اينجا ايران، ولي تو لبنان،
اين پارك اسمش ايرانه، كه توسط ايران ساخته شده
🗞 @Ancients ⏳
ملاقات حسن اسفندیاری ( محتشمالسلطنه ) سیاستمدار برجسته ایرانی با آدولف هیتلر رهبر آلمان
وقتی در جریان این دیدار هیتلر از او می پرسد که شما سابقا در آلمان ماموریت داشتید، حسن اسفندیاری که در آن روزگار سفیرکبیر ایران بود پاسخ میدهد " بله، البته قبل از متولد شدن شما ". پاسخی که میگویند آدولف هیتلر را به خنده انداخته بود. حسن اسفندیاری از جمله سیاستمدارانی بود که نقشی مهم و اساسی در تدوین و تنظیم نظامنامه انتخابی مجلس در ایران داشت. سیاستمداری ادیب و با فرهنگ که بی گمان از مهمترین رجال سیاسی تمام تاریخ ما است.
🗞 @Ancients ⏳
قدیمی ترین نقش "یوزپلنگ ایرانی" بر روی تکه سفالی از تپه باستانی قمرود در 20 کیلومتری شهر قم کشف شده که قدمت آن به 8 هزار سال میرسد و در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
🗞 @Ancients ⏳
گنج تواضع!
یکی از پادشاهان فاضل فرزندش را چنین پند میداد:
اگر میخواهی تا همه خلایق را با دادن مال دوست خود گردانی خزانه مملکت خالی میگردد و این مقصود حاصل نشود.
لیکن فروتنی کن و روی خوش نشان ده که همه ی خلایق دوست شما گردند بدون اینکه از خزانه اموال شما چیزی کم شود.
گنج خواسته را پایان است اما گنج تواضع را پایانی نیست. چنانکه از تواضع دوستی به دست آید و از تکبر هزار چندان دشمنی...
برگرفته از لطائف الامثال
🗞 @Ancients ⏳
خواجه ای غلامش را به بازار فرستاد که انگور و انار و انجیر بخرد و زود بیاید. غلام رفت و دیر آمد و انگور تنها آورد...
خواجه او را بسیار زد و گفت: چون تو را پی کاری می فرستم باید چند کار کنی و زود بیایی، نه آنکه پی چند کار می روی، دیر بیایی و یک کار کنی. غلام گفت: به چشم، از این به بعد... پس از چند روز اتفاقا خواجه مریض شد و او را پی طبیب فرستاد. غلام رفت و زود برگشت و چند نفر همراه خود آورد.
خواجه گفت: اینها چه کسانی هستند؟ گفت: تو با من گفتی چون پی کارت فرستم، چند کار بکن و زود بیا. اکنون این طبیب است که جهت معالجه آورده ام، این غسال است که اگر مردی غسلت دهد، این آخوند است که بر تو نماز خواند، این تلقین خوان است، این قبر کن است و این قرآن خوان!!!
🗞 @Ancients ⏳
فلسفه نام عالی قاپو
هنگامیکه شاه عباس کبیر درب نقره را برای بارگاه حضرت امیرالمومنین علیه السلام به نجف برد و نصب کرد، دری را که پیش از آن در آنجا نصب شده بود برای تبرک به اصفهان آورد و در عالی قاپو نصب کرد. از این جهت آنرا علی قاپو و یا قاپی نامیده اند که این در منسوب به بارگاه امام علی (ع) است. از این رو مورد احترام شاه و مردم بوده و حتی تا چند سال پیش، مردم در اطراف آنجا آش ها می پختند و نذوراتی می کردند و رشته هایی به عنوان دخیل می بستند.
🗞 @Ancients ⏳
قبل از اینکه سیستم های صوتی جدید بیاد، همشون کاست میخوردن.
مرسدس بنز سیستمی داشت که برای راحتی دسترسی به ۶ نوار کاست رو فراهم میکرد.
🗞 @Ancients ⏳
عقل کمتر ، زور بیشتر!
