جالب است بدانيد كه مصر بيش از 120 سال يك ساتراپى(استان) ايران بوده است! در سال 525 پیش از میلاد مصر توسط کمبوجیه دوم، پسر کوروش تصرف شد و به يك ايالت از سرزمين هخامنشى درامد. از خدمات دولت هخامنشی در مصر میتوان به حفر کانال سوئز در زمان داریوش اشاره كرد که تحولی در دریانوردی باستان پدید آورد.
چند صد سال بعد یعنی در دوران سلطنت خسروپرویز ساسانی، در جریان جنگ های ایران و روم، مصر مجددا فتح شده و مدت ده سال جزء قلمرو ساسانیان به حساب می آمد.
🗞 @Ancients ⏳
زیورآلات ترکمن، حاکی از باور ها و اندیشه های این قوم و شرایط زیست محیطی و اجتماعی آنان است. زنان و دختران ترکمن از قدیم الایام از زیورهای ساخت زرگران محلی استفاده می کردند و امروزه نیز این زیورآلات بخشی از تزئینات لباس و پوشاک سنتی آنان را تشکیل می دهد و حتی افراد مسن تر بکار گیری از آنها را نشانه ای از اقتدار خانواده می دانند. زنان ترکمن علاوه بر سر بند و زیور های سر و پیشانی، گلو، گوش، گردن، سینه و پیش سینه، برخی دیگر از زیور ها را به قسمتی از لباس خود می دوزند.
🗞 @Ancients ⏳
حمام وکیل از بناهای دوران کریم خان زند است که در شیراز، جنب مسجد وکیل، (خیابان طالقانی) قرار گرفته است. حمام وکیل ۱۳۵۰ متر مساحت دارد.
این حمام که به عنوان حمام عمومی شهر شناخته میشد، دارای چهار قسمت مرتبط به یکدیگر است.
این بنا در تاریخ ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
🗞 @Ancients ⏳
شماها یادتون نمیاد ولی ما اگه این مقدار پول رو میبردیم مدرسه، ناظم میدید، دعوامون میشد که چرا این همه پول رو بردیم مدرسه؛ مسئولیت گم شدنش با کیه؟! بگو مادر پدرت بیان مدرسه
🗞 @Ancients ⏳
تبلیغ قدیمی «ایرانین اکسپرس»...
با جیب خالی به دور ایران و جهان سفر کنید.
🗞 @Ancients ⏳
نمیشه دکمه ریست فکتوری رو زد و خونهها دوباره برگرده به این حالت؟
🗞 @Ancients ⏳
اشتباه فرشتگان
عارفی به اشتباه فرشتگان به جهنم فرستاده ميشود. پس از اندك زمانی داد شيطان در میآيد و رو به فرشتگان میكند و میگويد: جاسوس میفرستيد به جهنم!؟
از روزی كه اين آدم به جهنم آمده مداوم در حال گفتگو و بحث است و جهنميان را هدايت میكند و ...
حال سخن عارفی كه به جهنم رفته بود اين چنين است: چنان با درست کرداری زندگی كن كه حتی بنا به تصادف اگر به جهنم افتادی خود شيطان تو را به بهشت بازگرداند.
هزار و یک حکایت اخلاقی
🗞 @Ancients ⏳
هیچ فردی در پیِ
اصلاحِ خوی خویش نیست
هر که را دیدیم
در آرایش رویِ خودست...
( صائب تبریزی )
🗞 @Ancients ⏳
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی واقع در خرقان از توابع شاهرود
این عارف نام دار ایرانی در روز عاشورای سال ۴۲۵ هجری درگذشت.
وی در سلوک خویش از هر فرصتی برای از بین بردن هرنوع برتری انسانی بر انسان دیگر استفاده کردهاست و طریق وصول به خالق را خدمت به خلق معرفی کرده است.
