قلعه قهقهه که در گویش محلی به آن «قاهقاه قالاسی» میگویند در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل قرار دارد.,باستان شناسان تاریخ ساخت قلعه قهقهه را به دوران قبل از اسلام نسبت میدهند اما این قلعه در زمان صفویه اهمیت زیادی داشته است. این قلعه محل زندانی شدن افراد سیاسی مهمی همچون شاهزادگان صفوی بوده که مهمترین آنها اسماعیل میرزا فرزند شاه تهماسب یکم صفوی استارتفاع تقریبی ۳۰۰ متری قلعه از زمینهای پیرامون به همراه دیوارهای مستحکم، امکان دستیابی به آن را برای دشمن دشوار میساخته است. این قلعه مساحتی حدود ۵ هکتار و با ابعاد ۱۰۰×۵۰۰ متر دارد .
🗞 @Ancients ⏳
شما میگین «فراموشش کن» ولی مولانا میگه:
اوست نشسته در نظر
من به کــجا نظر کنم؟
اوست گرفته شهرِ دل
من به کـجا سفر کنم؟
🗞 @Ancients ⏳
در دربار ساسانی و به هنگام جنگ مهمانی های بزرگ سلطنتی متروک می شد، و پادشاه غیر از موبدان موبد، ایران دبیربد و رئیس اسواران کسی را بر خوان خود نمی پذیرفت. آنگاه بر سر سفره چیزی جز نان و نمک و سرکه و سبزی نمی نهادند. پس غذایی به نام بَزم آوَرد(مخلوط گوشت پخته و تره و خاگینه پیچیده در نان) می آوردند. بعد از آن که شاه قدری از آن می خورد، سفره را بر می چیدند، و شاه دوباره به کار می پرداخت. اما وقتی که جنگ به خوشی خاتمه می یافت، رسم ضیافت ها دوباره برقرار می گردید و درباریان دوباره جمع می شدند.
🗞 @Ancients ⏳
کافر نعمت نباشم
بارها روی تو دیدم
لیک هر بارت که بینم
شوقِ دیگر بار باقی...
« شهریار »
🗞 @Ancients ⏳
از مردم جهان خواستند که در مورد "کمبود غذا در سایر کشور ها " نظر بدهند ..؟!
ولی کسی نظر نداد
چون مردم آفریقا نمیدانستند " غذا " چیست !
مردم آسیا نمیدانستند "نظر" چیست !
مردم اروپا نمیدانستند "کمبود" چیست !
و مردم آمریکا نمیدانستند "سایر
کشورها" چیست؟
تصاویر از روستای قاسم آباد تهرانچی
🗞 @Ancients ⏳
یه قرونی !
یکی از واحد های پول ایران در گذشته قران بوده است که سال هاست متروک شده ولی مردم همچنان از آن در در ضرب المثل ها و زندگی استفاده می کنند. قِران واحد پول ایران بین سالهای 1201 خورشیدی تا 1311 خورشیدی، بود. نام قران کوتاه شده صاحب قران است. هر قران معادل 20 شاهی و یا 1000 دینار میباشد و هر 10 قران معادل یک تومان است. در سال 1311 واحد ریال جایگزین قران گردید و واحد جز آن را هم دینار انتخاب کردند چنانکه هر ریال کنونی به 100 دینار تقسیم میشود. قران دیگر در نظام پولی ایران کاربرد رسمی ندارد اما ایرانیان هنوز به طور گستردهای از این واژه در مکالمات روزمره و ضربالمثلها بهره میبرند و در عرف عامه هر ریال امروزی ایران معادل یک قران است.
🗞 @Ancients ⏳
تا حالا به اين بته كه رو فرشامون هست دقت كرديد؟
طرح "بُته" در فرش ایرانی در اکثر روایات نماد سرو زرتشت است که از تواضع و يا بر اثر تندباد حوادث خمیده شده. بعضی نیز آن را نماد آتش زرتشت دانند.
🗞 @Ancients ⏳
قلعه پرتغالیها یکی از نقاط دیدنی جزیره هرمز و استان هرمزگان است. هُرمُز جزیرهای بیضیشکل در خلیج فارس و در ۱۶ کیلومتری بندرعباس است. این جزیره را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس میدانند. همین موقعیت است که آن را در طول تاریخ، از نظر راهبردی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساختهاست.
