دنیایی خاطره با چراغ نفتی!
غذا گرم می کردیم
چایی می گذاشتیم
جوراب خیس خشک می کردیم که اغلب هم می سوخت !😃
🗞 @Ancients ⏳
شیوع بیماری تیفوس ،سوغات جنگ جهانی دوم بود که به دلیل حضور اسرای لهستانی و آوارگان جنگ جهانی دوم در ایران و لباسهای آلوده به شپش آنها به مردم کشورمان هدیه شد.
دولت به طور رسمی در یازده اسفند ماه سال هزار و سیصد و بیست و یک، شیوع همه گیری بیماری تیفوس را اعلام کرد.
بهار سال بیست و دو، اخبار تلخ و سیاه افزایش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری تیفوس از راه رسید. هر روز به تعداد بیماران شپش های لهستانی اضافه می شد و امکانات دولتی پاسخگوی نیاز آنها نبود. هزار تخت در بیمارستانهای پایتخت برای درمان بیماران اختصاص داده شد. اما آمار مبتلایان، بیش از تعداد این تخت ها بود. بر اساس آمارهای رسمی، روزانه در تهران، هزار نفر بر اثر تیفوس به کام مرگ می رفتند.
وزارت بهداری ،سه بیمارستان و یک زایشگاه را در تهران به درمان بیماران تیفوسی اختصاص داد و همچنین برای خدمت رسانی بهتر و تأمین امکانات بیشتر، دولت تصمیم به ساخت یک بیمارستان پانصد تختخوابی برای بیماران تیفوسی گرفت.
🗞 @Ancients ⏳
بهرام گور خوشنام ترین پادشاه ساسانی است
اوبرای سنجش جایگاه خوددر میان مردم به صورت ناشناس،به خانه روستاییان می رفت وازآنان درباره وضعیت زندگی,پادشاه وکارداران خود پرسش میکرد!
🗞 @Ancients ⏳
در ماجراى قتل اميركبير دشمنان زيادى نقش داشتند كه در رأس آنها "مهد عليا" كه مادر ناصرالدين شاه و مادرزن اميركبير بود، نقش داشت! دشمنى مهد عليا با اميركبير دلايل بسيارى داشت كه يكى از آنها نظر داشتن مادر شاه به امير و دست رد خوردن به سينه او بود!
مهد عليا آنقدر در گوش شاه خواند كه امير سوداى سلطنت در سر دارد تا آخر شاه راضى به قتل او شد...
🗞 @Ancients ⏳
چشمه هفت رنگ مُجن از توابع شهرستان شاهرود که درنوع خود كم نظیر است!
از نوع چشمه های گوگردی است که در ۲٥کیلومتری شمال شاهرود در میان شکاف دره های دامنه قله٤۰۰۰متری شاهوار واقع شده است.
🗞 @Ancients ⏳
وقتی انگلیسی ها با نیرنگ افغانستان را ناصرالدینشاه ستاندند، او که متوجه شد چه بلایی سر نقشه ایران آمده، غیرتی شده بسیار عصبانی میشود و پرچم انگليس را از باغ قلهک پايين میکشد! 😏
🗞 @Ancients ⏳
حدود قرن 15 اروپاییان قهوه را "نوشیدنی مسلمان" میدانستند و ميخواستند ممنوعش کنند
اما وقتی "پاپ کلمنت سوم" آن را خورد، خوشش آمد و آن را "شربت مسیحی" نام گذاشت و حلال اعلام کرد!
🗞 @Ancients ⏳
معماری زیبای ایرانی در قلب اسپانیا
پلازای اسپانا(Plaza De España) در میدانی باشکوه در شهر سویای اسپانیا با کاشی و سرامیک های زیبا ساخته شده که یادآور معماری ایرانی است.
🗞 @Ancients ⏳
زن طلحک فرزندی زایید
سلطان محمود او را پرسيد
كه چه زاده است ؟
گفت:از درويشان چه زايد ؟
پسری يادختری
سلطان گفت مگر ازبزرگان چه زايد ؟
گفت ظلم وجور وخانه براندازی خلق
عبید زاکانی
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرواز طاووس یکی ﺍز باشکوهترین پروازهاییه که آدم دﺭ کل عمرش میتونه ببینه.😍
« زمان هخامنشیان کباب طاووس گران ترین غذای آن روزگار بود »
🗞 @Ancients ⏳
مقبره «شاه نعمت الله ولی» در شهر ماهان که جلوه های معماری 6 سده را در خود جای داده است.
امروزه دراویش در این مکان جمع میشوند و چله نشینی میکنند.
🗞 @Ancients ⏳
تنگه شیرز یک منطقه دیدنی در۵۰ کیلومتری شهرستان کوهدشت ودرنقطه تلاقی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان که در کنار رود خروشان سیمره قراردارد.