او به انسانها خدمت میکند و غمخوار آدمیان است نه برای رسیدن به بهشت موعود و گریز از جهنم بلکه به خاطر نفس انسانیت، او که چنین صمیمانه میسراید:
آن دوست که دیدنش بیاراید چشم
بی دیدنش از گریه نیاساید چشم
مارا ز برای دیدنش باید چشم
گر دوست نبیند به چه کار آید چشم
هنگامیکه بخواهید وارد خانقاه شیخ شوید، نوشته ای بر سردرد خانقاه توجهتان را به خود جلب می کند:
هر که در این سرا درآید
نانش دهید و از ایمانش مپرسید
چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد
البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد.
🗞 @Ancients ⏳
پل شاپوری خرم آباد متعلق به دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی است. این پل به طور کاملا سنگی است و حتی یک عدد آجر و خشت هم در طاق ها استفاده نشده است. پل دارای آب شکن هایی در قسمت میانی است، علت این آب شکن ها در این قسمت به دلیل نوع بارش نزولات جوی در منطقه زاگرس و لرستان است که معمولا بارندگی فصلی و طغیان رودخانه ها در زمستان و بهار به اوج می رسد. بنابراین آب شکن هایی که از زمان ساسانیان برای این پل ساخته شده به این دلیل بوده که مقاومت بهتر و بیشتری در برابر حوادث ناشی از طغیان رودخانه ها داشته باشد!
🗞 @Ancients ⏳
کاخ سفید یا قصر شاه با هفت هزار مترمربع بزرگترین کاخ مجموعه تاریخی سعدآباد تهران به شمار می آید. ساخت این بنای سلطنتی زیبا با بهرهگیری از تزئینات معماری فوقالعاده چشمگیر در سال ۱۳۱۸ خورشیدی آغاز و در سال ۱۳۲۰ به بهرهبرداری رسید . بعد از ترور ناموفق محمدرضاشاه پهلوی درسال ۱۳۲۷ کاخ سفید محل اقامت دائمی و دفتر کار شاه و ملکه و همچنین محل ملاقات رسمی با سیاستمداران و افسران ارتش شد . خانواده سلطنتی در اواسط دهه ۴۰ به بعد کاخ نیاوران را به عنوان اقامتگاه اصلی انتخاب کردند و کاخ سفید فقط اقامتگاه تابستانی و تشریفاتی شد.
بر طبق اسناد موجود سنگهای مرمر این کاخ از معادن سنگ مرمر تربتحیدریه استخراج شده و با نگاهی اجمالی در تمامی فضاهای این بنا میشود تلفیقی از هنر ایرانی اروپایی را مشاهده کرد. این کاخ زیبا هماکنون با نام کاخ موزه ملت برای عموم قابل بازدید است.
🗞 @Ancients ⏳
چون گفتنی باشد،
و همه عالم، از ریش من، در آویزد،
که مگر نگویم...،
اگر چه بعد از هزار سال باشد،
این سخن،
بدان کس برسد که
من خواسته باشم!
شمس تبریزی
🗞 @Ancients ⏳
معلومات مظفرالدین شاه در ریاضیات
معلومات مظفرالدین شاه در ریاضیات از جمع و منهای ساده تجاوز نمیکرد و حتی به ضرب و جدول ضرب نرسیده بود و اعداد و اوزان را بخوبی تشخیص نمیداد و قادر به شمردن اعداد بزرگ نبود.
روزی شاه دستور داد هزار سکه طلا به احمد خان خواجه مادرش (شکوه السلطنه) به جهت خوشخدمتی ببخشند.
امینالسلطان صدراعظم به کارگزاران خزانه دستور داد صد سکه اشرفی را در بشقابی بگذارند و به منظر شاه برسانند و اگر شاه اجازه داد آن مبلغ اشرفی را به احمد خانِ خواجه تحویل دهند.
مظفرالدین شاه از دیدن صد سکه طلا در بشقاب عصبانی و متحیر شد و گفت: من دستور داده بودم هزار اشرفی به این خواجه بدهید چرا رفتهاید این همه اشرفی طلا آوردهاید! این تعداد بسیار زیاد است و لازم نیست به یک خواجه بیارزش حرمسرا داده شود!