پادشاهی به شکار می رفت. در همین بین دیوانه ای را دید که کودکان اطرافش را گرفته اند و با او تفریح می کنند. آن دیوانه هم یکی را سنگ می زند ، دیگری را ناسزا می گوید. پادشاه فرستاد آن دیوانه را آوردند. او را با خود همراه نموده و مسافتی را طی نمود. در همان اثناء سوالاتی از او می نمود. دیوانه هم به تمام آن سوالات پاسخ های عاقلانه می داد. شاه که از این قضیه بسیار تعجب کرده بود از او پرسید:
" این چه جهت دارد که با من مثل سایر مردم رفتار نمی کنی؟ "
دیوانه گفت:
"قربان! جهتش این است که شما عقلت از من کمتر است و زورت از من زیادتر . می ترسم یک موقع غضبناک شوی و آنگاه فرمان کشتن من را بدهی. از این جهت ناچارم با تو مدارا کنم"
کشکول طبسی
🗞 @Ancients ⏳
گل محمدی عنصری مقدس از دل کویر
گل محمدی به رسم نامی مقدس عطری بهشتی را میزبان زندگی زمینیها میکند و در این بین گلهای سربرآورده از دل کویر سفره زمین را زینت بخشیدهاند.
گلابگيری يكی از فنون استحصال است كه در فصل بهار از گل محمدی عطر و گلاب تهيه میکنند. اين فن در لالهزار يكی از بخشهای شهرستان بردسير به صورت سنتی و صنعتی رواج دارد اما گلابگيری سنتی فصل بهار در سطح استان كرمان در منازل و به وسیله زنان انجام میشود.
از سال ۱۳۵۵ گلابگيری در لالهزار رونق بيشتری گرفت. همایون صنعتی به همراه همسرش شهیندخت صنعتی كه از خيرين كرمان بودند با وجود مخالفت و ممانعت مردم منطقه، نهالهای گل محمدی را از قمصر كاشان آوردند و در منطقه پرورش دادند که امروزه در سرتاسر منطقه لالهزار، كاشت گل محمدی انجام میشود. بعد از آن کارخانه گلاب زهرا در این روستا دایر شد، گل را از کشاورزان خریداری و برای گلابگیری به کارخانه میآوردند و مازاد گل محمدی به كارخانه گلابگيری كاشان برده میشود.
از اواسط ارديبهشتماه كه برداشت گل محمدی شروع میشود.
🗞 @Ancients ⏳
دلیل نامگذاری محله های تهران:
گیشا:
نام گیشا که در ابتدا کیشا بوده، برگرفته از نام 2 بنیانگذار این منطقه آقایان کینژاد و شاپوری میباشد.
منیریه:
در زمان قاجار یکی از محلههای اعیان نشین تهران بوده و گفته شده نام آن از نام همسر کامرانمیرزا، یکی از صاحب منصبان قاجار بنام منیر گرفته شد.
داودیه:
میرزا آقاخان نوری صدراعظم، این اراضی را برای پسرش، میرزا داود خان خرید و آنرا توسعه داد. این منطقه در ابتدا ارغوانیه نام داشت و بعدها بدلیل ذکر شده داودیه نام گرفت.
درکه:
اگر چه هنوز دلیل اصلی نامگذاری این محل مشخص نیست اما برخی آنرا مرتبط به نوعی کفش برای حرکت در برف که در این منطقه استفاده میشده و به زبان اصلی درگ نامیده میشد، دانستهاند.
🗞 @Ancients ⏳
چهارشنبه؛
13 تیر 1403 هجریخورشیدی؛
3 ژوئیه 2024 میلادی؛
26 ذیالحجه 1445 هجری قمری
🔹روز ملی دماوند
🔹روز مبارزه با بيماریهای قابل انتقال بين انسان و حيوان
🔹پایان کاملِ كار ساختن بند امير؛ عضدالدوله ديلمی (فناخسرو) از دودمان بوئيان ايران، اين بند را بر روى رود كر در استان فارس ساخته است - 358 ش
🔹مشيرالدوله رئيس الوزراء، طی اعلاميهای متذكر شد لغو يا تنفيذ قرارداد 9 اوت 1919 بستگی به نظر مجلس شورای ملی دارد - 1299 ش
پیمانی که در سال 1919 میلادی میان دولت بریتانیا با دولت وقت ایران پس از هفت ماه مذاکره پنهانی با وثوق الدوله و با پرداخت 400 هزار تومان رشوه بسته شد. بر اساس این قرارداد تمامی امورات کشوری و لشکری ایران زیر نظر مستشاران انگلیسی و با مجوز آنان صورت میگرفت. بر اثر مخالفتهای داخلی و خارجی و مغایرت آن با قانون اساسی مشروطه، این پیمان هرگز به اجرا درنیامد.