🗞 @Ancients ⏳
قلعه تاریخی پشتو درآذربایجان شرقی واقع است این قلعه تنها یک راه باریک برای ورود دارد وقدمت آن به دورههای اشکانی و ساسانی می رسد. این قلعه یکی از دژهای مورد استفاده بابک خرمدین بوده است.
🗞 @Ancients ⏳
پادشاهی شیرازی ها در آفریقا !!
ارتباط ایرانیان با آفریقا از روزگار هخامنشیان آغاز شد. فتح مصر بوسیله کمبوجیه نقطه عطفی بر این روابط بود. با حکومت 200 ساله ایرانیان باستان بر مصر، لیبی، تونس و حبشه (اتیوپی) نخستین گام بر توسعه روابط فرهنگی و بین تمدنی میان ایران و ملل آفریقایی برداشته شد.کشفیات باستانشناسی ازجمله سفالهای ساسانی در این کشورها، ادامه ارتباط ایرانیان و آفریقا را نشان میدهد.
سرآغازدولت و تمدن شيرازی در شرق آفريقا به هزار سال پيش برميگردد. در اواخر قرن چهارم هجری (10 میلادی) درپی تحولاتی كه مربوط به نواحی جنوبی ايران بوده است تعداد قابل توجهی از بازرگانان و دريانوردان ایرانی نخست از بندر سیراف (طاهری) و سپس از جزایر کیش و هرمز به سواحل شرقی افريقا کوچ نمودند.
اين مهاجرت به فرماندهی شخصی به نام علي پسر حسين شيرازی (يا علی پسر حسن) صورت گرفته كه احتمال دارد از خاندان بويه (شاخه فارس) باشد. او با استقرار در كيلوا (درساحل تانزانيای كنونی) و تصرف سواحل وجزاير اطراف آن (زنگبار یا زنج) در حد فاصل موگاديشو (مقدیشو) در سومالی كنونی تا سغاله (سوفالا) در موزامبيک كه سراسر سواحل كشورهاي كنيا، سومالی، موزامبیک، کومور و تانزانيا رادربرميگيرد و تاسيس مراكز حكومتی در لامو، ماليندي و چند جای ديگر، پادشاهی شيرازی ها را پایهگذاری كرد.
« تصویر مربوط به مقبره نمادین حافظ در آفریقا »
@ancients
چگونه ایرانیان، مغولان را از ایران بیرون کردند و ایران را آزاد ساختند؟
زوال مغولان از یک روستا شروع شد!
120 سال مغولها هر چه خواستند در ایران کردند. جنایتی نبود که از آن چشم پوشیده باشند.
از کشتن صدهزار نفر در یک روز گرفته تا تجاوز و غارت برخی از قبایل ، مغولها پس از فتح ایران بیشتر در خراسان سکنی داشتند. ولی چون بیابانگرد بودند اغلب در شهرها زندگی نمیکردند.
اما ماجرا از اینجا شروع شد :
ابن اثیر مینویسد: یک مغول در صحرایی به هفده نفر رسید و خواست همه را با طناب ببندد و بکشد. هیچکس جرات نکرد مقاومت کند جز یک نفر و همان یک نفر آن مغول را بکشت!
داستان دیگر از روستای باشتین و دو برادر که همسایه بودند شروع میشود. چند مغول بیابانگرد به خانهٔ ایندو میروند و زنان و دخترانشان را طلب میکنند!
بر خلاف 120سال قبلش،دو برادر مقاومت میکنند و مغولان را میکشند.مردم باشتین اول میترسند ولی مرد شجاعی به نام عبدالرزاق دعوت بایستادگی میکند.
خبر به قریههای اطراف میرسد. حاکم سبزوار مامورانی را میفرستد تا دو برادر را دستگیر کنند.
عبدالرزاق با کمک مردم روستا ماموران را میکشد. در نهایت حاکم سبزوار سپاهی چندصدنفره را به باشتین میفرستد، ولی حالا خیلیها جرأت مقاومت میکنند. عبدالرزاق فرمانده قیام میشود.
در چند روستا، مردم مغولان را میکشند و خبرهای مغولکشی کمکم زیاد میشود. عبدالرزاق نام سربداران بر سپاهیان از جان گذشتهاش میگذارد.
فوجفوج مردمان بهستوه آمده از ستم مغولها به باشتین میروند تا به عبدالرزاق بپیوندند و در برابر سپاه ارغونشاه (حاکم سبزوار) بایستند.
عبدالرزاق بر ارغونشاه پیروز میشود و سبزوار فتح میگردد. پس از 120 سال ایرانیان بر مغولها فائق میشوند.
آن روز حتماً پرشکوه بوده است!
طغایتیمور ایلخان مغول،یک ایلچی مغول را میفرستد تا سربداران از او اطاعت کنند. سربداران او را میکشند و از طغایتیمور میخواهند که اطاعت کند!
