خانه مشیرالملک انصاری
از خانههای اشرافی دوره صفویه محسوب میشود. این خانه متعلق به خاندان مشیرانصاری از مستوفیان و منشیان دربار صفویه است که در دوره شاهعباس بزرگ از شیراز به اصفهان مهاجرت کرده و در آن سکنی گزیدند. تأثیرگذارترین چهره این خاندان میرزا حبیبالله مشیرالملک انصاری است. وی در سال ۱۲۵۷ ه.ق در اصفهان متولد شد و در سال ۱۲۸۸ ه.ق حاکم اصفهان شد.
🗞 @Ancients ⏳
نام هفتمین ماه سال در زمان هخامنشیان
"با گ یا دئیش" به معنای ماه پرستش خدا بود که احتمالا منظور ایزد میترا(میثر)بوده که امروزه مهر ماه نامیده میشود.
🗞 @Ancients ⏳
عکسی کمیاب از بنای تخت جمشید در زمان قاجار و قبل از کاوشهای باستانی
🗞 @Ancients ⏳
باغ زرشک یکی از مهمترین باغهای چهارباغ بالا اصفهان بوده که قدمت آن به دوره صفویه میرسد. در دوره پهلوی این باغ تبدیل به کارخانه صنایع پشم اصفهان میشود. امروزه از این باغ فقط کوشک آن پابرجاست.
عکس: محمد میرزایی
🗞 @Ancients ⏳
چه زیبا گفت مولانا!
بر مرده دلان پند مده خویش میازار
زیرا که ابوجهل مسلمان شدنی نیست
جایی که بردار به بردار نکند رحم
بیگانه برای تو برادر شدنی نیست
🗞 @Ancients ⏳
سحرخیز باش تا کامروا باشی!
حکایت کرده اند که بزرگمهر وزیر دانشمند انوشیروان هر روز صبح زود خدمت پادشاه میرفت و در جواب وی که چرا اینقدر زود آمدی میگفت: سحرخیز باش تا کامروا شوی.
روزی انوشیروان به عده ای از درباریان دستور داد تا نیمه شب بیدار شوند و سر راه بزرگمهر٬ منتظر بمانند. چون خواست به درگاه بیاید٬ از هر طرف به او حمله کنند و لباسهایش را درآورده و بگریزند.
صبح روز بعد که بزرگمهر به درگاه میرفت مورد حمله دزدان قرار گرفت و چون لباسهایش را بردند مجبور شد به خانه برگشته و تجدید لباس کند. و چون به درگاه انوشیروان رسید شاه را خندان دید که میگفت:
مگر هر روز نمی گفتی٬سحر خیز باش تا کامروا باشی؟ چرا امروز دیر آمدی؟
بزرگمهر گفت: امروز دزدان کامروا شدند زیرا سحرخیزتر از من بودند...
🗞 @Ancients ⏳
ضرب المثل
کار نیکو کردن از پر کردن است!
روزی روزگاری در پشت کوه های بلند اذربایجان علی بن مجدالدین از پدری به نام عبدالله و مادری به نام امنه متولد شد.
علی پسری بازیگوش و نافرمان بود و تمام روز خود را به آزار و اذیت دیگران,سپری میکرد و نصیحت های خانواده اش در او اثری نداشت.
در یکی از روزهای بسیار گرم تابستان علی چوپانی را دید که به تنهایی گله ای که از ده ها میش بزرگ تشکیل شده بود را ,به تنهایی به سمت آغل هدایت میکرد و در نزدیکی آغل آنها را روی دست میگرفت و به داخل میبرد.این صحنه که هم علی را به خنده انداخته بود ,و هم باعث شده بود کنجکاوی او تحریک شود,باعث شد به سمت جوان رفته و از او سوالی را بپرسد. علی به نزدیکی در آغل رفت و با طعنه به چوپان گفت:موجود ضعیف و لاغری چون تو چگونه میتواند کار مردان جنگی ورزیده را انجام دهد,نکند گوشت میش های تو از پنبه است و یا آنها پر در می آورندو همچون فرشته ها پرواز کنان به آغل میروند.چوپان با آرامش سری تکان داد و گفت:تو چگونه تمام روز را میتوانی به تمسخر دیگران بپردازی ,نکند در دهان تو هم به جای زبان ماری با نیش زهراگین وول میخورد.علی که اینبار فکر کرد چوپان اورا فردی حاضر جواب میداند با غرور گفت:من سالهاست که بارها و بارها این کار را انجام میدهم و برای من بسیار آسان شده است.تمسخر دیگران زحمتی برای من ندارد.
