شاه عباس صفوی 999 عدد کاروانسرا ساخت و اعتقاد داشت این عدد باشکوهتر از 1000 است. کاروانسراها، مکانی برای استراحت کاروانها و مسافران بودند که امروزه برخی از آنها تبدیل به اقامتگاه، موزه و یا رستوران شدند.
کاروانسرا زینالدین ، اینجا یک کاروانسرای دایرهای کمیاب است. چون در کویر طوفان شن زیاد میآمده، کاروانسرا را دایرهای ساختهاند تا گرد و غبار وارد ساختمان نشود. تفنگچیها و نگهبانها قبلا شب را در این کاروانسرا میگذراندند.
🗞 @Ancients ⏳
سقف، در بناهای ایرانی، به خصوص در بناهایی که کارکرد مذهبی دارند نقش بسیار مهمی دارد. در مساجد، از آنجا که سقف دالانی برای نزدیکی به آسمان محسوب میشد، همیشه مورد توجه معماران قرار میگرفت. با این حال چیزی که بیشتر باید به آن فکر کنیم، اهمیت سقف در گذشته و بیاهمیت بودنش در معماری امروز است. امروز دیگر کسی به آسمان خانهاش نگاه نمیکند.
🗞 @Ancients ⏳
نقاشی نیست !!!!!
قلعـه رود خان ، فومن
دژ ساسانیان که روزگاری غیرقابل نفوذ بود اکنون فقط با یک بلیط فتح می شود.
🗞 @Ancients ⏳
دینور (به کردی: دینهوهر)، شهری باستانی بود که در دشتی به همین نام در شرق استان امروزی کرمانشاه قرار داشت. این شهر در فاصلهٔ سدههای ۸ تا ۱۱ میلادی یکی از مهمترین شهرهای خاورمیانه بود و در دورهای مرکز مظفریان محسوب میشد. دینور بر اثر تهاجم تیمور لنگ جنایتکار تخریب شد و دیگر مسکونی نگردید.
🗞 @Ancients ⏳
اولین شهر بازی تهران.
اواین پارک شهربازی تهران با عنوان پارک شهر در منطقه سنگلج ساخته شد که بعدها در آب بساط تاب و سرسره و الاکلنگ به وجود آمد و از آن میتوان به عنوان اولین شهربازی یاد کرد.
شهربازی تا چندسالی برپا بود و درآمد خوبی داشت و همین بهانه ای شد برای عده ای تجار تا به فکر اولین شهربازی در تهران بیفتند.
برخی وسایل بازی از اروپا وارد که باعث رونق بیشتر شهربازی گردید.
🗞 @Ancients ⏳
توطئه تجزیه ایران از سوی بیگانگان سابقه ای طولانی دارد.
روزنامه اطلاعات در تاریخ ۱۲ امرداد ۱۳۵۳ خورشیدی از فاش شدن توطئه تجزیه خوزستان و بلوچستان پرده برداشته بود.
آگاهی ملت ایران در این مورد در این برهه تاریخی می تواند هرگونه توطئه بیگانگان را خنثی کند.
🗞 @Ancients ⏳
نمایی از آناتومی و ساختار سیستم عصبی انسان، از کتاب «آناتومی منصور»، اثر منصور بن الیاس، پزشک ایرانی. تصویر، انسانی را از نمای پشت ترسیم کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
زنبورک یا زنبوره گونهای توپ سرپر کوچک و دستی بود. در میدان جنگ آن را معمولاً بر پشت چهارپایان و اغلب شتر حمل میکردند. در ایران از دوره صفویه تا قاجار از جنگافزارهای رایج بود. در هند و عثمانی نیز بهکار میرفت. به کسی که زنبورک را بکار میبرد «زنبورکچی» میگفتند. جای ساختن و نگاهداری زنبورکها «زنبورکخانه» نام داشت.
🗞 @Ancients ⏳
این هم سند علاقه دهه شصتیها به کتاب و درس و مدرسه!❤️😄
🗞 @Ancients ⏳
دو درويش در راهی با هم میرفتند. يكی بیپول بود و ديگری پنج دينار داشت.
درویش بیپول، بیباک میرفت و به هر جايی که میرسيدند، چه ايمن بود و چه ناامن، به آسودگی میخوابيد و به چيزی نمیانديشيد. اما ديگری مدام در بيم و هراس بود كه مبادا پنج دينار را از كف بدهد.
بر چاهی رسيدند كه جای دزدان و راهزنان بود.
اولی بیپروا دست و روی خود را شست
و زير سايهی درختی آرميد. در همين حين متوجه شد که دوستش با خود چه كنم چه كنم میكند!
برخاست و از او پرسيد: اين چندين چه كنم برای چيست؟
گفت: ای جوانمرد! با من پنج دينار است
و اينجا ناامن است و من جرات خفتن ندارم.
مرد گفت: اين پنج دينار را به من دِه
تا چارهی تو كنم.
پس پنج دينار را از وی گرفت و در چاه انداخت و گفت: رَستی از چه كنم چه كنم! ايمن بنشين، ايمن بخسب، و ايمن برو، که آدم فقير، دژیست كه نمیتوان فتحش كرد.
(قابوسنامه )
(عنصر المعالی)
🗞 @Ancients ⏳