پرتغالیها نخستین بار در سال ۱۵۰۷ میلادی (۸۸۵ خورشیدی)به سرپرستی ناخدا آلبوکرک دریانورد مشهور پرتغالی وارد خلیج فارس شدند و پس از مدتی قشم، جزیره هرمز و گمبرون (بندرعباس فعلی) را کاملاً تصرف کردند. جزیره هرمز در سال ۱۶۲۲ میلادی (۱۰۰۱ خورشیدی) توسط امامقلی خان، از سرداران نامدار شاه عباس پس از ۱۱۶ سال از اشغال استعمارگران پرتغالی آزاد شد. هماکنون آثار و خرابههای ابنیه و قلعه پرتغالیها و توپهای آن در شمال جزیره در نزدیکی آبادیهای فعلی دیده میشود.
🗞 @Ancients ⏳
هنرایران یکی ازغنیترین میراثهای هنری در تاریخ جهان است ودربرگیرندهٔ بسیاری ازرشتهها ازجمله معماری،نقاشی،بافندگی،سفالگری،و نزدیک ۳۰۰۰گونهٔ هنرمختلف در۴۰۰گروه هنری است ازهزارهٔ چهارم تاهزارهٔ دوم پیش ازمیلاد،هنردر ایران،بیشتر شامل عناصری ازباورهای دینی میشدهاست.ظرفهای منقش وکندهکاریهایی همانندآنچه که درکورانگون ونقش رستم صورت گرفته،ازبازماندگان آثار هنری آن دوران هستنددراواخر هزارهٔ سوم ودر هزارهٔ دوم،صنعت برنزدرایران،بامهارت بالاواستادی دنبال شد.در این دوران،سفالسازی ظریف گردیدونقوش جاندارانی برآنان گذارده شد.مجسمههایی نیزدر تورنگتپه یافت شدهاندکه احتمال دارد،ساخت مردم همین دوران باشند.درکاخهای هخامنشی،باهمکاری تمام کشور،تلاش شدهاست که تصویری ازآن دوران نمایش یابدوهنرهای بسیاری درساخت آنان به کار رفتهاست؛سنگنگارهها وکندهکاریها، جزئیات رنگی،روکشهای طلاوبرنزونقوش روی اشیاء درونی ساختمانها،بخشی ازهنرهخامنشی هستندکه تاکنون حفظ شدهاند.پس ازهنر پارتها که تحت تأثیرهنر یونانی بود،هنرساسانیان،تمدن_ایران ی راباردیگر زنده کرد.هنر ساسانی،از فرهنگهای دیگرهم اثرگرفت امااساساً ایرانی بود.
🗞 @Ancients ⏳
پل مهرنرسه ، پادشاه ساسانی
پل مهرنرسه در استان فارس شهرستان فیروزآباد واقع شده که در ترجمه کتیبه این پل امده که:«این پل بهدستور مهرنرسه، وزرگ فرمذار، برای شادی روان خویش و با هزینهٔ خویش ساخته شد. هر که به این راه بیاید، مهرنرسه و فرزندانش را دعا کند زیرا که او این گذرگاه را در اینجا بنا نهاد. با کمک و لطف خداوند، نادرستی و فریب در آنجا نخواهد بود».
این فعالیتهای ساختمانی و کشاورزی مهرنرسه از جملهٔ کارهای دینی او بهخاطر آمرزیدگی روان خویش و خانوادهاش بودهاست.
@ancients
سلطان محمود غزنوى بابت سرودن شاهنامه وعده ٥٠ هزار سكه طلا داده بود كه پس از حسادت وزير دربار، زير وعده زد و حتى به شاهنامه نگاه هم نكرد. سالها بعد در حمله به هند وزيرش شعرى از شاهنامه خواند و سلطان از كارش پشيمان شد. هنگامى كه به غزنين رسيد ٦٠ هزار سكه طلا بار شتر براى فردوسى فرستتد اما كاروان كه به دروازه شهر رسيد پيكر فردوسى را از دروازه ديگر شهر بيرون بردند.
🗞 @Ancients ⏳