🔹زادروز حمیدرضا پهلوی هفتمین پسر رضاشاه پهلوی و پنجمین فرزند وی از عصمتالملوک دولتشاهی در تهران - 1311 ش
🔹امضای عهدنامه بين ايران و عراق در مورد اختلافات مرزی دو كشور، تحت فشار انگلستان - 1316 ش
🔹برغم مخالفت شديد دكتر مصدق و يارانش، مجلس بر نخست وزير شدن سپهبد رزم آرا صحه گذارد كه نمايندگان مخالف، از فرط خشم صندلیهای مجلس را شكستند - 1329 ش
🔹زادروز رُزی ملک یونان، بازیگر، کارگردان، نویسنده، هنرمند و فعال حقوق بشر آشوریتبار ایرانی در تهران - 1344 ش/ 1965 م
🔹درگذشت استاد دکتر محمد معين، اديب و محقق برجسته معاصر و پدیدآورندهٔ یکی از مهمترین واژه نامه های فارسی یعنی فرهنگ فارسی معین، استاد دانشگاه تهران، رئیس موسسه لغتنامه دهخدا و رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی کشور در سن 53 سالگی پس از سکته و پس سال در کما و اغما بودن - 1350 ش
🔹درگذشت صادق چوبک، نویسنده، داستاننویس، نمایشنامهنویس و مترجم مطرح معاصر، یکی از پدران داستاننویسی نوین ایرانی همراه صادق هدایت و بزرگ علوی و نویسنده رمان معروف تنگسیر در برکلی در کالیفرنیای آمریکا - 1377 ش
🔹زیارت پیر پارس بانو در آیین زرتشتی.
زیارتگاه پیر پارس بانو یكی از زیارتگاههای زرتشتیان است كه در نزدیكی شهر یزد در محلی به نام زرجو و در كوههای آن واقع است. به عقیده زرتشتیان زنی به نام خاتون بانو در هنگام فرار از دست اعراب به كوهی پناهنده میشود. خاتون بانو در خواب فرد نابینایی میآید و پس از شفای چشم فرد به وی میفرماید كه پیر بانو را بنا نهد. زرتشتیان هرساله از تاریخ 13 تا 17 تیر به زیارت پارس بانو میروند و اهورامزدا را نیایش میكنند.
🔹آتنیها كه چشم طمع به ثروت مصر دوخته بودند ناوگانی را روانه اين كشور كردند تا مصريان را بر ضد ايرانيان بشورانند. ايران نيروی قابل ملاحظهای در مصر مستقر كرده بود و همين نيروی عظيم مانع پيروز شدن توطئه آتنیها شد - 406 پ.م
🔹كشف فلز نيكل توسط اکسل کرونزتت، دانشمند سوئدی - 1751 م
🔹زادروز فرانتس كافكا نويسنده بزرگ اهل چك - 1883 م
🔹ثبت اختراع ماشین حروفچینی، لینوتایپ توسط اتمار مرگتالر مخترع آلمانی - 1886 م)
🔹مرگ تئودور هِرتزِل، پايه گذار جنبش جهانی صهيونيسم - 1904 م
🔹درگذشت آندره سيتروئن، مهندس فرانسوی، مخترع و سازنده اتومبيلهای سيتروئن - 1935 م
🔹درگذشت ناظم حكمت اديب شهير ترك و پرچمدار ادبيات نوين تركيه - 1963 م
درگذشت آندره گروميكو سياست مدار بلند پايه اتحاد جماهير شوروی سابق - 1989 م
🔹زادروز دانشمند برجسته بهاءالدين عاملی معروف به شيخ بهايی - 953 ق
🔹پايان جنگ دوم ايران و روس با شكست عباس ميرزا، وليعهد فتحعلی شاه قاجار - 1242 ق
عهدنامه ی گلستان كه در پی شكست ايران از روسيه در جنگ اول دو كشور به امضا رسيد، مرز بين ايران و روسيه را به درستی معين نكرده بود و اين باعث شد كه شعله ی جنگ، بار ديگر فروزان شود. در ابتدا، پيروزی باقوای ايران بود، ولی بعدها، نيروهای روسی، ضربات سختی وارد آورد و با تسخير قلعه ی عباس آباد توسط روسها، اميد ايران را به يأس تبديل كرد و ایران خواهان صلح گرديد. پس از آن قرارداد تركمانچای منعقد شد كه به مراتب از عهدنامه ی گلستان شومتر بود. به موجب اين قرارداد، ولايات وسيعی از ايران به روسيه الحاق گرديد و امتيازات فراوانی به اين دولت تعلق يافت.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▶️ اینجا دیزنی لند نیست ایران خودمونه
🗞 @Ancients ⏳
طراحی آرامگاه فردوسی ، بالا از کریم طاهرزاده و پایین از حسین لرزاده که نهایتا طرح حسین لرزاده انتخاب گردید.
