تاریخ ایران و جهان باستان
شنبه؛ ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ هجری خورشیدی؛ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ میلادی؛ ۴ شوال
🔹تصرف شهر دمشق توسط ارتش امير تيمور و غارت این شهر - ۱۴۰۱ م
🔹درگذشت ژان لافونتَن شاعر و افسانه نويس معروف فرانسوی - ۱۶۹۵ م
🔹تولد توماس جِفِرسون سیاستمدار و نظریه پرداز معروف آمریکایی - ۱۷۴۳ م
🔹تقسیم آفريقای جنوبی توسط دولتهای انگلستان و بلژيك بین خودشان در يك جلسه محرمانه در لندن و بدون اطلاع فرانسه و آلمان و نقض قرارداد برلین - ۱۸۹۴ م
🔹کشتار وحشیانه مردم هند توسط استعمارگران انگلیسی - ۱۹۱۹ م
🔹تصرف شهر وین توسط ارتش شوروی و به اسارت گرفتن ۹۰ هزار تن از نظامیان هیتلر - ۱۹۴۵ م
🔹اشغال اتریش توسط نیروهای متفقین در اواخر جنگ جهانی دوم - ۱۹۴۵ م
🔹تاسیس كنسرسيوم شركتهای عامل نفت ايران مركب از ۲۲ كمپانی آمريكايی، انگليسی، فرانسوی و هلندی، پيش از سال ۱۳۳۰ ه.ش، نفت ايران در انحصار انگلستان بود - ۱۹۵۴ م
🔹طبق اعلامیه صادره در این روز، فرانسه چهارمين كشور اتمی جهان شد - ۱۹۶۰ م
🔹کشتهشدن عبدالسلام محمد عارف رئیس جمهوری وقت عراق در جنوب این کشور - ۱۹۶۶ م
🔹آغاز جنگ داخلی لبنان توسط فالانژها - ۱۹۷۵ م
🔹برپایی نخستین تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگران پس از سه دهه اختناق - ۲۰۰۳ م
🔹درگذشت گونتر گراس مجسمهساز، نقاش و نویسنده آلمانی، برنده نوبل سال ۱۹۹۹ میلادی - ۲۰۱۵ م
🗓 @ancients
" من هیچ وقت گریه نمیکنم چون اگر اشک میریختم ، آذربایجان شکست میخورد و اگر آذربایجان شکست بخورد ، ایران زمین میخورد… اما در مشروطه دو بار آن هم در یک روز اشک ریختم.
حدود 9 ماه بود که تحت فشار بودیم... بدون غذا. بدون لباس... از قرارگاه آمدم بیرون... چشمم به یک زن افتاد با یک بچه در بغلش. دیدم که بچه از بغل مادرش آمد پایین و چهار دست و پا رفت به طرف بوته علف... علف را از ریشه درآورد و از شدت گرسنگی شروع کرد خاک ریشه ها را خوردن...
با خودم گفتم الان مادر بچه به من فحش میدهد و میگوید لعنت به ستارخان که ما را به این روز انداخته... اما مادر کودک آمد طرفش و بچه اش را بغل کرد و گفت: عیبی ندارد فرزندم... خاک میخوریم اما خاک نمیدهیم... آنجا بود که اشکم درآمد."
🗞 @Ancients ⏳
🔴 روزی دُم یک روباه در حادثهای قطع شد.
روباههای گروه پرسیدند دمات چه شد؟
چون روباهها از نسلی مکار میباشند، گفت خودم قطعاش کردم گفتند چرا؟ این که بسیار بد است و معلوم میشود.. روباه گفت: خیر! حالا آزادم و سبک، احساس راحتی میکنم! وقتی راه میروم فکر میکنم که دارم پرواز میکنم.
یک روباه دیگر که بسیار ساده بود، رفت و دُم خود را قطع کرد. چون درد شدیدی داشت و نمیتوانست تحمل کند، نزد روباه اولی رفت و گفت: برادر تو که گفته بودی سبک شدهام و احساس راحتی میکنم ، من که بسیار درد دارم!! روباه اولی گفت: صدایش را درنیاور وگرنه تمام روز روباههای دیگر به ما میخندند! هر لحظه ابراز خشنودی کن و افتخار کن تا تعداد ما زیاد شود؛ وگر نه تمام عمر مورد تمسخر دیگران قرار خواهیم گرفت، همان بود که تعداد دمبریدهها آنقدر زیاد شد که بعداً به روباههای دمدار میخندیدند.
وقتی در یک جامعه افراد مفسد، دزدها اختلاسگرها و خلافکارها زیاد میشوند آنگاه به افراد باشرف و باعزت میخندند. گاهی هم آنها را دیوانه میدانند!!
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ را فاتحان می نویسند و فاتحان هر کاری که ممکن بود انجام دادند تا اقدامات خود در جنگ جهانی دوم خوب به نظر برسد.
همانطور که وینستون چرچیل در اواخر دهه 1940 بیان کرد: «تاریخ با من مهربان خواهد بود زیرا قصد دارم آن را بنویسم.»
👤John Wear
📚 Europe at War 1939-1945: No Simple Victory | Norman Davies
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نقش رستم ...