سپس شاه یک مشت از اشرفیها را برداشت و به خواجه بخشید و امر کرد مابقی را به خزانه بازگرداندند و کسی جرات نکرد به شاه بگوید هزار سکه بسیار بیش از اینهاست!
مأخذ
خاطرات و خطرات، مهدیقلی هدایت. انتشارات زوار. تهران 1344
زنده یاد عبدالحسن نوایی در مقدمه کتاب مرآت الوقایع مظفری مینویسد: سفرنامههای مظفری از سفرنامههای ناصری چندان سستتر و بیمحتواتر نيست. اين پدر و پسر گويی تعمد يا تعهد داشتند كه يک كلمه حرف حسابی كه به درد اهل تاريخ بخورد و روشنگر مطالبی در سياست داخلی و خارجی باشد، ننويسند!
علیاصغر شمیم در کتاب ایران در دوره سلطنت قاجار در توصیف مظفرالدین شاه مینویسد: تاریخ او را فردی سادهلوح، سهل القبول، متلون المزاج، مسخره و مضحکهپسند میشناسد که از لحاظ فکر، کودکی سالخورده بیش نبود!
در دوره او امور سلطنت با میل عملهجات خلوت اداره میشد. خلوتیانِ پادشاه گویا از پستفطرتان و پست نژادان و بیتربیتترینها و بداخلاقان انتخاب میشدند! از این رو وضع دربار ملاعبه بود. پادشاه شخصاً دارای هیچ علمی نبود و از اطلاعات سیاسی و تاریخی و غیره که لازمه جهانداریست، بیبهره بود و از این رو، عاقبتاندیشی حتی برای خود و اخلاف (اولاد) خویش هم به خاطرش خطور نمیکرد تا چه رسد به آبادانی ملک و مملکت!
🗞 @Ancients ⏳
پنجشنبه؛
14 تیر 1403 هجریخورشیدی؛
4 ژوئیه 2024 میلادی؛
27 ذیالحجه 1445 هجری قمری
🔹روز قلم
🔹روز شهرداریها و دهیاریها
🔹ربودن سردار حاج احمد متوسلیان، فرمانده لشکر 27 محمد رسولالله (ص)، سید محسن موسوی، کاردار سفارت ایران، کاظم اخوان، خبرنگار و عکاس خبرگزاری ایرنا، تقی رستگار مقدم، مسئول آموزش و تاکتیک لشکر 27 محمد رسولالله (ص) توسط نیروهای اسرائیلی، در پست بازرسی برباره در لبنان - 1361 ش
🔹درگذشت غیاثالدین جمشید کاشانی، ریاضیدان برجسته، اخترشناس و شمارشگر زبردست ایرانی - 808 ش
🔹زادروز زندهیاد صادق چوبک، نویسنده معاصر و از پدران داستاننویسی مدرن ایران همراه با صادق هدایت و سید محمدعلی جمالزاده در بوشهر - 1295 ش
🔹عزل سرتيپ محمدحسين آيرم، فرمانده لشگر آذربايجان به علت اهمال در انجام وظيفه از سمت خود و احضار به تهران - 1305 ش
🔹افزایش سرمايه بانك ملی ايران از بيست ميليون ريال به سيصد ميليون ريال - 1314 ش
🔹بين سه شرکت ژاپنی و شرکت ملی نفت
قراردادی منعقد شد، به موجب قرارداد شرکتهای مزبور تا حدود دو ميليون دلار ماشينهای نساجی و کشتیهای يدک کش به ايران دادند و در عوض در ازاء آن نفت دريافت نمودند - 1333 ش
🔹افتتاح اولين خط اتوبوسرانی شركت واحد در تهران - 1335 ش
🔹زادروز سید علی عمرانی، بازیگر و کارگردان مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون، خواننده و گوینده، فرزند سید ولیالله عمرانی، پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون و نوازنده نی و سنتور و برادر محمد عمرانی در شهرستان بهشهر استان مازندران - 1339 ش
🔹زادروز کیوان ساکت، آهنگساز مطرح، نوازندهٔ تار و سهتار و نویسنده در مشهد - 1340 ش
🔹زادروز استاد دکتر محمد اصفهانی، با نام اصلی محمد مهدی واعظی اصفهانی، پزشک، خواننده، قاری قرآن و آهنگساز نامدار موسیقی پاپ و سنتی و دارای گواهینامه درجه یک هنری در رشته خوانندگی موسیقی سنتی ایرانی در تهران - 1345 ش