🗞 @Ancients ⏳
خیاطی میگفت:
اگر شبها جیب لباسها رو خالی کنین، لباسها زیباتر میمونن.
خالی کردن ذهن هم همینه.
طول روز مجموعهای از
آزردگی، پشیمونی
رو جمع میکنیم.
ذهنمون را پاک کنیم تا دنیای زیباتری
بسازیم!
🗞 @Ancients ⏳
#اندکی_تفکر
گالیله در غمانگیزترین لحظهی شکست، سنتِ دیرینِ قهرمانسازی را درهم میشکند.
هنگامی که شاگردان خشمگین و بیتابش به طعنه میگویند: "بدبخت ملتی که قهرمان ندارد"، گالیله، درهم شکسته و ناتوان، تنها و بییاور، جوابی بینظیر میدهد:
"بدبخت ملتی که به قهرمان احتیاج دارد".
همین است ؛
اگر ملتی بدبخت و درمانده نباشد چه حاجتی به قهرمان دارد؟
چه بدبختی از این بالاتر که مردمی بنشینند و منتظرِ قهرمانی باشند؟
📚 زندگی گالیله
✍ برتولت برشت
🗞 @Ancients ⏳
از مهرها و اثر مهرهای باقی مانده و نیز از منابع ادبی، واضح به نظر می رسد که حداقل دو نوع مهر در ایران ساسانی استفاده می شده است: مهرهای شخصی و مهرهای اداری. ۷اینمهرها ممکن است دارای یک کتیبه، یا تصویر منفردی از حیوانات، پرندگان یا یک چهره انسانی باشند و کتیبه های آنان نیز حاوی نامشخص یا آرزوی یک دین دار بوده است.
در تصویر نیم تنه مردی با صورت ریش دار دیده می شود. موها به صورت فر و در جهت موازی دیده می شوند . بر گردنش گردنبندی رشته ای و گوشواره ای به گوش راست دارد. نیم تنه با گلبرگ هایی تزیین شده است(پالمت-گلهای تزیینی مثل برگ خرما). پشت سر او هلال ماه و ستاره ای دیده می شود. ماه و ستاره نماد باروری، حاصلخیزی، باران زایی و نماد ایزد ماه است.
🗞 @Ancients ⏳
در دوران ناصرالدین شاه قاجار علاقه به ورزش کشتی به قدری زیاد بود که ناصرالدین شاه شخصی به نام “صاحب الدوله” را مأمور توسعه ورزش «کشتی» نمود.
در تمامی روزهای تعطیل پهلوانان در میادین شهر به «کشتی» گرفتن میپرداختند و مسابقات کشتی پهلوانی برای انتخاب پهلوان پایتخت از همین ایام آغاز شد و بعدها به صورت یک سنت جاری همهساله درآمد. “محمدصادق بلورفروش، پهلوان اکبر خراسانی، حسین یوزباشی، سید حسن رزاز، سید اسماعیل کالسکهساز از کشتیگیران و پهلوانان معروف آن زمان بودند.
🗞 @Ancients ⏳
بازار تبریز از بزرگترین و مهمترين بازارهای سرپوشیده ایران و آسیا بشمار میرود.
این بازار با مساحت یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است كه در سال ۱۳۸۹ در یونسکو به ثبت رسید!
🗞 @Ancients ⏳
سلطان العارفین بایزید بسطامی گفت:
هیچ کس بر من چنان غلبه نکرد که جوانی از بلخ مرا گفت: یا بایزید! حد زهد شما چیست؟
من گفتم: چون بیابیم بخوریم و چون نیابیم صبر کنیم
گفت: سگان بلخ همین صفت دارند
پس من گفتم حد زهد شما چیست؟
گفت: ما چون نیابیم صبر کنیم و چون بیابیم ایثار!
🗞 @Ancients ⏳
میدونید که افلاطون قرنها پیش اومد گفت زمین از چهار عنصر آب، خاک، هوا و آتش تشکیل شده و گفت ریز سازندههای هر کدوم یک شکل دارند. مثلا خاک از مکعبها ساخته شده.
خب این نظریه بعد از ارائهی نظریه اتمی کاملا رد شد.