جوان با لبخند گفت:پس برای من هم که از کودکی شبانی کرده و هرروز این کار را انجام میدهم,بلند کردن و هدایت چند میش بسیار آسان است .اماچه خوب است نتیجه کارنیک را با پرکردن بیابی.
🗞 @Ancients ⏳
خط تولید کامیون بنز دهه 1950
این کامیون ها در ایران فروش
بسیار خوبی داشتند و هنوز هم
تعداد زیادی از آنها به چشم میخورند.
🗞 @Ancients ⏳
درون آدم ها را در زمان عصبانيت بشناس؛
حرفاهايى كه آدم ها در زمان عصبانيت به شما ميزنند واقعى ترين نظر آنها در مورد شماست...
الهى قمشه اى
🗞 @Ancients ⏳
لادیسلاوس فون رابسهویچ، مهندس سازهٔ اهل اتریش و استاد دانشگاه فنی وین بود. او سازندهٔ پل ورسک، از شگفتیهای مهندسی راهآهن ایران بود.
او بههمراه خانوادهاش حدود دو سال در خانهای در پائین دست پل و در کنار رودخانه ورسک زندگی کردند. در روز افتتاح راهآهن سراسری ایران مقرر شد که ل.فون رابسهویچ و خانوادهاش در هنگامی که اولین قطار از روی پل ورسک رد میشود، زیر آن بایستند تا اگر سازه آسیب دید، خودشان در جا هزینه را با جانشان پرداخت کنند.
🗞 @Ancients ⏳
دیدار ناصرالدین شاه قاجار با ملکه ویکتوریا
ناصرالدین شاه در نخستین سفر فرنگ ، با ملکه انگلیس در قصر وینزر دیدار کرد و در این ملاقات نشان «بندجوراب»(بالاترین
نشان افتخار بریتانیا) را دریافت کرد.
تصویر اول: کاشی با تصویری از دیدار ناصرالدین شاه با ملکه انگلیس، نصب شده در تالار سلام، کاخ گلستان
🗞 @Ancients ⏳
کریمخان زند هرگز به کسی باج نمیداد!
میگویند وقتی میخواست سفیر عثمانی را بپذیرد، اطرافیان او نصیحتش میکردند که جامههای نو خود را بپوش و خود را آراسته کن و پای خود را دراز مکن، اما هنگام این دیدار، کریم خان یک پای خود را دراز کرد، تنبان مندرسی به پا نمود که سر کاسه زانوی آن پاره و استرش نمودار شد! او مدتها سفیر را نمیپذیرفت. میگفت:
اگر با ما کاری دارد ما با او کاری نداریم!
🗞 @Ancients ⏳
مهر زيبای هخامنشي از جنس نقره با تصوير پادشاه با نيزه و كمانی در دست خود با قدمتی بيش از ٢٤٠٠ سال احتمالا داريوش اول(داريوش كبير) هخامنشی تا اردشير اول هخامنشی است.
🗞 @Ancients ⏳
دیکتاتور تنها از یک چیز میترسد: آگاهی!