🔹درگذشت خطاط شهير، استاد ميرزا طاهر خوشنويس تبريزی - 1355 ش
زادروز زندهیاد علی انصاریان، فوتبالیست سابق مطرح، بازیکن سابق پرسپولیس، استقلال، فجر سپاسی، سایپا، استیلآذین، استقلال اهواز، گسترش فولاد، شهرداری تبریز و شاهین بوشهر و تیم ملی فوتبال ایران، مجری تلویزیون و بازیگر مطرح سینما و تلویزیون و خواننده در شهرستان خوانسار استان اصفهان - 1356 ش
🔹دستور ایالات متحده آمریکا بر مسدود کردن داراییهای ایران - 1359 ش
🔹زادروز سید حامد کمیلی بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون در اصفهان - 1361 ش
🔹زادروز بهاره افشاری بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون و طراح لباس در شهرستان شاهرود استان سمنان - 1363 ش
🔹تولد اشکان دژاگه بازیکن ایرانی - آلمانی مطرح فوتبال و بازیکن و کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران و رده های پایه تیم ملی آلمان، بازیکن سابق باشگاههای هرتا برلین، وولفسبورگ، فولام، العربی، ناتینگهام فارست، تراکتور تبریز، الشحانیه قطر و فولاد خوزستان در تهران - 1365 ش
🔹درگذشت دكتر كريم سنجابی وزير امور خارجه دولت موقت مهندس بازرگان - 1374 ش
🔹ثبت مجموعه تاريخی تخت سليمان تکاب در فهرست آثار فرهنگی ميراث جهانی يونسكو - 1382 ش
🔹درگذشت حسنعلی علیپور، خیر مدرسهساز نامدار اردبیلی و تاجر فرش - 1389 ش
وی پس از آنکه طی 40 سال اقامت در اروپا و از راه تجارت فرش ثروتی اندوخت، به ایران بازگشت و دهها مدرسه و بناهای خیریه دیگر با هزینه شخصی ساخت و به وزارت آموزش و پرورش هدیه کرد. بسیاری از مدارس ساخته شده توسط او در نقاط روستایی و محروم استان اردبیل بنا شده و دهها هزار نفر در مدارس وی تحصیل کردهاند. وی به احترام 72 نفر از یاران امام حسین، 72 عدد مدرسه ساخت و وقف کرد. او تمام دارایی خود را از جمله آخرین خانه محل سکونت خویش را هم در راه مدرسه سازی و صرف امور خیریه بخشید.
🔹درگذشت عباس کیارستمی، کارگردان و تهیهکننده سینما و عکاس، نقاش و شاعر نامدار در پاریس فرانسه - 1395 ش
🗞 @Ancients ⏳
🔹اصلاحات اداری داريوش بزرگ و قراردادن مصر به عنوان يك ايالت ايران - 489 پ.م
داريوش بزرگ پدر ناسيوناليسم ايرانی كه بر تمركز امور و ايرانی بودن هر كار تعصب میورزيد و پيدايش ناسيوناليسم نيرومند ايرانی را به او نسبت میدهند، تصميم گرفت كه قلمرو ايران به 39 ايالت تقسيم شود و هر ايالت را ساتراپی ناميد. مصر يكی از ساتراپیهای ايران آن زمان بود كه داريوش توجه خاصی به آباد كردن آن داشت. داريوش در همين روز دستور داد كه با تاسيس پست خانه ارتباط مردم اين ايالتها با هم تامين شود و داد و ستد با پول انجام گيرد. سكههايی كه ضرب كرده بود در جهان به داريك معروف بود. داريوش همچنين دستور داد که ميان شهرهای شوش و سارد يك شاهراه ارابه رو ساخته شود (اين راه به طول 2700 كيلومتر كشف شده است). داريوش سه سال بعد درگذشت و استخوانهای او، پس از دخمه گذاری، در آرامگاهی در نقش رستم كه از قبل آماده كرده بود دفن شد.
