فرستاده تا از این کشور دفاع کنم و من تا جان در بدن دارم از این مکان دفاع خواهم کرد.»
اسکندر نیز در جواب او گفته بود: «شاه تو فرار کرده. تو نیز تسلیم شو تا به پاس شجاعتت تو را فرمانروای ایران کنم.» ولی آریوبرزن در پاسخ گفته بود «پس حالا که شاهنشاه رفته من در این مکان میمانم و آنقدر مبارزه میکنم تا بمیرم.»
اسکندر که پایداری آریوبرزن را دید دستور داد تا او را از راه دور با نیزه و تیر بزنند. آنقدر با تیر و نیزه او را زدند که یک نقطهٔ سالم در بدنش باقی نماند و پس از مرگ او را در همان محل به خاک سپردند.
🗞 @Ancients ⏳
نام باستانی رشته کوه زاگرس کُر یا کور است بر طبق اسطورهشناسی سومری کور (کر) اساساً نام یک کوه یا کوههایی بوده، و معمولاً به کوههای زاگرس واقع در شرق سومر اطلاق میگردیده است.[بعضی معتقدند ریشه این نام اوستایی است. در زبان اوستایی زاگر Za-G'R' به معنای کوه بزرگ
است.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
٢ زبان ایرانی کاملا از بین رفته است ۵ زبان را دیگر کسی استفاده نمیکند
مطابق گزارش یونسکو ٢۴ زبان در ایران درحال فراموشی و انقراض قرار دارد.
🗞 @Ancients ⏳
افسار شتر بر دم خر بستن !
نقل است ساربانی در آخر عمر خود،
شترش را صدا میزند و به دلیل اذیت و آزاری که بر شترش روا داشته از شتر حلالیت می طلبد. یکایک آزار و اذیتهایی که بر شتر بیچاره روا داشته را نام میبرد.
از جمله؛ زدن شتر با تازیانه، آب ندادن، غدا ندادن، بار اضافه زدن و...
همه را بر میشمرد و میپرسد آیا با این وجود مرا حلال میکنی؟
شتر در جواب میگوید همه اینها را که گفتی حلال میکنم، اما یکبار با
من کاری کردی که هرگز نمیتوانم از تو درگذرم و تو را ببخشم.
ساربان پرسید آن چه کاری بود؟
شتر جواب داد یک بار افسار مرا به دُم یک خر بستی.
من اگر تو را بخاطر همه آزارها و اذیتها ببخشم بخاطر این تحقیر هرگز تو را نخواهم بخشید!
ضربالمثل معروف "افسار شتر بر دم خر بستن" اشاره به سپردن عنان کار به افراد نالایق است و اینکه افرادی نالایق بدون داشتن تخصص، تحصیلات، تجربه، شایستگی و شرایط متصدی پست و مقامی شوند.
🗞 @Ancients ⏳
آنچه میجویی تویی
وآنچه میخواهی تویی
پس زِ تو تا آنچه گم کردی
رَه بسیار نیست...
( عطار )
🗞 @Ancients ⏳
برای تشخیص زنده یا مرده بودن به
شرف او نگاه کنید نه به نبض او !
به اندازه تغییر قوانین زندگی وجامعه قدرتمند نیستم اما به اندازه خم نکردن سر خود زیر این قوانین قدرتمند هستم !!!
اگر کسی احساست را نفهمید مهم نیست
سرت را بالا بگیر ولبخند بزن فهمیدن احساس کار هر آدمی نیست
سختی ها بعضی از افراد را از پای می اندازد ولی برخی را دیگر را توانمند می سازد .
ارنستو #چگوارا
🗞 @Ancients ⏳
مارکو پولو در سفرش به ایران از شهر توریژ(تبریز)نخستین شهر بزرگ منطقه دیدن میکند،
مارکو شهر تبریز را به نام کهن و رایج آن روز توریژ میخواند و این شهر را مرکز تجارت و هنر توصیف کرده است!
مارکوپولو در کتابش از پول کاغذی،فاضلاب، پل های بلند، آتش نشانی وپست در مشرق زمین(ایران) سخن گفته بود !
که این برای اروپاییان قرن 13 باورکردنی نبود و وی را فردی گزافه گو میخواندند !
🗞 @Ancients ⏳