👤 چارلی چاپلین
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجموعه سرپوشیده بازار تاریخی اراک در بافت قدیمی و مرکزی شهر، در اوایل دوره قاجار در زمان فتحعلی شاه، به دست محمدیوسف خان گرجی سپهدار درسال 1228هجری قمری بنیان نهاده شده است.این بازار ازدیرباز به عنوان مرکز اقتصادی و تجارت شهر ونیز به عنوان کانون تجارت فَرشِ مرکز(فرش ساروق) و غرب کشور و همچنین محصولات کشاورزی مطرح بوده است. بازار اراک دارای مغازه ها، سراها و تیمچه ها، مسجد، حمام، آب انبار، گذرها وکاروانسراها است و مدرسه تاریخی سپهداری (حوزه علمیه امام) در آن قراردارد. بازاردارای معماری جالب توجه است وطاق های گنبدی شکل آجرنمایی دارد که به صورت ضربدری ساخته شده اند. سقف بازار گنبدی وپوشیده ازکاه گل است و سطح داخلی گنبدرسمی بندی و آجرچینی است. در محل تقاطع دو راسته ی بازاردو چهارسوق زیبا وجود دارد که گنبدچهارسوق بلندترین و عظیم ترین گنبد این بام است. درمرکز هر گنبد دریچه ای تعبیه شده است که کار نورپردازی و تهویه ی هوای هر سرا رابه عهده دارد. سرای نوذری، سرای کتاب فروشهاو سرای کاشانی مهم ترین سراهای این بازارهستند.ساختمان دو طبقه سرای نوذری که زیباترین سرای بازار اراک است به فرش فروشان اختصاص دارد.
🗞 @Ancients ⏳
گرگور یکی از ادوات صید و صیادی است که از گذشتههای دور در بین صیادان جنوبی بویژه استان بوشهر متداول بوده است. گرگور بافی یکی از صنایعدستی رایج استان بوشهر است که صنعتگران این رشته با حوصله و دقت فراوان سیمهای مفتولی را بصورت دسته دسته به هم میبافند تا وسیلهای برای صید و صیادی فراهم شود. گرگور وسیلهای است قفس مانند که ابزار اصلی ساخت آن سیم، میلگرد و طناب است و برای صید ماهیان کفزی از جمله همور، سنگسر، سرخو، جش، شعوم، کپور، خنو، ماهی مرکب و ... مورد استفاده قرار میگیرد. به تازگی گرگورهایی با بدنه میلگرد پوشیده شده با تور در ابعاد بزرگتر برای صید ماهی بزرگتر ساخته میشود.
🗞 @Ancients ⏳
"داستانی در ایران هست که می گوید سه مرد که هرکدام از آنها یکی از این سه ماده(عرق،تریاک و حشیش) را مصرف کرده بودند، نیمه شب پشت دروازه شهری رسیدند. آن مرد که مست مِی بود چون دروازه را بسته یافت به فریاد بلند گفت: زود دروازه را بشکنیم، من آن را با شمشیر از هم می درم! مردی که از تریاک نشئه بود گفت: نه تا آفتاب درآید در اینجا صبر می کنیم بی دردسرتر است که صبح که دروازه را باز کردند توی شهر برویم. مردم سوم که حشیش کشیده بود و در عالم هپروت سیر می کرد آهسته و نجوا مانند گفت: هیچکدام از این دو راه خوب نیست، اگر در سوراخ کلید دقیق بشویم و هیکل خود را خوب باریک کنیم، می توانیم از این سوراخ بگذریم و وارد شهر بشویم"
🗞 @Ancients ⏳
سال ۶۱ اخرین دربی که زنان و مردان تونستن کنار همدیگه این بازیو تماشا کنن،بعد از اون دیگه اجازه حضور زنان به ورزشگاه داده نشد.
🗞 @Ancients ⏳
صحبت کردن در مورد جهل دیگران
عمیق ترین درجه جهالت محسوب می شود.
👤 سقراط
🗞 @Ancients ⏳
بارفیکس با ناودان سیوسه پل؟!!
آثار باستانی اگر در ثریا هم باشند، مردانى از سرزمین پارس نسبت به تخریب آن اقدام میكنند...
🗞 @Ancients ⏳
تصویرى از یک تاکتیک جنگی هخامنشی
ایجاد دیوار از سپرهای بزرگ و سپس تیراندازی از پشت این دیوار توسط کمانداران!
🗞 @Ancients ⏳
تصويرى از یکی از مراکز بعمل آوری تریاک و شیره تریاک در شیراز؛ سال ۱۳۰۸ دوره سلطنت پهلوی اول؛ در آن زمان ترياك به صورت كپنى توزيع ميشد
🗞 @Ancients ⏳
آنكه در هنگام دوستی تو را ستایش كند بر چیزی كه در تو نیست،
در دشمنی نیز تو را بدگویی كند بر چیزی كه در تو نباشد…
ابن سینا
🗞 @Ancients ⏳