🔹پایان جنگ کاپادوکیه و پیروزی ارتش ایران - 232 م
جنگ 16 روزه ارتش امپراتوری ایران با ارتش روم در کاپادوکیه (تركيه امروز) با پیروزی قاطع ایران پایان یافت و سه وروس امپراتور روم پس از این شکست به اروپا بازگشت. در طول جنگ فرماندهی ارتش ايران را اردشير پاپكان موسس دودمان ساسانیان شخصا برعهده داشت. بیرون راندن رومیان از مشرق زمین یکی از هدفهای وی بود.
🔹درگذشت ساموئل ريچاردسون نويسنده و داستانسرای معروف انگليسی - 1761 م
🔹روز ملی و استقلال ايالات متحده آمريكا از انگلستان - 1776 م
🔹زادروز جوزف گاريبالدی ميهن پرست و آزادیخواه معروف ايتاليايی - 1882 م
🔹وقوع زلزله مهيب در ايالت كانسو چين و مرگ دويست هزار نفر - 1920 م
🔹درگذشت مادام كوری فيزيكدان فرانسوی، کاشف عنصر راديواکتيو و برنده ی جايزه نوبل فيزيک در سال 1903 میلادی - 1934 م
🔹انقراض دولت بنی اميه پس از قتل مروان حِمار آخرين خليفه ی اُموی - 132 ق
🔹تصرف گرگان و مازندران توسط طغرل سلجوقی - 432 ق
طغرل كه فرمانده جنگاوران سلجوقی بود از ماوراءالنهر به خراسان آمد و از سلطان مسعود غزنوی خواست كه به داخل ايران مهاجرت نمايد. سلطان مسعود مانع اين كار شد و در اثر جنگی كه بين آنها روی داد، سلطان غزنوی شكست خورد و طغرل در 429 ه.ق وارد نيشابور گرديد. طغرل كه مؤسس سلسله ی سلجوقی به شمار میرود، پس از استقرار سلطنت خود به گرگان و طبرستان يورش برد و آن ولايات را از آخرين پادشاه آلزيار گرفت و به مُلكِ خويش افزود.
🔹درگذشت شيخ مصلح الدين سعدی شيرازی شاعر و استاد بزرگ ادب فارسی - 691 ق
🗞 @Ancients ⏳
یکی از دیدنیهای جذاب و زیبای جزیره هرمز دره سکوت است که بهدلیل وفور نمک در جزیره شکل گرفته است. صخرههایی از جنس بلورهای نمکی که به شکلهای مختلف تراش خوردهاند، در منطقهای بزرگ و پر از نمک قرار دارند
ترکیب این رنگ سفید و بلورهای نمکی در کنار خاک سرخ جزیره در این منطقه یک پدیده طبیعی زیبا را ایجاد کرده است. الهه نمک هرمز، کوهی از نمک است. در نگاه اول وقتی از دور آنرا میبینید، ابهت و زیبایی خاصی دارد. در پایین این کوه نمک رودخانه کوچکی جاری است که بهخاطر رنگ خاک جزیره به رنگ نارنجی در آمده است و زیبایی الهه نمک را بیشتر کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
داستانی جالب و قابل تامل :
کلاس پنجم که بودم پسر درشت هیکلی ته کلاس ما مینشست، که برای من مظهر تمام چیزهای چندش آور بود، آن هم به ۳دلیل:
اول اینکه کچل بود!
دوم اینکه سیگار میکشید
وسوم اینکه در آن سن و سال زن داشت! که برای من از همه تهوع آور تر بود
سالها گذشت، یک روز با همسرم از خیابان میگذشتیم، به طور اتفاقی آن پسر قوی هیکل ته کلاس را دیدم...
در حالی که من زن داشتم!
سیگار میکشیدم!
و کچل شده بودم!