آرامگاه چهار تن از پادشاهان هخامنشی :
خشایارشا
داریوش بزرگ
اردشیر اول
داریوش دوم
آوا : استاد رضوی
@ancients
ایران ما جایست که در آن هممیهنی ارمنی بمانند زندهیاد «آرسن میناسیان» فارغ از تفاوتهای دینی و زبانی، جان و عمر و مال خود را وقف مردم میکند و میشود چشم و چراغ مردم رشت
اولین داروخانه شبانهروزی ایران را به یاد خوزستان عزیزمان، «کارون» نام میگذارد و اولین خانه سالمندان ایران را در رشت راه میاندازد.
نقل است هنگام درگذشت وی در سال ۱۳۵۶ خورشیدی، همه مردم رشت سوگوار بودند و در مراسم خاکسپاری زیر تابوت وی را گرفته بودند.
هر کثرتی در طول تاریخ این سرزمین، ذیل نام ایران به یک وحدت تاریخی ختم شده است.
رمز ماندگاری ایرانمان در طوفانهای تاریخی نیز همینست که چتری گسترده برای همه ملت ایران بوده است.
🗞 @Ancients ⏳
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
متاسفانه تاریخ کشورمون همیشه شاهد اینجور خیانتها بوده و هست
@ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ويديويى از شخصیتى كه انيميشن شِرِک از او الهام گرفت (موريس تيلت) در حال كشتى گرفتن در سال 1948 در بارسلوناى اسپانيا!
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تعداد واژگان زبان فارسی نو از واژگان زبان پارسیک (فارسیِ زمان ساسانیان) بسیارکمتر است؛ و زبان فارسیای که ما اکنون به آنزبان سخنمیگوییم زبانی بسیار کوچکتر از زبان فارسیِ زمانِ ساسانیان است؛ زیرا شمار بسیارزیادی از واژگان زبان فارسی طی نابهسامانیِ اوضاعِ فلات ایران بهمدتِ بسیار طولانیای که از بیدولتیِ ملتِ ایران ناشی میگردید، از اینزبان بهفراموشیسپردهشدند. براینمونه میتوانم مثالبزنم که تنها برای یک واژهٔ «شریف» بالای سیزده واژهٔ فارسی وجودداشت که تمامیِ این سیزدهواژه حذفشده و یک واژهٔ عربیِ شریف جایگزینِ آن گردید.
برای درکِ ابعاد این فراموشی و دیدنِ تعداد واژگانِ انبوهِ فراموششده، میتوان به «فرهنگِ فارسی به پهلویِ» دکتر بهرام فرهوشی و نیز به فرهنگِ پارسیکِ استاد رهاماشه نگاهانداخت؛ پیدیافِ این کتابها را در کانالِ تلگر..امِ خود دراختیارِ شما قراردادهام؛ برای ورود به کانال تلگرام «کاوه ایرانفرّه» را جستجو نمایید.
ازهمینرو کاتبان بعدی شاهنامه که شاهنامه را بازنویسی میکردند، بهمرور واژگان دیگری را جایگزینِ واژگان اصیل پهلوی(پارسیگ) نمودند تا شاهنامه همچنان برای مردمِ نسلهای بعدی قابلفهم باشد.
بَستوه : نادان، کانا: ناتوان.
@ancients
آرتمیس نخستین زن دریانورد
آرتیمس بانوی قدرتمندی بود که در سال 4٨٠ پیش از میلاد به مقام دریاسالاری ارتش شاهنشاهی خشایارشاه رسید. او تنها بانویی است که تا به امروز به این مقام دست یافته است. هدایت ارتش شاهنشاهی ایران از مرزهای دریایی در نبرد ایران و یونان بر عهده این بانوی ایرانی بود در این جنگ كه ایرانیان موفق به تصرف آتن شدند، نیروی زمینی ایران را 800 هزار پیاده و 80 هزار سواره تشكیل می داد و نیروی دریایی ایران شامل 1200 ناو جنگی و 300 كشتی ترابری بود که مطابق نوشته یونانیان در زیبایی ،شخصیت و متانت سرآمد همه زنان بوده است پدر آرتمیس لوگدامیس نام داشت. وی فرماندار شهر هالیکارناس، مرکز کاریا بود و مادرش در جزیرهٔ کرت به دنیا آمده بود نیروی دریایی ایران، برای نخستین بار ناو شكن بزرگی را به نام یك زن نام گذاری كرد و او «آرتمیس» بود ناو شكن آرتمیس در دوران خدمت «دریاسالار فرج الله رسایی» به آب انداخته شد و سالها بر روی آبهای خلیج همیشه فارس پاسدار سواحل ایران بود هیچ یک از فرمانروایان ایران به اندازه آرتمیس به خشایارشاه کمک نکرد و راهنماییهای ارزشمند به او عرضه نداشت.
🗞 @Ancients ⏳
6.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نیل مک گرگور، مدیر موزه بریتانیا از منشور کوروش میگوید
منشور کوروش یک استوانه گلی پخته است که بعد از فتح بابل به فرمان کوروش بزرگ ساخته شده است و بخش های ابتدایش از زبان یک رویدادنگار بابلی و از سطر بیستم از زبان شخص کوروش بیان میشود. این منشور در سال ۱۸۷۹ توسط فردی آشوری تبار به نام " هرمزد رسام " در بابل کشف شد.
🗞 @Ancients ⏳
هرم سرمایهداری, کاپیتالیسم
ما بر همه حکومت میکنیم (دربار)
ما شما را میفریبیم (روحانیان، کشیشان)
ما شما را میکشیم (نظامیان)
ما به جای شما میخوریم (سرمایهداران)
ما فقط کارگریم (عامه)
🗞 @Ancients ⏳