حالا یک گروه پژوهشگر از زمین شناس و فیزیکدان و... جمع شدن و با استفاده از دانستههای فعلی و شبیه سازی بررسی کردند که اگر انواع سنگها و کانیهای زمین رو نصف کنی و این کار رو ادامه بدی، میبینی از لحاظ آماری بیشترین ریز سازندهها و بلورهای رو سطح زمین(خاک) مکعبی هستند و افلاطون بیراه نگفته!
شما ببین بعد این همه سال نشستن حرفای افلاطون رو دوباره بررسی کردن
حالا شما به (بعضی)! اساتید دانشگاههای ایران بگو جمع بشید فلان نظریهی بوعلی سینا یا فلان سازهی شیخ بهایی رو بازنگری علمی کنید! باور کن تا یکسال مسخرهات میکنند!
🗞 @Ancients ⏳
حاجی گیلانی خانم که قمه میبست!
زنان عصر قاجار، عمدتا در خانه محصور بودند و «ضعیفه» خطاب میشدند، اما گاه استثناهایی نیز دیده میشد. مونسالدوله، ندیمه مهدعلیا نوشته: «پیش از مشروطه، یک زن کلانتر به نام «حاجی گیلانی خانم» در تهران بود که خود را به جامه مردان میآراست.» او، سرداری ماهوت قرمز میپوشید، شلوار ماهوت آبی به پا میکرد، پوتین میپوشید، کلاه پوست تخممرغی به سر میگذاشت و یک قمه نیز زیر سرداری خود میبست. این زن از طرف نظمیه مأمور رسیدگی به کارهای زنانه و مجرمانِ زن بود!
🗞 @Ancients ⏳
ارسال کالا از طریق پست در دوره هخامنشی بسیار مورد توجه قرار گرفت و برخی این دوره را آغازگر تاریخچه پست معرفی میکنند، دلیل این مدعا هم «چاپارخانه»هایی است که در فواصل نسبتا کوتاه در مسیر راهها قرار داشت تا نامهرسانها با تعویض اسبها، نامهها و اسناد را هرچه سریعتر به مقصد برسانند.
این شیوه پستی بر اساس فعالیت چاپارخانهها در تاریخ ایران تا دوره صفویان و افشاریان و زندیان و قاجار به همان شکل و البته با قوت و ضعف ادامه داشت تا اینکه در اوایل دوره قاجار، عباس میرزا ولیعهد، اصلاحاتی جدید انجام داد و چاپارخانهها منسوخ شدند.
تاریخ میگوید امیرکبیر، واحد چاپاری جدیدی بنا نهاد که مسئول نامهرسانی و انتقال فرمانهای حکومتی و تشکیلات آن شد و در حد یک «اداره» بود؛ تا اینکه ناصرالدین شاه دستور داد «وزارت» پست در ایران تشکیل شود.
🗞 @Ancients ⏳
انسان هاى ضعيف انتقام ميگيرند،
انسان هاى قوى ميبخشند،
و انسان هاى باهوش ناديده ميگيرند...
👤 انيشتين
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانيد كه مصر بيش از 120 سال يك ساتراپى(استان) ايران بوده است! در سال 525 پیش از میلاد مصر توسط کمبوجیه دوم، پسر کوروش تصرف شد و به يك ايالت از سرزمين هخامنشى درامد. از خدمات دولت هخامنشی در مصر میتوان به حفر کانال سوئز در زمان داریوش اشاره كرد که تحولی در دریانوردی باستان پدید آورد.
چند صد سال بعد یعنی در دوران سلطنت خسروپرویز ساسانی، در جریان جنگ های ایران و روم، مصر مجددا فتح شده و مدت ده سال جزء قلمرو ساسانیان به حساب می آمد.
🗞 @Ancients ⏳
زیورآلات ترکمن، حاکی از باور ها و اندیشه های این قوم و شرایط زیست محیطی و اجتماعی آنان است. زنان و دختران ترکمن از قدیم الایام از زیورهای ساخت زرگران محلی استفاده می کردند و امروزه نیز این زیورآلات بخشی از تزئینات لباس و پوشاک سنتی آنان را تشکیل می دهد و حتی افراد مسن تر بکار گیری از آنها را نشانه ای از اقتدار خانواده می دانند. زنان ترکمن علاوه بر سر بند و زیور های سر و پیشانی، گلو، گوش، گردن، سینه و پیش سینه، برخی دیگر از زیور ها را به قسمتی از لباس خود می دوزند.
🗞 @Ancients ⏳