👤علی شریعتی
🗞 @Ancients ⏳
زنبوری موری را دید که به هزار حیله دانه به خانه میکشید و در آن رنج بسیار می دید و حرصی تمام میزد. او را گفت:
ای مور این چه رنج است که بر خود نهاده ای و این چه بار است که اختیار کرده ای؟ بیا تا مطعم و مشرب (آب و غذا) من ببین، که هر طعام که لذیذتر است تا من از آن نخورم به پادشاهان نرسد، آنجا که خواهم نشینم و آنجا که خواهم خورم.
این بگفت و به سوی دکان قصابی پر زد و بر روی پاره ای گوشت نشست. قصاب کارد در دست داشت و بزد و زنبور را به دو پاره کرد و بر زمین افتاد.
مور بیامد و پای او بگرفت و بکشید.
زنبور گفت: مرا به کجا میبری؟
مور گفت: هر که به حرص به جائی نشیند که خود خواهد، به جاییش کشند که نخواهد.
و اگر عاقل یک نظر در این سخن تامل کند، از موعظه واعظان بی نیاز گردد...
«جوامع الحکایات سدید الدین محمد عوفی»
🗞 @Ancients ⏳
فکر میکنید این خانم داره چیکار میکنه؟🥸
قبلنا که آلارم نبود یه سری خانم و آقا وظیفه داشتن با فوت کردن سنگ به سمت پنجرههای مردم، اونا رو بیدار کنن
توی ایران هم با بوق و اینا همین کار رو میکردن. مخصوصا حموم عمومیها توسعه دهنده این کسب و کار بودن :)
🗞 @Ancients ⏳
بسیارند کسانی که گمان میکنند
در حال اندیشیدن هستند ،
حال آن که تنها کاری که میکنند
دادن سر و شکل تازه به تعصباتشان است!
ویلیام جیمز
🗞 @Ancients ⏳
سد طالقان از بزرگترین سدهای کشور است که روی رودخانه شاهرود ساخته شده است. رودی که از کوه های استان مازندران سرچشمه می گیرد و در طول مسیر خود به دره زیبای طالقان می رسد.
در راه رسیدن به دریاچه سد طالقان از باغ های زیبای زیاران می گذرید. ۳۰ کیلومتر بعد از آن دره ها و چمنزارهای زیبا قرار دارند.
مسیر رفتن به آن نیز از تهران، از اتوبان تهران کرج به سمت قزوین رفته ۴ کیلومتر بعد از آبیک، به جاده طالقان می رسیم (سمت راست به سمت شمال) پس از رد شدن از زیاران و طی مسافت ۲۸ کیلومتر، برفراز گردنه ابراهیم آباد، وارد دره طالقان شده و پس از پایین آمدن از گردنه سد طالقان مشخص خواهد شد.
🗞 @Ancients ⏳
روستای هماگ در دهستان سیاهو شهرستان بندرعباس یکی از نقاط زیبا ومرتفع کوهستانی در هرمزگان است که در فصل تابستان وپاییز بسیار خوش آب وهوا است و یکی از جاذبه های گردشگری مورد پسند اهالی بندرعباس وسیاهو و شهرهای اطراف این منطقه است.
رودخانه زیبا وپر آب هماگ از تنگه کنار روستا میگذرد و در حاشیه آن باغ های اهالی قرار دارد که شامل محصولاتی چون نارنگی، انار، خرما و ... است.
از بندرعباس که به سمت حاجی آباد حرکت کنیم پس از حدود ۸۰ کیلومتر طی کردن راه به دهستان سیاهو شهر نارنگی های خوشمزه می رسیم و پس از گذشتن از سیاهو در حدود ۱۵ کیلومتر بعد به دوراهی می رسیم که مستقیم به سمت سیخوران و جاده سمت چپ شما را به روستاهای هماگ پایین و بالا و توتنگ هدایت میکند.
🗞 @Ancients ⏳
در جنگ ها خدا همیشه پشتیبان
ارتش قوی تر بوده است!
👤 ولتر
🗞 @Ancients ⏳
#جراید_قدیمی
آگهی فروش خانه در تهران با طویله!
🗞 @Ancients ⏳