سربداران به جنگ میروند و طغاى تیمور را شکست میدهند و این نقطهٔ پایان ایلخانان مغول است.
🗞 @Ancients ⏳
ایران، ازقدیمی ترین مرکز صنایع فلزی جهان !
شواهد و مدارک باستانشناسی اين نکته را تائيد می کند که شمال و مرکز ايران جزو قديمی ترين مراکز صنايع فـلزکاری جهـان بوده است. آشکار است که بشر تـنهـا در سرزمينی می توانست به سودمندی فـلز پـی بـبرد که در آن فلزات و کانيهای آنهـا وجود داشته باشد. ايران از لحاظ طبيعی دارای ذخاير بزرگـی از کانيها است. مردم تـمدن هـای نخستين درهً رودخانه های بزرگ مصر، بابل، هـند و جيحون با تمام پيشرفتهايی که داشته اند نتوانستند اولين فلز کاران جهان باشـند. حفاريهای اخير نشان داده است که فعـاليتهای فلزکاری در تمدنهای کشورهاي پيش گفته شده نسبتا دير شروع شده است.
رشته کوههای که از توروس در ترکيه تا کرانه های جنوبی دريای مازندران کشيده مي شود سرشار از انواع کانيها و سوخت بود و دانش فـلزکاری از آنجا به مراکز ديـر در آسيا، آفريقا و اروپا گسترش يافت.
@ancients
مگه پول؛علف خرسه ؟
یعنی : مگه پول مفت به دست میاد ؟
حالا منظور از علف خرس همون زالزالک هستش که خرس ها خیلی بهش علاقه دارن و به طور وحشی و بدون نیاز به کشاورز و خرج رشد می کنه
🗞 @Ancients ⏳
نياوران ازمحله هاى اعيان نشين تهران است! وجه تسمیه نیاوران بر این اساس بوده که این منطقه درگذشته پر از نیزارهایی بوده که مردم از نیهای آن استفاده ميكردند،لذا به محله نی آوران معروف شد.
🗞 @Ancients ⏳
پیر مردی قد خمیده در حال عبور بود، جوانی بی ادب به تمسخر به او گفت:
این کمان را چند خریدی؟
پیرمرد گفت:
گذر زمان به تو هم رایگان خواهد داد، صبر داشته باش.
🗞 @Ancients ⏳
روزی روزگاری اصفهان اینچنین بود !
در حال حاضر متأسفانه تصمیمات نادرست ، تاثیرات خشکسالی را مضاعف کرده و حیات این رودخانه در خشکی کامل است!
🗞 @Ancients ⏳
دیوانه ای در شهر بود ک میگفتن از رفتن عشقش دیوانه شده است!
روزی دیوانه از کنار جمعی میگذشت،
بزرگان جمع به تمسخر به دیوانه گفتند:
اهای دیوانه !
میتوانی برای ما شعری بخوانی که ﺩﻩ ﺗﺎ ﮐﻠﻤﻪ " ﺩﻝ " ﺩﺍﺧﻠﺶ ﺑﺎﺷد ﻭ ﻫﺮﮐﺪاﻡ ﻣﻌﺎﻧﯽ ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ؟
دیوانه گفت: بله میتوانم!
ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺑﺎ ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺩﻝ ﺍﺯ ﮐﻔﻢ ﺩﺯﺩﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ،
ﻫﺮﭼﻪ ﮐﺮﺩﻡ ﻧﺎﻟﻪ ﺍﺯ ﺩﻝ , ﺳﻨﮕﺪﻝ ﻧﺸﻨﯿﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ،
ﮔﻔﺘﻤﺶ ﺍﯼ ﺩﻟﺮﺑﺎ ﺩﻟﺒﺮ ﺯ ﺩﻝ ﺑﺮﺩﻥ ﭼﻪ ﺳﻮﺩ؟
ﺍﺯ ﺗﻪ ﺩﻝ ﺑﺮ ﻣﻦ ﺩﯾﻮﺍﻧﻪ ﺩﻝ ﺧﻨﺪﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ.
🗞 @Ancients ⏳
۸۴ سال پیش در چنین روزی در زمان رضاخان، داشتن نام خانوادگی در ایران اجباری شد !
محمدی، حسینی، احمدی بیشترین فراوانی رو بین نامهای خانوادگی در ایران دارن !
🗞 @Ancients ⏳
حدود يك سال پيش شركت airbnb (بزرگترين شرکت كسب و كار توريستي دنيا) اين عكس رو تو صفحه اينستاگرامش منتشر كرد با اين توضيح:
«اگر پاريس شهر عشق باشد، ايران كشور عشق است...»
🗞 @Ancients ⏳
صادق صندوقی
خالق کارت های صدآفرین دوران کودکی ما
یادش بخیر...
چقد مشقامونو تمیز مینوشتیم تا یکی از اینا بگیریم😁
🗞 @Ancients ⏳